Buğra bu sefer arabadan çok kendini göstermişsin
![]()
aslında bu konu bir hayli karışık. mesela; Land Rover firması hala inatla rekorun kendilerinde olduğunu iddia ediyor ve dediğin gibi, sınıfları farklı tutuyor. Top Gear, en hızlı SUV olarak Q7 E-Tron demiş Nurburgring kayıtlarına göre. yani hem göreceli, hem de riskli bir konu aslında, katılmıyor değilim. ama ben ne zaman ki Google'a girip; "Nurburgring SUV Record" yazıyorum, karşıma "Range Rover Sport SVR" yazısı geliyor. dediğim gibi; aslında riskli bir cümle söyledim ama sorun etmiyorum pek. kimler, neler söylüyor
bu doyamıyoruz olayı yüzünden içerik yaratmaya çalışıyorum abi
evet, Azad Zakirov. fiyatlar uygun ama inanılmaz uygun değil. Türkiye'den ucuz ama o konuda hak veriyorum sana.
ben bayıldım ya, hastası oldum. bütün işimi hallediyorum vallahi.
abi kusura bakılacak bir şey yokkimisi beğeniyor, kimisi beğenmiyor. mesela birisi demiş ki; GoPro ile çektiğin videolar daha iyiydi. birisi de; müzik seçimlerin kötü demiş. yani herkes her şeyi beğenecek diye bir şey yok. ben genelde izlenme payı ve video beğenilerine dikkat çekiyorum. o oranlarda sorun varsa, genel maksatlı bir sorun var demektir.
yapay olayına maalesef katılmıyorum. şimdi şöyle bir şey var; Azad ile yeni tanıştım. eski tanıdığım ya da 1-2 ay boyunca görüştüğüm bir arkadaşımız değil. evet, gerçekten çok iyi ve çok mütevazi bir çocuk ama aramızda illa ki bir çekingenlik söz konusu oldu. daha önce ki THE MAKİNA videolarında ki arkadaşlarımı uzun zamandır, hatta senelerdir tanıyorum ve biliyorum. sonuçta eski arkadaşlarım, neleri kaldırabilirler ya da nasıl bir karakterleri var biliyorum, gözlemleyebiliyorum.
mesela Azad ile şu an hala görüşüyoruz (2-3 saat önce beraber yemek yedik hatta), aramız daha iyi. daha fazla makara yapıyoruz. mesela ben o bölüm çekilirken Azad'ı ikinci kere görmüştüm. ikinci kere görüştüğünüz birisi ile ne kadar profesyonel olursanız olun, bundan daha doğalını kimse oynayamaz.
eklemeden edemeyeceğim; sonlara doğru kendi yorumlarımı beğensemde, zoraki bir video doldurması olarak hissettim sonradan. ama onlarıda koymasaydım eminim ki başka kişiler; "ya çok kısa yapıyorsun!" diyeceklerdiumarım açıklayıcı olabilmişimdir abi.
teşekkür ederim. bütün bölümler birbirinden farklı olsun istiyorum. aynı konseptlerde ilerlemek beni yorar, izleyiciyi sıkar. farklı kafalarda denemeler yapmak istiyorum. ya süper benim düşündüğümü başkalarınında düşünmesi, vallahi mutlu oluyorum okurken. doğru bir şey yapıyorum demek ki. çok teşekkür ederim dikkat ettiğin için.
kullandığım kameranın ses olayı maalesef ki kötü ama sponsor firmam oldukları için elimden geldiği kadarıyla post içerisinde temizlemeye çalışıyorum ki, inan bana ses daha kötüydübir kaç bölüm daha kullanabilirim ya da haftaya farklı bir kamera ile çekim de yapabilirim, bilmiyorum firma ile aramızda ki anlaşmaya bağlı. sonuçta THE MAKİNA maddi bir proje haline geldi kısa zamanda ve para kazanmaya başladım. DJI OSMO ile çekmek istiyorum ama bu sponsor olayından dolayı kullanamıyorum. gerçi o cihazında sesi problem diyorlar. aslında GoPro hakikaten güzel ses alıyor be
neyse, Sony duymasın aman.
son bölümde ki mekan sıkıntı yarattı banada. sesi temizlemiş halim o bu aradanormalde benim sesim maalesef inanılmaz zor duyuluyor. hatta sonra düşündüm, acaba tekrar mı çeksem diye ama toparladım. THE MAKİNA'yı bilgisayardan izlemek lazım aslında. telefondan izleyince sıkıntı oluyor bence. telefondan izleyenler olursa da mutlaka kulaklık kullansınlar, tavsiyemdir.
çok teşekkür ederim tekrar ve tekrar.
teşekkür ederim. bekletebiliyorsam bile güzel bir başarı benim için. Emre abiye açıkladım, okursan mutlu olurum.
teşekkür ederim![]()
hep gazlıyor, Azad'da sıkıntı valla
abi çok temiz ve mütevazi bir insansın. seni çok sevdim. umarım sen ve senin gibi insanlar daha iyi otomobillere sahip olurlar. sevgiler.
teşekkür ederim başkan. "MAKİNA" aslında Latince bir kelime. "THE" kelimesi de *****, İngilizce. İngilizce ve Türkçe yapsaydım, çok eleştiri alırdım (gerçi bu şekilde bile alıyorum) onun yerine farklı bir tarz denemek istedim.
Latince'de "MAKİNA" demek, Türkçe'de "MAKİNE" demek. TDK'ya göre "MAKİNE" kelimesi de "otomobil-araba" gibi karşılıklara çıkıyor. esinlenme tamamiyle bundan ibaretyani her şey bilerek.
videonun başlangıç sahnesini bende çok beğendimhatta aile bireylerine izlettim, bir hayli güldüler. seninle aynı fikirde herkes, teşekkür ederim gözlemin için.
ben bugün bir yorum gördüm YouTube'da; "çocuğun babasının milyon dolarları varsa çocuğuna gidip GOLF mü alsın?" diye. fazla takılmamak lazım, Allah daha çok verir inşallah, daha iyilerine binerler. ben hiç yadırgamadım, lütfen yanlış anlama benim dediklerimi. alışkınım girdiğim ortamlarda. kimler var, ne makinelere biniyorlar18 yaşında birisinin (ismi lazım değil) garajında 3-4 otomobili var, hepside supersport ve unique. toplasan belki 5 milyon lira civarı tutar.
bende Mini var, 6 aydır binmiyorum mesela. Albea var, onu kullanıyorum. param var, ama binmiyorum. o kadar çok ortama girdim ki, Mini sarmıyor artıkparam olsada değiştirsem diye bekliyorum.
doğum günü olayı rica olduğu için ekledim, kıramadım. ben pek hayır diyemiyorum. fazla dağıtmadım zaten konsepti, kısa sürdü. ama bu konuda ki eleştirini söz dikkate alacağım.
mesela bak şu tek başıma yorumladığım sahneleri bir çok kişi sevdi, bir çok kişide sevmedi. birisi; "çok artistsin." diyor, birisi; "sen ne ayaksın?" diyor bana. deneme-yanılma yapıyorum biraz.
ben eleştiriye her zaman açığım ama yapıcı eleştirilere. senin eleştirilerinde yapıcı, sevdim. teşekkür ederim bu yüzden. takipte olmana ve bana, projeme değer verip değerli sözlerinle beni yücelttiğin için ayrıca teşekkür ederim. YouTube beğenin için ise ayrıca teşekkür ederim. yorumlarını orayada bekliyorum![]()
Başarılarının devamını dilerim Buğra, zevkle takip ediyorum.
Hatalar olur, yeni bir konsept, deneye deneye en iyisini bulacaksın.
teşekkür ederim öncelikle. çekimleri beğenmene sevindim. valla bu konu beni baya bir mutlu etti. ilk defa bu kadar uzun yorumlar alıyorum, sevindim
MAKİNE-MAKİNA kelimelerini evet sık kullanmışım, bende rahatsız oldum sonradan. hatta istesem silebilirdim. bunu dikkate alacağım. jant, frenler, egzos vs... bunlar hep merak edilen konular olduğu için sık-sık yineliyorum, inceliyorum. başka şeylere yönelmek lazım, doğru. ama ben test yapamam ya da farklı bir bakış açısı getirirsem doğru olmaz, haksızlık ederim otomobil duayenlerine. sonuçta benim bilgilerim kısıtlı, kendime o kadar güvenemiyorum şimdilik. belki ilerleyen dönemlerde ya da bölümlerde farklılaştırabilirim ama bunlar hep zamanla olabilecek şeyler. "THE MAKİNA" henüz yeni bir proje ve daha çok gelişmesi, daha çok fırın ekmek yemesi gereken bir proje. yavaş-yavaş inşallah.
araç yıkama sahnesini bende sevdim, iyi bir fikir oldu. artık LIFESTYLE olayına doğru gitmeye başladım. mesela yeni projelerde güzel süprizler olacak ki, hakikaten seveceksiniz ben eminim. araç incelemelerini biraz daha arkaplana atıp, araçlarla neler yapılır ya da nerelere gidilir konularına biraz ağırlık vermeye çalışacağım. bizim ülkemizde otomobilleri genelde alma sebepleri biraz farklı. kimisi gazlamak için, kimiside hava atmak için alıyor. bunun ortasını yakalamaya çalışıyorum. bunu sunup, insanların yaşam stilleri ile birleştirmem lazım. bunun için de çabalıyorum.
güzel yorumların ve yapıcı eleştirilerin için çok teşekkür ederim.
abi, deneme-yanılma yapıyorum. tepkileri merak ediyorum
biz yanlış hayatlardayız, sorma
teşekkür ederim Doğu. aynen, denemek lazım. bugün "THE MAKİNA" olur, yarın farklı bir proje.
aynı yorumu buraya da yazayım
Buğracım tarzın çok güzel, zevkle izliyorum.
Yanlız, arada minik minik teknik detayları serpiştirmeni bekledim.
mesela bu makina kaç HP ?, kaç kilo ? 0-100 0-400 fabrika değeri? vs vs gibi.
kolay gelsin
sen kadranı gösterirken bile ben orda yakıt durumuna bakıyorum ister istemez durumu anlayın hadi eyvallah
Yüce F.U
PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG
vıdeo cok ıyıydı konusmalar da ıyıydı ama arac hakkında bıraz daha teknık bılgı versenız. mesela kaputu acsanız yavruyu goreydık ıyıydı. dogal yorumlarınız da bıtırıyor ayrıca basarılanızın devamını dılerım ve vıdeolarda bıraz daha teknık bılgı ve bıraz daha uzun olsun saygılar.
o degılde vıdeoyu ızledıkten sonra 90 hp dızel aracımdan sogudum amk.
Gülümsemesini Bilmeyen Tükkan Açmasın
KARS Atasözü..
Elinize sağlık. Cidden en özel araçlardan birini konuk ederek çok güzel bir iş çıkartmışsınız.
Ankaradaki SVR geçen ay misafirim olmuştu![]()
Rengi ve detayları gerçekten harika. Yaptığım seramik kaplama uygulamaları sonucunda inanılmaz güzel sonuç çıktı ortaya![]()
Araçta fabrika çıkışı ayarlanabilir egzoz var. İçeriden bir tuş ile sesi azaltmak veya artırmak mümkündü.
Vahşilikte son nokta
https://www.instagram.com/p/9q2qo_sdA9/
Ellerinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim her bir bölüm ayrı güzel![]()
teşekkür ederim. olabilir, bazen atlıyorum. Mazda RX-8 bölümünde detaylıca yer vermiştim aslında, doğru. dikkate alacağım.
abi dikkate alacağımteşekkür ederim.
yakıt bir hayli hızlı düşüyorduben hatırlamıyorum kaç kere benzinliğe girdiğimizi. aynı durumdan müzdaribiz
teşekkür ederim. dikkate alacağım. ama bir de şöyle bir şey var; kaputu açarsam Saffet Üçüncü ve Celal Pir kafasında, ne alaka diyecekler. sonunda bu konu ile ilgili herhangi bir tecrübem ve eğitimim yok. onun yerine kısa kısa veriler, bilgiler söylemek daha mantıklı olur. Mazda RX-8 videosunda yapmıştım ama kısa bir geçiş. o tarz olabilir.
bu arada bende kendi otomobilimden soğudumteşekkür ederim tekrar.
teşekkür ederim. Ankara'da ki SVR'ın içi yanlış hatırlamıyorsam ve yanlış bir bilgi almadıysam eğer siyah diye biliyorum. merak ettim, siyah nasıl duruyor diye? iç mekan fotoğrafları var mı?
sony duymasın ahahaDJI OSMO inceledim değişik bi alete benziyo. bu arada karadeniz kurgusu sana aitmiş videoyu izledikten sonra dedim içimden otopark çok gelişti diye birde baktm imzan var altında hll spr dwm
![]()
Ses fenalar da, koltuğa yapıştırmış seni Buğra, Tebrikler.![]()
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
Buğra, konsept çok güzel. Videonun uzamasını beğendim. Trailer havasından çıkıp komple bir eser haline gelmiş.
Konsepti bozmadan belki bir çıt daha teknik bilgi serpiştirebilirsin araya.
Eline sağlık.
Gene yapmışsın Buğra. Harici mikrofon takılıyorsa MX100'e tak. Yoksa Osmo'ya harici tak. Ben aldım OSMO. kendi mikrofonu sadece senkron tutturmak için kullanılır o kadar kötü.![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)