185 65 14
honda civicte kullanilacak
lastik konusu zordur kisiseldir
bu lastik nasildir ?
Peder kullanacak daha cok konfor agirlikli lastik bakiyor
185 65 14
honda civicte kullanilacak
lastik konusu zordur kisiseldir
bu lastik nasildir ?
Peder kullanacak daha cok konfor agirlikli lastik bakiyor
Energy saver'dan performans, yüksek tutunma beklememek lazım. Adı üstünde michelin'in ekonomi lastiği. Islakta kötüdür, hoş kuruda ne kadar iyi orası da tartışılır. Sesi azdır. Yumuşaktır. Emekli spec biniyorsa iş görür. Ama bence o fiyatını hakeden bir lastik değil.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
haziran gibi bende bu ölçülerde lastik alıcam aracıma tavsiyeleriniz nedir peki yol yutuş tutunma sessizlik bakımından ?
Barış
Benim aracın üzerindekiler Energy Saver fakat 3 kanallı olan modellerden, ebattan dolayı sanırım.
40 bin km civarı oldu takılalı, bitmek üzere dış taraf dişlerinde çatlamalar var (2009 Nisanda aldım) şuan ıslakta kurudaki halinden daha iyi yol tutuyor ilginç bi şekilde. Ama aşırı zorlamaya gelmiyor, klasik baba kullanımı için yeterince konforlu ve güvenli ama abi.
off topic :
güzel duman çıkartıyorlar![]()
lancer'da bridgestone vardı, söktüm michelin enerji taktım;
+ daha süspansiyonlu ve konforlu, hızlanması daha iyi aracın uzun yolda..
- yumuşak hamuru olduğundan spor kullanımda virajlarda araç yalpalama yapıyor..
bridgestone zamanında asla yapmazdı..
aile için kullanıcaksa bence en güzeli, performans ve sert kullanım için önermem
Seyyar Tayyar
lassa impetus çok sert ve ısınmadığı zaman tutunma beklememek lazım 1-2 bile boşa dönüyordu merivada
energy saver kulllandım kısa bir süre iyi ama o parayı vermem gider bridgestone felan alırım günlük kullanım lastiği aynı![]()
Lassa icin sert diyenler briston alrim demissiniz briston denedinizmi?bende iki lastikte var önce lassa öndeydi sora briston aldim lassayi arkaya attim lassa daha yumusak bristone daha sert ama miclen hepsinden yumusak ama alirmiyim almam cabuk balon yapiyor okadarda konfor olmayi versin
İki kere yaptim 2 senelik lastikti orta seviyede araci aldigimizda uzerinde vardi.okadarda sert bi cukura dusmedim.modeli primacy hp idi
babam 67 yaşında falan
araba 2000 model daha 70 bin civarında
o da bodruma gide gele
bugün beni ufak bir çürük için 2 saat esir etti
arka camın altında bir çürüme olmuşta filanda falanda
dedim al boya rötüş yap ?
yok efendim bunun boyası vamıdır sanayide ? nasıl bulacakmış ?
dedim neki bu uzay boyasımı ? allahın gümüş gri rengi işte
üzerinde 6 senelik uniroyal (rain tire) var
ben aldırmıştım , hani ıslakta tutunsun diye
vay efendim çatlamış lastiklerde dandikmişte, sertmişte
2 aydır vıdı vıdı
takmış zaten o michelin de michelin
michelin bir yana diğer lastikler bir yana
o yüzden michelin alacak anladım ben
bugün sanayide fiyatta almış o lastiklere o ölçülerde 160tl mi ne demişler
biraz daha eli ayağı düzgün michelin ne var ?
Amcam kafasına koyduysa michelin'i, bir sıkıntı veya memnuniyetsizlikte de seni buluyorsa, hiç uğraşmaya gerek yok, michelin almak lazım. Şimdi sen en kral lastiği alsan yine de onun isteği gerçekleşmediği için mutsuz ve memnuniyetsiz olacak, lastik patlasa seni bulacakAma michelin energy saver'dan memnun kalmasa bile kendi isteği, kendi seçimi olduğu için sineye çekecektir.
14" de Michelin'de Energy Saver'dan başka seri yok diye biliyorum.
160 lira o ölçüdeki lastiğe çok tabi. Ama yapacak birşey yok. Michelin'de fiyatlar böyle...
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
Hakan abi Michelinde 14" olarak Energy Saver harici modelde üretim yok diye biliyorum, en azından sizin ebatta yok. Bence de baba Michelin diyorsa illa onu alın derim, bi sıkıntı çıkarsa ki çıkacağını zannetmiyorum sizin başınıza yıkmaz bunu sen aldırdın gibisinden![]()
ya biraz geç bir cevap olacak belki ama o ölcüde michelinde Exalto seriside var, cok fazlaca satılan ölçü modeli değil ama var, 185 60 14 ebatında aldıgım energy saverlara bakarken aynı ölcüde exaltoda da vardıi deseni daha spor kullanıma uygun oldugunu söyleyen lastikcinin, aralarında dağlar kadar fark olmadığını belirtmesi sonucu energysaver almıştım. He energysaver tane fiyatı 160 civarlarında iken onun tane fiyatı 230 küsür lira felandı. Gerek varmıdır tartışılır tabi.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)