ER teknik ısıtma sistemleri
Kat kaloriferi&brülör&hidrafor
sistemleri montaj tamir bakım..
7/24 servis hizmeti..
ev ve işyerlerine mazot ve fuel oil servisi yapılır..
0553 227 39 55
Sagopanın çok seveni, dinleyeni var sitede konu hiç olmasın kardeşim, baltalamanın alemi
yok. Binlerce topic var herkes için birşeyler vardır elbet. Gereksiz yorum yapmak yerine buyrun.![]()
7/24 servis hizmeti..
0553 227 39 55
Sagopa Kajmer ''Sahibinin Sesi'' 24/12/2009
selamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu
cümle dinleyenlerime ve sevenlerime saygılar.yeni bir site yazımla karşınızdayım.
Bir süredir ortalarda görünmüyoruz bunun farkındayım.Lakin her zaman da göz önünde olunmaz.
İşin tadı kaçmasın,herşeyin yeri ve zamanı var.
Bu yazımda sizlere yeni planlardan bahsedeceğim.
hemen başlayalım.Melankolia olarak Abluka Alarm'ın albümü 'Süveyda''yı sizlere sunduk.Grup ilk albümüyle
kazandığı saygıyı pekiştirdi.2009 un son melankolia albümü olması açısından önem arzediyor.Abluka Alarm'ı desteklemenizi
gönülden istiyorum,çünkü bu arkadaşlarım zor şartlarda müzik icra ediyorlar,emeklerinin hakkını veriniz.Olmayacak insanlara ne destekler
veriyorsunuz.Aslında burada amacım sizi azarlamak değil estağfirullah.Sadece ben onların daha fazlasını hakettiğini düşünüyorum.
Bu konuya değinmeyi uzun zamandır planlıyordum.Neyseki içimdekiler bunlardan ibaret.
Peşisıra sizlere sunacağımız albümse merakla beklenen KAFİLE 2 (YERALTI KAFİLESİ).
Albüm için herşey hazırlandı.Mastering den geçti.Şu an cd elimde odeon firmasına taktim edilmeyi bekliyor.
Onlarda orjinal cd tabletlerine albümü basıp sizlere sunmamız için hazır hale getirecekler.
Ben bu albüm ile ilgili biraz yazmak-çizmek istiyorum.Çünkü bu albüm hakkında polemikler çıkıyor.Herkes albümdeki mc lerin
nasıl şarkılar yaptıklarını sorup duruyor.Tabiiki bu iş sormakla olmaz.Ben ne desem boş bu hususta.
Yalnızca kendi fikirlerimi söylemem gerekirse;
toplam 17 şarkılık bir albüm hazırladık.birçok MC ve grup albümde yerini aldı.
Konu ile ilgili birçok şey kulağıma geldi.''sagopa bizi albüme almadı'' ya da ''sagopa beni albüme almadı'' diye.Hatta bir takım arkadaşlarımız bizlere düşman olup siteler
açmışlar bunu da yapabilmişler yüzsüz yüzsüz.İşte ben şarkılarımda böyle insanlardan söz ediyorum.canlı canlı şahit oluyoruz.
Adam belki de en büyük hayranım ama işine gelmeyince en büyük düşmanlarımdan kesiliyor.bu şahıslar bana vız gelir tırız gider.onları kendi hallerine bırakın.
kendi yağlarında yanar erir ve kaybolurlar.
Kafile 2 de yer alan Mc ve gruplar gayet sıradan ve amatör insanlar.Bu kötü anlamda değil,gayet bizdenler.benim de en çok ilgimi bu çekti.Amatörden kastım;hepsi işini içten yapmış.
Ben şarkıları dinlerken yeni keşifler peşinde koşmadım.bir şarkıyı başından sonuna dinlemeye tahammül edebildiysem işte o şarkıyı albüme koydum.
Sonuçta albüm çok hoş oldu.Çok yakın bir zaman içinde kafile 2 (yeraltı kafilesi) sizlere ulaşacak ve bandrolüyle müzik marketlerdeki yerini alacak.
Albüm çıktığında sitemiz forumundan tüm fikirlerinizi paylaşabileceksiniz.Bir önceki yazımda da ençok tedirgin olduğum şeyi belirtmiştim.o da şudur;
bu albümdeki arkadaşların çok üzerine gidilebilir,çevreleriyle birkaç sürtüşme yaşayabilir hatta psikolojilerini sarsabilirler.Kimbilir.Sanal alem fecidir.
umarım herşey onlar için iyi olur.Kafile 2 yi bekleyin.
2.önemli plan ise kolerayla hazırladığımız ikinci düet albumumuz.
bu albümle ilgili hiçbir bilgi vermek istemiyorum.ne zaman çıkacağı konusunda da hiçbir bilgi sunmak istemiyorum.
bundan sonra sürprizlerle karşınıza çıkmak ve olmadık anda size mutlu ve müjdeli haberler vermek istiyorum.
Şunu bilin sadece;bizim stüdyodan boş iş çıkmaz.Kendi stilimizde kendi dinleyicilerimize en muhteşemini sunacağız.Tabi kendimizce.
Etrafta benim bir rock grubuyla birleşip rock müziğine geçtiğim hakkında gayet delisaçması,gıybetçi uydurması bir palavra dönüyormuş.
Arkadaşlar kusura bakmayın artık ben sizlere açıklama yapmak istemiyorum.her duyduğunuza inanıyorsunuz.yoksa hepiniz kocakarı mısınız?
ben demedim mi sizlere anasayfamdan,resmi sitemizden okumadıkça hiçbirşeye inanmayın! Kolera'nın hamile olduğuna dair deli saçmaları da var.
Ben ne meşhur bir rock grubuyla çalışıp rapden caydım,ne de başka birşey.Ben rapleyim rapte benimle,ayrılmıyoruz.
Şu günlerde kendi orkestramla beraber çalışıyorum.Belki bu konu hakkında yanlış bilgilerle sizin aklınıza girmiş olabilirler.ben pesimist orkestrayla turne
hazırlığındayım ve belli aralıklarla studyoda çalışıyoruz.antrenman yapıyoruz.Tek başıma bu sene de tur yapmayacağım sanırım.Planlarımda pesimist orkestra ile 5-6 yer turlamak ve hemen ardından da duet 2 nin turnesi için 20-30 illik bir turne yapma planı var.
Avrupadan muthiş bir ilgi var.hemen hemen hergün avrupadan konser teklifleri alıyorum.lakin konser vermek istemiyorum bir süre daha.Bilmeniz gereken şudur:sagopa ilkbahardan sonra tekrar sahnelerde olacak.konser meraklıları için duyrulur.
Yeni klip var mı? evet var Abluka Alarm dan birşeyler var ama onlar sizlere açıklamadan ben söylemeyeceğim.şimdi gidin de sitelerine onlara sorun belki sizlere
açıklarlar sürprizi.bunun haricinde klip mlip yok.klip işi tamamen delilik.Adamlar bana tarikat adamı bu diyorlar ve yayınlamıyorlar.ben de artık bu medya küffarına
karşı çok sert ve kırıcı olmaya karar verdim.kimseyi tanımıyorum.çünkü onlar ne Muhammedi ne Allah'ı tanıyorlar.Ben de hiçbirini tanımıyorum.İster yayınlarlar ister yayınlamazlar.Klip hakkında bir iki şey daha söylemek isterim.biz iki klip yaptık 1-muamma 2-kolera-aşık ile maşuk.Yalnız klip yönetmeni olacak arkadaşımız
çok komik ve yayınlanmayacak bir işe imza attı.sonra hardiskim yandı felan dedi kıvırdı.biz de harcadığımız tüm parayı hiçe sayarak bu iki klibi çöpe attık.Hakkımızı da helal etmedik.
Bir de albümlerimizi bulamadığınız için internetten indirdiğinizi ve bu nedenle helallik istediğinizi yazıyor muşsunuz.hakkım haramdır.ben size bu gibi haklarımı helal edecek kadar
iyi niyetli bir çılgın değilim.bu benim tek ekmek kapım.siz ailenizi nasıl geçindiriyorsunuz bilemem ama ben satıştan ve konserden kazanıyorum.bütün kazandığım paraları da malesef heba olan klipler ve insanlar mahvediyor.Zaten internetten onca hediye şarkı veriyorum.Hala netten korsan indirip helallik istiyorlar.hayır hakkım haramdır.
şimdi diyeceksiniz ki sen hiç mi indirmiyorsun? evet ben de indiriyorum.ama türkleri değil.bulamadıklarımı.zaten ben de istediğim herşeyin orjinali var.hem plak hem cd.
o nedenle ben müzik konusunda tahmin edebileceğinizden daha geniş bir arşive sahibim.zamanında korsan cd ciler vardı onlardan da almışlığım vardır ama onların sattıkları da ne dnr da oluyordu ne megavizyonda.Fakat bizim albümler etrafta cirit atıyor ve fiyatları ateş pahası değil sonuçta.bana bu konuda birşey diyemezsiniz.dibinizde bulup satın alabileceğiniz bir albümü gidip korsan edinmek konusunda sizlere ancak güler ve buğz ederim.Maddi durumum yok diyenler oluyor.o zaman beni dinleme.hergün 1 milyon lira kenara koysan 2 haftada albümü alacak paran olur.yahu zaten param yok diyebilmen için internet gerek ki seni duyalım.o zaman nasıl internete girip param yok yazabiliyorsun be adam ,be bayan.Demekki para istenince istenen yere harcanabiliyormuş..Kendinizi acındırıp küçük durumlara düşmeyin.albümümüzü biz 100 milyona satmıyoruz 13 milyona satıyoruz.bu kadarına da yuh demek geliyor içimden.
artık yüzsüzleşmeyin.maddi durumu yetersiz olup da ses etmeyen para biriktiren ve orjinal edinen yığınla hayranımız var.onları seviyorum.zaten kimse sabancının torunu değil,ben sizlerden çok pahalıya sattığım bir ürünü gidin alın demiyorum,13 milyonu bulamayan da var diyorsanız bilemem zaten buna da ancak kim inanır?kadir inanır.İnternet sitelerinden benim ve eşimle ilgili albüm ya da şarkıları bizden izinsiz verenlere de hakkım haramdır.isterse en yakın arkadaşına kardeşine versin.haramdır.helal etmiyorum.Gitsin satın alsın,legal olsun.
diyeceksiniz ki ''sago ne yaptın,abarttın''.eğer böyle düşünüyorsan sen de beni dinleme .ben kendini 13 milyon için acındıranların beni dinlemesini istemiyorum.Sadece bana hakkımı verin.
sonra gelmiş bana '' sago nezaman albüm,artık çıksın'' ''hadi yeni şarkı'' vs diyorsunuz.bu iş böyle olmaz.ben de insanım ve üreticiyim.babamın hayrına rap yaptığım zaman 1998-2003 süreciydi.artık sizden hakkımı tastamam istemem gayet normal bir durumdur.zaten size internetten bedava şarkılar veriyorum.insaf edin.Herşey para demek değildir ama 13 lirada para değildir.
Bu konuda ben de her sanatçı gibi hassasım.Ateş düştüğü yeri yakıyor.Adam gidip t-shirtümü,ayıptır söylemesi boxerımı,donumu atletimi,saatimi pazarda tezgahta satıyor,halka açık mağaza dediğimiz dükkanlarda açık açık satıyor.Hiç helal-haram hukuk sormadan.Bu insanlar bunları satarak kazandıkları paradan bereket mi bekliyorlar.Allah'ın laneti onların üzerine olsun.Benim iznim olmadan sattıkları her materyalden ceplerine giren her para zerresi dünyada ve ahirette kendilerine ateş olsun.Bu insanlar helal haram bilmiyorlar.
Hele çoluğu çocuğu varsa bunların.Yazık değil mi o evlatlarınıza,onların boğazından geçen haram lokmanın ederini bilir misiniz? Bence bilin.Allah'tan korkun!
bu haklı savunmamı da yaptıktan sonra sizlere bir kaç yeni şeyden daha bahsedeyim.
Cübbeli Ahmet Hoca efendinin önemli vaazlarini düzgün yazı şekline getirerek harika dini eserler hazırlıyorum.ilki piyasaya çıktı.
adı NOEL TEHLİKESİ.Kolera da bu kitapta hocamın lafızlarını düzenledi.yani iki kişi ümmet için hayırlı bir işe imza attık.arifan yayınlarından kitaba ulaşabilirsiniz.kitap
çok çok ucuza satılıyor.***** bu işte para mevzusu yok.sadece basım ücretleri çıkıyor aradan ve broşür mahiyetinde satılıyor.Bu benim kendi irademle gönüllü olduğum
bir olay.Hizmet için hem de ilmimi daha da artırmak için şahane bir olay.Kitapta muhteşem bir ilim hazinesi var.Birçok hadis ve ayet içeriyor.açıklamalı.
Tamamen Cübbeli Ahmed Hoca Efendinin teftişinden ve tasdikinden geçerek tamama eriyor.
Yani Hocamla beraber var gücümüzle çalışıyoruz.
Bu ilk kitap,adı üzerinde Noel tehlikesi.Şimdi kimileri neden yılbaşı vs kutlamadığınızı daha iyi anlarlar.Biz 16 aralıkta hicri yılbaşımızı kendi aramızda kutladık elhamdülillah.
ama ben yunus olarak sizlere şunu söylemekten geri kalmamalıyım,sonuçta bilenler bilmeyenleri aydınlatmalı.Kimilerine çok itici gelebilir
Yılbaşı kutlamamak aptalca ve saçma gelebilir,bu kişilerin kendini bağlar.Dileyen çam diker dileyen noel baba olur beni bağlamaz.
Ama bir insan ben müslümanım diyorsa onu elbette bağlar.Din babanın ahırı değil ki istediğin keçiyi otlatasın
.Noel bizim dinimiz olan islamın nişanı ya da bayramı değildir.Hz İsa Aleyhisselam'ı canımızdan çok severiz lakin onu bizim sevmemizle bu işin bir alakası yok,biz tüm peygamberleri canımız bildik.Lakin hristiyanlar Allah çocuk sahibidir dediler ve İsa hazretlerine iftira attılar.Rabbimizin buğzettiği,gazaplandığı göklerin ve arşı ala nın titrediği bu durum karşısında saat 12 nin gelmesini ve göbek atmayı hindi kesmeyi bekleyemeyiz biz.En azından benim öyle bir beklentim yok.Onlar benim peygamberimi tanımadılar,kitabımı da kabul etmediler,benim peygamberime çirkin bir karikatür ithaf edecek kadar ileri de gittiler,hala Irak'ın durumu gözler önündedir...''Ben yeni bir yılı kutluyorum noeli kutlamıyorum'' diyorsunuz.ama o zaman müslümansan hicri takvime göre kutla,o gün hindi kesme çam devirip noel baba saçmalığına girme.Baba-oğul-kutsal ruh inancını benimseyenlerin geleneklerini,bir papazın çıkardığı sevgililer gününü ve diğer bilmemne günlerini ben kutlamıyorum
.Ne anneler günü nü ne de babalar günü tanımıyorum,kutlamıyorum.''eh fena mı olur annene hediye alırsın hatırlamış olursun''diyenler olabilir,onlar kendileri öyle yapsın.
bence o günlerde insanlar çok yapmacık oluyorlar.''bak sana neee aldııııım'' hadi yaaaaaa ne gerek vardı'''.İslama göre anne baba hakkı en üst düzeydir,bir günle o değere kimse karar veremez,hergüne yaymaktır mağrifet.Hele de o günü papazın biri icad ettiyse.Tabi şimdiki amerikan sineması çok tatlı geliyor insanlara.Noel baba geliyor felan ''ho ho ho ben geldim'' bizim müslüman da ''aaa noel baba ne getirdin bana?'' ''sana bir çuval dolusu ateş getirdim yak yak dur kendini''.
Eh be sago ne yaptın?
kimsenin yapamadığını yaptım ne olacak.sanatçı halkını uyarandır demesini biliyorsunuz.sanatçı toplumsal konulara değinmeli diyorsunuz.bu bizim kanayan yaramızdır arkadaşlar.İyice avrupa ve iyice amerikan olduk.Irakta milleti kesiyorlar televizyon başında ağlıyorsun,sonra ''noel baba hani hediyelerim'' diyorsun.
Kutladığın şeyi aynen
gayrimüslümlerin kutladığı gibi hatta onlardan çok daha heybetli kutluyorsun.Ben bu konularda hassasım.Nacizane dinleyenlerime bilmiyorlarsa bilsinler mahiyetinde bu konu hakkında yazıyorum.Herkes korkak olmuş,sanki bu din yarın bir gün vefat edecek olan bir yaşlı kadın ya da adam.kimse umursamıyor,kutla yılbaşını iç-mıç-eğlen,ona buna geçir,jingle bells i oku sanki senin için birşey ifade ediyormuş gibi..bu iş ince bir iş lütfen dikkat buyrun.hadi lan ordan delirdin mi demeyin.Kur'anı okuyun.Madem kitabımdır diyorsunuz okuyun.Böylelikle emr-i bil ma'ruf görevimi de yerine getirmiş ve içimi de rahatlatmış oldum.Allah kabul etsin.
.Rabbimizin bizden istediğini yapalım.Kim benden nefret ederse etsin.yeterki beni rabbim sevsin.yarın birgün öleceğim,kavuşmak bayramım olsun,çünkü ölenin kıyameti zaten kopmuştur.
saygılarımla
http://blogs.myspace.com/sagopakajmer
Experience is what you get when you don't get what you want.
10 numara yazı olmuş
özellikle son paragrafta anlatmak istediklerini açıkca belirtmiş duygularını düşüncelerini
Sagopa kajmer ft kolera-la kayyumme illahu
http://www.youtube.com/watch?v=rhiljzodqaY
Koleranın bu şarkı için yaptığı açıklama:
bana soruyorlar zaten La Kayyüme İllahu ne demek diye. Kayyum Allah´ın sıfatlarından bir tanesi, Varlıkları ayakta tutan yani yeri göğü ayakta tutan manasına geliyor. La Kayyüme İllahu = Allah´tan başka Kayyum ( Ulu , yüce ) yok demektir. Birgün moralim çok bozuktu ve uyuyamadım saat 3 e çeyrek kala kalktım ve nakaratını o vakitte yazdım. Bir anda olmuş bir parça. Parçayı yazmadan önce Allah´ın bana biraz ilham ver demiştim ve sonrasında içime öyle büyük bir ilham doğdu ki anlatamam bile ve bu sayede bu parçayı yazdım. Normalde yaz aylarında çıkmış bir albüm için bu parça ağır tabii ki. İnsanların bu parçayı her zaman dinleyemeyeceğini çok iyi biliyorum ağır bir parça. Ama seve seve koydum. Aslında ben bu parçayı solo albüme koymayı düşünüyordum ama Kafile´ye nasip oldu.
Şarkının sözleri:
Papatyaları koklar küçük kız burnuna polenleri yapışır hapşırtır, papatyaları koklar küçük kız...
Pirinç tarlasında taşken aranıza karışan gam oldum
aman Allah ım onlardamı olgunken ham oldu?Ben deriz
derim her işyerinde tabldot etin,huyunu zerkettin ve
olgun kelek oldu.Bence fazla hızlı çarptı duvara
başvuran bana her vuruşta karavanaydı hakkı silahın
oysa alamadın feyz,kendi atını sattı şu günlerde
birçok reis,deva yok bu deveyi inleten bir dert ki
halis muhlis,eğer içinse hasis hususi bir teşhis ben
gitarı telsiz,aldığım hediyeler paketsiz verdiğin
değeri sok kendi cebine.
Kolamın gazı kaçana kadar mıydı karizman vah çok
yazık,adam asmaca oynarken astığım aynı kadındı
mıhladık,bir varmış bir yokmuş diye başlayan bir
masaldan bir yalan attık Musa da asa anla ki
saptık,debelenmeyi de bırak artık.Kaş yaparken göz
çıkardın sen bizler harici Melankolia rotası aynı
hatt-ı kudsi nurani,cebin,göbeğin şişti gari şükrün o
kadar az ki,it ürür kervan yürür,haydi kahpe gel
beri.Hayat bir pencere gelen baktı geçti olan oldu çim
adamımda asi geldi sonunda dazlak oldu,minimini bir
kuş donmuştu pencereme konmuştu,donan kuşla çocukluğum
savruldu.Rahmet yağarken sağanak sağanak boş
kuyularıma doldu su kalbim uyandı doğrusu kur
istediğin kadar pusu içinde yaşayan firavunu öldür,çek
pusuyu al huşu kalbim yansın diyorsan söyle La Kayyume
İlla Hu
Bugün uyuyamadım içim çok buruk kırıktı kalktım bir
sigara yaktım külleri yuttum,delil yok ortada şimdi
mutluyum,Bugün uyuyamadım saat üçe çeyrek varken
kalktım,bir sigara boğdum külleri yuttum,delil yok
ortada şimdi mutluyum.
Dilin kirli emellerle hiddet kuyusuna düşmüş ah Esen
demeden önce ağzını temiz suyla çalkala elde
ettiklerinin etkisiyle sanma kendini sultan,ruh
bedenden çekilince kalırsın anadan üryan,beden evinde
olduğundan ister mevki para ve şan bu ruh sürgün
ağlamaklı an be an eder figan,rehberim vekilim
aynı,görünmeyen bir bilun gönül gözünü aç da bak,aksi
halde ol melun.Merak etti bir sakat nasıldı acaba
zıplamak,merak etme dünyanın ömrü bir günde bir kaç
saat.İhlal etme iclal buyur,bu icraatin sonu
huzur,Hakla itilafa uy bu unutulan bir kutu mudur?Hak
sohbetine fetva diyen acaba nasıl huzur bulur?Bence
nice haddi aşmış kendini dinler kafa bulur,önünü
görmez yarını söyler,denize dalar yüzme bilmez,içine
bakmaz dışını süsler,çok ister azına burun büker,bu
dünyada kendini yakar,bizler harici,anlattıkları da
huyuna denk olur ibtidai.Zalimin zulmü hep
nedensiz,çekip vurunca der ettim latife.Yakışmıyor
hiçbir sözcük önüne ardına Es-Selamu bir selama can
gider bu nefis dünyevi öcü,al bedeni vur duvara,çek
saçımı et fukara,tut kalbimi at nuruna sen ol hep
giren bağa.Meyveleri çürüdü goncalarım kurdun gözünü
bürüdü göremedim nerede kalmış hafa kuru yine
sava,kulağımda mest olur gamgama göremez gerçeği gönlü
fakir fukara.Haya bir kalp aynası bakıp bezenen alim
oldu,etabımın da sonuna geldim,yine de aciz
oldum.Çıtıpıtı olgun olmuşsun,içini dışına
vurmuşsun,dışını süsler içini takmaz olmuşsun.Mevlana
ağlar hüngür hüngür kalbimi yaktı külü koru içimi
vurdu doğrusu sürükle beni de nur-u ruh,içimde yaşayan
beni uyandır çek perdeyi ver hubbu kalbim yandı
söyledikçe La Kayyume İlla Hu.
NAKARAT
Bugün uyuyamadım içim çok buruk kırıktı kalktım bir
sigara yaktım külleri yuttum,delil yok ortada şimdi
mutluyum,Bugün uyuyamadım saat üçe çeyrek varken
kalktım,bir sigara boğdum külleri yuttum,delil yok
ortada şimdi mutluyum.
7/24 servis hizmeti..
0553 227 39 55
Sagopa Kajmer Ardından Bakarım ''YENİ'' (daha önce yazdım ama görenler olmamış)
http://www.myspace.com/sagopakajmer
Cezadan iyi oldugu Kesin
Ceza:Ben RAP'in Oğluyum
Sagopa:Benim Senin Gibi Bir oğLum Yok......!!!![]()
06 JJ 682 YeLLow 106 GTİ
06 JR 915 YeLLow MİNİ COOPER
sarkılarını dinlerken cogunda benim tuylerim diken diken oluyor.gercekten cok anlamlı guzel sozleri var.bende cok merak ediyorum nasıl yazıyor hangi duygularla yazıyor.24 saat birlikte olup sohbet muhabbet etmek istiyecegim tek insan
Fuck The System !!!
Sagopa ve Kolera'yı bende cook sever ve dınlerım..... Parcalarını anlamaya ve yorumlamaya calısırım...Yalnız Koleranın -Sevemedım vedaları parcasındakı bır bolumunde ne demek ıstedıgını cozemedım...
http://www.youtube.com/watch?v=FwWZvKzpaIU
1.15 den sonrakı 'yerde buldugum her parada cımrı yuzunu kabartması' kısmı...
Anlayanlar bılenler bana acıklasın......
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)