User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
44 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yoğuşmalı Kombi Mantığı?

OnurD. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yoğuşmalı Kombi Mantığı?

Herkafadan bir ses cikiyor. Benimde kafam karisti. Bi kombi alicam, parada sorun degil ancak; bu isi yapan arkadasim yogusmaliya verme o parayi izmirde degmez derken, bazisida yogusmalinin iklimle ne alakasi var diyor. Biri diyo izmirde nem var yogusma olur. Biri diyor evinin izalasyonu, yalitimi cok iyi hic gerek yok yogusmasiz al diyor. Hepsi birbirleriyle celiskili. 24saat kapatmayi dusunmuyorum. Evim yeni yani izolasyonu yalitimi cok iyi. Para sorun degil ama gereksizse neden 1000tl fazla vereyim. Yardim ve onerilerinizi bekliyorum.
    forumda kombi onerilerileriyle ilgili konular var fakindayim ancak, benim sorum farkli. Viessman dusunuyorum kombi olarak zaten. Sadece yogusmanin mantigi nedir diye merak icerisindeyim

Not: sorun yaratiyorsa, baska bir konuyla birlestirilebilinir yada kapatilabilinir.

Tesekkurler simdiden...
    Fusion35 ------> OnurD.

Type-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizde kombi alırken çok düşündük yoğuşmalımı yoksa normal olanımı die..

Eviniz çok büyük değilse yoğuşmalıya hiç gerek yok bence.. benim ev 190- 200 m2 yoğuşmasız buderus aldık gayet memnunuz..

Bide yoğuşmalı alırsan illaki peteklerinde büyük olması lazım.. Küçük kalorifer peteklerinde pek randıman alınmıyor.
    Haddini bilmez gülüşlerim vardır benim... Dosta keyif, düşmana acı verir...

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Telden yazıyorum ayrıntılı hesap lazım kurtarıyorsa yogusmali almak iyi olur
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Telden yazıyorum ayrıntılı hesap lazım kurtarıyorsa yogusmali almak iyi olur
    Hesabi nasil yada neye gore yapariz? Plan m2 ne lazimsa mevcut elimde paylasabilirim
    Fusion35 ------> OnurD.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Isı kaybı hesabı yapılması lazım evin makine mühendisleri yapabilir evin konumu vs herseyiyle guzel bir hesap yapilabilir
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Takma gerek yok diyen zaten muhendis arkadasim yalitimin ve evin konumu vs iyi dedi. 5-10tl kar belki kar yaparsin diyo. Ama simdi arkadasimda olsa, el elden ustundur diye 1-2 yerle daha gorustum; yogusmali kombiyi 70derecede calistirirsan yogusma olmaz, cikis50 giris30 civari olursa yogusma gayette guzel olur diyo. İsyerinden biri yogusmali viessman var bende , yogusmasiz var arkadasta diyo ben hic kapatmiyorum 120tl oduyorum, komsum evde olmayinca ve yatarken kisar o 170tl oduyor diyo.

Klimada da millet ne gerek var derken fazladan para verdim inverter toshiba aldim. 10tl fakla evi sogutup-isitiyorum. Gayette degdi yani fazladan verdigim para. Yogusmali ayni mantik degil diyolar.
    Petekten geri donen suyun gonderilene gore farki nekadar cok olursa okadar yogusma yapar diyende var.

Zor isler bunlar kafam dahada cok karisti
    Fusion35 ------> OnurD.

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Biz Viessman taktırdık geçen sene yoğuşmalı en bilmemle modelden işte anlamam ben iyide bi para verdik 4000-5 civarı. Neyse;

24 saat bizim kapatmıcaksan yoğuşmalı alın ne olursa olsun uzun vadede çok daha ekonomik dedi bu işle ilglenen eş dost vs.. Özellikle kışın çok rahat etttik Onur haberin olsun almışken 1 kere alacaksın yeni ev yoğuşmalı al gitsin.

Birde mutlaka elektronik kontrol ünitesi al kablosuz odalarda sensörler var bizim ayrı ayrı oda sıcaklıklarını kafamıza göre ayarlayabiliyoruz arabadaki çift bölgeli otomatik klima gibi düşün. Ayrıntısını bilmiyırum ama o alette bi 400euro civarı bişey sensörlerle.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beko seminerlerinde evin petek uzunluğunun yanlış hatırlamıyorsam 7 metre üzerinde olması halinde yoğuşmalı kombiyi tavsiye ediyordu. Ev 4 odanın üzeri değilse net 170 i aşmıyorsa bence yoğuşmasız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yoğuşmayı zaten belirli sıcaklıkta yapar onun altında ve üstünde yapmaz, yoğuşma dediğin şey zaten gazı yaktığında barındırdığı hidrojen oksijenle birleşip su buharı oluşturduğunda o buharı yoğuşturup ortaya çıkan hal değiştirme enerjisini kullanıyorsun, buda belirli sıcaklıklarda olur her sıcaklıkta olmaz durum bu eğer evin konumu alanı vs kurtarıyorsa yoğuşmalı almak mantıklı ama yetmiyorsa yoğuşmasızda olabilir, bildiğim kadarıyla yoğuşmalı kombiler belirli bir kapasiteden başlıyor o yüzden iyi seçim yapmak lazım, yoğuşmalı diye uygun olmayan bir kombi alıp daha fazla zarar edebilirsiniz
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    recete soyle ne derlerse yaklasık 2 katı buyuk pkkp radyator alıyorsun yogusmalı kombiyi 40-30 calıstıyorsun normalde radayatorlerin ısı hesabı 90-70 calısmaya gore verilir bu sayede dah az tuketiyorsun mantık budur ama isin ozu yeteri kadar buyuk radyator secmekte OK ?

semihakkuş
    Misafir
    arkadaşım evinde kaç metre kare petek olduğunu ve oturduğun dairenin binanın iç dış izalasyon durumunu söğlersen sana kaç binlik kombi alıcağını yada yoğuşmalı yoğuşmasız olucağını söğlerim kombi olarakta 2 tavsiyem var öncelik buderus ve viessman bu ikisi arasında seçimini yap derim hem kalite hemde çalıştığı zaman rahatsız edici bir ses vermez

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kombini secerken muhakkak pompasını sor mutlaka grundfos olsun arkadas tavsiyesi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evim 135brut, Tahminide 115 net falandır. Daire yeni ve izalasyonlu, Kuzey-güney çift cephe. Keşfe arkadaşımı gönderdim 7.10m petek + havlupan olcak. Ve Yoğuşmasıza karar kıldım sanırım. Arada 1050TL fark var ve amorti süresi çok uzun.

Viessman Vitopend 100 almayı düşünüyorum, Arkadaşımın vailand baskılarına rağmen nedersiniz ?
    Fusion35 ------> OnurD.

Ozgu_Akcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben tadılat sonrasında (2008)'de demırdokumun yogusmalı kombısını aldım yanlıs hatırlamıyosam o zaman 2500 3000 TL gıbı bı rakama servıs elemanları geldıgınde sordum yogusmalının ozellıgı nedır ne gıbı avantaj sunabılır bıze dıye adamın dedıgı şu abı yogusmalı kombıler 500m2 ustu yerler ıcın ıdealdır ozellıgıde normaller **** gazımı atık gazımı ne dısarı atıyomus yogusmalı kombıde bu gazı bır kac kere cevırıp tekrar yakıyomus butun meselesı bu demıstı bosuna okadar para vermıssın demıstı...

bılmıyorum ne kadar dogru ne kadar yalnış
    [img width=300 height=250]http://img202.imageshack.us/img202/9708/ria.jpg[/img]

yusufaltintepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni konu açmıyayım arkadaşlar konuyu hortlatıyorum

kuzey cephe 190m2 dublex için yoğuşmalı ne tavsiye edersiniz
    RSA
    motorsports

modify34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    buderus marka yoğuşmalı kombi almanızı tavsiye ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    buderus aklımda ama 11 senedir demirdöküm kullanıyorum maşallah tık demedi kiracımın kombisi bozulmuş benim demirdökümü ona bağlatıcam kendime yeni alıcam ama şuan heralde demirdökümde eski kalite yok yorumlar pek olumlu değil
    RSA
    motorsports

melihyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende demirdokum p24 aldim bakalim nasipse 1 aya takilacak bu kis belle eder kendini. Cok karisik isler insallah pisman olmam. ALLAH kolaylik versin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eca nasıl arkadaşlar kullanan varmi
    RSA
    motorsports

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)