User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Audi A5 40 TFSI Sportback hk

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Audi A5 40 TFSI Sportback hk

Arkadaşlar selam,

Alım arifesindeyim ve Audi A5 40 TFSI Sportback hakkında biraz bilgi rica edeceğim. Araç 2020 veya 2021 model olacak. Kilometresi de 60-80k civarı.
    Yurtdışına taşındığım için aracın TR koşullarında kullanıldığını düşünmeyin. Hollanda aracı ve Hollanda'da kullanılmış bir araç olacak.

Kronik sıkıntıları nelerdir, özellikle bakmam gereken bir nokta var mıdır? Kısaca bilgisi olandan +'sı -'si ile fikir alabilirsem çok işime yarar.

Alternatif olarak A5 35 TFSI'lar mevcut ancak almışken biraz güçlüsünü alayım diyorum. Muhtemelen aynı motordur ama turbo / yazılım farkı vardır.
    Hybridler var ama motora başka bir aksam eklenmesinin çıkartacağı arıza olasılığından çekiniyorum. Hele hele tanıdığım klimsenin olmadığı, işçiliğin uçuk fiyatlarda olduğu yurtdışında. Ayrıca illaki az ya da çok birşeyler yaparım araca. Hybrid bu dokunmalara ne kadar izin verir, ne tepki gösterir bilmiyorum. O yüzden çok sıcak değilim.
    Quattro'lar ise Hollanda'da hem sınırlı sayıda hem de çıkmak istemediğim rakamlarda olduğundan pek düşünmüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiye ye 45tfsi ve 40 tdi geldi bildiğim kadarıyla.
    45 a5coupe olan arkadaşım vardı,arkada 1.70 boylarında 2 kişi sedana yakın oturabilir, hatırladığım bahsettiği kronik bir sorun sıkıntı yaşamadı.
    2 link bırakıyorum, 40 tfsi bizdeki gibi satış olmayan ülkeler de var,45 tfsila 2-10€ fiyat farkından ve 2. Elde 45e göre
    yavaş gidebilir denmiş..
    Hayırlı olsun Hollanda guk

https://www.google.com/url?sa=t&sour...cQ9FIb54AwwwFX

A5 40 vs A5 45 Performance | Audi A5 Forum & Audi S5 Forum

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önden çeker bir audi almak yerine, Mercedes veya BMW bakardım şahsen.

4 serisi veya 3 serisi güzel modeller var avrupa da. 330e yi radara alırdım hem 2.0 Turbo hem plug in hybrid oluşu yakıt ve performans anlamında mantıklı bir seçenek.
    Aynı şekilde 4 serisinde de 430i olabilir.

İlla audi olacak deniyorsa audi konsunda tecrübeli arkadaşlar önerilerde bulunur sanırım.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu sıkılmadın mı hala Audiden, git alsana güzel bi bmw mis gibi bin hacimli birşey.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    40 TFSI motorlu A5 sanırım TR'de yok, ancak 45TFSI olanını kullandım, seyahat de ettim, gayet tatminkar ancak bahsettiğiniz modelin yüzü eskidi bence.
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı |KaAn| Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türkiye ye 45tfsi ve 40 tdi geldi bildiğim kadarıyla.
    45 a5coupe olan arkadaşım vardı,arkada 1.70 boylarında 2 kişi sedana yakın oturabilir, hatırladığım bahsettiği kronik bir sorun sıkıntı yaşamadı.
    2 link bırakıyorum, 40 tfsi bizdeki gibi satış olmayan ülkeler de var,45 tfsila 2-10€ fiyat farkından ve 2. Elde 45e göre
    yavaş gidebilir denmiş..
    Hayırlı olsun Hollanda guk

https://www.google.com/url?sa=t&sour...cQ9FIb54AwwwFX

A5 40 vs A5 45 Performance | Audi A5 Forum & Audi S5 Forum
    Evet sanırım TR'de 40 TFSI yok. Herhangi kronik bir derdi de yoksa süper.
    Coupe'a arkaya 1.70 sığıyorsa muhtemelen sportback daha da rahat olur. Zira hanım ve kız olacak sadece arkada.
    6 ay oldu Hollanda'ya taşınalı, Finansal kısımları halledeyim sonra inşallah araç da hayırlı olacak
    cash almak istemiyorum, çok cüzzi faiz ödemeli krediler var. onları halletmeye çalışıyorum.

Alıntı cnzdmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Önden çeker bir audi almak yerine, Mercedes veya BMW bakardım şahsen.

4 serisi veya 3 serisi güzel modeller var avrupa da. 330e yi radara alırdım hem 2.0 Turbo hem plug in hybrid oluşu yakıt ve performans anlamında mantıklı bir seçenek.
    Aynı şekilde 4 serisinde de 430i olabilir.

İlla audi olacak deniyorsa audi konsunda tecrübeli arkadaşlar önerilerde bulunur sanırım.
    Ayırdığım bütçedeki bmw'leri ben sevmiyorum, olası seveceklerim de istemediğim meblağlara çıkıyor. MErcedes zaten hiç istemiyorum.

Alıntı Dragger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yahu sıkılmadın mı hala Audiden, git alsana güzel bi bmw mis gibi bin hacimli birşey.
    No no mutluyum ben halkalarımla

Alıntı Erdem K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    40 TFSI motorlu A5 sanırım TR'de yok, ancak 45TFSI olanını kullandım, seyahat de ettim, gayet tatminkar ancak bahsettiğiniz modelin yüzü eskidi bence.
    45 tatminkâr ise 40 da ufak bir müdahale ile benzer duruma gelir diye düşünüyorum. Yazılım, filtre illaki yaparım. DP hollanda şartlarında ne derece serbest bilmiyorum onu biraz öğrenmem gerekir.
    Halen çok seviyorum ben o kasayı, zaten motordan ziyade kasa için alıyorum desem yeridir.

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    45 tfsi in quattro avantaji tartisilmaz bence farki motordan ziyade quattto farki olarak dusunun deger mi deger 40 tfsi da quattto yok diye varsayiyorum
    Ote yandan 40 tfsi ile 45 tfsi da sadece yazilim mi farkli iyi bakmak gerekli vw motorlari bariz ayirabiliyor mesela meshur golf r daki motor ile 45 tfsi daki motor net ayni degil bariz farkliliklar var ote yandan sanziman ayni degil mesela
    40 tfsi a ulkece pek hakim degiliz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet sanırım TR'de 40 TFSI yok. Herhangi kronik bir derdi de yoksa süper.
    Coupe'a arkaya 1.70 sığıyorsa muhtemelen sportback daha da rahat olur. Zira hanım ve kız olacak sadece arkada.
    6 ay oldu Hollanda'ya taşınalı, Finansal kısımları halledeyim sonra inşallah araç da hayırlı olacak
    cash almak istemiyorum, çok cüzzi faiz ödemeli krediler var. onları halletmeye çalışıyorum.
    Pandemi zamanı eski şirketten (IT sektörü) Hollanda-Naardende iş bulup yerleşen arkadaş vardı eşi ve o zaman 4 yaşında çocuğuyla,bisikletleri götürmüştü ilk ay bisikletleri yenilemişler 1 sene gibi bisiklet+toplu taşıma devam etmişlerdi.
    Çok elzem değilse ülkenin çoğunluğunda dağ bayır yok kap bisikletleri kenarda biriksin para.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    45 tfsi in quattro avantaji tartisilmaz bence farki motordan ziyade quattto farki olarak dusunun deger mi deger 40 tfsi da quattto yok diye varsayiyorum
    Ote yandan 40 tfsi ile 45 tfsi da sadece yazilim mi farkli iyi bakmak gerekli vw motorlari bariz ayirabiliyor mesela meshur golf r daki motor ile 45 tfsi daki motor net ayni degil bariz farkliliklar var ote yandan sanziman ayni degil mesela
    40 tfsi a ulkece pek hakim degiliz
    40-45 farkı başka. 45 olunca quattro oluyor ve tüm sistem değişiyor. o yüzden 45 başka bir noktada. 40 quattro değil.
    benim dediğim 35-40 farkı muhtemelen yazılım/turbo'dur.

Bakıyorum hala 45'e ama emin değilim. en kötü 40 orası net.

EnesPolatdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar selam,

Alım arifesindeyim ve Audi A5 40 TFSI Sportback hakkında biraz bilgi rica edeceğim. Araç 2020 veya 2021 model olacak. Kilometresi de 60-80k civarı.
    Yurtdışına taşındığım için aracın TR koşullarında kullanıldığını düşünmeyin. Hollanda aracı ve Hollanda'da kullanılmış bir araç olacak.

Kronik sıkıntıları nelerdir, özellikle bakmam gereken bir nokta var mıdır? Kısaca bilgisi olandan +'sı -'si ile fikir alabilirsem çok işime yarar.

Alternatif olarak A5 35 TFSI'lar mevcut ancak almışken biraz güçlüsünü alayım diyorum. Muhtemelen aynı motordur ama turbo / yazılım farkı vardır.
    Hybridler var ama motora başka bir aksam eklenmesinin çıkartacağı arıza olasılığından çekiniyorum. Hele hele tanıdığım klimsenin olmadığı, işçiliğin uçuk fiyatlarda olduğu yurtdışında. Ayrıca illaki az ya da çok birşeyler yaparım araca. Hybrid bu dokunmalara ne kadar izin verir, ne tepki gösterir bilmiyorum. O yüzden çok sıcak değilim.
    Quattro'lar ise Hollanda'da hem sınırlı sayıda hem de çıkmak istemediğim rakamlarda olduğundan pek düşünmüyorum.
    Motor şanzıman gayet iyi ama quattro olmaması konusunda bilemedim. Sanırım g20 330i falan tercih ederdim ben olsam. Hollanda pazarına tam bakmadım ama 340i bile gelebilir denk ya da biraz üste. Aracı Almanya'dan alıp BPM ödeseniz daha mı ucuza geliyordu öyle bir şey duymuştum sanki ama tam emin değilim siz daha iyi bilirsiniz. Şahsi tercihim 330i/340i yönünde olurdu.
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

neuras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam A5 ile alakalı sorduğunuz sorulara cevap verecek bilgi birikimine sahip değilim ama ben olsam G20 tercih ederdim. Çok daha yeni ve zevkli bir araç. B48 motorun önü açık. ZF şanzıman efsane. Önden çekiş seviyorum ama arkadan itiş farklı bir dünya.

Ama siz kendinizi A5'in içinde daha iyi hissedecekseniz hiç düşünmeyin.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

oztk24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakın arkadaşımda son kasa a4 45tfsi quattro var. Şehir içi, uzun yol, gazlama vs fırsatımız oldu. Ne yalan söyleyeyim bir türlü ısınamadım. Yumuşak konforlu bir karakteri yok, yuvarlanma/yol sesi var, quattro sistemini sürüş sırasında hissedemedim. Klasik vag gibi kafadan kaymaya meyilli. G20 kullanmadım ama sanırım BMW’ye yönelirdim. Siz bir süredir Audi kullanıyorsunuz galiba, tepkilerini seviyorsunuzdur ona bir şey diyemem.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı EnesPolatdemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motor şanzıman gayet iyi ama quattro olmaması konusunda bilemedim. Sanırım g20 330i falan tercih ederdim ben olsam. Hollanda pazarına tam bakmadım ama 340i bile gelebilir denk ya da biraz üste. Aracı Almanya'dan alıp BPM ödeseniz daha mı ucuza geliyordu öyle bir şey duymuştum sanki ama tam emin değilim siz daha iyi bilirsiniz. Şahsi tercihim 330i/340i yönünde olurdu.
    Var o fiyatlara 3.30 ama ben bir türlü ısınamadım nedense.
    Used BMW 330 for sale - AutoScout24

Almanya'dan alıp Hollanda'da kullanmak bir parça daha uygun ama çok meşakatli. O yüzden o topa girmem.

Alıntı neuras Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam A5 ile alakalı sorduğunuz sorulara cevap verecek bilgi birikimine sahip değilim ama ben olsam G20 tercih ederdim. Çok daha yeni ve zevkli bir araç. B48 motorun önü açık. ZF şanzıman efsane. Önden çekiş seviyorum ama arkadan itiş farklı bir dünya.

Ama siz kendinizi A5'in içinde daha iyi hissedecekseniz hiç düşünmeyin.
    Öyledir de hiç çekmiyor şuan 3 harfliler

Alıntı oztk24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakın arkadaşımda son kasa a4 45tfsi quattro var. Şehir içi, uzun yol, gazlama vs fırsatımız oldu. Ne yalan söyleyeyim bir türlü ısınamadım. Yumuşak konforlu bir karakteri yok, yuvarlanma/yol sesi var, quattro sistemini sürüş sırasında hissedemedim. Klasik vag gibi kafadan kaymaya meyilli. G20 kullanmadım ama sanırım BMW’ye yönelirdim. Siz bir süredir Audi kullanıyorsunuz galiba, tepkilerini seviyorsunuzdur ona bir şey diyemem.
    A4'ü ben de pek sevmiyorum, A5 çok farklı olmasa da en büyük sebebim aracın dış görünüşü.
    Aşırı agresif ve şık geliyor ve yıllardır istiyordum. Şuan rahatlıkla alma imkanım olunca en azından bu isteği gidermek adına alır 2-3 sene kullanır sonrasında sıkılırsam satarım
    Ses konusuna takılmam, zaten coilover ve düşük yanak lastik takınca illaki ses olacak.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üstad o güç önden çekerde çok keyifsiz

Lütfen quattro lütfen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstad o güç önden çekerde çok keyifsiz

Lütfen quattro lütfen
    şeytana uydurtmayın beni
    Hollanda'da bırak hızlı gitmeyi elinde telefon tutamıyorsun, yapıştırıyorlar cezayı. herifler sırf bu iş için özel kamera sistemi kurdu

şeytan :

Audi A5 Compact in Red used in BENNEKOM for € 39,945.-

bu arada 40 TFSI'ların da quattro'su varmıs
    Konu Evrenoz tarafından (28-02-2025 Saat 20:31 ) değiştirilmiştir.

neuras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şeytana uydurtmayın beni
    Hollanda'da bırak hızlı gitmeyi elinde telefon tutamıyorsun, yapıştırıyorlar cezayı. herifler sırf bu iş için özel kamera sistemi kurdu

şeytan :

Audi A5 Compact in Red used in BENNEKOM for € 39,945.-

bu arada 40 TFSI'ların da quattro'su varmıs
    Bu çok jilet duruyor. Rengine bayıldım.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=Evrenoz;8805115]Var o fiyatlara 3.30 ama ben bir türlü ısınamadım nedense.
    Used BMW 330 for sale - AutoScout24

Almanya'dan alıp Hollanda'da kullanmak bir parça daha uygun ama çok meşakatli. O yüzden o topa girmem.

Şahsen önden çeker a5 sürmedim ama quattrosunun yan koltuğunda oturmuştum. Sürüş dinamiklerini pek beğenmedim. Yukarıda da dendiği gibi kafadan kayası vardı. Aile için de sert kaçacağı bariz hele de s-line planınız varsa. G20 için konusmam gerekirse 320i 1.6 olanını bayadır kullanıyorum. O kadar güzel ki konforu yol tutuşu sessizliği hissi. Konforunu ve yalıtımını velardan daha çok beğeniyorum şahsen. 320ide hal böyleyken 330u düşünemiyorum bile. Yazılım ve mıncıklama için de 330i daha güzel olur hem zf şanzımanı da çok çok başarılı. Bence bir test edin farkı görün.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pandemi zamanı eski şirketten (IT sektörü) Hollanda-Naardende iş bulup yerleşen arkadaş vardı eşi ve o zaman 4 yaşında çocuğuyla,bisikletleri götürmüştü ilk ay bisikletleri yenilemişler 1 sene gibi bisiklet+toplu taşıma devam etmişlerdi.
    Çok elzem değilse ülkenin çoğunluğunda dağ bayır yok kap bisikletleri kenarda biriksin para.
    Sanırım en güzel fikir bu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Şehir içi bisiklet - toplu taşıma okey ama farklı şehirlere gitmek biraz zor oluyor. Hadi amsterdam falan tamam da özellikle yazın denize vs gidilmek istendiğinde toplu taşıma dert.
    Yine kızı spora götürmek istesem, toplu taşıma bir daha dert. hava 1-2 derece, hissedilen -8 -10
    Pek kolay değil yani bisiklet - toplu taşıma

Alıntı EnesPolatdemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şahsen önden çeker a5 sürmedim ama quattrosunun yan koltuğunda oturmuştum. Sürüş dinamiklerini pek beğenmedim. Yukarıda da dendiği gibi kafadan kayası vardı. Aile için de sert kaçacağı bariz hele de s-line planınız varsa. G20 için konusmam gerekirse 320i 1.6 olanını bayadır kullanıyorum. O kadar güzel ki konforu yol tutuşu sessizliği hissi. Konforunu ve yalıtımını velardan daha çok beğeniyorum şahsen. 320ide hal böyleyken 330u düşünemiyorum bile. Yazılım ve mıncıklama için de 330i daha güzel olur hem zf şanzımanı da çok çok başarılı. Bence bir test edin farkı görün.
    Sertlik sorunu olacağını pek düşünmüyorum zira coilover ve 35 yanaklı a3'e alışkınlar. Bi bakarım bmw'ye ama sıcak değilim.
    kayma, hızlanma çok da dert ettiğim konu değil. piste çıkar mıyım muallak. piste çıkmasam sokakta zaten kafadan kayacağı bir hızı yapma olasılığım yok.
    kıçımdaki kıllar da kadayıf kıvamında zaten

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler