Arkadaşlar birkaç ay önce almış olduğum coiloverlarımı, kantar üzerinde ayarlatmak istiyorum. Ankara'da bunu yapan yer varmıdır?
Arkadaşlar birkaç ay önce almış olduğum coiloverlarımı, kantar üzerinde ayarlatmak istiyorum. Ankara'da bunu yapan yer varmıdır?
Ali Can Calis
Tork garaj halleder
kantar üstünde yapmanın amacı ne
pistte süremi kasıosunuz ?
nurbrgring de falan
Call for prayer
http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
Instagram hesabımız
miniksracing - humidorturkiye
Saydıdeğer kardeşim, sizi tanımam ama yaptıklarınıza saygı duyarım.
Sizlerde bizim yaptılarımıza veya yapmak istediklerimize saygı duyarsanız daha seviyeli bir paylaşım olur kanaatindeyim.
Doğru ayarlanmış bir arabaya binmek için sürekli piste çıkmanın gerekli olmadığını düşünüyorum.
Kantarın amacının ne olduğunu benden iyi bildiğinize eminim o yüzden birşey yazmıycam. Benim asıl amacım arabadaki lastik basınç sensörü sürekli yanıp sönüyor. Sebebide zannedersem coillerdeki ayarsızlık. Ayrıca helezonlar iyice oturdu. İlk takıldığında sürtme yapmıyordu şimdi bazen sürtüyor. Bu yüzden yapılmışken adam gibi yapılmasını istiyorum.
Ali Can Calis
Alican öncelikle bugün için tsk.ederim..coil için serkan usta ile görüstüm müsait olduğun gün çözecek![]()
benim yazdıklarıma alınganlık yapmanıza gerek yok
ben sadece bu kadar hassas bir ayarın gerekmedigini açıklamak için öle yazdım
belki uslup biraz garip gelmiş olabilr size ama küçümsemek gibi bişey asla
lastik basınc ikaz lambasının yanması coillerin hassas ayarlı olmadıgından şüpheleniyorsanız eger sag koltugu sizin kilonuzda birisini bindirin eger ikaz lambası sönüosa ozaman coil ayarındandır
ama bence coil ayarından degil cünkü öle olmuş olsa farbika üretimi BMW lerde mercedeslerde falanda olması lazım sagdaki ile soldaki amortisör ve yaylar birebir aynılar çünkü
Call for prayer
Instagram hesabımız
Kadir abicim sen saol. Cuma halledicez inşallah.
Coiller ilk takıldığı gün çok hassas bir şekilde mm'lik ayarlandı. Daha sonra ben Ankara'da önleri 1 cm kadar yükselttim ama bu esnada arabanın başında duramadım ancak yine sorun yoktu. Daha sonra 2 hafta kadar önce 4 yeni jant aldım ve jantların üzerindeki eski lastiklerle öylesine takıldı. Dolayısyla eskiden önlerde olan lastikler şimdi benim arabada tek tarafa (sol ön, sol arka, veya sağ ön sağ arka) şeklinde bile takılmış olsa bu ışık yanar diye tahmin ediyorum. Nitekim zaten jant ve lastik değiştikten sonra söndüremedim lambayı.
Açıkcası bende coil ayarında bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama coilleri en yumuşakta kullanıyorum ve arkalar bazen sürtüyor. Bende ön-arka tekrar bir ayarlatıcam.
Ali Can Calis
selam, lastik basinc sensorunun aradabir yanip sonmesinin coilover ayari ile hicbir alakasi yoktur, buna emin olabilirsiniz. sensorlerden biri veya birkaci arizali olabilir, veya module ile iletisim saglayamiyordur. umarim yardimci olabilmisimdir.
Ben de koni amortisörlerime ayar yaptırmak istiyorum, şu an çok sert ve konfor konusunda biraz sıkıntım var. Ankarada bu ayarı yapacak kimi önerirsiniz?
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
ben overboost mete ustayı önerebilirm .
lastik basınç sensörü yeni janttan sonra hala aktif mi?
Bildiğim kadarıyla sensör jantın üzerinde oluyor yanlış biliyor da olabilirim...
sensor sibopta olur
Call for prayer
Instagram hesabımız
TPMS ise eski jant siboplarımı yeni jantına taktır ışıklar söner ...
Denge ile falan alakası yok bildiğimiz basınç ölçer sensörler söz konusu .
Zaten dengeden falan lastik basıncını anlamak imkansız fiziksel olarak ta ...
Senin sensörler eski jantın uzerinde kalmış ondan yanıyor o uyarı ...
(eğer sibopları yeni janta taktıysan ve ışık yanıyorsa gene sensörlerden ama busefer kötü haber sensör veya sensörlerden biri bozulmuştur ...
sensörde bu :
![]()
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
sorun çözüldü ozaman gözün aydın
Call for prayer
Instagram hesabımız
nedemek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana .
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
www.honda-tech.com