Kim ilaç firmasında kırk yaşında adam yok diyoraynı bölgede 18 senedir çalışan tanıdığım var.
kapıda it olmak falan hiç şirin bi yakıştırma değil ayrıca böyle bişeyi kişi yapabilir isterlerse düzgün bi duruşla istediği gibi görünebilir
Kim ilaç firmasında kırk yaşında adam yok diyoraynı bölgede 18 senedir çalışan tanıdığım var.
kapıda it olmak falan hiç şirin bi yakıştırma değil ayrıca böyle bişeyi kişi yapabilir isterlerse düzgün bi duruşla istediği gibi görünebilir
hakan yapma gözünü seveyim ya...
hergün o doktor kapısına senmi gidiyorsun?? altta araba, cepte telefon, elde laptop (hepsi iş için senin değil, zaten olsa nolur). Doktora bu şekil sökmüyor, çünkü doktor aslında seni görmek bile istemiyor. Sana ayıracak vakti yok, çabuk anlat ve çık yapıyor (buda en iyi davranış şekli). Diğerleri ya görüşmes, ya kapıyı kapa der. İşi düştüyse matraştan deri çanta, telefon, işin hacmine göre daha büyük hediyereler ister. Duruş falan hikaye... Doktor tatile gönderiliyor bu firmalar tarafından, sempozyumları karşılanıyor. Sen doktora mecbursun, o ise sana hiç değil...
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
kısa ve öz eger yalakalık yapmayı bilmiyorsan hiç bulaşma
cok pis bi meslek
doktora ful yalakalık yapacaksın doktor alo dedıgınde kapısında biteceksin
bi şekilde doktorun yamagından öte oluyorsun ( istisnalar tabi )
bunu gectin diyelim
sırada eczacı var![]()
sen doktoru catır catır calısacaksın parayı basacaksın doktor baslıcak yazmaya ılacı bu seferde eczacı muadılı cakacak senın doktora yaptıgın tüm guzellıkler yalan olacak bu sefer ne olcak
eczacıyı gorceksin yok mf yok sodexo yok tatlı yok pasta yok numune derken maaşının 3 de 1 i bu işlere gidecek
kısaca kafan ıyı calısacak bırazda yırtık olman lazım![]()
Hiç çare kalınmazsa son başvurulcak iştir kısacası.
Kendim eczane işlettiğim dönemden de yakınen kuzeniminde mesleğinden haliyle işin içinde olup hastanelerde iç içe olunca tanıyor işin iç yüzünü öğreniyorsunuz...
Yaşı büyük çalışanlar sektöre çok eskilerden giren yada bölge müdür yada şirkette üst kademe referanslarıyla direkt başlıyanlar dışında genç alınırlar...
Şuan piyasa koşullarında dillerde dolandığı astronomik rakam ile maaş almazlar.
Çok iyi bir özgeçmişin yoksa kota tutturamazsan gönderilirsin....
Kotayı zaten doktor,mümessil,eczacı üçgenini kurmadan dolduran nadirdirYada şanslıdır.
Özellikle doktorların bir nevi ricalarını kıramazsın...Evine LCD tv istiyenmi Diz üstü pc istiyenmi Masajcıya gitmek istiyenimi ararsın
Bugün çok büyük firmalarda bile isim vermiyim. Tazminatsız işten çıkarmak için 3 ayrı uyarı aldığında çıkarma hakları var.Bunlarıda öyle güzel uyduruyorlarki arabanın dışı yada içi neden kirli 1. uyarı
Toplantı saatinden 5dk geç geldin 2. uyarı gibi vs.... bu böyle gider Çıkarmak istediklerini istedikleri şekilde sebep buluyorlar...Daha saymayım sanırım...
Haa bunun dışında istisna yerler ve şirketler vardır...
Ama mantıken ilaç ve sağlık işinde Tıp Uzmanlarının teşvik edilerek birşeylere yönlendirilmesi tamamen yanlış bir uygulama...
//// PEUGEOT SPORT
Peugeot 205 Gutmann Mi-16 & LeMans İskandinavian Market
iki ayrı firmadan teklif aldım. reddettim. bırak mümessilleri, 2002 krizinde koca koca mevki sahibi adamların nasıl işten çıkartıldıklarını, binlerce dolarlık maaşın ardından ev kredileri ile nasıl ortada kaldıklarını, çocukların özel okullardan devlet okullarına giderken nasıl travma geçirdiklerine bizzat şahit oldum.. yapabilecek kadar genişsen kısa süreli bir iştir. kesinlikle bel bağlanmamalıdır. mümessilken bile hep bir b planın olmalıdır. yarın ne olacağın belli değil. çünkü bu işi yapabilmek için aranan asgari özellikler, yetenekler akla kara değil. biri gider biri gelir...
nişanlım eczacı, dayım ve eşi uzman doktor, en yakın arkadaşım mümessil. bulaşma..
sun andaolu lısesınde gecıcı ogretmenım ama ılaç mumessılıne gecıcem gıbıbende
hayrlısı olsun hayat neyol gostercekse yapıcaz artyık
gidince vaktinden başka bişey kaybolmaz bence git kafana uymazsa,en azından o konuda fikir sahibi olursun
Arkadaşlar firmanın ismi Lilly ilaç.
Başka da birşey bilmiyorum.Yorumlardan anladıgım kadarıyla 35 yaşından sonra bu meslek Tırttt..
Yorumlar için teşekkürler.![]()
Saglam bir firmada tibbi mumessil olmak hicte kolay degil..Mulakatlardan gecenleri yaklasik 1 ay suren egitime aliyorlar normal okul gibi..Sabah 8-9 aksam 5-6..1 ay surene gitimlerin sonunda sinav yapiliyor ve gecenler bolge mudurleri ile tanistiriliyor..Eger o mulakattanda gecilirse is basi yapiliyor..TR'de iken calistigim otelden biliyoirum..Surekli yeni yeni kisiler gelirdi..Gcece gunduz ders calisiip arada derslere katilmaya gelen bolge mudurlerine binbir yalakaliklar yaparlardi...
Bahsettigim 5-6 sene oncesine ait..Sistem hala aynimi yoksa degistimi bilmiyorum.
hocam siz elektronik konusunda bilgilisiniz değil mi? eğer bu konuda çalışmak, çok çok iyi paralar kazanmak ve türkiyenin en güzel mekanlarında çalışmak yaşamak istiyorsanız marin elektroniği konusuna eğilsenize. eğer bu alanda çalışan birinin yanına gidebilme imkanınız varsa durmayın. anladığım kadarı ile bekarsınız. gidin marmarise. girin birinin yanına. sektör çok geniş. iş imkanı bitmezzz. boş kalmazsınız. marinalar full. sadece marmaris ve çevresinde her kış 7-10 bin tekne kışlıyor. sadece marmariste 3 büyük, 1 küçük marina var. belediye limanları, küçük özel işletmeler, koylar.. isim yaptıktan sonra bir mekana dahi ihtiyaç duymazsınız. bir minibüse at malzemelerini. telefonların hep açık olsun yeter. maliyet sıfır ya. benim babam denizci. 43feetlik bir teknesi var. teknede onlarca elektronik donanım var. bu yaz raymarine auto pilot arızalandı. boardu yanmış. servis umursayıpta gelmedi!!! zira bizim tekne neki adam milyon euroluk tekneye gidiyor. yacht marinadan bir elektronikçi geldi. aramızdaki diyalog şu:
elekt: board yanmış.
babam: eee?
elekt: 60 euro.
babam: tamiri mi?
elekt: hayır abi. arıza tespit bedeli.
evelki sene cd çalar marin hoperlör falan takılacak. çok basit bir iş. kimse kalkıpta gelmedi. 100-120 lira verelim dedik beğenmediler parayı. düşün artık rantı. dükkan açıp iş beklemiyorsun. iş sana geliyor..
boş iş hiç bulaşmayın özel bi hastanede satınalma müdürlüğüne staj yapmıstım hastanede sistem belli çalışılan firmalar belli geri kalan firmalar ya kapıda bekler yada konusur konusur gider..
Hırs dolu ve değişenin çok olduğu bir meslek, Elinin altında 100 doktor yada 1-2 devlet hastanesi varsa Sabancı-Koç'a kafa tut yok baştan başlayacaım diyorsan biraz sor (Hatta çok)
Yakın bir arkadaşım ilaç mümessili,
2 kuzenim mümessil.. İş göründüğü kadar kolay değil bazı doktorlar çok fazla kaprisli olabiliyor. Çok garip istekleri de oluyor mümessillerden. Sürekli sıkıntı stres kotayı karşılayabilme koşturmacası. Bende bir ara niyetlendim 1-2 firma ile görüştüm bende ankaraya geldim paramı vs. verdiler ama sonuç çıkmadı boyum uzun tipim düzgün ağzımda iyi laf yapıyor. Ama onlar genelde deneyim ve biras fırlamalık istiyorlar ilk görüşmede. Bildiklerim bu kadar maaşı şunu bunu iyi ama en en en garantisiz özel sektör. Bazen 1-2 yıl çalışıyosun büyük firmalar seni istiyo senin küçük firma göndermiyo birton oyun çeviriyo seni zora sokuyo vs. bunlarda artı aklıma gelenler.
S!nek Performance Race Parts & Aftermarket
en büyük kuzenim bu işi yaptı 10 yılı aşkın en son 6 ay önce telekoma geçti müdürlük yapıyor imkanları herdaim süperdi ve sona yaklaşırken kendine daha güzel bir yer buldu
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
Mümessilliği bilmem ama bu yaz autowax'ta çalışırken mümessil arabası çok temizledim. Şirket arabları kullananlar arasında en pis arabalar hep mümessillerdeydi![]()
"Korkmadık, savaştık"
ben 2 yıl pfizer'de çalıştım
tıbbi mümessilliğin dışarıdan görünen ambalajı oldukça çekicidir
ama camianın içi öyle değildir
gerçi kuruların yanında yaşları da yakmamak lazım , tabii öyleleri kaldıysa...
özetle , firman senden satış ister , yani eczanenin ilaç deposuna geçeceği siparişi ister...
hükümet sürekli olarak ilaç ödemeleri ile ilgili kararlar alır , öyle ya da böyle habire seni işin baltalanır... pat bir tüzük çıkar , senin satacağın ilaç emekli sandığı-bağkur-ssk tarafından ödenmez olur..
bu sadece küçük bir örnek tabii...
sen her şekilde sana verilen kotayı doldurmalısın,,,
burada ne yaparsan yap , nasıl yaparsan yap... amaç rakamı tutturmaktır...
dedim ya kurunun yanında yaş yanmasın diye , aramızda eczacı , doktor , mümessil varsa lütfen alınmasın...
doktor senin ilacın ile aynı etkiyi gösteren ve senin peşinden veya senden hemen önce yanına ziyarete gelmiş olan birsürü rakibin içinde uygun hastalara senin ilacını reçete etmeli.. bu ilk şart...
eline reçeteyi alan hasta , senin sorumluluk bölgen dahilindeki bir eczaneden o ilaçları almalı bu ikinci şart...
sorumlu olduğun bölgedeki eczaneler de elinde senin ilacının reçetesi olan hastaya ilaç verirken muadil ilacı vererek reçeteyi değiştirmemeli bu da üçüncü şart...
bu arada rakiplerin de vızır vızır çalışıyor , herkes birbirinden hasta ve reçete koparmaya çalışıyor unutma...
hepsini başarırsan geliyor sıra eczanenin raflarına
eczacı senin ilacını depodan sipariş edip rafa koymalı... başka bir bölgedeki veya ildeki eczacı arkadaşı ile "ilaç takası"na girmek suretiyle raflarına senin ilaçlarından doldurmuş olabilir... bu ilaçlar da senin bölgendeki depolardan çekilmemiş oldukları için camia deyimiyle "sana çakılmış" oluyor..rafta elli kutu ilaç varken adam niye senin güzel hatırına depodan bir elli kutu daha mal çeksin?
işte bu noktada ilk golü yiyorsun...
gelelim diğer olaylara , eczacı sana diyor ki "evlat senin ilacından seve seve sipariş veririm"sen tabii mutlu oluyorsun... sonra peşinden ekleyiveriyor ;
"fatura altı %20 isterim"...
bu ne demek? senin için vereceği siparişin bedelinin %20 lik kısmını senden nakit olarak istiyor...hesabını yapıyor ve pazarlığa oturuyorsun...
haa bu arada adam senden parayı alıp malı çeker ama başka bölgeden takasla yine sana mal çakabilir... her gün 4-5 kere gidip rafları kontrol ediyorsun , stokları takip ediyorsun ki sana çakmasınlar...
bu arada doktor da boş değil tabii.. o da senden özel ilgi ve iyilik bekliyor..![]()
eczacılarla ortak sistem kuran doktorlar da var mesela... her bir hastanın reçete fotokopisini tutan ve ay sonunda sana gösterip iyilik bekleyen profesyonel doktorlar da var...
yine hemen ekleyeyim , bütün eczacılar böyle değil.. bütün doktorlar böyle değil...
bu arada bunlar sadece piyasada dönen durumlar...
senin bir de şirketin var , bölge müdürün var.. adam senden satış bekliyor..
"bana mal çakmışlar" diyip de kendini affettiremezsin.. kotayı tutturman gerek... öyle ya da böyle...
şimdi işin en civcivli yerine geliyoruz ; yılsonu şirket toplantıları.. özetle bu toplantılarda geçen yılın en başarılılarına ödüller verilir ve yeni yılın stratejileri + kotaları belirlenir...
bir bakmışsın ki bilmemne ilinin bilmemne bölgesindeki senin meslekdaşın (senin eczanelerine takasla mal gönderten mümessil) podyuma çıkmış ödül alıyor , herkes alkışlıyor...hatta başarılı olduğu için bölge müdürlüğüne bile terfi edebiliyor...
kısacası , üniversite okuyup kendini bir şekilde yetiştirmiş güzelim insanlar önce çok ciddi bir tıp eğitimine alınıyorlşar , ürünler öğretiliyor , etiklik dersleri veriliyor vs..vs..
binbir stresle eğitim bitiyor ve sahaya atılıyorsun..
altında araba , cep telefonu şirket hattı , yılda iki kere giyim masrafı yapma hakkı vs..vs..
ama işte kazın ayağı öyle değil...
neyse...
çok yazdım...
umarım kimseyi üzmemişimdir , dediğim gibi , her doktor her eczacı böyle değil...
ama zor bir meslek...
bu şekilde ekmek kazanmak bana göre değildi , ben de çıktım...
yolun açık olsun
bol şanslar...
![]()
Tesla Model Y Sr
tarkancım bak şimdi bu işi düzgün yaparsan ne doktor tanırsın ne eczacı ok!! bunu sana biçok kişi ile tanıştırarak gösterebilirimdoktor kongreye gitmek istiyorsa sana mecburdur vs.
Ha ben asla bu işe kolay demedim ama her iş zor değil mi? Burda amaç pazarlama ve şunu unutmamak lazım istanbul'u saymazsak türkiye'de kimse bi pazarlama elemanına 4-5 lira maaş + araba + özel sigorta + yemek + kıyafet yardımı + primler vermezKüçük firmalardan bahsetmiyorum çünkü onların sistemi sömürme üstüne.....
Ama novartis, glaxo , sanofi aventis vs. burda çalışanlarlada konuşmak gerekir. Burda çalışanların problem çıkaran doktoru üst tarafa bildirip çalıştıkları bölgede yok sayılmasını bile sağlayabilirler.
Çalışmak isteyenler şunu düşünsün " ben insanlara b.k bile satarım " bunu söyleyebiliyorsa bu işte inanılmaz başarılı olur
Bankacıları anlatayım istersen akbank'taki maaş politikasını biliyormusun? o takım elbiseli 5-10 yıldır orda çalışan insanların maaşlarını biliyormusun? onların ayda kaç cumartesi işe geldiklerini ya da bütün müşterilerine yürüyerek ya da otobüsle gittiklerini vs.vs. bütün sosyal haklarını toplasan bi glaxo çalışanının en iyi ihtimalle 3'te biri yapıyor![]()
Sosyal devlet diyen bi çalışma bakanıda çıksında şirketler karlarının en az %20'si veya buna benzer bi rakamı çalışanlarına prim olarak vermeli desin sabancılar mega yatlarına binerken çalışanlarıda zodiac'a binebilsin![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)