Aracıma yay taktıktan sonra rot ayarına soktum, usta 'bu aracın ön sağda kamber var.' dedi. Rot ayarına giderken de sağa çekme vardı ama önemsemedim. Ustaya ne yapmam gerek diye sorduğumda, 'Ben sana bir yer tarif edeceğim ön taraflara 1'er derecelik açıyla kamber verecek kolları pressleyip, hem araç daha güzel duracak hem sürtme olmayacak hem bu şekilde sağa çekme durumu çözülecek riski de yok kafan rahat olsun' dedi. Ben de kararsız kaldım, sonuçta yürüyeni press altına sokmak ne derece doğru olur. Şuan araç düz yolda sağa doğru gidiyor, sağ virajlarda çok güzel viraj alıyor.
Şimdi sorularıma geliyorum;
-Lastiklerim 205/40/16. Tam turda sürtmüyor sadece kasiste çapraz geçerken esneme sırasında çamurluğa dokunuyor lastiğin sırt kısmı ile yanak birleşim yeri.) Kamber verdiğimde bu sorun ortadan kalkar mı?
-Düzeltmek için press dışında ne yapabilirim? (Parça almak dışında.)
-Ön kamber kiti alsam mantıklı olur mu? (Usta hemen hemen aynı fiyatı söyledi, press olacağına daha dayanıklı bir parça koymak daha kafama yatan bir durum.)
-Önlere 1 derece kamber vermem büyük sorun oluşturur mu lastik ömrü dışında? (Ön takım ne derece zorlanır? Arkalarda da kamber var, araç iyice yolda gezer mi?)
Açı değerlerini hatırlamıyorum bu arada, arkaların sürtmesi ile uğraşırken aklımda kalmadı hiç.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.