Arkadaşlar Selam,
Malumunuz s2000' imi aldım. Ancak günlük işe gidip gelirken kullanıyorum aracımı ve egzoz sesi trafikte sıkıntı yaratabiliyor.
Egzozumdan ve sesinden inanılmaz memnunum. Ancak trafikte filan beni üzmeyecek bir formül arıyorum. Lütfen VAREX demeyin çünkü VAREX sistemi için halihazırdaki egzoz sistemimi değiştirmem gerekiyor. VAREX li son susturucu almam gerekiyor. Bende de 2 çıkış olduğu için 2 x 550 USD + montaj işçiliği ile beraber VAREX oldukça maliyetli hale geliyor. Bu rakamlara biraz dhaa eklersem zaten komple titanyum egzoz sistemi alabiliyorum. Tek çıkış da yapmak istemiyorum. Bu arabaya çift çıkış yakışıyorVe de Varexli sistemde kelebek açık olunca ses aşırı gürültülü çıkıyor. Yani yeri göğü inletiyor. Gereksiz.
Biz Clio RS' lerde alttaki düz boruyu kaynakla kesip araya direk geçişli arabayı fazla kasmayan spor tipi bir susturucu koyuyorduk. O sesi gerçekten %40 oranında kesiyordu. Ama tabii arabanın gidişini de 1-2 boy civarı geriye atabiliyordu. Ben S2000 de 1-2 boya razıyım yeter ki sesi bir nebze de olsa kesebileyim. Atıorum %30 bile kesse yine iyidir benim için.
Ama bu formül S2000 de de işe yarar mı? Altta komple Skunk2 egzoz sistemim var.
Siz ne önerirsiniz?
Ha bu arada Silencerlaırm da var ama onları da kardeşim sök tak tam bir eziyet. Egzoz ısındıkça silencer da şişiyor ve resmen yapışıyor egzoza. Sonra çıkarmak tam bir eziyet. Sök tak uğraşılmaz yani.