Elektirikli araç furyasýna katýlmak isteyen biri olarak açtýðým forum konusunda tek araç elektrik = sýkýntý cevaplarýndan sonra vazgeçmiþtim. Aileye dizel otomatik bir araç alýp sabitledikten sonra 1200-1300 bandýnda elektrikli araç aramaya baþladým. Artan benzin motorin fiyatlarý + günlük yapýlan 170-180 km + bakým masraflarý ve ilerleyen yaþ sonrasý çekilmez bir hal aldý. Aylýk 10.000-12.000 civarý yakýt masrafý 2 ayda bir (ekstra bir sorun çýkmazsa) bakým masrafý içten yanmalý bir aracýn bana maliyeti aylýk bir asgari ücrete yakýn oluyor neredeyse.
Togg standart menzil için hiç bir yerde doðru dürüst bilgi yok sosyal medya gruplarýnda kimisi yere göðe sýðdýramýyor kimisi sakýn diye serzeniþte. Alýnmalý mý alýnmamalý mý büyük bir kararsýzlýk içindeyim. Evimde þarj imkaným var günlük bana 250 menzil saðladýðýnda benim bütün ihtiyaçlarýmý giderecek geniþ nispeten güzel kullanýþlý. 400-500 km menzilli bir araç olsa bile günlük her türlü þarja takýlacaðý için ihtiyaç kadar olan menzili gitmesi problem olmayacaktýr benim için fakat bununla alakalý da kesin bir bilgiye ulaþamadým. Günlük çýkacak olan ekstra alýþveriþ yemeðe gitme vs durumlarýnda Ankara’nýn her yerinde þarj edebilecek imkan var.
Birebir kullanan deneyimleyen varsa tecrübelerine ihtiyacým var.