User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: laptop satılıp Acer Ferrari One 200 netbook alınırmı

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

laptop satılıp Acer Ferrari One 200 netbook alınırmı

Biraz saçma gelecek başlık belki ama Acer Ferrari One ın özellikleri gerçekten oldukça yüksek olmasından ötürü böyle karşılaştımaya ihtiyaç duyduk. Yakın zamanda elimizdeki Acer 5920 G leri çıkarıp Ferrari modeline geçmek istiyoruz. En büyük nedeni özellikleri bakımından kullandığımız programları açabilecek bileşenlere sahip bir netbook olması. Yani asıl avantaj netbook olması. Kullandığımız programlar Autocad 2009 ve 3Ds Max 9.
    Ferrari One'ın belirtilen özelliklerinden daha kötü laptoplara autocad veya max kurduk ve herhangi bir problem yaşamadık programlarda. Bu nedenle de Ferrari modeline geçmeyi düşünüyoruz. Sizce bu netbook 5920 G nin performansına ne kadar yaklaşabilir? Misal 5920 G nin render süresi 40 dk olan bir render ı Ferrari yaklaşık 1 saat gibi bir süreçte alabilir mi? Yoksa netbook olmasından kaynaklanan sistem yapısı nedeniyle 5920 nin yarısı bile olamaz mı? Benzer bir model hatta daha yüksek olan HP nin netbook unu düşünmemekteyiz fiyatından ve tasarımından ötürü. 5920 G den çok memnunuz.Ama biz artık modelleme ve çizim olarak evdeki kasalara geçiş yaptığımız için performans ihtiyacının çok olmamasından ötürü laptopımızın belli bir yavaşlığa sahip olması sorun değil. Fakat attan da inip eşşeğe binmenin bir alemi yok
    Netbook olarak Ferrari One dan beklentilerimiz; Autocad i sorunsuz çalıştırması, 3Ds max te uzun süreli renderda takılıp kapanmadan uzun sürsede sonuca vardırabilmesi, takıntı olmadan film izleyebilmek (genelde 720p) takılmadan nete girebilmek (iyi bir wi-fi) ve 5920 nin yaptıklarının hepsini yapabilmesi fakat belli bir performans kaybına eyvallah olmamızdan ötürü aslında ufaltılmış bir notebook kullanabilmek
    Şimdi 5920 G nin ve Ferrari One'ın özelliklerini yazıcam arkadaşlar;
    5920 G ;
    - Intel Core 2 Duo 1.66 ghz 667mhz fsb 2 mb L2 Cache
    - Nvidia 8600M GS 512 mb turbo cache (paylaşımlı olarak 1 gb)
    - 4 GB DDR 2 ram
    - 160 gb HDD
    - 32 Bit Vista
    Ferrari One ;
    - AMD Athlon X2 L310 1.2 ghz 1 mb cache
    - ATI Radeon HD 3200 paylaşımlı olarak yaklaşık 2 gb
    - 4 GB DDR2 800 mhz ram
    - 320 gb HDD
    - 64 bit Win7
    Ayrıca Ferrari nin 64 bit olmasının avantajı olur mu yoksa cep telefonlarına carl zeiss lens koyulması gibi tırt bir şey midir?
    Not: 3ds Max modelleme (çizim) sırasında hiç yoktan çok kötü olmayan bir ekran kartına ihtiyaç duysada render sırasında ise ihtiyaç duymamaktadır. Asıl önemli olan ise ram ve işlemcidir render da. Bilginize...
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim!!!

(((Arkadaşlar donanmhaberde arkadaşım böyle bi konu açtı , bende sizlere soriym dedim ,,, eğer çok bi performans farkı olmayacaksa bende satıp altını üstünü tamamlayıp alıym diyorum.Bizden bu model veya benzer özellikli bi netbook - laptop vss kullanan varmı?Siz ne dersiniz?? )))

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güncelling

Bartu_evo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    özellik falan bilmem ama güzel duruyor

serhatayasli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuya biraz ayrı bi açıdan girecem; ben cok taraftar değilim 3d ve tasarım programlarının laptopla heleki netbookla çalışılmasına, bence desktop hem modellemede rahatlık sağlicaktır size hemde render hızı olarak çok önde.. birde ekran kalitesi ve boyutu var tabi işin içinde. ama illaki bu 2sinden biri olucaksa ekrankartı>ram>işlemci önceliğin olsun renderı her türlü yaparsın gerekirse sabaha kadar acık bırakırsın makinayı o yapar. ama quad işlemci + iyi bir anakart + iyi bir ekran kartı (çok extreme birşey olmasına gerek yok) + yüksek ram kombinasyonu seni hiç üzmez hem rahat rahat 3d çalışırsın takılmaksızın hemde renderın bir o kdr hızlı olur.

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    apple macbook pro derim böyle proglar için ama fiyat olarak uçuk durumdalar
    Yolların Ustasıyım Modların Hastasıyım

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tipine vurulduğunun farkındayım haklısında
    yalnız çok net bi şekilde hiç bir işine yaramaz..
    bende aktif olarak 3dmax ve autocad kullanırım benmde laptopum acer 5920g yalnız 2.4 ghz işlemci 4 gb ram 8600mgt falan vardır ben genelde bazı renderlarda eziyet çekerim uzun sürer bazen takılabiliyor keza autocadde büyük dosyalarda da bazen problem çıkartabiliyor..
    bildiğiniz gibi bu işlemlerin mutlaka masaüstünde yapılması gerekli laptoplar masaüstü bir pc ile kıyaslanmayacak şekilde yavaştır..
    acer one ile çizim yapılacağını hiç sanmıyorum çok ufak.. ancak ufak düzeltmeler yapılabilir ama uzun süreli çizimlerde duvara fırlatabilirsin. keza 3dmax te düşünüyorum ne yapılabilir diye ikon ları bile görmek için ekrana yapışıp kalabilirsin..
    acer one ın işlemcisi falan laptoplarda kullanılardanda daha ufak daha minimize perf odaklı değil bu modelde öyle olduğu vaad edilsede asıl işlevi o değil PC yi genel olarak hızlandırmak ama böylesi ağır programları destekleyebilecek bir karaktere sahip değil..
    evet attan inip eşeğe binersiniz ilk aldığınız hızlı gelir biraz pc hafızası dolmaya başladıkça işin içinden çıkamazsınız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3dsmax ve autocad kullanıyorsan daha iyi bir ekran kartı lazım hoca sana. netbook la olacak iş değil bunlar ama 720p yi kodek paketini yükleyince duraksama olmadan izliyorsun. onu belirteyim ama normalde kodek paketi olmadan takılma yapıyor 720p de. bunun dışında. nete girmek için gayet kullanışlı. ekran kücük gelir diyorsan 10.1 " için benim yaptığım gibi f11 i kullanarak kullanırsın. ama mobiite yanı taşınabilirlik olarak muazzam birşey hem sleep modu da süper mac book gibi. kapa ekranı ve atla git evine yada nereye gideceksen ve kapağı aç direk başla yeniden ve bu arada hic denecek kadar az pil harcıyor. belki de harcamıyor.

şimdi gelelim laptopuna laptop da ve netbook da herkes pilden geçirir. o yüzden en az 6 hücreli pil olmasına dikkat et. ekran kartında ise bir laptop a güzel bir ekran kartı entegre etmek zor iş ve entegre edilmiş hali de çok pahalı. yani masaüstünde ferahlık var derim hep. ya da mac e transfer ol. hayatın değişsin

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ferrari one uzun sure elimin altındaydı kullanma fırsatı buldum fazlasıyla

en hızlı netbook fakat laptop satılıp buna geçilmesi çok çok saçma olur çok fazla eksikliğini hissedersin uzerinde harici ekran kartı girişi var fakat harici ekran kartı temininde zorlanıcağın için çok sıkıntı yaşarsın

eğer performans ve küçük birşey arıyorsan asus ul80 oneririm su7300 c2d işlemci var ve harici ekran kartı olduğu için performansı tatmin edici

sarjı ortalama 7-8 saat gidiyor

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

kickboxer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende var bu dusundugunden oldukca tatmınkar sarjı yeterlı ekran buyuklugu herseyı hızıda oldukca ıyı goruntusu cok guzel gercekten tavsıye ederım
    Olum nissan arabamı arabanın hası kralı subaru yıllardır biz yürüyomusuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada 4gb ramli olan piyasada çok bulunmuyor

3gb olanları var onlarda bluetooth yok

135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle güzel yorumlarınız için gerçekten çok teşekkürler ,, otomobil sitesi olmasına ramen elektronik forumumdan daha çok cevap geldi,,,,,
    şimdi durumumu şöyle açayım , şu an kullandığım masaüstü bilgisayar intel 3.0 4 çekirdek işlemci , 4 gb ram , ati hd 4600 ekran kartı olan bi makine. tabi i7lerin çıktığı bi dönemde pek iyi sayılmaz ama bu iş için de yeterli sayılır.Yani sürekli olarak kullanacaığım max için bi pc var.
    Laptopu bu pc den önce aldım ve öğrenme aşamamda az işimi görmedi.Yavaştı tabi ama yavaş oluşunu daha iyisine sahip olunca anlayabiliyo insan.Öğrenme aşamamım %70 gibi bi zamanını laptopla geçirdim ama ilk adamakıllı çalışmamda artık iyi bi masaüstü bilgisayar almam gerektiğinin sinyallerini vermişti..

şuan da da laptopu sadece okuldaki autocad çizimlerinde ,hocalara falan resim gösterirken , bide ankaraya gittiğimde nete girmek için ; paslanmamak amaçlı bikaç 3dmax denemesinde falan kullanıyorum.

şimdi bu 3d max pogramının; bilgisayarın performansını ölçme adına bi dosyası var.Bikaç mb lık standart bi dosyayı açıyorsunuz 3dmax de , onu render ediyorsunuz , ve render bitiminde içindeki kendi kronometresi renderin altında kaç saniye sürdüğünü yazıyo.Misal benim evdeki kasa o dosyayı 13 dakikada render ederken laptop 45 dakikada render ediyo.İyi bi i7 işlemcili alet 7 dakikaya kadar iniyo.işte bu ferrari de 1 saat , 1saat 10 dakikaya falan render edebilse o standart dosyayı düşünmeden alırım ama denemeden bilemiyorum malesef.kickboxer 3d olaylarına ilgili olsan denerdik sende
    beni en çok cezbeden başta tipi , sonrasında da tabiki boyutu.Evdeki pc sayesinde emekliye ayrıldı max konusunda diyebilirim ama arada bir açtığımda da biraz daha sabır göstererek işimi görsün isteiyorum yani.Boyut ve tipten dolayı o fedakarlığa değer gibi geliyo özetle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bana o programları ne yapmam gerektiğini linkleri ozel mesaj at yarın sonuçlarını gonderiyim sana ss alarak

135
    ├┼┼╕
    246R

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Açıkçası ben de Qosmio yu satıp bunu almayı planlıyorum...Ama benim amacım portatif sadece internete girebileceğim ve güzel tasarımı olan birşey almak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bana o programları ne yapmam gerektiğini linkleri ozel mesaj at yarın sonuçlarını gonderiyim sana ss alarak
    valla acayip hayra geçersin çok saol , çünkü almam için tek kıstas bu süre olayı.
    nette setup araştırdım ama birden fazla linkle kafa katıştırmamak için kendim upload edip tek link vericem.ne yapılmasının gerektiini yazan bi not ta atıcam içine. çok saol tekrardan

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)