bendede aynı sorun vardı , bizim şarj aleti iki parçalı usb girişli biliyosun. tek parça direk prizli aldım kullanıyorum bir sorun yok simdiliik
bendede aynı sorun vardı , bizim şarj aleti iki parçalı usb girişli biliyosun. tek parça direk prizli aldım kullanıyorum bir sorun yok simdiliik
Eskiden yaklaşık 2 saatte tam şarj oluyor, şu an 7 saati geçti ama henüz tam dolmadı !
s2 adaptörü kaç A veriyor bilginiz var mı acaba?
Valla aynı arızayı yaşayan arkadaşım hem yeni flex cable hem de htc evo flex cable ile denediğinde çözüme ulaşamadığını belirttidaha çok yazılımsal bir sorun gibi çünkü şarj aletinin deformasyona ugramasını gerektirecek en ufak bir şey olmuyor, biblo gibi daima aynı yerde
![]()
Subaru
Technica
InternationaL
PSN: ekduncan
2 adet orj sarj aleti kullandm gec doluyo nerdyse hic dolmuuodu
Suan blacberry sarjini kullaniyorum 1 bucuk saatte doluo nerdeyse
aynı sorun bende de oldu. bende note 2 eşimde s3 var ve genelde benim şarj cihazım daha hızlı şarj ettiği için ona takıyorduk. cihaz 8. ayına geldiğinde şarj olmamaya başladı. sabaha kadar takılı olmasına ramen %40 ancak oluyordu. telefonu bir arkadaşa sattım o da gitti garantiden para vermeden değiştirdi şu an sıkıntısız kullanıyor. garantisi varsa bu şekil yapabilirsiniz.
Bende de ayni sorun vardi kutudan cıkan usb uzatma kablosunu baglamıstım sarj aletine cıkarınca duzeldi
Bende orjinal samsung şarj aleti alarak çözdüm . Hatta şöyle birşey tespit ettim samsung un sarj aletinin usb portuna usb fan taktım bi süre sonra fan da hızlanıp devirde düşme gözlemledim.
1.6tdi.
Ecutech.
Soyle anlatayim benim bu sarj olmama problemim herzaman olmuyor haftada 1 yada 2 gun oluyor. Bu yuzden hali hazirda yeni bir sarj aleti almadim. Benim dusuncem de sarj aletinin icinde zamanla olusan soguk lehimlerden oturu gerekli akimi iletememesi diye tahmin ediyorum. Cunku usb kablosuyla bilgisayardan sarj ettigimde bir problem yok. Garantiden degistireceklerdir diye dusunuyorum orjinal her zaman iyidir. Yenisini almadan sansinizi deneyin derim.
Geç şarj olma problemini yaşayanlardan biride benimdir. @Atituti 'nin yaptığı gibi tek parça samsung cihazı buldum bir yerden şimdilerde taş gibi hemen şarj oluyor.
Orjinal şarj cihazı 2 parça halde, USB kablosunda sorun yok ama prize giren zımbırtıda bir haltlar var. Kullanmıyorum artık.
Şarj cihazınızı değiştirmenizi tavsiye ederim. Sorun ortadan kalkacaktır.
Arkadaşlar yorum yapan, fikir paylaşan herkese çok teşekkür ederim...
Sonuçsuz kalan bir topic olmaması ve nette arandığında insanların işine yaraması adına telefonumun güncel durumunu belirteyim.
Sizlerin de bahsettiği üzere, önceliği şarj aletini değiştirmekte buldum, ace 2 (0,7A / tek parçalı,usb kablosu yok) şarj aleti ile dün s3'ümü sorunsuz bir şekilde şarj ettim çok şükür.
Konunun başında da belirttiğim ve benimle aynı sorunu yaşayan s3 sahibi arkadaşıma şarj aleti değişimi ile dün sorunsuz şekilde şarj ettiğimi belirttim ama o ısrarla "ben yeni s3 şarj aleti aldım, önceleri normal şarj etti sonra yine çok geç şarj etmeye başladı" dediGerçi onun aldığı yine orjinal s3 şarj aleti yani usb kablosu + 1 A çıkışlı adaptörü imiş... Ben ace 2 şarj aleti ile şarj etmeye devam edicem ve yine çok geç şarj olma sıkıntısı baş gösterirse konuyu güncellerim...
Sizin bu tespitiniz direkt olarak adaptördeki sıkıntıyı göstermektedir. Çok teşekkürler...
Subaru
Technica
InternationaL
burda yazılanlara dikkat ederek ekstradan birkaç farklı şarj aleti denedim ve yeni bir tane daha aldım hepsiyle denedim yaklaşık saatte % 35 şarj oluyo s3 mini ' m .... yani tüm şarjı yaklaşık
+ 3 saatten fazla oluyo pil mi değiştirsem acaba ??
SM PERFORMANCE
s3ü olan arkadaşım gelip benim şarj aletiyle telefonunu şarj ettiğinde de ne kadar hızlı şarj ediyor diye tepki vermişti. Ben s2 kullanıyorum. SOnra o da sevgilisinin motorolla marka usbyi sarj cihazına dönüştüren aparatını kullanıyordu. Şarj olayı biraz daha hızlandı öncekine göre demişti. Demek ki bu aparatta sorun var bariz şekilde.
Instagram: mutusgarage
Çok takılmamak lazım banada oluyo arada, bazen şarj olsun diye telefonu kapattığım oluyo o şekilde 10 saatte oluyo şarjı![]()
geçen gün aynı şikayetten 40 liraya orj şarj aletini aldım 1 günde dolmayan şarj çatır çatır doluyor şuan![]()
masalla masalla
benim sorunumda bir ay önce başladı. önce hiç şarj olmuyordu telefon serviste usb portu değişti hatta ekstra ünite ve bataryayı da 90tlye almıştım öyle idare ediyordum.
daha sonra yavaş şarj olma olayını fark ettim telefonum note 2 ve gözlemlediğim kadarıyla adaptor+usb ile şarj ederken bataryaya girip baktığımda (usb'den şarj oluyor) yani bilgisayardan şarj ettiğinizde çıkan yazı çıkıyordu. internette araştırdığımda *#0228# koduyla ilgili bir şeyler vardı s3 de deneyen çoğunluk düzeldiğini yazmış. o olayda şöyle; *#0228# tuşlayıp quick start dediğinizde bataryanın yüzdesinde büyük bir artış ya da düşüş olunca düzeldiği yazılmıştı. Note 2 de denedim bende %76dan %37ye düştü ilk başta sonradan şarja taktım normal gibi şu an bence eskisi gibi şarj oluyor. bir deneyin derim eğer denemediyseniz şarj aletimide değiştirmedim hala aynı. usb kablo + adaptör şeklinde.
Arkadaşlar hepinize tekrar teşekkür ederim, sayenizde faydalı bir konu olduğunu düşünüyorum.
Bir önceki postumda belirttiğim gibi, buradan edindiğim bilgiler ışığında 0,7A'lik ace-2 şarj aleti ile s3'ümü şimdilik sorunsuz şarj edebiliyorum. (Ace-2 Şarj aleti tek parça/usb kablo+adaptör şeklinde değil)
Aksi bir durum olur ise, konuyu tekrar güncelleyeceğim.
Herkese keyifli forumlar...
Subaru
Technica
InternationaL
Ayrıca şarj aleti bozulan arkadaşlar cihazınız garantili ise hem kabloyu hem kafayı servise gönderin değiştiriyorlar hangisi arızalıysa boşuna para vermeyin dışarıda![]()
Valla bu sıkıntıyı bende yaşıyorum... Bir bakıyorum canavar gibi doluyor bir bakıyorum sabaha kadar şarj olmuyor. Bu durum çevremdeki bir kaç s3 kullanıcısında daha var. Sorunun donanımsal değil yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Garantiye versem mi diye düşünüyorum cihazı turkcellden almıştım nasıl yapmam gerek acaba?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)