arkadaşlar pek bir bilgim yok s-afc hava yakıt karışımını ayarlıyor bildiğim kadarıyla peki bu wideband nedir aynı işemi yarar yada bu tarz başka cihazlar varsa bi anlatırmısınız bana öğrenmek istiyorum
arkadaşlar pek bir bilgim yok s-afc hava yakıt karışımını ayarlıyor bildiğim kadarıyla peki bu wideband nedir aynı işemi yarar yada bu tarz başka cihazlar varsa bi anlatırmısınız bana öğrenmek istiyorum
wideband 1 birim benzine düşen havayı ölçmekte kullanılır orjinal oksijen sensorunun gelişmişi diye biliriz normal oksijen sensorleri 0 -1 volt aralığında çalıştığı içinçok güzel bir afr oranı göremesssiniz ondan dolayı wideband denilen 0 -5 volt arasında çalışan oksijen sensorlerini kullanırız bu sensor sayesinde AFR oranını çok daha rahat görüp müdehale edebilme şansımız olur
Wideband kullanmak Türkiyede yeni yaygınlaşmaya başlayan bir olay ben Türkiyede wideband kullanmaya başlayan ilk 10 insan arasına girdiğime inanıyorum birçok wideband gördüm Aem, innovate, zeixtronic, Motec, FJO, PLX, NTG açık konuşmak gerekirse
1-Motec
2-Aem, Fjo
3- innovate NTK vb.
olarak size sıralayabilrim bunları genelde sensorleri bosch tur Motec inkini Hatırlayamıyorum şuanda ama sanırım oda bosch AEM ve FJO genelde benim tavsiye etttiğimdir çünkü hem kullanım kolaylığı hemde fiyat açısından ideal aşağı yukarı $600- $700 civarlarında olurlar Motec hariç aem FJO gayet hızlıdır diğerlerine göre ben aem kullanıyorum çok memnunum ve 7/24 arabamnda takılı..
Copyright: Oz` (TechTurkey)
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
SAFC Map yada Maf sensorunu yanıltarak AFr ni değiştirmeni sağlar
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
peki bu atmosferik sadece egzoz ve filtre kiti olan bir arabada nekadar güç verir?o masrafa değermi
Atmosferik de ne kadar atmosferik. 160 hp lik atmosferik de var 100 hp lik atmosferik de..
100-110 hp'lik bir aracı ele alırsak yaklaşık 3-4 hp bir ek güç getirir. Fiyat performans oranı sana kalsın.
çok güzel açıklamışsınız çok teşekkürler..
bunların fiyatları neden bu kadar yüksek ?? olup olacağı 0-5 volt arasını göstergeye 10-20 arası yansıtıyor, elektronik olarak bi zorluğu yok, ancak bunun grafiği lineed olmadığı için programın çok iyi kalibre edilmiş olması gerektiğinden dolayı mı bu kadar pahalı ?
aklıma birtek bu geliyor..
herkesin arabasına lazım.arabanın kalbi resmen![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)