Bugün aracımın ufak tefek işleri vardı bende çıktım yola tamircime doğru. Giderken Tofaş Fiat yetkili servisinin önünden geçecektim. Dedim uğrayayım bakalım profesyonel ustaların gözleriyle bir kontrol olsun dedim. Neyse servis danışmanına uzun yola çıkacağımı, yağına tuzuna genel bir kontrolüne bakılması gerektiğini söyledim. O da yolu tarif ederek şu kapıdan giriniz dedi. Tamam dedim. İçeride 10 tane kişi geziyor varsa 3-4 araç var (doblo). Ve bir kişi de gelip ne oldu demedi (belli süre içerisinde). Neyse ben içeriye sokunca aracı servis danışmanıyla konuştunuz mu vs. diye sormaya geldiler dedim konuştum buraya yönlendirdi.
Neyse buraya kadar normal diyelim. Sonra aracımla uzun yola çıkacağımı ve yağ-su v.b. seviyelerin kontrolü için talep ettiğimi belittim. Sonra 5-10 dk bekledikten sonra birisi geldi ve kaputu açalım dedim (dikkat!) kaputu (aracım şahin) açarken önden tuttu. Normalde bilirsiniz arka kısımdan açılır e30 gibi ön kaput. Eyvah dedim neyse devam edelim. Dedim oradan değil burdan deyip kendim kaldırdım kaputu. Sonra baktım aranıyor motora bakarak hissettim ki yağ çubuğunu arıyor ben sesimi çıkarmadım 2 kez dolandı sonra ben elimi attım çıkardım dedim şu şu yağı koydum sanırım ondan oldu eksiltme vs. Sorduğu soru şu: Kaç oktan yağ koydunuz. 15-40 dedim bozmamak için. 20-50 sanırım orijinali vs. dedim. Tabi dedi ve o elindeki bezle temizleyip tekrar baktı seviyeye (klasik harekettir *****) ve aracın yağı yarı yarıya eksik böyle yola çıkmayın dedi halbuki yağı tam ve min-max arasında optimum değerlerde ve rengi gayet iyi. Hmm dedim. O arada soğutma suyuna attı elini kapağı açtı ve suyu eksik dedi gene seviyesi normal olan ki kutu üzerinde min'in üzerinde olmasına rağmen. Ve başka hiçbirşeye bakmadı isterseniz yağ eklemesi vs. yapalım dedi yok dedim elimde olması lazım ben hallederim deyip kaçtım resmen oradan. Yahu bu nasıl servis'dir. Nasıl hizmettir.İnsanlar modelli araçlarını gönül rahatlığı ile bakım olsun diye götürmek için para ayırırken (ki servisler pahalıdır biliyorsunuz) bu mu karşılığı Kaldı ki randevulu sistemde aracınızı göremiyorsunuz bile... Yahu ben dinlenme müşteri odasında rahat oturamam ki..
Siz siz olun dikkat edin aracınızla kimin ilgilendiğine ve servise!