Uzun süredir almak istediğim araçlardan biri, belki bir ihtimal arabamı satarsam alabilirim. Ama her şeyden önce o araç hakkında olabildiğince bilgi toplamak istiyorum. Hem kendim için, hem genel olarak bu aracı düşünenler için. Forumda arama yaptım Volvo S40 olarak. Max 20 sayfa sonuç çıkıyor zaten forumumuzun mükemmel arama motoruyla ve evet her sayfasına baktım
ŞimcikkGenel olarak gördüğüm kadarıyla alt takım ve bakım için kullanılan motor ve şanzıman parçaları(baskı balata yani) uygun fiyatlı. Ayrıca yan sanayileri de var. Ama elektronik parçaları, iç mekan parçaları ve kaporta parçaları pahalı görünüyor. Gerçi 1-2 kişiden yan sanayi kaporta parçaları olduğunu duydum ama bilmiyorum.
Galiba turbo ömrü 150.000 civarı falanmış normal kullanımda. 100.000 bakımında falan neler değişmesi gerektiğini yazmıştı Onur abi(Adana'dan S40 sahibi bir abim), değiştiyse sıkıntı yok diyordu.
Performansı ve neler yapılabileceği konusu çok önemli değil aslında zaten 200 hp bana hayli hayli yeter.. Yapacağım tek şey cut out ve filtre kiti olur. Cut out için de galiba katalizörle ilgili soruların cevaplanması gerek. Filtre kiti de zor takılıyormuş diyorlar ama Onur abide bir kit vardı onun replikasını yapabiliriz belki.
Şimdi sizden genel olarak, yakıt tüketimi( özellikle LPG ile uyumu ve LPG ile yakıt tüketimi), yedek parça fiyatları, kronik hataları hakkında biraz bilgi istiyorum.
Konuyu sohbet e açmış olmak mantıklı gelmedi ama nereye açacağımı bilemedim, yanlış yerde taşınabilir tabi ki. Şimdiden fikirleriniz için teşekkürler, umarım güzel ve kapsamlı bilgiler çıkar![]()