Bu iş hakkında bilgisi olan var mı?
Ankaraya yarın mülakata çagırıyorlar.Gidiş dnüş yol paramı falan da vercekler.Hiç bulaşmayım mı yoksa gidip enazından bi Ankara'yı gezmiş olmaya deger mi?Nedir bu meslegin akıbeti bilen var mı?
Bu iş hakkında bilgisi olan var mı?
Ankaraya yarın mülakata çagırıyorlar.Gidiş dnüş yol paramı falan da vercekler.Hiç bulaşmayım mı yoksa gidip enazından bi Ankara'yı gezmiş olmaya deger mi?Nedir bu meslegin akıbeti bilen var mı?
güzeldirbence kesinlikle git görüş mustafa mesleğin akıbeti kötü deil ve ilaç mı tıbbı cihaz satışımı olacak onuda yazarsan daha iyi bilgiler çıkar.
Bu memleketin en nankör mesleğidir, her dönem altından yeni eleman gelir. Sen biraz ses etmeye kalksan döner sana onları gösterirler. Kesinlikle ilersi olan bir meslek değil, bu nedenle 40 yaşında bile mümessil göremessin. Eğer çok çok başarılıysan satışın başına geçer rahat edsrin. Oda zor ihtimal.
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
hangı fırma pekı önemlı olan o.benım abımde mumessıl.sen bı ısım ver degermı soyleyeym sana![]()
Scorpion TypeR
bnce cok guzel bır meslek olarak goruyorum bır cok tanıdıgım bu işle mesgul bellı bır zaman sonra altına araba ve guzel bır maas verıyorlar tabi bu işte basarılı bır eleman olmak bu işte en onemli unsur basarılar ...
Eğer iyi bir firmaysa araç+maaş+prim verirler ve kota çok yüksek tutulmaz ise aylık gayet tatminkar ücretler alabilirsin.
aynı şeyleri bende söyleyecektim.yakın bi tanıdığımızın oğlu yıllarca o işi yaptı en son bölge müdürüydü corolla vermişlerdi şirketten yaşıda 35 civarıydı anında kapı önüne koydular.zaten kime sorsan geliri oldukça iyidir altında araba tüm gün gezersin keyiflidir ama yaş belli bi yere gelince veya performansında bi düşüşte anında kapı önüne koyarlar garantisi hiç yok der.elbetteki istisnalar her durumda vardır.
benim kız arkadaşıma da aynı iş için teklif geldi ama biraz araştırınca reddettik.
tanıdığım 3-4 mümessil var altlarında wv jetta birinin insignia v.s gibi şirket araçları var ve tatilde bile onların kalıyor araçları. ayrıca net söylemeselerde 3-4 bin civarı kazandıklarını laf arasında dile getiriyorlar. daha fazla kazanan mümessilde var sonuçta primli iş. sen ne kadar doktor hastane v.s bağlarsan o kadar çok kazanırsın. bence güzel meslek. ve her yerde saygı görüyorlar, sürekli toplantı ayağına kıbrıs antalya kemer gibi yerlerde resmen tatile gidiyorlar.
mustafanın elektronik bilgiside çok ve işciliğide iyi oldugundan 35 e kadar o işi yapıp 35 sonrası elektroniklede devam edebilir bu yönden bence sıkıntı olmaz
sen git bi görüş bence mustafa
money talks.. Para vereceklerse neden olmasın??
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
Tıbbi mümessil saygı görmeezzzzz.
Doktorun köpeğidir, kapıyı çalar girersin sittirle kovalanırsın. Hastalar hop sen kimsin vaktimi şimdi git akşam gel der. Hastanelere bile girmeleri yasaklandı mümessillerin, hasta taklidi yapıp giriolar.
Bu mesleği yapmamış olanlar lütfen yorum yapmasın![]()
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
latince öğreneceksin , bol bol kitap okuyacaksın, eğitimlerden sonra sağlam sınavlara gireceksin , dr asistanı olacaksın ne derse yapacaksın ( sağlık karnesi işletmeye bile gönderiyorlardı) ömrün yollarda geçecek iyi para kazanacaksın , bol trafik cezası yiyeceksin (radar) altında araban olacak vs.vs.
Arkadaşlar mümessiliğe zaten isteseniz bile üst konumdan başlıyamassınız. Adı üzerinde ya mümessilsin
Bu işi ben yaptım 1.5 yıla yakın. Bir sürü akrabam mümessil, hala mümessil olanda yüzlerce kişi tanıyorum. Mümessillikte resmen kriz geçirir insan. Öle prestijli falanda başlamassın (bu işin prestiji 40 larına doğru bölge yada satış müdür olursan olur). Hasta bakıcı hemşire dahi senden sürekli promosyon ister, doktor zaten laptop ister, telefon ister, karı ister. Hiç durmaz istekleri. Bu sektörün prestijli bir kurulıuşuysan bile bu böyledir. Bunlara hayır diyen bu işin yanından bile geçmemiştir.
X-Trail 2014 1.6 DCI SkyPack
Vw Golf 7 2014 1.4 TSI DSG ComfortLine
Renault Symbol 2014 1.5DCI Joy
Renault Symbol 2012 1.2 Authentique Edition
Fiat Linea 2013 1.3 Multijet Active Plus
Tagoya yüzde yüz katılıyorum, en yakın arkadaşlarımdan ikisi bu meslekteydi. ortalama çalışma süreleri 4*5 yıl oldu, resmen çöktüler o zaman zarfı içinde.. sana verdikleri araba kıyafet yemek çekleri tamamen gösterişten ibaret.. hiç birisi sana ait degil ve huzurlu bir biçimde kullanamıyorsun.. Doktorların kaprisleri, sana bakış açıları, müdürünün satış baskısı, herkesin seni yolunacak kaz gibi görmesi dahil pek çok unsur var..
Ama 1.2 sene çalışırım ileride cv'me bir katkısı olur diyorsan amenna..
sürekli olmadığına katılıyorum. ama yükselmek elinizde, benim dayım 4yıllık üniversite mezunu olmasına rağmen kendi mesleğini yapmak istememiş ve roche ta mümessil olarak işe girmişti. sonra roche ta eğitim müdürü oldu. şuan boehringer ingelheim da eğitim müdürlüğü yapmaya devam ediyo. o kendini kişisel gelişim üzerine geliştirdi, ve başladığı mesleğin eğitmenliğini yapıyo şimdi, bence o kadar karamsar bakmayın. zor ama güzel bi meslek olduğunu düşünüyorum şahsen..
bu işi yapıcaksan birincisi yakışıklı olucaksın ,ağzın laf yapıcak ve yüzsüz olucaksın ancak o zaman bi yerlere gelebilirsin..benim bir arkadaşım çalışıyordu bi ara niyet ettik falan bana dediği tek cevap birader yeri geliyor ilaç satmak için doktorların pezevenkliğini bile yapıyoruz dedi...bu söz zaten bana yetti mesleğin nasıl bişey olduğu...yani dışı seni içi beni yakar hesabı![]()
Sfi...
Katılmıyorum...
Merck Sharp & Dohme isimli ilaç firmasının IT bölümünde Siemense bağlı olarak 3.5 sene çalıştım. Haliyle tüm ofis çalışanları ve Türkiye çapındaki yüzlerce mümessille içli dışlı durumdaydık..
Mümessilin hakları ve standartları son derece iyiydi. Altlarında arabaları, maaşları, primleri, telefonları, telefon faturaları, laptopları, evlerindeki modemleri, ev telefon faturaları, ulaşım ve yemek masrafları gibi bir çok masrafları şirket tarafından karşılanıyordu.
Bunun yanı sıra alttan gelecek kişiler haftalar süren görüşmeler, akabinde eğitimler ve bunun akabinde gelecek sınavlardan başarılı olacak olanlar arasından seçiliyordu.
Performansa göre bölge müdürlüğünden direktörlüğe kadar yükselmenin mümkün olduğuna defalarca şahit oldum..
Her ilaç firması böyle midir bilmem ama çalıştığım firmadan tecrübelerim bu yönde..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)