Good Year E.Grip lastikler yurtdışı üretimi.(Benim aldığım ölçü) Aslında alma kararını verdiğim en önemli etken bu. Maalesef yurtiçi fabrikalarda üretilen tüm markalar gerçekten çöp.Yani en iyi ihtimalle araba kullanmasını bilen adamı 6 ay mutlu eder.Standart sürücüysen dişleri bitene kadar gezebilirsin zaten sorun değil onlar için.Falken,Dunlop,Good Year yabancı marka diye insanlar tercih ediyor ama Petlas'tan bir farkları yok.
İyi görüştüğüm bir nokian bayisi arkadaşıma internette 400 lira ve yeni üretim tarihi olan nokian sende neden 550 lira diye sorduğumda aldığım cevap ilginçti gerçekten.Türkiye'de parası çok olan bazı toptancılar atıyorum hindistan'tan 5-6 konteyner nokian marka lastik getiriyor.ve bunları piyasaya daha uygun fiyattan sürebiliyor. Çünkü lastik firmaları tüm pazarlara hitap edebilmek ve her ülkede kendi ürününü satabilmek amacı ile ülke ya da bölge bazında kalite ve fiyat farkı olan ürünler üretiyormuş.Nokian wetproof atıyorum bizim memlekete 40€/birim fiyata geliyorsa hindistan'a 25€/birim fiyata gidiyor.
Yine 7 senedir kışın uludağ yolunda hergün kullandığım (tam rezillik

) GoodYear UG8 Polonya Malı lastiklerim bu sene bile iş görürken diğer arabamda bulunan ve personelimin aynı yolda kullandığı Good Year UG8 ve UG9 lastiklerden aynı sürede 2 yada 3 takım değiştirdim. Bir takımın türk malı olduğunu kesin eminim ama diğerlerine açıkçası ya bakmadım ya da unuttum ne olduğunu.
Kısacası marka'dan daha çok üretilen ülke çok farkediyor. Mesela yine ablamın jeep'inde kullandığımız orjinal Japon malı Toyo marka kış lastiklerini 6 sene kullandık.Aracı satarken alan adama verdik adamdan hayır duası bile aldık.