Arkadaşlar selam,
Alım arifesindeyim ve Audi A5 40 TFSI Sportback hakkında biraz bilgi rica edeceğim. Araç 2020 veya 2021 model olacak. Kilometresi de 60-80k civarı.
Yurtdışına taşındığım için aracın TR koşullarında kullanıldığını düşünmeyin. Hollanda aracı ve Hollanda'da kullanılmış bir araç olacak.
Kronik sıkıntıları nelerdir, özellikle bakmam gereken bir nokta var mıdır? Kısaca bilgisi olandan +'sı -'si ile fikir alabilirsem çok işime yarar.
Alternatif olarak A5 35 TFSI'lar mevcut ancak almışken biraz güçlüsünü alayım diyorum. Muhtemelen aynı motordur ama turbo / yazılım farkı vardır.
Hybridler var ama motora başka bir aksam eklenmesinin çıkartacağı arıza olasılığından çekiniyorum. Hele hele tanıdığım klimsenin olmadığı, işçiliğin uçuk fiyatlarda olduğu yurtdışında. Ayrıca illaki az ya da çok birşeyler yaparım araca. Hybrid bu dokunmalara ne kadar izin verir, ne tepki gösterir bilmiyorum. O yüzden çok sıcak değilim.
Quattro'lar ise Hollanda'da hem sınırlı sayıda hem de çıkmak istemediğim rakamlarda olduğundan pek düşünmüyorum.