User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
43 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kıbrısta okumak?

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kıbrısta okumak?

Öncelikle merhaba arkadaşlar;
    Bu sene üniversite olarak Kıbrıs'ı seçmeyi planlıyoruz. Seçmemizin sebebi ise Tr'deki üniversitelerden daha ucuz (öğretmen çocuğu ind. %25, ilk tercih indirimi %25= %50 ) Elbette aramızda okuyan veya okumuş olanlar vardır. Kıbrıs'ta hayat nasıldır? Yaşam standartları nasıl? Tr'ye göre neler orda pahalı veya ucuz? vs vs

Uluslar arası Kıbrıs Üni. Hukuk fakültesini seçmeyi planlıyorum bu arada
    "Korkmadık, savaştık"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fiyat olarak ucuzdur doğru o yönden +'sı var diplomalarının yurtdışında geçerliliği var birçok yerde buda doğru...Ama okurken ahh türkiyede okuyor olsaydım diyeceksin her 3 günde 1 ne kadar okuyan arkadaşım varsa öyle diyorlar aynı muabbet demek istediğim eğer tr'de tutunabiliyorsan hiç gitme kıbrıs'a, göründüğü gibi rüya ada değil yani sıkıcı bir yer , ulaşım zayıf,çöl sıcağı ,yollar felan da arabistan gibi bomboş etrafı felan enteresan1 yer kıbrıs
    Golf MKVII 1.6 Tdi

LightSide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fiyatı ucuz oldugu ıcın kıbrıs dusunme yasam pahalı oldugundan turkıyedekı ozel bır unıversıteyle aynı paraya gelıcek hatta daha fazlasını bıle harcayabılırsın.

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanmiyorum istanbul kadar pahali olamaz burda ozel uni + yasam kesinlikle pahali,kibrisin yari fiyatindan daha az uni fiyati + pahali yasam istanbul daki maliyetini kesinlikle yakalayamaz.kibris her zaman ekonomik olarak mutlu eder seni

Absinthé - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende yabancı dilden össye girdim.

doğu akdeniz üni. - %100 burslu ingilizce-türkçe mütercim tercümanlık tutuyor

gitsemmı yoksa istanbul üniversitesi - arap yada latin dili edebiyatı yazsam?
    Belong to beyond of your horizon.

Çağrı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaslar 2 ay kıbrısta yasadım okul hayatı fılan bı cok sey gorebıldıgım kadarıyla yasadım.hayat kesınlıkle cook pahalı ogrencılerı yontmak ıcın kurulmus bır duzenek war.zaten turklerı cook sevmıyorlar kısacası turkıye sınırlarında bı okul secersenız daha iyi olur kanaatındeyim.gece hayatı ve eglencelerı bol bıyer ama yasanıcak bı yer degıl eger okul hayatınız olursa 5 yılınızın buyuk bır kısmını orda yasıcaksınız ve 1 seneden sonra hersey rutın olucak sonucta ada ve yapıcak pek bısey yok.

Görkem.Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kıbrısa gideceksen araba gereksinim
    Ünv fiyatları öyle ancak oraya gidip geri dönen birçok arkdaşım var.hatta dönmeyip orda kalanlar bile var.Kıbrısta okuncak tek okul benda DAU.Sigara & alkol & kontr & benzinlede olcak iş değil.Eğer amaç okul ise neden olmasın.eksileri oldugu kadar artılarıda var.Kendi tercihin.Türkiyedeki özel bir ünv.de yıllık toplam giderden çok daha fazlasını harcarsın

-34 BF 5098 06 S2000 (New)
    -07 DDL 55 08 CZT(Old)
    -35 CZT 03 06 CZT(Old)
    EKN GARAGE
    Görkem YERLİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı redbaron Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sanmiyorum istanbul kadar pahali olamaz burda ozel uni + yasam kesinlikle pahali,kibrisin yari fiyatindan daha az uni fiyati + pahali yasam istanbul daki maliyetini kesinlikle yakalayamaz.kibris her zaman ekonomik olarak mutlu eder seni
    Dışardan öyle görünüyor.

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı LightSide Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dışardan öyle görünüyor.
    -istanbulda okullar 20bin ve +
    -iyi bir evde oturmak istiyorsan 800-1200tl arasi, ustude var. bu arada 1-2 deposit istiyorlar dairesi ve semtine gore,emlakciyla daire bulursan bir kirada ona
    ozel yurtlarinda baya pahali oldugunu biliyorum ama degisiyor fiyatlar onlarda 400-500 uzeri
    -arabayla gezecegin mesafe kibrisin 3-4 kati yani bu orantida benzin
    -ispark 8tl ,bogaz tarafinda otoparklar 20tlden basliyor ayrica her yer vale parkingle doldu onlarda min 10-20tl
    -cafede oturup birsey icmek tek basina 10-15tl. yemek istersen bir ogun ymk 10-20tl arasi,ayrica 3 ogun var bunlarin ustude var ama normal yasami var sayiyorum
    -istanbuldada ogrenci kavrami oldugunu da dusunmuyorum.
    -az calisayim,gezeyim dersen yaz okulu garanti.oda kredi basi 380tl minumum ders 3 kredi yani 1140tl bir ders ucreti...

bunlar aklima gelenler...

aradaki 10bin tl yi ve bu hayat sartlarini kapayacak bir fiyat cikacagini kesinlikle inanmiyorum hesaplayin gorun hesap ortada,kibris pahali olabilir ama bu farki kapayamaz kesinlikle hatta istanbul farki acar bence.

edit:istanbul haric diger sehirler daha ekonomik olabilir.ozellikle eskisehir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu sene okul olarak Yakın Doğu Üniversitesine geziye gittim.Üniversite olarak büyük ve gelişmiş bir yer.Kıbrısda güzeldir.Fiyatı 5600 euro olması lazım.Okul öğrencilerinin bir çoğu %50 burslu okuyo orta derecede bir puanın varsa yarı burslu okuyabilirsin buda 2800 euro yapar.İstanbulda ne kadar bilmiyorum ama İzmirin en iyi özel Üniversitesi Ekonomi 13500tl bende gitmeyi düşündüm ama İzmirde kalmak daha mantıklı geldi.Sonuçta ev masrafın olucak ,araba şart(toplu taşıma araçları yaygın değil sadece ünv nin kendi otobüsü var) yemekti , carttı curttu sana aylık en az 800 tl gider.(ek olarak uçak parası) Bu arada Kıbrısın en iyi üniversitesi Girne Amerikan Üniversitesidir ondada fiyat farklı ydı galiba.Eğerki İstanbuldaki Üniversiteler 20000 civarındaysa Kıbrısta okumak daha mantıklı.

sulhi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim arabanı al imkanlarında yerınde ise git kıbrısa ilk baslar zor gelir ama sorası dersın oh be hayat varmiş..beni şimdi kıbrısta okula alsalar ben giderim meseLa..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kıbrıs rahat 1 yerdir güvenli bir yerdir, ama bende arkadaşların dediği gibi istanbul ankara'da okumakla maddiyat olarak kıbrıs kıyas gitmez , her türlü daha ucuza geliyor öbür türlü olsa oradaki öğrenci sayısı direkt yarıya inerki kıbrıs'taki üniler bu sene ciddi boşaldılar geçen seneki kadar öğrenci alamadılar, türk'leri sevmiyorlar kısmına katılmıyorum!
    Golf MKVII 1.6 Tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı redbaron Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    -istanbulda okullar 20bin ve +
    -iyi bir evde oturmak istiyorsan 800-1200tl arasi, ustude var. bu arada 1-2 deposit istiyorlar dairesi ve semtine gore,emlakciyla daire bulursan bir kirada ona
    ozel yurtlarinda baya pahali oldugunu biliyorum ama degisiyor fiyatlar onlarda 400-500 uzeri
    -arabayla gezecegin mesafe kibrisin 3-4 kati yani bu orantida benzin
    -ispark 8tl ,bogaz tarafinda otoparklar 20tlden basliyor ayrica her yer vale parkingle doldu onlarda min 10-20tl
    -cafede oturup birsey icmek tek basina 10-15tl. yemek istersen bir ogun ymk 10-20tl arasi,ayrica 3 ogun var bunlarin ustude var ama normal yasami var sayiyorum
    -istanbuldada ogrenci kavrami oldugunu da dusunmuyorum.
    -az calisayim,gezeyim dersen yaz okulu garanti.oda kredi basi 380tl minumum ders 3 kredi yani 1140tl bir ders ucreti...

bunlar aklima gelenler...

aradaki 10bin tl yi ve bu hayat sartlarini kapayacak bir fiyat cikacagini kesinlikle inanmiyorum hesaplayin gorun hesap ortada,kibris pahali olabilir ama bu farki kapayamaz kesinlikle hatta istanbul farki acar bence.

edit:istanbul haric diger sehirler daha ekonomik olabilir.ozellikle eskisehir

Aylık rahat yasayabılmen ıcın min 1.500 lıra dersek.
    Okul ucretı 5500 euro
    8*1500=12000
    12000+11000=23.000
    Benım soylemek ıstedıgım sadece ucuz oldugu ıcın tercıh edılecek bıryer degıl.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amerikandayim bende.daha once burda bicok konuda yazdik avantajlari dezavantajlari.kibrista okul fiyati dahil 1 sene rahat bi sekilde yasamak istiyosaniz min. 20-22 bin i gozden cikarmaniz gerekiyor.araba varsa buna + masraf olarak eklenir

GKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doğu akdenizden mezunum benle birlikte başlayan çoğu arkş mezun olamadı bıraktı okulu tamamen kişiye bağlı herşey hayat genel olarak sıkıcıdır git dene aklın kalmasın baktın yapamadın başka üniye geçersin

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbulda yalnız başına yaşama şansı var iken Kıbrıs seçimi külliyen hata olur
    İstanbul nerdeee Kıbrıs nerdee desem yeterlidir herhalde
    İstanbul ile nerdeyse aynı parayı harcarsın çok sayıda kişi tanıyorum daha ucuza çıktı diyene zor rastlarsınız..

DC2-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dr.Type R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle merhaba arkadaşlar;
    Bu sene üniversite olarak Kıbrıs'ı seçmeyi planlıyoruz. Seçmemizin sebebi ise Tr'deki üniversitelerden daha ucuz (öğretmen çocuğu ind. %25, ilk tercih indirimi %25= %50 ) Elbette aramızda okuyan veya okumuş olanlar vardır. Kıbrıs'ta hayat nasıldır? Yaşam standartları nasıl? Tr'ye göre neler orda pahalı veya ucuz? vs vs

Uluslar arası Kıbrıs Üni. Hukuk fakültesini seçmeyi planlıyorum bu arada
    Kıbrıs ı tek bir yer olarak görmemelisin .. Uluslararası Kıbrıs Üni .. çok ıssız sayılabilecek yeni bir üniversite.. Yerinde olsam Yakın Doğu yda Doğu Akdeniz i seçerim.. İçine gireceğin ortam .. arkadaşların çok önemli.. Yerli arkadaşlar edinirsen o yabancı öğrenci kompleksinden kurtulursun.. Hayat biraz daha sana bağlı..sırf okumak için geliyorsan... rutin bir hayatın olur .. okul dan eve tarzı ..
    Honda cılara takılırsan genelde .. garajlarda swap yaparak .. geceleri 400metre illegal drag larda geçer .. Tr de kazanıp Kıbrısta yemek zordur.. (günlük yaşam ..yeme içme .. vs..)

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kısın fasulyenın kılosu 15 tl i .sivri biber 5 tl yi bulur dometsın hıcbırzaman hem kırmızı hemde guzelını yıyemezsın ya sert beyaz yersın ya kırmızı tursu seklınde pınarın beyaz peynırı 10 tl ufak ambalajı bnzın 2100 oldu gecenlerde hergun 10 tl benzın alırdım yıne yetmezdı sıgara ıcıosan avantajın olur tr den ucuz okucaksan ya magosada dogu akdenızde kıbrısın eskısehırı yada yakın doguda orasıda ankara olarak dusun okucaksın.
    yakın doguda yurtta kalırsan okula gıdıp gelmen 5 dakka ama eve cıkıcam dersen bıraz masraflı olur araba sart olur.magosada evde kalırsan yakın yerler var yuırume gıdıp gelebılırsın.

okul paranı hesapla ılk zamanlar 2 ayda bır tr ye gelmek ıstıceksın .
    taksı havaalanına 50 tl ye gıdıo otobusler var saat uyarsa 10 tl ucak bıletlerı ıstanbula genelde ucuzdur antalya ızmır pahalıdır ankara orta sevıyededır.
    ucuzdan kastım 120 -200 arası ıstanbul dusun 300 e kadarda antalya dusun ee bıde gıt gel masrafını ekle en az 2 ayda bır 400 tl tr ye gelme masrafı.
    ılk zamanlar olmasada gece kesın dısarı cıkarsın bı gırneye gıtmen gecelık 100 lırana mal olur yemek pahalıdır 10 tl ye tabldot verırler ondanda hıcbıtad alamassın . ogrencı yemegı klasık durumdur.
    durum fıyatları 6 tl dır genelde okul accık kafanı calıstırır kıtabına gore oynarsan duzelı sekılde mezun olursun .
    bn 5 senemı kıbrısa verdım elım kolum hep baglıydı sımdı kendıme gelıorum yavas yavas.

eger gıdersen kıbrısa haber ver bu sene subata kadar arada bı kıbrısa gıdıp gelıcem .fuatın dedıgı gıbı swap yaparak ıllegal drag vs olmuo deıl oluo da araban yoksa onlarada uzak kalırsın.gıdersende hondacılara takılma onlar hondadan baska araba bılmezler daha dorusu hondayı araba ne bılım toyotayıda karga olarak gorurler he fuat vs gıbı cok arkadas vardır oturup muhabbet edıcegın..
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı LightSide Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aylık rahat yasayabılmen ıcın min 1.500 lıra dersek.
    Okul ucretı 5500 euro
    8*1500=12000
    12000+11000=23.000
    Benım soylemek ıstedıgım sadece ucuz oldugu ıcın tercıh edılecek bıryer degıl.
    5500 euro, dönemsel mi, yıllık ücretmi? 8'le çarptığına göre dönemsel galiba?
    "Korkmadık, savaştık"

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)