Cumartesi bir araca bakmaya gidiyorum ve aracın muayenesi yok. Bu durum satış ta bir engel yada sorun teşkil edermi ? Forumda arattırdım bir bilgiye ulaşamadım. Bu konuda net bilgisi olan varmıdır ?
Cumartesi bir araca bakmaya gidiyorum ve aracın muayenesi yok. Bu durum satış ta bir engel yada sorun teşkil edermi ? Forumda arattırdım bir bilgiye ulaşamadım. Bu konuda net bilgisi olan varmıdır ?
- The Ultimate Sleeper -
8.572@276kmh Türkiye 402m Drag Rekoru LS10X - MAXFLOW
Daha önce muayene'den yakalanmamış ve trafikten men gözükmüyorsa sanıyorum satış yada vekalet alabiliyorsunuz diye biliyorum.
Ama ruhsat işlemlerine geçince muayene şart.
ruhsat üstünüze alınırken yapılması lazım diye biliyorum![]()
aracın durumu nedir peki? muane olmadan ruhsat çıkaramazsın. 1 ay içinde ruhsatı üstüne almazsanda ceza yersin. v.s v.s ayrıca aracın senin bilmediğin sorunları cıkabilir muaneden geçirtip satın almak daha mantıklı.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Anladığım kadarıyla tamamen bitirdikten sonra aracı muayene sokacaksınız.
Başka bir forumda şöyle bir bilgiye rastladım ;
Mesaj 25 Kasım 2010
Başka bir ilden araç satın almak istiyorum..Ancak arabanın muayenesi geçmiş..Arabayı satın aldıktan sonra bulunduğum ilde muayenesini yaptırabilirmiyim..yeni ssiteme göre nasıl bir yöntem izlemliyim?
--------------------------------------------------------------------------------
Evet mümkün.Bende bundan 1 hafta kadar önce Konya'dan bir araç alıp muayenesini kilis'te yaptırdim...
murat muyaneden geçirt adamı öle satın al bu 1.si
2.si ise men gözüküosa satış yapılmıo noterde .. muyaneye sokturt ilk
soktur muayneye sokturturrtur albu arada hayırlısı olsun
powered by:
Can's
VOLVO C30 d2 ///97 E36 M3 EVO
Öncelikle muayeneye sokun aracı. Noter muayenesi olmayan arabayı satar. O konuda sorun yok ancak satış sözleşmesine bundan doğacak hertürlü şeyin sizin tarafınızdan karşılanacağınıda ekler. Yani adamın muayene gecikmesinden kaynaklanan cezalarını ya da borcundan dolayı falan muayene yapılmadıysa arabaya onlardan kaynaklanacak paraları falan siz ödersiniz. Pandoranın kutusu durumu yani..
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
Araç zaten en az 33-34 yaşında olacağından çıkacak sorunlar gözardı edilecek zaten araç komple sökülecek , güvenilirlik açısından sorun yok. Benim tek derdim noter satışıının muayenesiz yapılabililmi yoksa yapılamazmı onu öğrenmek.
- The Ultimate Sleeper -
ozaman artık biliyorsun. muaneden önce satış yapılabiliyor.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
eğer trafikten men gibi bi olay varsa noterde gözüküyor ve satış yapılımıyor zaten
daha sonra trafik ekipler amirliğinden men'i gidip çözdürüyorsunuz; örneğin film varsa filmi söktürüyorsun ya da illgeal yoldan halledebilirsen hallettiriosundirekt kaldırıyorlar men'i.daha sonra muayenesi olmasada satış yapılabiliyor.satışı aldıktan sonra istersen ertesi gün git yaptır muayeneni.
ben 2 ay önce aldığım araçta bunların aynısını yaşadım![]()
noter ,aracı alan kişiye muayenesiz olduğunu belirterek satış işlemini gerçekleştiriyor
Ben sizin yerinizde olsam arabayı önce trafikten çektirtirdim. Plakalarını iade ettirir, dolayısı ile vergiden düşürtürdüm. Sonra toplamaya başlardım. Aksi halde arabanın sigortasını ve vergilerini gereksiz yere yatırmanız, araba toplanır halde iken bile fenni muayene işleri ile uğraşmanız gerekecek. Plakalaırnı iade ettirirseniz vergiden düşer, sigorta ve fenni muayene yaptırmak zorunda kalmazsınız. Ne zamanki araba biter, fenni muayenesini yaptırıp tekrar trafiğe tescil ettirirsiniz.
Anladığım kadaır ile daha önce bahsi geçen amerikan toplama konusu ile ilgili bir konudan bahsediyoruz. Arabanız hayırlı olsun...
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
33-34 yaşındaki araba trafik çekilmiş olma ihtimali yüksetir.her aracın noterden satışını alabilirsin kendi üstüne yanlız noter ibare koyar arkadasların dediği gibi. satış aldıktan snra ruhsat çıkartırken tescil ruhsat için muayene isteyecektir senden. onu dışında muayene önüne engel olarak çıkmaz .
Herkese verdiği cevaplar için teşekkür ederim. Sorun çıkmayacağı için iiçim rahatladızaten araç bulmak zor birde muayenesi varmı yokmu onu kovalamak zorunda kalmadım teşekkürler...
- The Ultimate Sleeper -
ben bayramdan önce bursadan muaynesiz araç aldım. muayne yok diye trafikten mendi. bayramdan önceki cuma aldım noter kapanmasına 2 saat vardı.. noterden satış falan alamadım men diye vekalet aldım birde muayne ceza vb cezaları çıkarttırıp fiyattan düştüm. mersindede muaynesini yaptırıp devrini aldım.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)