User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
58 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Orta şerit işgalcilerine ceza

IbizaFR150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Orta şerit işgalcilerine ceza

Orta şeritten gidene ceza gelecek!

Doğru düzgün trafik kültürü ve denetimi olmayan ülkemizde çok yanlış kullanılan orta şerit sürüşü ile ilgili denetim ve ceza geliyor. Çok sevindirici bir haber. Bu uygulamanın Avrupa’da yapıldığını biliyordum zaten de buraya gelmesini de iple çekiyordum.

3 şeritli yolda, en sağ şerit boşken ısrar la orta şeritte 60-70km gibi hızlarla gidip asla en sağ şeride geçmeyen embesiller yüzünden gereksiz sollama,makas gibi durumlar hatta kazalar olmakta. Eskiden otobanlarda “sağdan gidiniz” diye tabelalar olurdu. Mevcut düzendeki “ağır vasıtalar sağdan gidiniz” ifadesindeki “ağır” kelimesi aslında ağırlığı değil hızı temsil etmesine rağmen, bir takım trafik cahili embesiller bunu “sağ şerit kamyon-tırların, benim hızım ne olursa olsun ben ortada veya sol şeritte giderim” diye yorumlamasına neden oluyor.

Bu konu için kanal açmış birinin videolarından örnek, instagramda da aynı kanal adı ile bulunabilir.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    izmirde çalışmaz

ne ortası, solu boş bulursak iyi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cezayı yiyince bu tipler hemen öğrenir hangi şeritten nasıl gideceğini. En son Ankara’dan İstanbul’a dönerken, 3 şeritli yolda 1 saat kesintisiz 120-130 ile gidebildim. Böyle bir cahillik olamaz,herkes … varmış gibi orta ve solda 100km altı hızlarla gidiyor,en sağ bomboş! İngilteredeyz de trafik sağdan akıyor gibi resmen. Ve bunu savunan o kadar fazla trafik cahili var ki… IQ ortalaması boşuna 89 çıkmıyor.

Ssamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adana otobanını sık sık kullanıyorum.Bayramda Kahramanmaraş-Mersin yaptım.Yeminle yolun %70 ini en sağ şeritten 120-130 km hızla gidip geldim.Araç kameram da var erinmeyip video yapsam yüklicem Yotube a ama.Böyle bişey yok abi adam 90la avel avel orta şeritten gidiyor saatlerce.Benim hiç umudum yok millet neyi biliyor ki şerit adabını öğrensin.
    -2006 Kia Cerato 1.5 Crdi-

darkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben Eskişehir'de çevre yolu kullanırken hep en sağa çıkarım çünkü hep boş olur. Orta ve sol kuyruk olur.
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    M.Kemal ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu açarken haber linkini paylaştım ama silinmiş link olduğu için herhalde…

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "Ağır araçlar sağdan gidiniz" ifadesi tonaj olarak ağır değil hız olarak ağırlıktan bahsedildiğini bile bilmeyen, anlamayan insanlarız. Bende Mersin-İstanbul-Mersin yaptığımda otoyolda sürekli 90-100 hızlarda orta hatta sol şeritte gidenler çok fazla. Selektör, korna yapıyorsun yine bakmıyor, sağından dalıp tamponunu yalayacak şekilde sola geçince sinyal verip orta şeride geçiyorlar �� yanlış evet ama böyle öğretmek gerekiyor demek ki...
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    izmirde çalışmaz

ne ortası, solu boş bulursak iyi
    izmirde en hızlı ilerleyen şerit sağ şerit ne yazık ki

EnesPolatdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiye'de trafik sağdan akıyor bu doğru ama en hızlı gidebileceğiniz şerit de en sağ şerittir. Küçük penis sendromu herhalde. İlle de solda gidecekler. Beyinsizler...
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ortaserittv miydi neydi uzun süredir bunu yazıyor çiziyor, insta hesabını takip ediyorum, kamera kayıtları şu bu, devamlı paylaşım yapıyor.

Aynı gerizekalılığa dem vuruyor devamlı. Yol bomboş, ona rağmen orta şeritte gidiyor beylerimiz. Otobüsler falan da çok yapıyor bunu.
    Bunu sağda solda dile getirince, deniliyor ki mesela, en sağda kamyonlar çok yavaş gidiyor, devamlı kamyon sollama için sağ-sol mu yapacağız, sonra ortaya çıkamıyoruz, hız az kalıyor. Yahu hızını geçişini ona göre ayarlayacaksın o zaman.

Şehirlerarası yola çıktığımda otoyolda 120-130 sabitliyorum, en sağa geçiyorum, hiç yavaşlamadan öyle gidiyorum. Kamyon vs çıkıyor, hızı zamanlamayı ayarlayıp hiç yavaşlamadan ortaya geçip tekrar sağa geçiyorum.
    Ortada yavaş gideni solundan geçeyim diyorsun, bu sefer de arkadan 150-180 gelen 1km öteden selektör manyağı yapıyor, o salaklarla da uğraşmak istemiyorum, mis gibi sağdan gidiyorum kimseye bulaşmadan.

Adamların sağından geçiyorum, kimse de üzerine alınmıyor, ha ulan ben yanlış bir şey yapıyorum sağa geçeyim demiyor. Ortada 80'le gidiyor herif.

Ağır vasıtalar sağdan gidinizi "yavaş araçlar sağdan gidin" diye değiştirmeleri gerekiyor.

3-4 şeritli yol, herkes aynı hızda gidiyor, bakıyorsun önleri bomboş. Makas atıp aralarından geçiyorsun, vay makas attın oluyor. E herifler şerit işgali yapıp gereksiz trafik oluşturuyor, bunlara ceza? Yok..

Bir de son dönemde şu moda oldu, "hız limiti 120, 90, 80, ben limitte istediğim şeritte giderim". Nah gidersin kardeşim. Arkadan hızlı gelen var, sanane ben cezamı yiyip devam edeceğim, sana mı kaldı yol limitini korumak? Sen şerit boşaldıkça en sağa gideceksin, kural bu.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hah video da ortaşerit'inmiş zaten.

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sürekli olarak Kocaeli-İstanbul yapıyorum bende yavaş döndüğüm zamanlar orta veya en sağ şeridi kullanıyorum ama orta ve en sağ şerit o kadar kötü durumda ki araba şerit değişiyor resmen. Geçen hafta Ankara' ya gittim, hep orta şeritte gitsem döndüğümde kesin ön takım yaptırırdım.

Kullandığım güzergahta en azından sağ ve orta şeridi genelde kamyon ve tırlar kullandığından çok saçma sapan hareketler yapıyorlar. Tecrübesiz bir insana kaza yaptırma olasılıkları %80' in üzerinde.

Kullandığım güzergah özelinde önce yolların onarımı yapılsa, sonra da özellikle kamyon ve tır şöförlerine daha yoğun uygulama gelse bence sorun bir nebze daha düzelebilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    100 kişiye sorsak "ağır" ne demektir diye 100 kişide ağırlık olarak ağır der.
    Bence haber yanlış bilgi veriyor. Ağır vasıta zaten yavaş gider düşüncesi ile hazırlanmış bir tabela bu.
    Bu tabelayı zamanında "yavaş" olarak dizayn etmeyen kişiye tebrik sunmak lazım.

Yavaş derken kime göre neye göre yavaş

Bu tabelaya göre kamyon 70 max hızı zaten. Orta şeritten gitme hakkı yok mu olacak?
    Okumadan imzalamam.....

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Umarım uygulanır. Hız sınırında gidiyorum diye ,sağı boş ise ceza uygulanmalı. Yapay trafik sebebi sol ve ortadan sabit gidenler

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha dün bununla alakalı konuşuyorduk babamla, harika bi uygulama eğer uygulanabilirse. Aslında devlet her araca güvenlik kamerası şartı koyacak, sonrasında da yoldaki usulsüzlükleri görüntü kaydı ile ileten kişilere ödül sistemi getirecek. Atıyorum orta şeridi salak saçma meşgul eden tipi görüntü kaydıyla ihbar ettiğimde ceza onaylanırsa bana 50 puan verecekler. Bu puanı da 1/1 oranında TL karşılık kabul edilecek. Kimseye nakit para da yok, diyeceksin ki puanlarını MTV ya da diğer vergi ödemelerinde ya da istersen ceza yediğinde kullanabilirsin. Görün bakın trafikte 1 tane hata kalıyor mu Özellikle boş yolda saçma sapan direksiyon vuran tipleri yakalatırsan bonus ödemesi yapacak birde sonra çıkıp trafiğe tekrar bakıcaz kim ne yapıyor ya da yapabiliyor.
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motorcularıda haftada bir bir merkeze çağırıp ( kurs gibi düşünün) toplucu dayak atılsın.
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    “Orta şeritte gitme hakkı” ne demek yaw? Sağın boşsa ve hızın 70ise sağdan gideceksin, ortadan değil. Ağır ifadesi yanlış yavaş olarak değişmeli o konuda haklısın.

EnesPolatdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    motorcularıda haftada bir bir merkeze çağırıp ( kurs gibi düşünün) toplucu dayak atılsın.
    Abi motorcular naptı şimdi
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı IbizaFR150 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

...

Mevcut düzendeki “ağır vasıtalar sağdan gidiniz” ifadesindeki “ağır” kelimesi aslında ağırlığı değil hızı temsil etmesine rağmen, ...
    Nasıl bu kanıya vardınız, emin misiniz?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler