Arkadaşlar harici harddisk almayı düşünüyorum, fiyat performans olarak hangini tavsiye edersiniz evdeki pc dolmuş durumda sorunsuz önerebileceğiniz bir ürün varmı ?
Arkadaşlar harici harddisk almayı düşünüyorum, fiyat performans olarak hangini tavsiye edersiniz evdeki pc dolmuş durumda sorunsuz önerebileceğiniz bir ürün varmı ?
Model konusunda net birsey soyleyemeyecegim malesef ama genel olarak piyasadaki en iyi 2 marka diyebilirim ... Butcene gore gidip aratirirsan daha iyi olurcalisir durumda sert bir sekilde yere falan dusurmessen kolay kolay bozulmazlar , tabi elektronik biraz sans isi
tavsiyem onemli bilgilerinizi yedeklicekseniz almisken 2 tane alip cift yedek tutmaniz yonunde
wd nin içinde yazılım gibi bişey geliyodu korumaya yonelik yanlıs hatırlamıyosam tercih edilebilir![]()
1881 - 193∞
en sağlam yedek dvd hiçbir zaman çok çok çok önemli yedeklerinizi harddiskte bırakmayın
bana göre en iyi garanti desteğini kim veriyor ise odur kaliteli marka
Garanti destek olayi malesef bilgi kurtarmayi kapsamiyor hdd lerden, bozulursa yenisiyle degistiriyorlar ama bilgiler ucuyor
Edit : bilgileri kurtarmak icin ici acilirsada garanti disi kaliyor
Ben wd'de de, seagatede de sorun yaşadım. WD çok iyi dayandı, ama seagate sanırım fabrika çıkış sorunluydu. Temassızlık sorunu vardı. İkisi de servise gittikten kısa süre sonra yenisiyle değiştirildi. O sebeple, şuan harddisk kullanmıyorum. Güvenilir bulmuyorum hiç birini. Bitirme ödevimi yazıyorum mesela şuan. Yedek almak için dropboxu kullanıyorum. Pc ya da telde sorun olursa, bir yerde kayıtlı olsun diye.![]()
Instagram: mutusgarage
Foto ve müziklerimi saklıcam başka derdim yok sağlam olsun yeter sürekli kullanılmıcak zaten
hepsi risk...
Konu hort olacak ama birşey merak ettim. Bazen cık sesi geliyor seagate 1 TB lık var. Daha önceden aynı marka 500 gb lık kullanıyordum o baya cık cık cık diye ötüyordu bozuluyor diye kaydedip götürdüm değişim verdiler. Şimdi 2.5 inc 2 TB düşünüyorum yine aynı marka. Ama kullandığım 128 gblık macbook air oldugundan içindekileri korumak için mac e atamayacağım. O sebepten kıllandım.
Ne yapmak gerekir nasıl bir yol izlemeliyim ? Hep risk altında gitse bütün fotoğraflar gider.
Semih Kurtulmuş
Adventurer Engineer
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)