User Tag List

Sayfa 1/7 123 ... SonSon
130 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: En pahalı plaka bjk

GKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

En pahalı plaka bjk

plakalarda siyaset, takım ve isim piyasası kızıştı... 'bjk' plaka 10-15 bin lirayla takımlar arasında en pahalı olanı..

plakalardaki isim, futbol takımı ve meslek kısaltmalarından sonra partileri temsil eden harflere ilgi de son yıllarda arttı. öyle ki araç alacak olanlar ya da plakasını değiştirmek isteyenler üç harfli plakalar için 10 bin liradan fazla parayı gözden çıkarmaya başladı. ‘şanslı’ plaka sahipleri ellerindeki üç harfli az bulunan plakalara neredeyse bir otomobil parası istiyor.

otomobil, renk, plaka...
    bu yıl ağustos ayı sonu itibarıyla trafikte 14.1 milyondan fazla araç kayıtlı bulunuyor. bunların yarısını ise otomobiller oluşturuyor. yine bu otomobillerin 1.7 milyonu istanbul’da kayıtlı durumda. kentte, trafiğe her gün 500’den fazla araç giriyor. çıkan araç sayısı ise 20’den fazla değil. bu nedenle trafik her gün 2 kilometreden fazla uzuyor, sıkışıklık artıyor. tüm bunlar olurken sürekli yeni plakalar çıkıyor. ancak son dönemde plakadaki harf ve sayılar bazı araç sahipleri için neredeyse otomobil kadar önemseniyor. otomobil modeli ve renkten sonra plaka seçimi geliyor.
    daha önce isim ya da takımların baş harflerinin önemsendiği plakalarda son dönemde siyasi partiler en çok aranan grup oldu. siyasi parti harflerini taşıyan ‘34 akp ..’, ‘34 chp ..’, ‘34 mhp ..’ gibi plakalar 3 bin lira ile 15 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. akp’nin iktidarından sonra iyice artan plaka fiyatlarına karşın son dönemde kürt açılımıyla sık sık gündeme gelen demokratik toplum partisi’nin (dtp) harflerini taşıyan plakaların fiyatı da yükseldi. daha önce şirket sahiplerinin ilgi gösterdiği ‘34 dtp ..’ gibi plakalara artık parti üyeleri ya da fanatikleri ilgi gösteriyor. birkaç yıl önce fiyatı 500 tl’yi geçmeyen bu plakalarda fiyatlar şimdi 2 bin liraya kadar çıktı.

‘cerrah’tan izinsiz verilmiyordu
    internette bile satışa çıkan plakalar arasında tüm kategorilerde liderliği beşiktaş taşıyor. çünkü ‘fb’, ‘gs’ ve ‘ts’ harfleri bulunan plakalardan istanbul’da 9 bin 999’ar adet bulunuyor. ancak istanbul’da sadece 99 adet ‘34 bjk ..’ plaka bulunuyor. çünkü plakada harf grubunun üçe çıkmasından sonra rakamlar 01 ile 99 arasında kalıyor. en az bulunan plaka olan ‘bjk’ şuan hâlâ en panalısı. bu plakaları bu nedenle kulüp yöneticisi ya da koyu taraftarlar taşıyor. kendisi de beşiktaş taraftarı olan istanbul’un eski emniyet müdürü celalettin cerrah, bu tür plakaların kendisinden izinsiz verilmesini istemiyordu.

en pahalilari istanbul’da
    özel plaka merakı isimlerde de yüksek fiyatlar oluşmasına neden oluyor. en yüksek fiyatlar özellikle istanbul’da 34 kodlu plakalarda bulunuyor. ‘can’, ‘cem’, ‘eda’, ‘naz’, ‘ata’, ‘efe’, ‘ege’ gibi ismin tamamını oluşturan plakalar 5-10 bin lira arasında fiyatlara satılıyor. isim ve soyadın baş harflerinden oluşan plakaların bazıları 500 tl, bazıları da bedava bulunabiliyor. tabiiki bu tür ‘isme özel’ plakalar bazıları için özel olurken bazı araç sahipleri için hiçbir anlam ifade etmeyebiliyor.

özel plakalarda yasak plaka sınıfına girdiği için bazı harfler kullanılamıyor. argo kelimeleri çağrıştıran, kötü söz ya da küfürler, terör örgütlerini çağrıştıran kelimeler kesinlikle kullanılamıyor.

özel plaka nasil aliniyor?
    istanbul’da bu tür özel plakaları almak diğer illere göre hem daha pahalıya patlıyor hem de bir hafta kadar uğraştırıyor.

özel plakayı almak sıfır araç alırken daha kolay oluyor. yeni araç alımında trafik müşavirleri ya da bayii istediğiniz plakayı arayıp bağlı olduğu trafik tescil şubesini buluyor. plakanın fiyatı da bundan sonra belli oluyor. trafik şubesindeki memur plakanın ‘özel’liğine göre sizden yasal olarak bağış istiyor. bu bağışın en özel plakalarda 10 bin liraya kadar çıktığı söyleniyor. herhangi bir aracın üzerinde kayıtlı olmayan yani trafik tescil bürolarında bulunan plakaları edinmek diğerlerine göre kolay oluyor.

ancak aracınız varsa ve yeni bir plaka almak istiyorsanız kendi aracınızı istanbul dışına kayıt yaptırmanız gerekiyor. istanbul dışında bir gün kalan araç daha sonra tekrar döndüğünde istenen plaka takılabiliyor. bunun için alacağınız plaka sahibine ödenen para dışında 700-800 tl’lik işlem masrafı ve bir hafta süre gerekiyor. çok özel plakalarda bu işlem sırasında bile trafik tescil şubesi bağış talep edebiliyor.

ankara internetten veriyor
    plaka konusunda en zor işlem istanbul’da yapılırken ankara internetten plaka tahsis imkânı tanıyor. ankara emniyet müdürlüğü’nün sitesinden plaka seçilebiliyor. seçilen plaka 24 saatliğine elinizde kalıyor. bu süre içinde şahıs ya da şirket yetkilisinin plakayı alması gerekiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    AKP ile başlayan plakayı üstüne para verseler takmam...

sertac1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A.K.P ayıp bu plakayı takıp gezene

MeJo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    AKP ile başlayan plakayı üstüne para verseler takmam...
    kesinlikle katılıyorum manyaksın yoruma bayıldım
    BJK plakasının pahalı olması 3 hane ve J harfi ortada oluşu olabilir
    GS - FB normal denk bile gelebilir
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    goduum değil koyduğum olması lazım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hasta FB li olmama rağmen asla FB plakayı da takmam.. çünkü fanatik gs linin biri gelir arabaya zarar verir.. gereksiz bu işler...

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    06 BJK 99 ıcın
    tum Emniyet mudurlugunun butun ahsap esyaları masalar sandelyelerının yenılendıgını bılıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hasta FB li olmama rağmen asla FB plakayı da takmam.. çünkü fanatik gs linin biri gelir arabaya zarar verir.. gereksiz bu işler...
    aynen katılıyorum haklısın bu ülke de paranla plaka bile takamıyosun

tandogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    almak için o kadar para vermeye gerek yok plakanın hası 19 BJK 03 farklı olmanın dayanılmaz tadı çorumlu varsa aramızda çok çok iyi bir fiyata plakayı satabilceğini düşünüyorum siz ne dersiniz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abbooww çorum
    19 offside bir plaka trafikte '' daaaaaaattt Allaaaaan çorumlusu ''

Jam da Joker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence 34 FB 1907 o BJK plakalarının hepsinden daha pahalı bi fiyata satılırda sahibinin paraya ihtiyacı yok
    unless you ride the beast
    you wouldn't understand

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tandogan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    almak için o kadar para vermeye gerek yok plakanın hası 19 BJK 03 farklı olmanın dayanılmaz tadı çorumlu varsa aramızda çok çok iyi bir fiyata plakayı satabilceğini düşünüyorum siz ne dersiniz?
    Corumda 3 harfli plaka olana kadar beklemesi lazım bu da bir ömür sürer
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    katılıyorum...aynı fıkırdeyım...

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 harfli olunca bayağı değerli oluyor haliyle

zamanında bi cooper gormuştum siyah beyaz plakası bjk idi sırf bu yuzden almayı düşündüm satarım diye ahah

2-3 sene oncede bi arkadaşım imamdan passat almıştı akp plaka arabayı hem 3-4bin tl pahalıya sattı hemde gezdiğimiz donemler ne polis dokundu ne bi başkası

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

GKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 harfli olunca bayağı değerli oluyor haliyle

zamanında bi cooper gormuştum siyah beyaz plakası bjk idi sırf bu yuzden almayı düşündüm satarım diye ahah

2-3 sene oncede bi arkadaşım imamdan passat almıştı akp plaka arabayı hem 3-4bin tl pahalıya sattı hemde gezdiğimiz donemler ne polis dokundu ne bi başkası
    o cooperı biliyorum bende bu arada imamdan passat olayı iyimiş :=)

luckdove - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yuh be 10,000 TL verilir mi bir plakaya? Ben 200 dolara almıştım

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=17219

Serkan.S
    Misafir
    34 gay 34 sahibinden de ilan var 25000 istiyolar ahahahhh

Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    izmir gibi bi şehirde dün gördüm 35 AKP plaka bi bmw bütün insanlar dumur dumur bakıyodu herifi öldürceklerdi ahahahhaa
    Wagon 911 / Ibiza Cupra / Polo GTi

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    34 GS 2030 var birde , o da paha biçilemez galibaa polat baskanın hummerının plakası

ama antalyada bjk,gs,fb herkezde var kolay alması küçük şehir oldugundan dolayı geçen bi bmwde 07F1907 gördüm 2009 3 serisi

emre yeşil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Plaka almak için emniyet gittim 4 binlira istediler 34 YSL 11 e muhabbete başladım yanında yedek olarakta daha arabasını bile almadığım plakayı aldım yarın öbür gün takarım diye 34 YSL 35 ek9 kağıdını aldınız zaman kimseye verilmiyor plaka plaka almak için ya iyi bir rakam ödiceksiniz ya trafikte bununla ilgilenen arkadaşa rüşvet vericeksiniz yada yukarıdan biryerden bir telefon açtıracaksınız. 1 harfliler 250-500 2 harfliler 500-1500 3 harfliler 3000-5000 arası satılıyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)