Sony vaio laptopumda bu harfler calismiyor...yazilimsalmidir? Varmi bilgisi olan..? Tuslarin alti tertemiz...
Sony vaio laptopumda bu harfler calismiyor...yazilimsalmidir? Varmi bilgisi olan..? Tuslarin alti tertemiz...
tunceR´isimli üyeden Alıntı
şu vtec alma olayınıda amma abarttılar. alcan bomboş vti yi 24-25 liraya, elin 106 sı saxosu koycak 5 boy görcen sonra amcayı,teyzeyi.
sanmıyorum o tuşlarda fonksiyon yok
bence klavye arızalı
daha 4-5 gun önce bi klavyeyi değiştirmek zorunda kalmıştım
ve düzeldi
klavyeyi komple kablosunu söküp tekrar
bi tak dene yine çalışmaz ise
netten ucuza klavye bulabilirsin
Google da bir aratma yaptim ve birkac kisininde tam olarak ayni harflerden sikinti yasadigini gordum. Ama cozumunu bulana rastlamadim..![]()
şu vtec alma olayınıda amma abarttılar. alcan bomboş vti yi 24-25 liraya, elin 106 sı saxosu koycak 5 boy görcen sonra amcayı,teyzeyi.
be birşey alaadı![]()
içerideki hatların biri kırılmış ise o sıradaki tüm tuşları bozmuş olabilir
ama işte denemeden bişey denemez
ne desek boş
ama yazılımsal birşey değil
Tam olarak ayni tuslarin bircok kiside calismamasi tesadufmudur yani? Cunku alt sira komple sorunlu degil calisan tuslar var..
Bu klavye cikuyormu..? Dur bi girisiyim su alete..![]()
o klavye çıkıyorda
klavyenin alt ta vidaları var
belki bi ihtimal klavyenin hemen üst kısmındaki
plastik tırnaklı çıkıyor olabilir onunda altında vida olabiliyor
girişiyim derken kırma bir yerleri
Harfler basmıyorsa başlığı nasıl yazdınız diye düşünmedim degil![]()
2010 Astra 1.6T Sold
2013 W204 AMG Sold
...
Klavyenin soketinden olabilir aynı harfler olmasada benimde başıma geldi temassızlık vardı serviste soket yenisi ile değişti
yüksek ihtimalle klavye arızalı daha önceden bşey döküldüyse kendini yeni göstermiş olabilir durduk yere de bozulmuş olabilirklavye arızalandığı zaman genellikle bir gruba etki ediyor dediğiniz gibi. düşük bir ihtimalde olsa anakartta problem olabilir.
alt+shift tuşlarına basmayı dener misin.
Sakarya'da ücretsiz kantar hizmetim var, roll öncesi kilosunu merak edenleri beklerim.
abi bitarafları kırmadan klavye panelini sök. Klayve panelinin altındaki data kablosunuda laptop tarafından çıkartıp geri tak. Yerine oturtmadan klavye havadayken tuşlara basmayı bir dene, çalışırsa klavyenin data kablosuyla laptop kasasının arasına kağıt gibi jelatin gibi ince bişeyler koy (elektiriği iletmeyen bişey olsun). sonrada topla bilgisayarı.
Bazı laptoplarda o data kablosuyla laptop kasası arasında bi kısa devre gibi bir şey oluyor, bazı tuşlar çalışmıyor bazı tuşlar başka tuşların yerine çalışıyor vs o teması kesince sorun düzeliyor.
Birkaç laptopta işe yaradı umarım sizinkinde de yarar.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)