User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
26 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Modifiyenin ruhsata işlenmesi

CrKN
    Misafir

Modifiyenin ruhsata işlenmesi

Arkadaslar her kafadan bir ses çıkıyor, soruyorum net cevap yok.

Araclarda iç ve dış modifiyenin ruhsata işlenmesi nasıl oluyor ? Yani yaptıgımız hangi değişiklikler ruhsata işlenebilir ? Sadece renk değişimi ve ya çift renk işlenir diyenler var, janttan egsoza kadar hepsi yasak işlenmez diyenler de var. Mesela spoiler taktık bunu da işletemiyor muyuz ?

Ayrıca araç her baglanınca arpa vermek ve ya mod parçalarını sökmek şart mı ? Bi kaç arkadasım var hemen hemen 2-3 ayda bir kez aracları baglanıyor.

Ciddi yüklemeler yapılıyo tecrübeleriniz vardır diye danışmak istedim. Siz sıkıntıları nasıl aşıyorsunuz ?

KaanKY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    böyle bişi tr de yok dsanırım yaa
    utku selamoglu: yarışlar çok uzaklarda oluyor ve tek yarış wining is wining
    no limit motor sports racing team 900+whp club elemanları giriyor yarışa

AyB_Tv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ooo benim konum =)

arabam daha yeni bağlandı çıkardım ve dediklerinin hepsini araştırdım..

1) 2. renk araçta veya renk değişimi ruhsata işlenebiliyo.. ben bundan önceki arabamda işletmiştim ( 206 ) kırmızı-siyah ıolarak ruhsattaydı ve kimse birşey yapamıyordu..

2) cam filmi , egzos vs.. işlenebiliyo.. şöyleki ; faturalarını alıp müşavirine gidiyorsun,biraz rüşvet ve her 6 ayda bir vergileri.. daha geçen hafta araştırdım sordum bunu.. hatta cam filmi için şöyle söyliyim, iş adamlarının hepsinin işli

3) aracın bağlandımı el sürülmeden çıkarabilirsin.. tabiki müşavir tanıdığın olucak..
    eğerki bağlanma gecesi operasyonlarında bağlanmassan atıyorum egzostan bağlandın.. gidiyosun servisten egzos değişimi yapıldı diye fatura alıyorsun sonra trafiğe gidip buyur söktürdüm buda faturası diyosun.. sonra cezan neyse ödeyip vın...
    Yalnız ! sakın bunu özellikle caddede olan bağlama gecesi operasyonlarından sonra deneme çok sıkı oluyolar.. Bunu sen nerden öğrendin diye sorarsan direk trafik polisi arkadaşım aynen bu sayede çıkarı ben çıkaramadım..

Bahsettiğim operasyonlarda bağlanırsan başına gelecekleri ve yapman gerekenleri yazıyorum.. ;

- bağlandığın bölgenin trafiğine gidip işlemlerini yaptırıyosun,orda sakın rüşvet falan deneme..
    - sana verilen belgeyle ( aracının neden bağlandığını yzana belgenin orjinali ) muayeneye gidiyosun.. Yalnız gitmeden bir müşavir bulup artık ne istiyosa verip onunla gitmen gerek.. ondan sonraki çok kolay.. sadece egzos muanesi oluyosun sen..diğerlerini o hallediyo.. ayarladığı adam gelip sana nasihat verip arabanı aynen geçiriyo.. paranın gücü konuşuyo..

- sende ondan sonra onaylanan belgenle birdaha trafiğe gidip arabanı askıdan çıkarıyosun ( sana muayene için 3 veya 7 gün süre veriliyo ! )

herhalde bukadarı açıklayıcı olmuştur
    AyB

KaanKY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    para para para
    utku selamoglu: yarışlar çok uzaklarda oluyor ve tek yarış wining is wining
    no limit motor sports racing team 900+whp club elemanları giriyor yarışa

VteC_MaNiaC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AyB_Tv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ooo benim konum =)

arabam daha yeni bağlandı çıkardım ve dediklerinin hepsini araştırdım..

1) 2. renk araçta veya renk değişimi ruhsata işlenebiliyo.. ben bundan önceki arabamda işletmiştim ( 206 ) kırmızı-siyah ıolarak ruhsattaydı ve kimse birşey yapamıyordu..

2) cam filmi , egzos vs.. işlenebiliyo.. şöyleki ; faturalarını alıp müşavirine gidiyorsun,biraz rüşvet ve her 6 ayda bir vergileri.. daha geçen hafta araştırdım sordum bunu.. hatta cam filmi için şöyle söyliyim, iş adamlarının hepsinin işli

3) aracın bağlandımı el sürülmeden çıkarabilirsin.. tabiki müşavir tanıdığın olucak..
    eğerki bağlanma gecesi operasyonlarında bağlanmassan atıyorum egzostan bağlandın.. gidiyosun servisten egzos değişimi yapıldı diye fatura alıyorsun sonra trafiğe gidip buyur söktürdüm buda faturası diyosun.. sonra cezan neyse ödeyip vın...
    Yalnız ! sakın bunu özellikle caddede olan bağlama gecesi operasyonlarından sonra deneme çok sıkı oluyolar.. Bunu sen nerden öğrendin diye sorarsan direk trafik polisi arkadaşım aynen bu sayede çıkarı ben çıkaramadım..

Bahsettiğim operasyonlarda bağlanırsan başına gelecekleri ve yapman gerekenleri yazıyorum.. ;

- bağlandığın bölgenin trafiğine gidip işlemlerini yaptırıyosun,orda sakın rüşvet falan deneme..
    - sana verilen belgeyle ( aracının neden bağlandığını yzana belgenin orjinali ) muayeneye gidiyosun.. Yalnız gitmeden bir müşavir bulup artık ne istiyosa verip onunla gitmen gerek.. ondan sonraki çok kolay.. sadece egzos muanesi oluyosun sen..diğerlerini o hallediyo.. ayarladığı adam gelip sana nasihat verip arabanı aynen geçiriyo.. paranın gücü konuşuyo..

- sende ondan sonra onaylanan belgenle birdaha trafiğe gidip arabanı askıdan çıkarıyosun ( sana muayene için 3 veya 7 gün süre veriliyo ! )

herhalde bukadarı açıklayıcı olmuştur

2 ve 3. soruyla ilgili 1-2 bişi sölemek istiorum ayberk .. bu cam filminin 6 ayda bir dediğin vergileri ne kadar bir bilgin var mı ? 3. soru içinse benim aracım bağlandığında bende gittim egzosu deiştirmeden fatura alayım gideyim dedim Kızıltop. şubeye. Muayene kağıdını almaya gittiğimde sakın sadece faturayla gelme egzosu deiştir öyle gel dinlicem dedi. Ben inanmadım . İşlemleri yaptırıp ruhsatımı almaya geldiimde bizzat geldi ve dinledi. Hatta orjinal olan egzosuma bile sanki bunda bi numara var ama neyse diyerkten bi yorum yaptı. yani kısacası artık onuda kabul etmiolar değişimi kontrol ediolar. En azından kızıltop. da.

CrKN
    Misafir
    Ruhsata işlenebilenler sadece film mi ? Mesela body kit koysak ve ya el yapımı tampon spoiler vs. bunları işletebiliyo muyuz ?

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bole ruhsata isletilmiş bi seat leondu galiba vardı trtuning yada tuningturkiyede gormustum sanki
    1881 - 193

Grs91
    Misafir
    bunun tek çaresi arabanın projesini çizdirceksin, üzerinde ne varsa, ondan sonra tübitaktan proje arbasıdır diye onay alcaksın (tübitakta billur + taşımak için kova lazım) ondan sonra ruhsatına işletirsin.. araba şov amaçlı gösterilerde, piste, fuarlarda fln kullanılıyor gibi açıklamalar ve normal kullanımda bir zararı olmadığını ispatlıyorsun bakalım bende halletmeye çalışıcam bu yönden

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    plan proje masraflı bir işlem yanlız haberiniz olsun. van araçları binek araca çevirmek için yani arkaya cam ve içine koltuk için gerekli evran parasını muameleci kendi parası hariç 2500 ytl demişti 2 sene önce. makbuzlarınıda getircem sana demişti.

Grs91
    Misafir
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    plan proje masraflı bir işlem yanlız haberiniz olsun. van araçları binek araca çevirmek için yani arkaya cam ve içine koltuk için gerekli evran parasını muameleci kendi parası hariç 2500 ytl demişti 2 sene önce. makbuzlarınıda getircem sana demişti.
    gül ve diken hesabı

emreekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KaanKY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    para para para
    kaan ne güzel söyledin yaaaaaa..

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o kadar yuksek fiyat çıkmasının sebebi ÖTV farkı.. benim de arabam van, camlı koltuklu van ile arasındaki ötv farkı yüzünden fiyat yükselio

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grs91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunun tek çaresi arabanın projesini çizdirceksin, üzerinde ne varsa, ondan sonra tübitaktan proje arbasıdır diye onay alcaksın (tübitakta billur + taşımak için kova lazım) ondan sonra ruhsatına işletirsin.. araba şov amaçlı gösterilerde, piste, fuarlarda fln kullanılıyor gibi açıklamalar ve normal kullanımda bir zararı olmadığını ispatlıyorsun bakalım bende halletmeye çalışıcam bu yönden
    kova olayında yardım ederim ben aynen denildiği gibi yapılırsa rahatça geziliyor bi ara bende araştırmıştım.

R-13239 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi ben aracımın egsozunu değiştiricem , HKS takıyorum , gidip onun faturasıyla müşavirde mi işleteceğim?

Yasal bir işlem mi bu?

Teşekkürler.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de su cam filmi olayını cözmem lazım artık...

2 senedir cevirmediler, son 1 ayda 3 kez baglamaya kalktılar, bi sekilde kurtardık ama kabak tadı verdi artık...

Ya da öncam filmini söktürcez, karsıdan gördügü gibi cektiriyorlar artık...
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Alp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cam filmi ve eksoz yasal değil, Kesinlikle işlenmiyor benim bildiğim...Ruhsata işletme olayı da sadece aracın karoserindeki değişiklikleri işletebilirsiniz...O da Bir mühendise aracın projesini çizdiriyorsunuz onaylatıyorsunuz ondan sonra baya yüksek bi meblağ ödeyip(1000-1500 YTL) Tadilat'lı gibisinden aracın proje çizimiyle birlikte ruhsata ekleniyor bu işlem...birde Lpg ve çift renk Ruhsata işlenebiliyor onun dışında jant,eksoz vs gibi parçalar işletilemiyor ama Almanya'da araca ekstradan eklediğiniz her parça için 25-30 euro ödeyip Ruhsatınıza eklettirebiliyorsunuz diye duymuştum..Ayrıca eskiden Türkiye'de bu Ruhsata işletme olayı her parça için mevcutmuş galiba...neden derseniz "76 model bi Pontiac var yakın akrabamda onun eski ruhsatı duruyor...içinde bi liste var her parça yazıyor işte tente,kuşak,nikelaj eksoz gibi yanında da VAR veya YOK yazıyor...ama şu anda böyle bi sistem yok maalesef...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow

Alıntı Alp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cam filmi ve eksoz yasal değil, Kesinlikle işlenmiyor benim bildiğim...Ruhsata işletme olayı da sadece aracın karoserindeki değişiklikleri işletebilirsiniz...O da Bir mühendise aracın projesini çizdiriyorsunuz onaylatıyorsunuz ondan sonra baya yüksek bi meblağ ödeyip(1000-1500 YTL) Tadilat'lı gibisinden aracın proje çizimiyle birlikte ruhsata ekleniyor bu işlem...birde Lpg ve çift renk Ruhsata işlenebiliyor onun dışında jant,eksoz vs gibi parçalar işletilemiyor ama Almanya'da araca ekstradan eklediğiniz her parça için 25-30 euro ödeyip Ruhsatınıza eklettirebiliyorsunuz diye duymuştum..Ayrıca eskiden Türkiye'de bu Ruhsata işletme olayı her parça için mevcutmuş galiba...neden derseniz "76 model bi Pontiac var yakın akrabamda onun eski ruhsatı duruyor...içinde bi liste var her parça yazıyor işte tente,kuşak,nikelaj eksoz gibi yanında da VAR veya YOK yazıyor...ama şu anda böyle bi sistem yok maalesef...
    76 Pontiac haa...ne araba bea...
    kiminmiş o araba
    Alıntı Mfactory Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Torque = Acceleration. Torque is your best friend.

Alp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Renç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    76 Pontiac haa...ne araba bea...
    kiminmiş o araba
    sanki bilmiyorsun kimin olduğunu

Sixinc.unbuffed
    Misafir
    Vallahi şu an polisten manyak tırsıyorum, bağlamayı geçtim adam indirip elli saat muhabbet ettiriyor, katolog taşıyorum araç orjinaldir diye, egsozu falan yedirmeye çalışıyorum... Adama iki saat dil dokuyosun mitsubishi satıcısı gibi oldum - adamda para olsa direk alır bitane... Bide artık tribim adam camı acınca direk "abi arabayı tanıyosun dimi..." Evo bu bak modifiyeli diil... Etilerdeki polisler biliyor falan... ( Gerçekten bugunde cevirdiler, araba guzel 7 mi 8 mi dedi 9 dedim cok guzel o bu incelediler okuz gibi egsoz falan adam devam et dedi direk. ) Anadoluya geçmiyorum zaten, yeşilköydede ara sokak bol kaç babam kaç... Artık gittiği yere kadar, işleticem dicem oda kafi diil adama ters git direk baglıyor bunu cozdum... Biraz para biraz alttan almak şart.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)