User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
39 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: jetta 1.4TSI 122hp hakkında

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cenk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    acıkcası benim en fazla vere bileceğim rakam 35.000TL. Haftaya nişanım var sonra ev eşyası alış verişine başlıyoruz. 35binden 1TL daha fazla verem.

focus güzel bir tercih olurdu ama o kadar para malesef yok. aynı paraya turbodizel araçta çok km yapmışlar var. Ben istiyorum ki en fazla 70bin-80binkm. millet dizel olunca 130binden aşşağısı yok, ayrıca turbodizellerin bakımları çok pahalı olduğunu duydum.

Şartlar böyleyse, yani 35 bin sınırı aşılamıyorsa yapacak birşey yok. TSI da, DSG de son derece güzel teknolojiler. Jetta konusu biraz karışık ama. Golf de işinizi görürse bence hakiki alman Golf malzeme ve üretim kalitesiyle tercih edilebilir.

Fazla km yapıyorsanız dizel düşünmelisiniz. TSI ne kadar verimli bir motor olsa da benzin fiyatları *****. Dizelin bakımı bir sorun çıkmadığı sürece rutin bakımlarda benzinliden pek farklı değil. Ekstra sorun çıkması ise alacağınız aracın durumu ile ilgili. Dizelde çıkabilecek sorunların tamamı TSI'da da çıkabilir. Pahalı olan Turbo ve yüksek basınç enjektörü TSI'da da var. Yani risk aynı.

Velhasılı, ben olsam en azından evlenip bütçeyi düze çıkarana kadar arabamı değiştirmezdim. Tabi eşinizin de kullanabilmesi için değişiklik şartsa yine yapacak birşey yok.

Bu arada hayırlı olsun. Mutlu mesut bir evlilik dilerim.

cemsultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Madem ki otomatik bir araç bakıyorsun, zaten Honda kullanıyorsun, 2008-2009 otomatik Civic neden düşünmüyorsun, hem bütçeni aşmazsın, hem de yine Honda olacağı için maceraya atılmamış olursun, kafan rahat olur.

Bu arada Allah mesut etsin, mutluluklar.
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

jdm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha dün sattım 2008 jetta 1.4 tsı 140 lık yakıt konusunda okadar da iyi deyil bayagı yakıyor 122 beyğir tavsiye etmem kasa agır geliyor 140 lıgı da çok iyi yürüyor

cenk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı raikko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkesin nişanı düğünü var kimi evleniyo.
    ne güzel konu.
    hayırlı olsun.
    eyv. saolun

Alıntı by_BuRoCk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bebeim typer biraz dursunda ben alim ya la senden yabancıya gitmesin
    al kanka, pazartesi işimiz var unutma

Alıntı coderz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    DSG şanzumanda çok rahat eder eşinizde sizde bizde golf 1.6 tdi 2010 model var çok güzel yakıtıda çok güzel jettadan ziyada bu seçeneğide göz önünde bulundurun derim jettaların yeni kasaları çok güzel ama golfüde düşünün derim
    golfler evet çokta güzel ama artık hb araba kullanmak istemiyorum

Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şartlar böyleyse, yani 35 bin sınırı aşılamıyorsa yapacak birşey yok. TSI da, DSG de son derece güzel teknolojiler. Jetta konusu biraz karışık ama. Golf de işinizi görürse bence hakiki alman Golf malzeme ve üretim kalitesiyle tercih edilebilir.

Fazla km yapıyorsanız dizel düşünmelisiniz. TSI ne kadar verimli bir motor olsa da benzin fiyatları *****. Dizelin bakımı bir sorun çıkmadığı sürece rutin bakımlarda benzinliden pek farklı değil. Ekstra sorun çıkması ise alacağınız aracın durumu ile ilgili. Dizelde çıkabilecek sorunların tamamı TSI'da da çıkabilir. Pahalı olan Turbo ve yüksek basınç enjektörü TSI'da da var. Yani risk aynı.

Velhasılı, ben olsam en azından evlenip bütçeyi düze çıkarana kadar arabamı değiştirmezdim. Tabi eşinizin de kullanabilmesi için değişiklik şartsa yine yapacak birşey yok.

Bu arada hayırlı olsun. Mutlu mesut bir evlilik dilerim.

aslında bana kalsa çok samimi söylüyorum ben type-r a ölene kadar binerim
    ama sıkıntı benim iş yerim oturacağımız eve yakın hatunun ki uzak. o beni bırakcak type-r la devam edecek akşam beni alacak. Fakat type-r kullanamıyor.
    ailesinde opel var çokta güzel kullanıyor, fakat type-r ı kullanamıyor

Alıntı cemsultan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Madem ki otomatik bir araç bakıyorsun, zaten Honda kullanıyorsun, 2008-2009 otomatik Civic neden düşünmüyorsun, hem bütçeni aşmazsın, hem de yine Honda olacağı için maceraya atılmamış olursun, kafan rahat olur.

Bu arada Allah mesut etsin, mutluluklar.

jettanın vergi + yakıt konusunda hondadan daha ağır bastı aslında.

Alıntı jdm76 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha dün sattım 2008 jetta 1.4 tsı 140 lık yakıt konusunda okadar da iyi deyil bayagı yakıyor 122 beyğir tavsiye etmem kasa agır geliyor 140 lıgı da çok iyi yürüyor
    jettanın 140hp ve 170hp leri çok yakıyor diyorlar. Ama 122hp ortalama şehir içi yakıtı 8 - 8,5lt imiş. benzinli araba için gayet iyi bu.

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kronik problemleri var

araştırmanızı tavsiye ederim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kronik problemleri var

araştırmanızı tavsiye ederim...
    evet onu bende duydum DSG şanzumanda sıkıntılar varmış, ama bütün DSG şanzumanlarda var diyince pekte umursamadım.

benim bildiğim bu başka birşeyleri varmıdır acaba ?

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet onu bende duydum DSG şanzumanda sıkıntılar varmış, ama bütün DSG şanzumanlarda var diyince pekte umursamadım.

benim bildiğim bu başka birşeyleri varmıdır acaba ?
    yakıt çok seçiyor
    yağına dikkat edilmedi sadece servisin önerdigi yağı kullanmalısınız...

5 dk boyunca dip gaz gidemiyorsunuz mesela, eger gidilirse fazla sıkıstırılırsa pistonun biri cortluyor...

motor bakımından çok sıkıntılı araçlar...birde chip yaparsanız birazcık yürüsün diye,bikaç gün içinde motor cortluyor

bu motorlar scirocco motorlarından farklı aynı alt yapı diye düşünmeyin kesinlikle...çok saglam motor oldugu söylenemez..bana kalırsa 1.4 tsi almayın...TDI alın diger problemler yazılmış zaten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hmm anladım.
    aslında type-r lada ben öğle çok dip gaz gitmem kaldıki jetta hiç gitmem, chip vs.. şeyler asla düşünmüyorum zır stock bineceğim.

ama verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler , araştırmaya devam ediyorum

1,9TDI ları ş.içi 7,6lt yakıyor, 1,4TSI ş.içi 8,0lt yakıyor.
    1,9TDI nın vergisi daha yüksek, bakımları birazcıkta olsa disel olduğu içindaha pahalı olucak ve en önemlisi TDI larda km daha çok.

bunlar için TSI lara bakıyorum aslında

sovalye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hmm anladım.
    aslında type-r lada ben öğle çok dip gaz gitmem kaldıki jetta hiç gitmem, chip vs.. şeyler asla düşünmüyorum zır stock bineceğim.

ama verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler , araştırmaya devam ediyorum

1,9TDI ları ş.içi 7,6lt yakıyor, 1,4TSI ş.içi 8,0lt yakıyor.
    1,9TDI nın vergisi daha yüksek, bakımları birazcıkta olsa disel olduğu içindaha pahalı olucak ve en önemlisi TDI larda km daha çok.

bunlar için TSI lara bakıyorum aslında
    evleniyorsun diye hemen guzelim arabandan vazgecme derim. daha dur bakalım hocam. hemen hanım koylu moduna girmişsin. ben evlendikten sonra czt aldım. 5 yıldır da biniyorum. cocuk oldu diye satıyorum ama belki zaten satmayıp hanıma ikinci bişi alıcam bagajlı otomatik felan. eger arabanı seviyorsan hic maceraya atılma derim. yok artık sesten gurultuden sıkıldım konfora geciyim diyorsan başka ama bunu iyi dusun derim sonra alırsın baska bişi kaşıntı başlar sıkıntı olur. ben cunku ilk basta colt 1.3 amt şanzıman aldım 8 ay dayanabildim (daha once 106 GTI ve VTI a binmiş birisi olarak) ve gittim takasa verip czt aldım. acaip zarar etmiştim. bu hatalara sende dusme derim. işin bu kısımlarını da dusun. evleniyorsun diye hayatında tum zevklerden vazgecmeye kalkarsan jettanın motor değil once sen cortlarsın fazla sıkıştırmadan bilmem anlatabildim mi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sovalye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evleniyorsun diye hemen guzelim arabandan vazgecme derim. daha dur bakalım hocam. hemen hanım koylu moduna girmişsin. ben evlendikten sonra czt aldım. 5 yıldır da biniyorum. cocuk oldu diye satıyorum ama belki zaten satmayıp hanıma ikinci bişi alıcam bagajlı otomatik felan. eger arabanı seviyorsan hic maceraya atılma derim. yok artık sesten gurultuden sıkıldım konfora geciyim diyorsan başka ama bunu iyi dusun derim sonra alırsın baska bişi kaşıntı başlar sıkıntı olur. ben cunku ilk basta colt 1.3 amt şanzıman aldım 8 ay dayanabildim (daha once 106 GTI ve VTI a binmiş birisi olarak) ve gittim takasa verip czt aldım. acaip zarar etmiştim. bu hatalara sende dusme derim. işin bu kısımlarını da dusun. evleniyorsun diye hayatında tum zevklerden vazgecmeye kalkarsan jettanın motor değil once sen cortlarsın fazla sıkıştırmadan bilmem anlatabildim mi
    çok güzel anladım hocam

ben konfor falan istemiyorum zaten , öğle ses gürültü falanda yok benim arabada .

ben arabamı 60bin deyken mühendis bir abimizden aldım araba zır stocktu şimdi ise cai+ortaboru+yay var. gene çoğu jettadan konforludur, çoğu jettadan sessizdir

benim satmayı düşünmemdeki tek neden; işe gidiş-geliş sıkıntımız. Benim iş yakın, hatunun işyeri uzak , beni bırakacak type-r ile o devam edecek akşamda gelip beni alacak. Ama hatun type-r kullanmak istemiyo, sabah trafiği aşkam trafiğinde birşey falan olur diyo dilinden kurtulalam diyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yakıt olarak şehir içinde 8-9lt gibi imiş.
    uzun yolda 120km hızla sabitleyip full depo ile 1000km yaptım diye idda edenler oldu

vergi konusuna gelince 1,4 araba yıllık vergisi 300TL gibi birşey olması lazım.
    çekişi içinse 200nm tork var. Bugün benim Type-R da 200nm tork

aklıma iyice yattı temizlerini 35binTL-40binTL arası bula biliyorum.

geriye Type-R 'ı satmak kaldı
    bende a3 var.18 jantlarla 1015 yaptım.uzun yol değil ama.eskişehirden ankaraya geldim 130-140.gerisi ankara şehir içi.yazılanları yeni okudum yanlış bilgilendiriyorsunuz arkadaşlar.aracım 33500 km de.1.4 tsi a3.8800 km de chiplendi.ve ben sürekli ankara-eskişehir giderim.gece çıkarım 1 buçuk saat civarı eskişehire girerim.dip gaz 5 dk yi geçik gittiğim çok oldu.motordan yana en ufak problem yaşamadım.motor sağlam merak etmeyin.5 dk gidememesi filan yanlış bence saçma yani o araçta başka birşey vardır.tsi kullanan bi çok arkadaşım var sadece tekinde piston eritme olayını duydum.bu araca yazılım yapılıyor,dip gaz giderken uzun yolda bu olay başına geliyor fakat bu olay yazılım hatasından oluyor.sizinkide öyle olmuş olabilir.otomatik civic alıp maceraya girmeye gerek yok gitmeyipte yakan bi araba.cenk bey kullandığınız araç typerda olsa sonuçta bir civic.orta boru+yay+cai ile çoğu jettadan konforlu ve özellikle sessiz olmasına imkan yok benim yanımdan typer geçtiğinde aracım titriyor özellikle dsg olayı çok güzel.
    sedan otomatik benzinli alayım diyorsanız düşünmeden jetta tsi dsg dsglerde ses problemi olabiliyormuş.kimisinde oluyor kimisinde olmuyor fakat bunada dikkat etmek lazım.ilk kalkış anında olabiliyormuş.
    benim aracım düz vites birde dsg leon var 1.6 tdi 2011 model.onda bir sorun yok olmadı henüz.tsi devrinde kullanılırsa dizelden bir farkı yok.sadece mazotla 97 oktanın litre farkı.benim menzilim leondan fazla.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yengemizle görüşmek istiyorum.
    bayandan typer dersleri verilir.
    bi bayan için en ideal araç a3 bence.

Jön Türk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tsi ile macara 5000 km sürdü.Sorunun s'sine rastlamadım.tapagaz çok kullandım kırma vs olmadı.yakıt konusunda 160hp gerçekten yakıyordu otomatik 1.6 golf ün yaktığına bakarsak hiçbişi yakmıyormuş tsi

Jetta düşünürseniz 1.6 tdi yada 1.4 tsi 140lık tercih edin.
    vw ile ilgili sitelerden jettalar hakkında bilgi bulabilirsiniz.pm atarım.
    #eksikpazar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet asıl beklediğim yorumlar bunlardı 1.4tsı tecrübe etmiş arkadaşların yorumlarıydı, tekrar teşekkürler.

140hp ve 170hp liklerinin çok fazla yaktığını öğrendim. tabi 122hp ye göre. Bende onun için122hp düşünüyorum.

Artık öğle çok gitsin,uçsun kaçsın diye bir istediğim yok. onun için jettaya cip falan filan düşünmüyorum. Onun yerine type-r a k-pro takarım nivranaya ulaşırım onun için değil cip cam filmi bile düşünmüyorum çok kaşınırsam gazmı atmak için ilerde arabanın yanına birde motor alırım.

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tsi motorlarda gordugum tek sorun D modunda yokus tirmanirken araba az yakicam diye buyuk vites tercih ediyor, eger yakitta kotu ise citirdan avans vuruyor...
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim şiyerimde atakulede, burda meşhur cinnah yokuşuda var nasıl cıkacaksak

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S modu Maunel Varsa Kulakcık artık baska turlu cıkması dusunulemez

İBRAHİM_MEY_GTİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cenk kardeşim özelden bi cep alabilirmiyim sorun olmazzsa..
    34EV4212