Biraz önce araştırırken buldum.Paylaşmak istedim
2006 yılında en iyi operasyon ödülünü alan dünyanın 1 numaralı tescilli ordusu
http://www.youtube.com/watch?v=3C4G5Wkbuw4&hl=tr
http://video.google.com/videoplay?do...97057981449198
Biraz önce araştırırken buldum.Paylaşmak istedim
2006 yılında en iyi operasyon ödülünü alan dünyanın 1 numaralı tescilli ordusu
http://www.youtube.com/watch?v=3C4G5Wkbuw4&hl=tr
http://video.google.com/videoplay?do...97057981449198
güven atışı olayı yürek ister oda bordo berelide fazlasıyla var ...Allah askerimizi vatanımızı korusun
Bir de polis özel harekat timleri var![]()
'06 Honda Civic Turbo'12 Mini Cooper S Roadster
'02 Honda Civic Type-R-'05 Mitsubishi Lancer Evolution VIII
'03 BMW M5-'12 Mercedes SLK 250 AMG-'12 Honda Accord
tartışmasız bordo bereliler.tamamen prof adamlar.askerlik yaptığımda bordo bereliler ile operasyona çıkmıştık kendimi amele gibi hissettim adamların yanında
yakaları brove dolu adamların her bitirdikleri kurs için brove alıyorlar hepsi çok iyi allahım onları sevdiklerine bağışlasın acılarını göstermesin
barnak bassam olurmu ?
ingilizler , almanlar , türkler ve israilin özel kuvvetleri dünyanın en iyileri arasındadır.O bahsedilen bizim özel kuvvetlerimizin kazandıgı yarısma Para kros competition dır.ama sadece 2005 de alabildiler.Her sene almak nasip olsa keske.
![]()
izlerken duygulamdım ama nafile bi hoka yaramadı. adamlar tepemizde
Fedakarlık yoksa zaferde yoktur.
Özellikleri
1-Subay ve Astsubaylardan oluşuyor.
2-üç-üçbuçuk yıl eğitim alıyorlar.
3-Gönüllülük esasına göre seçiliyorlar.
4-Yurt içinde 72 haftalık temel nitelikli kursları var.
5-Daha sonra ihtisas alanına göre 10-52 hafta arasında değişen yurt içi ve yurt dışı
ihtisas eğitimleri var.
A- YURT İÇİ TEMEL KURSLARI
-Muharebe temel eğitimi
-Göğüs göğüse muharebe
-Uzak mesafeli keşif devriye
-Sızma
-teşhis ve tanıma
-Hayatı idame
-kaçma kurtulma
-Hedef atrifi,Ateş tanzimi
-Psikolojik Harekat
-Tahrip
-Paraşüt
-Kurbağa adam
-Gayri nizami savaş
-Özel harekat türleri.konularında eğitilirler.
B-İHTİSAS KURSLARI -yer ekip komutanlığı
-tahrip teknikleri.mayın ve bubi tuzakları
-İlk yardım
-Cerrahi müdahale teknikleri
-Mühimmat imha
-Hafif ve ağır silah uzmanlığı
-İstihbarat uzmanlığı
-Muhabere kursları
-psikolojik harekat kursları
C-YURT DIŞI KURSLARI
-Ranger
-Hava İndirme
-Sivil İşler
-Halkla İlişkiler
-Hayatı İdame
-Psikolojik harekat
Tümü iyi paraşütçüdür. Çeşitli yabancı dilleri iyi bilirler.
Bordo berelilerin görevi özel harekât ve savunmadır. Yıllarca PKK dâhil birçok yasadışı
örgüte kan kusturmuşlardır. Farklı aralıklarla yapılan dünya özel kuvvetler taarruz,
savunma yarışmalarında 2 defa dışında hep birincilikle dönmektedirler. Ne amor’u ne
delta force'u bordo berelilerin önünde ayakta kalamadı. Almanya, Fransa dâhil birçok
Avrupa ülkesi özel kuvvet eğitimi aldırmak için sıradalar. Ama bordo berelilere verilen
eğitimin %30 u o ülkelere gösteriliyor.
Özel operasyonlarda sessizlik ve hız en önemli değerdir.
K.loca dedikleri kilitleri delta forte dâhil diğer ülkeler 10,13 saniye arası acarken bordo
bereliler maksimum 7 saniyede acıyorlar.
200 metrede hâlâ nokta atışı yapabiliyorlar.
Ordudaki çoğu askerin hayalidir bordo bereli olmak. Ama bu iş her babayiğidin altından
kalkabileceği bir iş değildir. Bordo bereliler çoluğunu çocuğunu, anasını babasını yok
sayabilir.
Bordo bereli bildiğiniz askerlere benzemez. Tabiri yerindeyse yanında ailesini kesseler
umursamazlar. O askerlerin eğitiminde duygusallık diye birsek yoktur. Komutanları
vurun beni dese 2. emri beklemeden vururlar. Eğitimlerinde bir insanın başarabileceği
noktanın üstünde ki işler için eğitim alırlar. Kısacası en ağır şartlar onlar içindir. İste
bordo bereliler bundan dolayı bir numaradır. Iraktaki çatışmalarda komando ve piyade
birlikleri PKK'lılarla çatışırken bordo berelileri her zaman çatışmanın arasına atarlar. Ve
belki 3 saattir süren bir çatışma 20 dakikaya son bulur.
alıntıdır...
aslan parçaları...![]()
dünyada güven eğitimi alan tek birlikgercekten harika birşey görevleri özel harekat ve savunma duygulara yer yok Allah basımızdan eksik etmesin Türkiyenin gurur kaynağı
![]()
daha önceden de okumuştum
PKK MAGARASINDA YAZAN YAZI
Eger bir asker sizi gördügü zaman durmadan ates ediyorsa bilinki o acemidir kursununun bitmesini bekleyin, bittigi zaman gidin kafasina sikin.
Eger sadece sizi gördügü zaman ates ediyor saklandiginiz zaman duruyorsa o bir komandodur, kaçin ve caninizi kurtarin.
Eger sizi gördügü zaman ortadan kaybolmussa ve etraf sessizse bilinki o bordo berelidir merak etmeyin o sizi bulur.Gelir kafana sikar.
alıntıdır.
MTM-PROSTOCK GARAGE
Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
Aklıma gelmişken kardak krizinde de adaya bizim sat komandoları girip yunanlıları hayal kırıklıgına ugratmıştı
askerlık yaptıgım yerde turkıyedekı 8 özel harekatcı ve ısthbarattan bı komutanımız vardı dınlendırlmek uzere bırlıgımıze geldı gogsunde afedersın albaydan daha cok kazandıgı brovelerı vardı bıgun gece 1de nobetteyken benı cagrdı yan yanaydık oldurdugu serfsızlerın resımlerını gosterıyordu mıdem bulanmıstı avrupada bı yarsma yapılmıs askerı oda 1ıncı olmus onu söluyordu cok saglam bı adamdı benım evım hakkarı dıyordu daglar magaralar
www.honda-tech.com
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)