User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Gaz pedalında oluşan titreme

CivSpeed
    Misafir

Question Gaz pedalında oluşan titreme

Arkadaşlar merhabalar,

Uzun zamandır çözüm bulamadığım garip bir sorunum var... Aracımda coilover ve 17 inç jantlar ve 205/40/17 lastikler mevcut... orjinal jantlarım 15 inç 195/50/15... 2. vitesteyken 30-40 km/s aralığında ani hızlanma yaptığım sırada gaz pedalında bir titreme oluşuyor.
    Aynı hızlarda başka viteslerde sıkıntı yok sadece 2. viteste yapıyor bu durumu. Aracın gidişinde, duruşunda yada viraj kabiliyetinde bir sorun bulunmamakta ve gayet iyi bir hızlanmaya sahip...
    Bahsettiğim ve başka hızlarda direksyonda yada ön takımda titremede oluşmuyor. Sadece 30-40 arasında gaz pedalında titreme var... bunun sebebi ne olabilir ? jantlara balans ve rot ayarlarımı daha önce 2 kez yaptırdım bu hafta bir daha yaptırıcam acaba başka bir durum olabilirmi ? Yükseklikten kaynaklı bir sorun olabilirmi ?

Böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim

(not coilover yuksekliğim önde ve arkada teker/çamurluk arası : 1,5 parmak kadar kesinlikle yere yada çamurluğa sürtme vs yok )

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Basık araçlarda olan bi sorun bu akslardan yapar tahmin ettiğim şeyse hatta kasada titrer de en çok gaz pedalında hissedilir yokuş yukarı yolda daha çok belli olur mesela 15 jantları takarsan bi nebze azalır

CivSpeed
    Misafir
    Alıntı Oznsrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Basık araçlarda olan bi sorun bu akslardan yapar tahmin ettiğim şeyse hatta kasada titrer de en çok gaz pedalında hissedilir yokuş yukarı yolda daha çok belli olur mesela 15 jantları takarsan bi nebze azalır
    kasayı çok hissetmiorum ancak gaz pedalı baya titrio jant değişmeyi düşünmedim bide değiştirip öyle bakiyim ozaman... Ön tarafı biraz daha yükseltmek işe yararmı sizce ?

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Akslardır.Rampa yukarı yükte bırak 2de 20 de bas mesela daha çok hissedersin.Basık araçlarda oluşabilen bi problem.Kasada sallanıyordur belki farketmemişsindir sağa sola sallar kısa kısa mesafeli.

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aks lalesi denen zımbırtı sanırım. Sonunda orjinale dönerek kurtulduk biz.

CivSpeed
    Misafir
    Alıntı Zero Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Akslardır.Rampa yukarı yükte bırak 2de 20 de bas mesela daha çok hissedersin.Basık araçlarda oluşabilen bi problem.Kasada sallanıyordur belki farketmemişsindir sağa sola sallar kısa kısa mesafeli.
    hmm anladım ozaman arabayı biraz yukselticez aynı zamanda akslarımıda bi kontrol ediyim uzun yola çıkıcam skıntı çıkarmasın bana

Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aks lalesi denen zımbırtı sanırım. Sonunda orjinale dönerek kurtulduk biz.
    orjinal derken yarın orjinal jantlarımı takıp denicem ancak coilleri çıkarmak istemiorum başka bi çözümü olmalı bunun lifte kaldırıp kontrol edicem nası bi sorun oluşmuş olabilir o dediğiniz parçada ? pek bilgim yokda bu konularda

MehmetOrkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşların belirttiği gibi aynı sorun bende de var . hatta eibach ile 3cm basınca daha çok arttı . Çözüme ulaşırsan konuya yazar mısın. Bende ona göre işlem yaptırayım.
    RollaFx Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon,Stop ve Reflektör <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far <--> Anatomik Spoiler <--> Pioneer Müzik Sistemi-etna81.blogspot.com.tr

CivSpeed
    Misafir
    Alıntı MehmetOrkun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşların belirttiği gibi aynı sorun bende de var . hatta eibach ile 3cm basınca daha çok arttı . Çözüme ulaşırsan konuya yazar mısın. Bende ona göre işlem yaptırayım.
    bugun jantlarımı orjinallerle değiştirdim biraz azaldı titreme ancak halen var. yarında biraz yuksekliği arttırıcam umarım çözüme ulaşıcak yazarım tabikide

Havayı Koklayan Adam Redfish16V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı şekilde bende düşürdükten sonra titremeyi hissetdim.Baskı-balata sandım ancak baskı-balata değişiminden sonrada devam etti.H.içi akslara baktıracağım bakalım
    Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
    Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sadece ben değilmişim bu sorunu yaşayan demekki, bilgilerinizi bekliyorum beyler.
    RollaFx Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon,Stop ve Reflektör <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far <--> Anatomik Spoiler <--> Pioneer Müzik Sistemi-etna81.blogspot.com.tr

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GSİ CLUB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı şekilde bende düşürdükten sonra titremeyi hissetdim.Baskı-balata sandım ancak baskı-balata değişiminden sonrada devam etti.H.içi akslara baktıracağım bakalım
    bence hiç baktırma gidip 0 alıp taksan bile basık gezdiğin sürece aynı şekilde olcak benim araba acaip titriyo titremekten gidemiyo nerdeyse geçen ay muayene için orjinale çevirmiştim bi gram titreme yoktu. Bozukluktan değilde kasıntılı çalışmasından titretiyor.Aks kısaltma falan varmış da ben hiç uğraşmadım

CivSpeed
    Misafir
    Arkadaslar bugun coiloverlardan yukseltme yaptirdim titreme tamamen gecti. Dun orjinal 15 inc jantlarimi taktiktan sonra baya bir azalma olmustu bugun hepten kesildi. 1 cm kdr yukseltmek ise yaradi. Akslarimi kontrol ettirdim bi sorun cikmadi korukler flnda gayet saglam cikti.

Rot-balans ayarlarimida kontrol ettirdim onlarda sorunsuz cikti. Oznsrl'in dedigi gbi olay yukseklikte cok alcak oldugu zaman titreme yapiyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    CivSpeed

Sorunun nedeni belli oldu yani . O zaman yandık desene işlemlere devam edeceğiz. Peki çözüm olarak ne yapılabilir ?

CivSpeed
    Misafir
    Alıntı MehmetOrkun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    CivSpeed

Sorunun nedeni belli oldu yani . O zaman yandık desene işlemlere devam edeceğiz. Peki çözüm olarak ne yapılabilir ?
    Cozum malesef yukseltmek sanirim jantlarin konuyla cok ilgisi varmi bilmiorum onlarsa duzelttiler biraz ama azda olsa yukseltmek asil cozum baska yolu yok gbi gozukuo...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben jantları değiştirdiğim de sorun olmamıştı, eibach pro kit 3 cm düşürünce sorun oldu ,

Acaba akisleri kısaltsak düzelir mi ki ?

Havayı Koklayan Adam Redfish16V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende bugün akslara baktırdım ki aynen sorun alçak olmadan kaynaklanıyor.Aks kısaltmasını düşündüm ama bilmiyorum +/-'si ne olur ? Bu halde de binerken ister istemez titremeye odaklanıyorum
    Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
    Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1

CivSpeed
    Misafir
    Aks kisaltmak nasi bi islem bilmedigim icin bisi diemiorum ise yaramasi konusunda onunla ilgili daha iyi bilgi vericek arkadaslar vardir forumda. Ancak sorun yukseklikte o kesin bilgi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende acaba şanzumanda filan mı diye baktıracaktım o zaman çok düşünmeyeyim

Konunun takibini bırakmayalım birisi çözüm bulacaktır büyük ihtimal

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı sorun benim arabadada var. Yolcu koltuğunun emniyet kemeri takılan kısmı sallanıyor 2de hızlanırken gözle görebiliyorum ön takımcı sağ aks ilerde değişim ister demişti sorun ordan sanırım herkesin dediği gibi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)