Sava Eskimo HP için ne dersiniz, bugün bir iki yerden fiyat aldım 215-45-17 yazlık ebat kullanmıştım ve memnundum o nedenle mantıklı geldi. (made in germany ve goodyear olması da cabası)
Sava Eskimo HP için ne dersiniz, bugün bir iki yerden fiyat aldım 215-45-17 yazlık ebat kullanmıştım ve memnundum o nedenle mantıklı geldi. (made in germany ve goodyear olması da cabası)
merhaba,
leon aracıma kışlık lastik alacağım 2 sorum var;
- uygun lastik ölçüsü 205/50/17 midir?
- kumho mu petlas mı tercih etmeliyim? (adet fiyatı 230-240 civarı) veya bu fiyatlara farklı bir marka mı bakmalıyım?
ben kumho aldım 225-45-17 kw 27 tanesi 240 tl 9 taksit daha önce eski desen kw 17 kullanmıştım memnun kalmıştım uygun fiyatlı olunca da aldım taktım
Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu
sanırım kış lastiklerindeki en önemli fark karda değil ıslak zeminde yağmurlu havalarda ortaya çıkıyor. benim tereddütüm de bu yönde
kumho için kar ve buzda oldukça olumlu yorumlar var fakat ıslakta pek böyle değil gibi
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Kumho/IZen-KW27.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Sava/eskimo-hp.htm
Finlandiya soğuğu dersen Hakkkapeliiiiittaa ( ismi de şekil )
Alaman yapıyor dersen TS850P
Amerikancıyım ben dersen UltraNezle
Arada mesajlarda göremedim; varsada gözümden kaçmıştır.
Nexen kullanan oldu mu? Yokohama'da kampanya var ama üretim 2014, haliyle almadım. Nokian'da stokta kalmamış. Michelin dünyanın parasını istiyor. Açıkçası, biraz laf olsun diye takacağım. Yol yapmayacağım, lazım olduğunda işimi görsün istiyorum. Yıllardır tanıdığım lastik ustası Falken, Kumho ve Petlası önermedi. Benim ne kadar ruh hastası olduğumu bildiğinden Nexen'i önerdi. Nexen'in yabancı sitelerdeki kullanıcı yorumları kötü değil. Bir daha alırmısın sorusuna alırım cevabını vermişler. Ama bu markayı hiç teste almadılar mı yoksa ben mi bulamıyorum nedir google'da hiç auto bild, adac...vs'de testini göremedim.
Özetle, ne dersiniz, alınır mı bu Koreli?
Bu ğetlasa güzel değil diyenler genelde kia hyundai veya xxx'e bu para verilirmi diyen kafadan farkı yok cogu kullanmamıstır bile petlasmı koy g.tüne gitsin.
bende ikiside var combolu halde abigünde asagı yukarı 50km yapıyorum 1 kere sıkıntı yaratmadı kışlık petlas, senin dediğin şartlarda içinse tam lastiği zaten yatsın gerekince çıkar hallet işini gücünü tam görev adamı
![]()
1881 - 193∞
yokohama w drive v905 aldım e90'a 225/45/17.
test sonuçları çok başarılı 2015 testlerinde 2. olmuş.
avantajları;
+ıslak-kuru performansı oldukça başarılı
+deseni de agresife yakın, yapısı ideale oldukça yakın karda güzel performans sergileyeceğini umuyorum.
+uygun fiyat
+yumuşak (dezavantajı da var)
dezavantaj;
-rft bridgestone dan geçiş yaptım. ısınınca deli gibi yol tutan bir lastikti, elbette ona yetişmesi mümkün değil.
-biraz sesli ama kış lastiği sonuçta olur o kadar.
-rft'den geçtim diye mi nedir, yanak ve omuz kısmı bana biraz zayıfmış gibi geldi, umarım cortlamaz.
-hamuru yumuşak, biraz kullanınca sertleşmezse ömrü kısa olacak gibihatta lastikleri değiştirdikten sonra ilk virajda araba sünüyormuş gibi geldi
-aldığım ölçü için h tipi vardı en azından bu ölçüye v hız endeksi olmalı.
sonuç olarak şimdiye kadar kullandığım kış lastikleri arasında tavsiye edilirler arasında.
bu arada ist'da arkadaşımın yokohama bayiliği var almak isteyeni yönlendirebilirim. benim aldığım lastikler 2015 27. hafta üretimli.
Olm ben zaten senin yorumlarına itibare ederek Petlas'ı sordum, lastikçim mırın kırın etti. Aynı şekilde Falken ve Kumho'da bana gelmezmiş. Nesi varsa o lastiklerin. Nexen'i de bir türlü içime sindiremedim.
Benim gönlüm Nokian'dan yana ama 3 aydır adam gibi fiyat ile bulamıyorum. 225 60 18'de bana uyan 2 model var; Nokian WR SUV 3 veya Nokian Hakkapeliitta R2 SUV. Biris bana bu lastikleri And. yakasında (özellikle Kadıköy tarafı) kdv dahil 400 TL'ye bulursa (adet fiyatı tabiki) iskender ısmarlar hatta birde otomobiline cila sürerim![]()
Bişeyi yok seninde bildigin üzere abide tabiki Bir nokian olamaz ama aratmazda abi istanbul şartlarına heleki senin şartlarına![]()
1881 - 193∞
Falken'de balans bozuluyormuş, Kumho bana gelmezmiş, Petlas'ı bana önermezmiş. Tamam ruh hastasıyız da o kadar da değiliz. Dağa tepeye çıkacaksam zaten Duster'ı zorluyorum. Ofisteki işlerim bitsin bir tur daha testlere bakacağım ona göre artık birinden birine karar vereceğim. Desteğin için teşekkür ederim.
Birde şu var, lastiği alıyorsun olmadık yerde yarılıyor ki başıma geldi. Lastiğin yenisini kışın ortasında bulamadık. Herkes illa 2 taneyi zamlı tarifeden satmak istedi. Bende istemeyerek sıcak yama yaptırdım öyle 3 sene gezdim. O sıcak yamayı yapan adamı da inşaat yapacaz diye kovaladılar. Şimdi herifin elini öpmek için arıyorum adam yok ortada.
Petlas'a da biraz o yüzünden aklım yatıyor. Birşey olsa herkeste stok var. At çöpe git yenisini tak, kafan rahat. Diğer türlü hem lastik dileniyorsun hemde kampanya yapmıyorlar, acı acı geçirmeye kalkışıyorlar.
Abi nokian bulabilirsen ciddi basarili takali 1000km fln oldu, ayrica lastikcimin dedigi balans dahi istemiyor musteri memnuniyeti cok yuksek
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Nokian özel sipariş ile 30-45 günde geliyormuş. Fiyatlarına hiç girmeyeyim. Eskiden bunların fiyatlar çok makuldü. WR Suv 3 gelmeyecekmiş. Hakkapeliitta R2 Suv 903 TL, Nordman RS2 Suv 768 TL. Çayı içerken maildeki fiyatları gördüğümde, çay az kaldı nefes boruma kaçıyordu. Böyle fiyat mı olur, lastik yarılsa yenisini beklediğinde sezon bitiyor.
Nokian iyi hoş lastikte, hem o paraya olmaz hemde stokta yok. Nokian'a istemeyerek de olsa elveda![]()
Benim ebat standart oldugundan kolayca buldumda , tabi oyleyse ugrasmaya degmez ben takmini o paraya aldim![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Abi nedemek benim zamanında kafama giren Mr.K Onur oldu onada danısabilirsin istersen Bosnada yasadıgı zamanlarda diz boyu bilmem kaç cm karın içinde kullanıyorm s6 ve c220d diyince lan tamam dedim bu diz boyu karda kışta gidiyosa ben 50 kere memnun olurum diye almıştım iyide etmişimaynen öyle abi etrafta deli gibi var onu geçtim internette zebil 1-2günde ulaşıyor en kötüsü
![]()
1881 - 193∞
şirket arabasında geçen sene continental kullandım performansı çok iyiydi çoğu yerde şaşırttı beni. bu sene aynı lastiği kullanıcam yine bakalım aynı performansı devam edecek mi
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)