User Tag List

19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Fren Diskleri ve Balatalar

merve
    Misafir

Fren Diskleri ve Balatalar

arkadaşlar, aracımda diskler baya incelmiş durumda. giderken,direksiyon hafif çevirdiğimde vs viraj alırken, frene basarken vs çok ses geliyo. neyse sonuç olarak muayneye felanda gircek önümüzdeki günlerde sanırım böyle geçmez. değiştiricem her türlü muayne olmasada. değiştirmişken başka markalara yönelsem mi diye düşündüm. ama nette brembo vs mesela gayet uygun fiyatlara görünüyo. ama bu bana biraz saçma geldi, orjinal olmayabilirler mi acaba? peugeot orjinal parça olarak baya pahalı nettekilere göre.
    ucuza çıkaralım derken, kullanım süresini düşürmek istemiyorum. ayrıca önemlide bi konu, risk oluşturabilcek yada ileride sıkıntı çıkarabilcek şeylerde istemiyorum.
    bu nette satılan markaları önerirmisiniz? önerirseniz hangisini? orjinalliğe nerden emin olabiliriz? yoksa hiç riske girmeden peugeot orjinal parça olarak mı değiştirelim,aslında benim kafam rahat olması açısından yetkili servis dışında hiçbir şey yaptırmadım,pek böyle şeylere sıcak bakan biri değilim. ayrıca sonradan sıkıntı çıkarırsa daha da canım sıkılır.
    ekonomik durumlar biraz sıkışık olduğundan değerlendirmeyi düşündüm. bilenler fikirlerini eksik etmezse sevinirim. yada kullananlar vs varsa.
    birde şuan balatalar vs kontrol edilmedi,disklerin incelmiş olup balataların sağlam olma ihtimali olabilir mi? çünkü frenlemesinde vs aracın hiçbir sorun hissetmiyorum. sadece ses var ve bakıldığında diskler baya incelmiş görünüyo.
    teşekkür ederim şimdiden.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başka marka taksan da neticede aynı çapta disk takacaksın. Bu yüzden standart diske güzel bir yan sanayi balata takarak frenlerini iyileştirebilirsin. Zaten farkın çoğunu balata yaratıyor.

EBC, Ferodo gibi markaların OEM ölçülerinde güzel balataları var piyasada.
    If you don't go when you want to go, when you do go, you'll find you're gone.

merve
    Misafir
    aslında ben frenlerde sorun görmüyorum. gayet iyi tutuyolar, çabuk tepki veriyolar. sadece disklerin incelmesi sebebiyle oluşan bi ses var. üstelik diskler her türlü değişcek baya incelmiş görünüyolar. yani amacım fren sistemini daha güçlü bi hale getirmek felan değil, şuanki sorunumu çözmek.

overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sitenin sponsoru olan firma otosüpermarket (adlığ otomotiv) uzun yıllardır fren sistemleri ile uğraşan bir firma.sattıkları brembolar orjinal.ben civic için balata filan almıştım gayet memnun kaldım.sende düşünebilirsin.
    komançero garage

by_hayali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı merve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında ben frenlerde sorun görmüyorum. gayet iyi tutuyolar, çabuk tepki veriyolar. sadece disklerin incelmesi sebebiyle oluşan bi ses var. üstelik diskler her türlü değişcek baya incelmiş görünüyolar. yani amacım fren sistemini daha güçlü bi hale getirmek felan değil, şuanki sorunumu çözmek.
    şimdi söyle bişey var o sesi sadece disk çıkarmaz balatanda bitmiş olabilir disklerin sağlam olsabile balatan bitikse o ses çıkar öncelikle sen bi ustaya göster aracı diskin ömrü bitmişmi değişmesine gerek varmı onu bi öğren.
    mali durumun sıkıntılı boşu boşuna diske para verme belki sadece balataları değiştirerek sorununu giderebilirsin canımcım

merve
    Misafir
    yok gösterdim ben peugeot servisinde, sağ lastiğin olduğu kısımdan ses geliyo diye gittim aslında, sürdüler baktılar felan disklerden olduğunu söylediler ki öyle görünüyo. diskler baya incelmiş hani kurtarma durumları yok gibi. tornada olmaz çok ince kalırlar. seste her geçen gün daha çok arttı,başta çok nadir çıkarken şimdi daha sık duymaya başladım. balatalara bakılmadı sadece.
    kısaca diskler her türlü değişcek ama orjinal peugeot parçası mı yoksa diğer markalardan mı olmalı bunu düşünüyorum. biraz daha ucuz olcak diyede dandik bişey almak istemem.

by_hayali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yok gösterdim ben peugeot servisinde, sağ lastiğin olduğu kısımdan ses geliyo diye gittim aslında, sürdüler baktılar felan disklerden olduğunu söylediler ki öyle görünüyo. diskler baya incelmiş hani kurtarma durumları yok gibi. tornada olmaz çok ince kalırlar. seste her geçen gün daha çok arttı,başta çok nadir çıkarken şimdi daha sık duymaya başladım. balatalara bakılmadı sadece.
    kısaca diskler her türlü değişcek ama orjinal peugeot parçası mı yoksa diğer markalardan mı olmalı bunu düşünüyorum. biraz daha ucuz olcak diyede dandik bişey almak istemem.
    o zaman brembolar işini görür ballim, sitenin sponsorlarından otosupermarket (Overblack Kerem abide söylemiş) satıyor ve orjinal brembo ürünleri gönül rahatlığıyla oradan temin edebilirsin
    ama disklerle birlikte balatalarıda değişmende fayda var

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    orjinal diskler pahalıysa ebc stoptech fln kullan balatanıda yıne bu markaları secebılırsın toplada onler sana yaklasık 500 e patlar ama gayette guzel durumda frenlerın olur ebc on dısk ebc on balata kullanıyorum lastıklerımde guzel frenlerıme gayet guvenıyorum kı cıvıcın frenlerı cok dandıktır .yerınde olsam frene para harcardım.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tahminim doğruymuş demek servisten başka yerde aklın kalacagından 2. ihtimal yok bence
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

merve
    Misafir
    içinden tahmin ettin heralde.

teşekkür ederim bu arada size de, söylenilen markaları ve fiyatları biraz araştırıcam. sanırım peugeotda da işçilikle felan pahalıya geliyo aslında. dışardan alırsam,onları taktırması var bide. bu şekilde sürülmesinde çok risk var mıdır? çatlama durumu felan olabilir mi acaba, kısa bi süre daha idare etmem lazım.

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle bir sorum olacak: diskler nasıl incelir ?
    Onun haricinde fren sistemi gerçekten yabana atılcak şey değil.
    Almışken delikli ve oyuklu fren disklerini düşünüyor musun ?
    Eğer öyle bi derdin yoksa aklım da kalmasın diyorsan senin yerinde olsam servisten alırdım.

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gökberk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle bir sorum olacak: diskler nasıl incelir ?
    Bir fren diskinin kullanım ömrü yaklaşık 100.000 km dir.. Sorun şudur ki, ilk balata değişimi olan 40.000 km de diskler daha yeni, ikinci balata değişimi olan 80.000 km de disklerin ömrü bitmek üzere ve üçüncü balata değişimi olan 120.000 km diskin minimum aşınma değeri yani limitlerinin üstünde olmaktadır.

VALEO SERVICE
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben ve uc arkadasim ebc den memnun kalmadik inanilmaz sesli ve ne yaptiysak ses sorununu cozemedik ben orijinale diger arkadaslarda degisik markalara yoneldiler .Stoptech ile ilgili cok guzel yorumlar okuyorum alternatif olarak degerlendirebilirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    içinden tahmin ettin heralde.

teşekkür ederim bu arada size de, söylenilen markaları ve fiyatları biraz araştırıcam. sanırım peugeotda da işçilikle felan pahalıya geliyo aslında. dışardan alırsam,onları taktırması var bide. bu şekilde sürülmesinde çok risk var mıdır? çatlama durumu felan olabilir mi acaba, kısa bi süre daha idare etmem lazım.
    hiçbişey olmaz devam et sert fren yapmamaya çalış yanı frenlerini çok üzme.bu arada fren pedalın çok aşagıda mı kavrıyor.?pedalda düşme varsa diskler cidden gidicidir yada balatalar ama frenını uzmezsen 1 senede kullanırsın.2 senede.

No coffee!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir fren diskinin kullanım ömrü yaklaşık 100.000 km dir.. Sorun şudur ki, ilk balata değişimi olan 40.000 km de diskler daha yeni, ikinci balata değişimi olan 80.000 km de disklerin ömrü bitmek üzere ve üçüncü balata değişimi olan 120.000 km diskin minimum aşınma değeri yani limitlerinin üstünde olmaktadır.

VALEO SERVICE
    Abi 2oo bin km'ye yaklaşıcam... Hala disklerim taş gibi dersem ayıp etmiş olur muyum

merve
    Misafir
    Alıntı gökberk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi 2oo bin km'ye yaklaşıcam... Hala disklerim taş gibi dersem ayıp etmiş olur muyum
    benim arabam 67 000 bile olmadı henüz desem en çok ben ayıp ederim heralde
    ama bende o sesi duyana kadar taş gibi olduklarını sanıyordum,aniden ortaya çıktı bu ses.

merve
    Misafir
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hiçbişey olmaz devam et sert fren yapmamaya çalış yanı frenlerini çok üzme.bu arada fren pedalın çok aşagıda mı kavrıyor.?pedalda düşme varsa diskler cidden gidicidir yada balatalar ama frenını uzmezsen 1 senede kullanırsın.2 senede.
    kısa bi süre idare etse yeter bana zaten. yalnız bide ilginç olan sadece sağ taraftan ses gelmesi. sağa viraj dönerken vs çıkıyo ses. ama bakıldığında da aşınmış görünüyo, et kalınlığı oluşmuş. frenlerimde gayet iyiydi,sadece bikaç ay önce, çok sert bi fren yaptım.birisi aniden önüme atladı.ondan sonra biraz uzun mesafede duruyo gibi hissetmiştim ama ya geçti ya ben alıştım. pedalda düşme vs yok,tepkilerde gayet iyi gibi. hissedilen tek rahatsızlık ses şimdilik.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    roller olan bi yerde frenlerını kontrol ettır .yanı sapma varmı yokmuonu ögren misal hızlı gıderken bı anı fren yapmışşındır frenlerın disklerın ısınmıştır ve suya girmişsindir diskin sicak soguk ılışkısınden yamulmuşta olabılır oda ses yapıo olabilir.yada balataların bitmek üzeredir fren pedalın daha aşagsıda tepkı verıyordur yada fren hıdrolıgın vıskonize özelliği düşmüştür buda tepkine yansıyordur.dedüğüm gibi sert fren yapma .değişiceğin zamanda.
    disk balata birlikte değiştir hidroliğinide yapabiliyorsan komple yenile genelde ekleme yaparlar ki bunları yapmadan önce tüv de kullanılan roller dediğimiz zimbirtıda frenlerını olctur belkıde merkezde sıkıntı vardır.eğer araban otomatik deilse 67 binde frene bişeycik olmaz bn 80 binde değiştim disklerimi daha iyi oldu.

No coffee!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim arabam 67 000 bile olmadı henüz desem en çok ben ayıp ederim heralde
    ama bende o sesi duyana kadar taş gibi olduklarını sanıyordum,aniden ortaya çıktı bu ses.
    Ben seni anlıyorum..Seninki biraz pimpiriklik..
    Şu an için sıkıntı oluşturacağını sanmıyorum frenlerinin...
    Mesela frene basınca direksiyonda filan titreme oluyor mu ? Mesela diskler yamulduğu zaman genelde bunun gibi bir tepki verirler

Hatta içini rahatlatayım senin... Bir arkadaşımda bmw 320 var...96 model...
    Diskleri yamuldu...tornalatmış...Düşün artık çocuk hala 1 senedir kullanıyor...
    (Öyle böyle değil arabaya eşşek muamelesi yapan biri)
    Yaptığı şey doğru mu ? Değil.. O bu şekilde 1 Senedir kullanıyorsa hiç dert etme bence..

Anladığım kadarıyla şu an disklerin seni hayli hayli idare eder..
    O yüzden çok takılma.. Elin bollaştığı zaman da değiştirirsin kafan rahat olur.

O sesi kesmek istiyorsan da balatalarını söktür biraz zımparala Kenarlarını da zımparala...O demir yere sürtmemesi için. Bi şekilde bu da bir çözüm olabilir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)