User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
59 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Yeni noter sistemi devrede

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 hafta önce aracımı sattım. Sistemi duymuştum ama nasıl işlediğini bilmiyordum. Aracı alan kişi de bilmiyordu.
    Noterde yetkili arkadaş sordu: "yeni sistemi kullanacak mısınız?"
    "Evet" dedik. "Ne yapmamız gerekiyor, süreci bilmiyoruz" diye sorduk.
    Baştan anlatamam şimdi dedi....

"İsterseniz senetli yazayım ama siz bilirsiniz" dedi.
    "Tamam yaz ne yapayım" dedim. Adam bir kısmını havale etti bir kısmını da elden verdi.
    Ödeme tamamlanınca da yanına gittik onayladı.

Süreç şöyle işliyor:
    E-Devletten satış işlemi başlatıp karşı tarafı ilgili bilgiyi veriyorsunuz. O da alış başlatıp sizin verdiğiniz bilgiyi sisteme giriyor.
    Takas bank a fast havalesi yapıyor. "2 milyon tl limiti var". noter de tmm para geldi diyor. Her şey ok se onaylayınca satıcının hesabına geçyior.
    1-2 k masrafı var üzerine eklenmesi gerekiyor. Gönderilen paradan kesiyor.

Süreci bankalar üzerinden de başlatabiliyorsunuz ama her banka düzgün çalışmıyormuş. O nedenle edevlet en garantisi.
    "...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alıntı yapmadım ama yukarıda yazdım.
    "...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ardicli2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 hafta önce aracımı sattım. Sistemi duymuştum ama nasıl işlediğini bilmiyordum. Aracı alan kişi de bilmiyordu.
    Noterde yetkili arkadaş sordu: "yeni sistemi kullanacak mısınız?"
    "Evet" dedik. "Ne yapmamız gerekiyor, süreci bilmiyoruz" diye sorduk.
    Baştan anlatamam şimdi dedi....

"İsterseniz senetli yazayım ama siz bilirsiniz" dedi.
    "Tamam yaz ne yapayım" dedim. Adam bir kısmını havale etti bir kısmını da elden verdi.
    Ödeme tamamlanınca da yanına gittik onayladı.

Süreç şöyle işliyor:
    E-Devletten satış işlemi başlatıp karşı tarafı ilgili bilgiyi veriyorsunuz. O da alış başlatıp sizin verdiğiniz bilgiyi sisteme giriyor.
    Takas bank a fast havalesi yapıyor. "2 milyon tl limiti var". noter de tmm para geldi diyor. Her şey ok se onaylayınca satıcının hesabına geçyior.
    1-2 k masrafı var üzerine eklenmesi gerekiyor. Gönderilen paradan kesiyor.

Süreci bankalar üzerinden de başlatabiliyorsunuz ama her banka düzgün çalışmıyormuş. O nedenle edevlet en garantisi.
    1-2k masrafı var kısmına takıldım kusura bakmayın. Normal şartlarda EFT ile ufak bir meblağ ile yapılan işlem şimdi 1-2k ya mı mal oluyor yani ?
    Tmam güvenli bir sistem hem alıcıyı hem de satıcıyı koruyor ama 2k ücret yüksek bir rakam, Swift mi yapıyoruz yurt dışına nedir ?

GokhanK. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Açıklaman için teşekkürler. Sistem hakkında bilgi ok.

Fakat mesela adamın bana borcu var buna karşılık araç veriyor. E ben aracı alıcam ama para yatıramıyorum çünkü alacağa karşılık alıyorum. Nasıl satış yapacağız?

Yada takas olayı mesela. Kafaya kafaya takas yapacağız mesela. Nasıl olacak.

Burada öğrenmek istediğim para verilmeden gerçekleştirilen satışların nasıl olduğu. Senet filan diyorlar ama oda nasıl oluyor. Noterler kıl aldırmıyor bir yerlerinden hangisine bu soruyu sorsam biz bilmiyoruz. Güvenli sistemden ancak yaparsın diyorlar.

Forumlara filan bakıyorum senetle sattım muhabbeti döndüğünde herhalde gerek kalmıyormuş.?? Ama o bilgide net değil. İçimizde noter yok mu bizi bilgilendirebilecek. Sevaba geçer vallahi.

GokhanK. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    150 tl gibi birşey kesiliyor. Banka uygulamasında yazıyor. Tabi bu banka kısmı. E devlet e hiç bakmadım.

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben satıl yaptım senetlemi dedi evet dedik, havaleyi yaptı alıcı, satış gerçekleşti.
    Senet yapıp senet karşılığı diye havale yapsak sanırım yasal oluyor

Çözemedim valla
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben satıl yaptım senetlemi dedi evet dedik, havaleyi yaptı alıcı, satış gerçekleşti.

Çözemedim valla
    dolandırıcılığın önüne geçecekti

Senet ile satış ( senedi de görmüyor ) ucu açık bir olay.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 207_TR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dolandırıcılığın önüne geçecekti

Senet ile satış ( senedi de görmüyor ) ucu açık bir olay.
    Sistemin açığı işte, bu sistem bence noterdeki elemanın da işine geliyor, ekstra dan güvenli ödeme sistemine girip bakmıyor, alıcı satıcı kendi arasında işi çözsüne geliyor.

Eskiden en azından alışverişiniz tamam mı (paranızı aldınız mı ) diye sorarlardı, ok derdik imzaları atardık.

Şimdi dayı sen senetle satış yapalım de noter sonrası parayı biz sana atıcaz diyerek kimleri mağdur edecekler kim bilir.

Daha önce de yazdım bu tür geçişlerde olması gereken pilot bölgede test edip ona göre aksiyon alıp hayata geçirmektir.

Ama bizde gerek yok biz "hallederiz" ekolünden geldiğimiz için "senet" ile işi çözmüşüz.

FatihR. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Çözemedim valla
    Geçen hafta bizde satış yaptık babamın arabayı. Senet ile satış dedik parayı aldık satışı verdik.

Sonrasında galeriden güvenli satış ile bir araç aldık. Galerici işi bildiği için hiç zorlanmadık. internet bankacılığı kullanmayan yada anlamayanlar için zor olabilir.

yyk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    senet ile satış - alış yapıyoruz deyince eski usul sürüyor bilginiz olsun 1 hafta önce satış verdik o yöntemle.
    Şüphe , tek gerçektir ...

razzmatazz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu olaydan sonra 2 satış 1 alış işlemi gerçekleştirdim
    üç işlemde de senetle satış dedik eski usul devam ettik
    üstelik bundan haberimiz yokken noterdeki arkadaşın önerisiyle haberimiz oldu
    ne senet soran var ne sepet tek fark satış sözleşmesine imza atarken senet ile yapılmıştır vs. gibi bir yazı yazdırdılar el yazısı ile
    gördüğüm kadarı ile de noterde yine kimse doğru düzgün güvenli ödemeyi kullanmıyor herkes senet deyip geçiyordu uğraşmamak için.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mevcut durumda 7000 TL üzeri ödemelerde finans kuruluşu kullanımı zorunluluğu tebliği yürürlülükte olduğuna göre, bu senetli satışlar o günü kurtarmakla beraber ileride bir gün devletin radarına girmez mi acaba? Sonuçta o sözde senet tahsil edilecek ve o tahsilatın finans kuruluşu ile olması gerekiyor.

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Strich Acht Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mevcut durumda 7000 TL üzeri ödemelerde finans kuruluşu kullanımı zorunluluğu tebliği yürürlülükte olduğuna göre, bu senetli satışlar o günü kurtarmakla beraber ileride bir gün devletin radarına girmez mi acaba? Sonuçta o sözde senet tahsil edilecek ve o tahsilatın finans kuruluşu ile olması gerekiyor.
    Banka aracılığıyla ödeme yapanlar yırtar. Zira güvenli ödeme masrafını aşmak için böyle bir yönteme başvurduk diyebilirsin. Ama kısmen ya da tamamını elden ödeyenler radara girebilir.

Bunların hepsi hikaye aslında. Tapu satışlarını kuruşu kuruşuna resmi hale getirmedikleri sürece yapılan uygulamaların tamamı aptalca, günü kurtarmaya yönelik uygulamalar. Sen 20 milyonluk ödemenin nasıl yapıldığını sorgulamıyorsun. 500 binlik aracın 350 bin tl'den gösterilme ihtimali için insanlara ekstra masraf çıkarıyorsun. Öyle bi dünya yok.

Can1993 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu sistem komple saçma , gerçek emlak beyan değeri rayiçleri gireceksin önce sisteme. yerin değeri 1.000.000 tl rayiç bedeli 30.000 tl önce bunu düzelteceksin. tapu harcını %1 çekmeden kimse %4 den resmi göstermez. Kayıp kaçağa engel olacaksan %1 çekeceksin önce herkes yüksek gösterecek. 5 yılda muaf vereceksin tapu vergisini gerçek bedelden gösterenleri bitti gitti herkes gerçek bedeli gösterir. Araba işide öyle. Bütün sorun cozulur. gercek bedelden de emlak vergisi alacaksın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Banka aracılığıyla ödeme yapanlar yırtar. Zira güvenli ödeme masrafını aşmak için böyle bir yönteme başvurduk diyebilirsin. Ama kısmen ya da tamamını elden ödeyenler radara girebilir.

Bunların hepsi hikaye aslında. Tapu satışlarını kuruşu kuruşuna resmi hale getirmedikleri sürece yapılan uygulamaların tamamı aptalca, günü kurtarmaya yönelik uygulamalar. Sen 20 milyonluk ödemenin nasıl yapıldığını sorgulamıyorsun. 500 binlik aracın 350 bin tl'den gösterilme ihtimali için insanlara ekstra masraf çıkarıyorsun. Öyle bi dünya yok.
    Alıntı Can1993 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu sistem komple saçma , gerçek emlak beyan değeri rayiçleri gireceksin önce sisteme. yerin değeri 1.000.000 tl rayiç bedeli 30.000 tl önce bunu düzelteceksin. tapu harcını %1 çekmeden kimse %4 den resmi göstermez. Kayıp kaçağa engel olacaksan %1 çekeceksin önce herkes yüksek gösterecek. 5 yılda muaf vereceksin tapu vergisini gerçek bedelden gösterenleri bitti gitti herkes gerçek bedeli gösterir. Araba işide öyle. Bütün sorun cozulur. gercek bedelden de emlak vergisi alacaksın.
    katılıyorum

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pazartesi itibariyle noterlerde senet denilerek satış yapılamayacağı konuşulmakta.
    Bilginiz olsun.
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Eren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kullandığımız hat kendi üzerimize olmazsa kodun gelmesinde bir sorun oluyormu

...... Sefa_vts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Satış işlemi gerçekleştirdik bugün. Senetle satış sözü geçerli değil artık. 7-8 dakikada sıfırdan sistem üzerinden halloluyor (e-devlet takasbank alım satım).

Telefon numarası hattı üzerinize olmayabilir bence, manuel giriyorsunuz o bilgiyi e-devlete. Ancak noterde işlemdeylen TC kimlik üzerine kayıtlı tüm telefonlara “İsminiz adına işlem yapılıyor, size ait değilse xxxxxx numarayı arayınız” gibi sms gidiyor. Tüm aile eşrafı öğrendi araba sattığımı hepsinin hattı da benim üzerimeymiş onu hatırlamış oldum.

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sefa_vts Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Satış işlemi gerçekleştirdik bugün. Senetle satış sözü geçerli değil artık. 7-8 dakikada sıfırdan sistem üzerinden halloluyor (e-devlet takasbank alım satım).

Telefon numarası hattı üzerinize olmayabilir bence, manuel giriyorsunuz o bilgiyi e-devlete. Ancak noterde işlemdeylen TC kimlik üzerine kayıtlı tüm telefonlara “İsminiz adına işlem yapılıyor, size ait değilse xxxxxx numarayı arayınız” gibi sms gidiyor. Tüm aile eşrafı öğrendi araba sattığımı hepsinin hattı da benim üzerimeymiş onu hatırlamış oldum.
    kesinti ne kadar yapıldı acaba bilginiz var mı?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler