arkadaşlar 7 sene sonunda okuduğum üniversiteden mezun olmuş bulunmaktayim. Babamın da ısrarları sonucu askerlik görevimi yerine getirmek istiyorum şu aralar. aklıma takılan birkaç soruyu siz değerli arkadaşlarin cevaplayabileceğini düşünüyorum.
şimdi , geçtiğimiz hafta itibari ile okuldan çikişimi aldim ve ilk iş olarak ümraniye askerlik şubesine gittim. ordaki bayan bana hayırlı olsun , şu şu belgeleri ve fotokopilerini ayın 6 'sında getir dedi. elime de bi kagit parçasi tutuşturdu işte. şimdi asıl nokta şu. Ben erken sevk olmak istiyorum. ayni zamanda herhangi bir tecilim varmi onu da bilmiyorum. aslinda istedigim tek şey bu aralık celbinde vatani görevimi kisa dönem olarak yerine getirmek istiyorum.
bir arkadaşim kendisinin askere gidecegi dönemde erken sevk'i için bir dilekçe doldurdugunu söylemişti. yani işte özel ailevi sebeplerimden dolayi erken sevk olmak istiyorum gibilerinden bir dilekçeymiş bu. bu dilekçe benim askerlik şubesinde karşima çikacak mi? kisa dönem ve erken sevk olabilmek için ne gibi şeyler yapmaliyim?
sanirim askerlik şubelerinde standart bir uygulama sirasi söz konusu değil , yani prosedürler deişiyor , kimisi muayene için hastaneye sevk ediyor , kimisi hemen oracikta muayene ediyor bilmemne.
sizden istediğim su sikintili dönemimde beni yönlendirmeniz , zira dediğim gibi bu askerlik prosedürü konusunda birhayli heyecanli ve bilgisizim. şimdiden yardimlariniz için teşekkür ederim
salim cinisli