User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Komple ölçülü motor çizimi arıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Komple ölçülü motor çizimi arıyorum

19 yaşında fırat üni. makine mühendisliği ikinci sınıfı okuyacağım Allah nasip ederse ve cad cam programlarında kendime güveniyorum tüm yaz tatili çalıştım ve 15 gün sonra bir notebook alacağım...baba polis emeklisi bide ablam çalışıyor malumunuz maddiyat sıkıntı...eee istanbul dışı burs imkansız gibi o yüzden zekamızı paraya dönüştürmeye çalışacağız;

şimdi tercihen benzinli bir motorun komple blok silindir valf headers daha doğrusu elektrik tesisatı ve aktarma organları hariç parçaların tek tek ayrıntılı ve ölçülü olarak çizimleri lazım...
    evet bulmak çoz zor olacak çizmek daha da çok zor olacak biliyorum ama okumak için para lazım

3 ay gibi bir sürede bunu çizersem bana büyük bi refarans olacağını ve kendime uzaktan proje çizip gelir getirecek bir iş bulurum gibime geliyor..olmazsa bile en azından kendimi ispatlarım ve okulu bitirme ödevimi yapmış olurum...

çizimleri bulmak için umudum sizlersiniz...

yardımcı olmaya çalışacak abilerime şimdiden teşekkür ederim.

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bundan öte eğer referans ve ileride iyi şeyler yapmak istiyorsan benden sana tavsiye olarak akışkan programları üzerine çalışmandır modelleme yapma meshleme özellikle düzgün mesh yaparsan çok kolay iş bulabilrsin fluid programlarında geliştir kendini gambitte çizim yap mesh yap Fluentte tutoriallar var akış dersi alıcaksın snaırım bu sene onları aldıktan sonra almadan önce biraz alt yapı gerekebilyor bazı modellerde onları yap

benden sana tavsiye budur çizimi herkes yapar teknik ressamlar vs vs modelleme yapma tasarım yapma bazı şeyleri görebilme senin için daha hayırlı olacaktır
    körler sağırlar

cem06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

fatiii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bundan öte eğer referans ve ileride iyi şeyler yapmak istiyorsan benden sana tavsiye olarak akışkan programları üzerine çalışmandır modelleme yapma meshleme özellikle düzgün mesh yaparsan çok kolay iş bulabilrsin fluid programlarında geliştir kendini gambitte çizim yap mesh yap Fluentte tutoriallar var akış dersi alıcaksın snaırım bu sene onları aldıktan sonra almadan önce biraz alt yapı gerekebilyor bazı modellerde onları yap

benden sana tavsiye budur çizimi herkes yapar teknik ressamlar vs vs modelleme yapma tasarım yapma bazı şeyleri görebilme senin için daha hayırlı olacaktır
    mühendisin derdinden mühendis anlar

ne diyorsa yap derim senna bos yazmaz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

çok sağol abide dediğim gibi maddi kazanç ve tecrübe amacım kesinlikle çizimi herkes yapıyor mühim olanı tasarlamak ama şimdi para için çizim yapabilirim ve bunun için proje alacağım yerlere iyi bir çizim göstermem gerek abi bilgisayar almak için bu yaz komisyonla araba bile satmaya kalkıştımda araba nın 4 te 3ü boyalıydı boyasız diye bi hocaya satıcaktım ki vazgeçtim çaktırmadan söyledim...
    bu ülkede herşey para para para

Josh
    Misafir
    Senna'ya katılıyorum.

Tasarım işini aldığında sadece program operatörlüğü değil teknik birikime de ihtiyacın olacak. Zaten çizmen için drawing verip modele çevirme işini yaptıranı zor bulursun. Genelde kriterleri göz önüne alıp bişeyler oluşturman istenecektir. Teknik birikim hem zor hem de uzun süre alacağından simulasyon yazılımları konusuna eğilmelisin ve bilgisayarını da bu yazılımları göz önünde tutarak seçmelisin. Yani proje çizmek program operatörlüğüyle bitecek bir iş değil hangi sektöre hitap edecek olursan ol.

Bu işin neresinde yer almak istediğine ve uğraşmak istediğin şeye daha spesifik olarak karar vermelisin.

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sende haklısın ne diyim,arkadaşlarıma soruyım bu tip site döküman e-book vs olmadı kargolatırım sana elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım program vs konusundada mesaj at bana yeter
    körler sağırlar

Josh
    Misafir
    Alıntı raikonen-tr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok sağol abide dediğim gibi maddi kazanç ve tecrübe amacım kesinlikle çizimi herkes yapıyor mühim olanı tasarlamak ama şimdi para için çizim yapabilirim ve bunun için proje alacağım yerlere iyi bir çizim göstermem gerek abi bilgisayar almak için bu yaz komisyonla araba bile satmaya kalkıştımda araba nın 4 te 3ü boyalıydı boyasız diye bi hocaya satıcaktım ki vazgeçtim çaktırmadan söyledim...
    bu ülkede herşey para para para
    ahaha sen ticarete atıl boşver çizim falan ufak şeyler

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet ya madem şimdiden para kazanıyım azar azar diyorsun o zaman hiç boşun öle bişi ile uğraşma, üç beş bişiler al sat bende aynı senin durumundayken aynı senin gibi mesleğim adına bişiler yapayım istedim ama o tür işler türkiyede hakkatten çok zor, uğraştığının karşılığını zaten kesinlikle alamazsın da, eline ciddi bi para da zor geçer bu şekilde çizimle flan..
    gerçi bu şekilde iş yapan arkadaşlarım vardı ama çevre lazım oldukça
    biraz kötümser konuştum ama yaşadıklarımdan alıntı yaptım, kafamdan değil yani..
    o tür bir iş olursa haber veririm ama kolay gelsin..
    Alıntı Josh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahaha sen ticarete atıl boşver çizim falan ufak şeyler
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yavuz364 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet ya madem şimdiden para kazanıyım azar azar diyorsun o zaman hiç boşun öle bişi ile uğraşma, üç beş bişiler al sat bende aynı senin durumundayken aynı senin gibi mesleğim adına bişiler yapayım istedim ama o tür işler türkiyede hakkatten çok zor, uğraştığının karşılığını zaten kesinlikle alamazsın da, eline ciddi bi para da zor geçer bu şekilde çizimle flan..
    gerçi bu şekilde iş yapan arkadaşlarım vardı ama çevre lazım oldukça
    biraz kötümser konuştum ama yaşadıklarımdan alıntı yaptım, kafamdan değil yani..
    o tür bir iş olursa haber veririm ama kolay gelsin..

sağolun abi de inşallah bakalım bu dönemi sıkıntısız atlatacak kadar bi bütçe açığını kapattım sanırsam ama ikinci dönem için bütçe açığını kapatmak lazım ve maalesef elazığ gibi bi ilde hem okuyup hem çalışacağım ne dükkan nede mekan var

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2d-3d cizim yapılır eger sorun buysa onuda yapan cok adam var tanıdıgım 30 modellemecının (sınıf arkadaslarım olur)25 i sadece 3d yapabiliyor işte orda devreye teknik bilgi giriyorki buda senı 30 kısı ıcınden dıer 25ınden ayırıcak krıterdır bnce kendını eger motor cızmek ıstıyorsan eger motor nasıl calısır ne parcaları vardır nıe nerde bulunur kanalcıkların capı kompressyon gaz odası vs olarak gelıstırmen olucaktır snr motor modellersın ama o modellemeyı de 3d cıktı alabılırmısın tr de alırsın fakat bugunkı sagla bır motorun 2 katı fıyata belkıde 3 katı fıyata buda kımsenın ısıne gelmez bu yuzdende fabrıkalara yonelmelısın ..

tech uyelerı gelın bı araba fabrıkası kuralım hem guzel vakıt gecer hemde tutturursak koşe oluruz

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen yaa kesinlikle bi sponsor bulunsa inanılmaz şeyler yapabilecek potansiyelim var, ben şuanda bu konuda yıldız üni ile görüşüyorm zaten, böyle bi işe ciddi girişmek isteyenler var ise iletişime geçebiliriz..
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tech uyelerı gelın bı araba fabrıkası kuralım hem guzel vakıt gecer hemde tutturursak koşe oluruz
    birde devlet bursları, kredileri flan aldın mı sen ? o tür şeylere başvuru yaparsan çok yardımcı olabilir..
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kredi alıyorum ama evden bin 200 kilometre uzakta 180+evin bütçesinin el verdiği kısmı öldürmüyor ama süründüyor abi

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    96 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    semih abi bende istiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elazığda bilmiyorum doğalgaz geldi mi ama doğalgaz işiyle uğraşabilirsin veya okulun makine bölümü vardır orada öğretim görevlerinin projelerine yardım edebilirsin yardımcı personel olarak o kadar derinlere girmene gerek yok sonuçta bi taraftan da okula gitceksin

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)