Ayrıca araç men iken kasko geçerli değil bilgine sakat bir durum..
az daha sabredin hüseyin çapkın gitsin düzelir herşey
Annemin Aracı Filmden Ceza Kesmiş Hiçbir Belge Vermeden Men Etmiş
Kasko İşleriyle Uğraşırken Çevirdi Araç Men Gözüküyordu Anlattım Halimi Dedim Böyle Böyle Bak Bunlarla Uğraşıyorum Dedim Adam Tamam Dedi
Bi Rehin Kaldırma Tutanağı Tuttu Filmlerin Sökük Olduğu Gözükmüştür Diye Ondan Beri Girmedim Çevirmeye Herhalde Kalkmıştır Meni Aracın
ben anlamadım belkı 10 kere aracımı bagladılar fılmden egzozdan.arabayı ertesi gun 7 emınden alıyorum verdıklerı kagıtla emmıyete gıdıp soktum dıye gosterıyorum baskada bısı yapmıyorum muayne falan onlar bılgısayardan dusuyorlar.(ama daha hıc sokturmedım tanıdıklardan allah razı olsun.gostermıs gıbı yapıp halloluyo)![]()
bende bı 15 gun once cam fılmınden ceza yedım 7 gun sure verıldı falan yazıodu ben ıkıncı cam fılmınde yakalanmadan sonra araba men edılıcek dıye bılıodum sımdı 7 gun gectıgı ıcın otomatıkmen arac men mı edıldı ?
yazıları okumadım benim bildiğim önceden başıma geldi
cezanı öde aracının muayenesi olsa bile muayeneye gidiyosun harcını falan yatırıp muayenen oluyor ordan trafik şubesine gidiyosun hiç sıra bekleme düşüm yaptırıcam dersin b.sayarda düşüm yapılıyor
geçmiş olsun can sıkıcı bi durum
http://www.techturkey.com/forum/show...64#post1145364
bu konuda yazmıştım aynı olay başıma gelmişti sene başında
muayene deil tespite gitmen gerekiyor bir trafik polisi tutanak tutup men olayını kaldırıyor 1 ay içinde değişen bişi olmadıysa böyleydi eğer 2. kez yada 3. kez filmden ceza yediysen sil başdan muayeneye giriyorsun
geçmiş olsun tekrardan
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Arabada film yok ama egzoz var Allah korusun inşallah o dingillerle karşılaşmam..Bende 4,5 defa araba bağlattım ama şu 2 senedir bi sorun çıkmadı bundan sonrada çıkmaz inşallah.Yasalar çok değişmiş iyice zorlaştırmışlar geçmiş olsun..
![]()
arkadaşlar araba bağlanmamış cem kardeş sen arabanı al ruhsatınıda yanına al vize parası falan da verme sen vize yerıne gidip tespit yaptıracan ve tuv turkten aldığın tespit ok formunu trafiğe götüreceksin işin hallolacak ama sen yinede ne olur ne olmaz diye yanına bir takipçi la sonuçta onlar bu işin kurtları onların işi bu çünku benim arabam da boyonmıştı rengini değiştirdim ben ve trafikte yakalandım benim ruhsatta sarı yazıyordu ve araba kırmızıydı polis arkadaşlar tanıdık olduğu için ve arabanın daha vizesi bitmediği için ruhsatı aldım ve tuvturkun yolunu tuttum ordaki arkadaşlar önce motor no ve şası nosuyla ruhsattakileri karşılaştıracaklar ve filmsiz olduğunu beyan edip seni gönderecekler yani sadece tespit yapacaksın ok? unutma ama tespite getireceksin tuvturktekilere tespite geldiğini söyle hadi kolay gele.
Abi dediğini yapıcam yarın saat 17.00 da randevum var tuvturkte gider gitmez dicem tespıte geldım dıye ama muayne dedıler hepBugun karakola gittim C bölgesi trafik şube selamıçeşmeye muayneye git sonra buraya gel menı dusurelım dedıler.. Ama herkes muayne olması gerektiğini soyluyor
Ben sordum polise dedım arac baglı degıl evımın garajında muayneye gitmek için sevk kagıdı vs almam gerekıyormu dıye hayır muayne ettır sonra buraya gel dedıler tamam dedım...
Abi bende bi kere ceza yedım sadecebaska ceza falan yemedım filmden.. Bı abımle konustum kendısı filmci cogu kısı tanır uskudarda.. Cezadan 7 gün sonra filmleri sokturup tespıt yaptırmadıysan otomatık men olur dedı...
Ben cezayı yıyelı 2 aydan fazla oldu en az 30 kerede cevırmeye girmişimdir demekkı hıc aracı sordurmadılar en son patladık![]()
C M G
Evet arkadaşlar muayneye girdim net bilgileri yazıyorum.
2 ay önce filmden ceza yediğimde 7gün içinde filmleri söktürüp tespite gitmediğim için araç men olmuş otomatık...
Sadece tespit yaptırmak için ugrastım hatta filmleri söktürdüğüm yerde bir arkadaşa dun basına gelmıs sadece tespit yaptırmış meni dusurmus ama onda ek33 sanırım tam hatırlamıyorum sarı bır belge vardı polisin verdiği..
Benim aracım ne bağlandı ne ruhsatı alındı.. Bu yuzden polis bana tespit için kagıt yazmadı.. Komple muayneye girmesi zorunluydu...
Tespit başka türlü şöyle oluyormuş... Araç film camdan hafif kusurlu muayneden geçer fakat 1 ay içinde polis çevirirse filmden ceza yazarsa tüv e gidip sadece tespit yaptırma hakkımız varmış... Tabi benım muaynem 2008 oldugu ıcın bunuda yapamadık..
-En sonunda ek1 formu doldurdum 20 Lira.
-Muayne harcı 126.5 Lira.
-Cart curt yırtılan Lumar filmlerim 250 Lira.
Şimdilik masraflar bunlar.. Daha meni kaldırıcaz bakalım orda ceza odıcekmıyız..
Ek1 formunda ''Araç cam filmi söküldü olarak görülmüştür'' diye ibare yer aldı karakolu ilgilendiren kısım...
Men olayınıda hallettıkten sonra kesin bilgileri yazıcam şu konuya açıklık gelsın artık....
Hafif kusurlu olarak geçtim...
Ön plaka damgasız
Arka plaka damgasız
Arka sis farı (işlevini yerine getirmiyor)
Plakaları girmeden önce muayne edenlere sordum ustune yapıştırıyım diğerlerini dıye yok merak etme bakmazlar bagajda oldugunu soyle dedıler ama bize en baltası geldıgı ıcın daha arabayı ıstasyona cekerken yazmaya başladı...
Arka sisi kendim sokmustum takmayı unutmuşum...
Sonuç olarak plakamın ustune pulu yapıştırdı 2012 ye kadar devam![]()
C M G
Sanırım bırde 30/1-b maddesinden meni kaldırmak için 128 liralık ceza yıcem
http://www.arac.muayenesi.com/sss/28...rafik-men.html
C M G
Arkadaşlar meni kaldırmak ıcın bır ucret odıcekmıyız araştırıyorum ama bulamıyorum![]()
Varmı daha onceden aracı men olupta kaldıran ıllakı vardır nedır prosedur cezası vs bı ucret odıcekmıyız
C M G
bu cam filmi yüzünden başım cook ağrımıştı.şimdi filmleri söktüm cook rahatım..arabayı cok değiştiriyor ama polislerle uğraşmaktan bıkmıştım..
gecmıs olsun..
Tamamdır arkadaşlar halloldu sonunda...
Meni kaldırmak için karakolda (C şube) hıc sıra falan beklemeden memur geçiştirerek ek-1 belgesini fotokopi çek bırak bana saat 6 da arabanın meni kalkar şimdide ek1 belgenle gezebilirsin dedi kapattık dosyayı... Herhangi bir ücret vs odemedım... Film konusunda da en açık konu oldu sanırım herkese kolay gelsin...
C M G
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)