Arkadaslar merhaba
Arada sirada ekranda BRAKE yaziyor ve kendiliginden kayboluyor..Gun icerisinde birkac kez yapiyor...En son dun otobanda giderken yapti ve o an cruise control de olan arac kendilginden cruise yi iptal etti..
Sorun ne olabilir?
Arkadaslar merhaba
Arada sirada ekranda BRAKE yaziyor ve kendiliginden kayboluyor..Gun icerisinde birkac kez yapiyor...En son dun otobanda giderken yapti ve o an cruise control de olan arac kendilginden cruise yi iptal etti..
Sorun ne olabilir?
brake = fren ....sanırım frenlerle alakalı.....
cok zekıyım![]()
fren hidroliğine baktın mı?eksilmiş olabilir..uyarı verir mi bilmem ama belki fren merkezi ile ilgili bir sorun da olabilir..
Balatalarla ilgili bir problem oldugunu tahmin ediyorum..Az once iki farkli yeri aradim hani gelsem bakmaya para aliyormusunuz diye..Tabiki aliyorlar bedava hicbirsey yok AMerika;da.Bir yer 27 digeri $65 aliyormus sadece ne var diye soylemeye...Yaptirmayi dusunemiyorum bile.
el frenıde olabılrmı
www.honda-tech.com
alasımlı jantsa dısardan balatani kontrol edebilirsin eger balata seviyesi iyiyse buuyk ihtimalle hidrolıgın azaldi o da yolda seyir halindeyken hareketten dolayi seviyesi degistiginden ısık yakıo kısacası sorun hidrolıkden
Tor birşey değil ki ilk önce jantları söküyorsun ardından disc i tutan bir vida oluyor onu söküyorsun kaliperin üzerinde arkaya uzanan bir tel var onu açıyorsun ve tata kaliper disc ten ayrılıyor.
Sonra bitmiş padleri yada disc i değiştiriyorsun geri takarken kaliperler podları kasmış oluyor onları levye yardımı ile ittirip yeirne oturtuyorsun sonra biraz fren testi yapıyorsun ilk 500 km verimli fren yapamıyorsun oda çok yeni olduğundan işte bu kadar max 1 saat süren bi işlem![]()
genelde balataların aşınması belli bi seviyenin altına indiğinde yada hidrolik seviyesinde azalma oldugunda bu gibi bi uyarı verir.. yani kolayca çözülebilicek bişey..![]()
Sorun fren hidroliginin eksilmesi...Amerika;da bir ilk oldu ve para almadilar
Yardimci olmaya calisan herkese tesekkurler.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)