One model ile prm de güzel ama hem bulması zor hemde fiyatları uçuk.. Otto daha ulaşılabilir olduğu için seviyoruz kendisini
Bikaç nadir japon daha.
Hobby Japan
![]()
Ignition Model de modifiyeli japon sevenler için efsane bi markadır.
https://www.instagram.com/dynamicgreycupra/ / dynamic grey cupra
Hafta sonu toysshop a uğradım.bburago marka vardı.İdeal ölçü olarak kendime 1:32 toplamaya karar verdim.Sizce 1:32 çok mu ufak olur?
Samara 2109/Peugeot 207/Skoda Fabia III/Octavia Sport
Darılmaca olmasın, baştan söyleyim de1:32 gibi ölçekler maalesef koleksiyon modelleri değil, oyuncak kategorisinde. Baktığınız zaman detay vs açısından tatmin edici modeller de değildir.
Ölçü olarak yer sorununuz varsa 1:43 modelleri incelemenizi tavsiye ederim. Minichamps, Autoart, Schuco, Ebbro, Kyosho gibi bir çok markanın modelini bulabilirsiniz. Fiyatlar bizim satış sitelerinde saçma sapan olabiliyor ancak Facebooktaki satış sitelerinde uygun fiyata 1:43 kaliteli model bulmanız mümkün.
1:24 ölçekte uygun fiyata bulunan modeller de aslında 1:35 vs ayarında detayları olan aslında koleksiyona yönelik değil, dekor olarak dursun diyebileceğiniz modeller. Siz amacınızı bi belirleyin, gerçekten koleksiyon mu istiyorsunuz yoksa dekor olsun diye mi ?
Dekor olsun diyorsanız Welly vs üretimi 1:24ler işinizi görecektir.
Ancak koleksiyon diyorsanız Danbury Mint ve Franklin Mint gibi 1:24 üreticileri var, fiyatlara bi bakın derimÇok ciddi fiyatlar isteniyor.
Dekor amaçlı dediğim modeller en iyi ihtimalle aldığınız fiyata, genellikle de sıfırı sürekli bulunabildiğinden aldığınız değerin altına satılır. Bulunması kolay, benzinliklerde bile var.
Koleksiyon amaçlı modellere güzel paralar ödenebilir, doğrudur. Ancak bu modeller sürekli üretilen, ha dediğiniz an bulunan modeller olmadığından değer kazanır, genellikle satarken aldığınızdan üste, en kötü ihtimalle aldığınız fiyatlara satarsınız. (Kutusu, tüm aksuarları vs bulunup sorunu olmaması şartıyla.)
1:43 koleksiyon modelleri genelde fiyat/performansı en yüksek olanlar. Hem detay seviyeleri güzel, hem çeşit çok fazla (bırakın istediğiniz arabayı bulmayı, istediğiniz rengi bile bulmanız mümkün) hem de fiyatları nispeten diğer ölçeklere göre daha uygundur. Bu sebeple 1:43 ölçek demiştim.
1:24 pek yaygın bir koleksiyon ölçeği değil. Kaliteli isterseniz genelde Amerikan araçları bulunabilir. Avrupa, Japon vs istiyorsanız ve kalite arıyorsanız 1:43 ve 1:18 arasında seçim yapmanız gerekir.
3 5 tane basit küçük ölçek yerine belirli zaman aralıkları ile (bütçenize göre tabiki) 1 tane kaliteli 1:18 model almanızı tavsiye ederim. Mesela Norev markada uygun fiyatlı ürünler olabiliyor. Veya kapılarının kaputunun açılması sizin için çok önemli değilse otto gibi markalara yönebilirsiniz.
'06 Honda Civic Turbo'12 Mini Cooper S Roadster
'02 Honda Civic Type-R-'05 Mitsubishi Lancer Evolution VIII
'03 BMW M5-'12 Mercedes SLK 250 AMG-'12 Honda Accord
Varmı nadir model isteyen. Bulunmaz hint kumaşı
http://www.techturkey.com/forum/off-...ml#post8305869
DR. OWL
Seneler sonra tekrar model toplamaya başladım. Geçen hafta 6 tane model aldım. Nasıl durucam bilmiyorum şimdi..
Elimdeki bütün 1:18'leri sattım, sadece 1:18 Solido Peugeot 205 gti kaldı.
Onuda ilk aldığım modellerden biri olduğu için biraz modifiye etmiştim.
Artık genel olarak 1:64, arada birkaç tane 1:87 topluyorum. Dün Wiking'in 1:87 Golf mk3 GTi aldım.
Hepsi minik minik, 1:18 kadar detaylı olmasalar bile hem küçük olması hemde detaylı olması çok güzel geliyorlarDaha zevkli geldi küçük ölçekliler.
https://www.instagram.com/dynamicgreycupra/ / dynamic grey cupra
10-12 tane 1/43 vardı. evlilik sonrası bir kaçını hediye edip kalanları kutulayıp kaldırmıştım. Çocuk doğduktan sonra e-bebek filan gittikçe kendimi hotwheels toplar oldum. 30-40 tane olmuştur onlarda.
Hastalık galiba bu kurtuluşu yok![]()
'barmene fal baktırdım / üç votka kadar / her şey güzel olacak dedi!'
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)