2 arkadaş ciddi ciddi gidip okumayı düşünüyoruz.Gidenler veya bilenler az çok anlatabilirse seviniriz.Artıları eksileri nelerdir?Hayat zor mudur?Sofya üniversitesini düşünüyoruz.Dersler zor mudur?
Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederiz..
2 arkadaş ciddi ciddi gidip okumayı düşünüyoruz.Gidenler veya bilenler az çok anlatabilirse seviniriz.Artıları eksileri nelerdir?Hayat zor mudur?Sofya üniversitesini düşünüyoruz.Dersler zor mudur?
Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederiz..
Valla ben hayat ve yasamdan bahsedeyim.
İlki hayat bedava, millet gunluk yasıyor. İlk gittiginde oha fln dersiniz.
Millet 10'dan once dukkan acmaz, aksam 6'da normal tukkanlar, 7 civarında marketler kapanır. Acayip rahatına duskunler. 7-8 arası igne dusse yere ses duyarsın. 8'den sonra manitayı alan dısarıya kosar. Zaten caddede 50 tukkan varsa 25'i cafe. Bende diyordum bu kadar cafe nasıl iş yapar diye? sebebi buymus. Gunluk yasarlar. Ev kiraları cok ucuz normalde ama yabancıyız derseniz kitlerler bizim turistlere yaptıgımız gibi. Gece hayatı hızlı ve ucuz. 10 levaya guzel mekana girip 1-2 levaya alkol alırsınız. 10 levaya striptiz sovları meshurdur Sofia'nınOrada Bir tanıdıgınız varsa ve bir sure takılabilirse sizle, mekanları yerleri tanırsınız. Ciddi kulturleri var, tarihi eser, muze istemediğiniz kadar. kahvaltıyı 1 levaya yiyip, aksam 4 kisi guzel bir masadan 20 leva odeyip kalkmak cok guzel. Millet 350 leva kazanır ortalama, 1.2TL =1 Leva ama lukslerine giyimkusamlarına cep telefonuna felaket para harcarlar. Arabalar bedava, 1998 -1999 mersoları 7500 Levalara görünce, e36ları 2000-3000 levalara görünce kafayı yersiniz
okul olayını bilmiyorum ama ticari ve turistik gittigim icin bildiklerimi yazdım. Soracagınız olursa sorabilirsiniz yine kardesim.
ev kiraları normalde 150-200 levacivarı. mesela ben sık giderken esyalı ev tutmustum yoksa 70 euro civarı gecelik kitliyorlardı duzgun otellerde. Euro tamam geciyor ama en son 1.5 sene oldu ben gideli ve markette falan euro verince kufur etmis gibi bakıyorlardı. aksama kadar western union burolarında para bozduruyordum. Orada direk buradaki gibi doviz bufeleri yok. Western'e mahkumsun. TL bile geçer Haskova gibi Harmanlı gibi yerlerde.
Sofya bu arada en pahalı en hızlı sehir. Plovdiv orada universite sehri olarak geciyor. Atakoy ayarı bi ev istersen Sofyada 400 levaları bile gorursun. Plovdiv bence daha uygun okumak icin. Bi de yollarda aman dikkat edin. Acayip radar var. Bir de radarı bi kere yedim bi daha olmaz deme, 5 km yolda 3 kere radar yiyen tek salak ben degilimyollarda acayip denetim var. ellerinde eski amerikan filmleri gibi tabanca tipi radarı tutup tutup yaslıyorlar. Daha dogrusu her yaslama denemelerinde komşi komşi deyip 20 leva veriyorsun makbuzsuz olarak aynen devam
![]()
Yok mu başka bilgisi olan?? Supralar skyline lar 10 lira 15 lira bunlardan alabiliyomuyuz?Ehliyet durumları ? Ruhsat durumları nasıl oluyor?
bütün para tasımamaya dikkat etmen lazım , ben gittiğimin 2. günü barda 100 euro bozdurmaya kalktım orda ne kadar kırık tip varsa hepsine bira ısmarladım![]()
Ben suan bulgaristandayim okumak icin degil tatil icin geldim buraliyim arkadaslarin dedigi gibi hayat ucuz gercekten.
Araba fiyatlarini gorunce zaten bi kotu oluyorum nerde 2.el araba satan yer varsa kafami ceviriyorum bakmiyorum
Cafe ye gidiyorsun yemek yiyosun paran kaliyor hep ;d
Ben turkiyedeki ehliyetimle 2 senedir araba kullaniyorum suana kadar bi sorun cikmadi 4 5 kere durdurdular![]()
Bulgaristan vize uyguluyor ve AB üyeliğinden sonra cok dert oldu vize almak. Ben ilkinde turistik vize ile gittim sonra davetiye ile vize aldım.
En son 1.5 sene once geldim kardesim. Orada yaşayan arkadaşlarım var Bulgar ve Türk, her geldiğimde sagolsunlar gezdirirler, tozdururlar. Ben benzinlerini alırım, ceplerine harçlık koyarım, parayı da ben harcarım. Bundan dolayı nereye ne harcıyorum hesaplarım.
1.5 sene oncesi geldiğimde 1 hafta Haskovo'da takıldım 2 gun de Plovdiv'te takıldım. Kısmetse Eylül gibi geleceğim tekrar oraya fuara, gelmişken 10 gun takılırım.
Ayrıca diğer arkadaşlar için, Oto fiyatları konusunda www.cars.bg'ye girin bakın,kafayı yemeniz daha kolay olur![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)