User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
63 sonuçtan 1 ile 19 arasý

Konu: TOGG Standart Menzil Hakkinda

Þehir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

TOGG Standart Menzil Hakkinda

Elektirikli araç furyasýna katýlmak isteyen biri olarak açtýðým forum konusunda tek araç elektrik = sýkýntý cevaplarýndan sonra vazgeçmiþtim. Aileye dizel otomatik bir araç alýp sabitledikten sonra 1200-1300 bandýnda elektrikli araç aramaya baþladým. Artan benzin motorin fiyatlarý + günlük yapýlan 170-180 km + bakým masraflarý ve ilerleyen yaþ sonrasý çekilmez bir hal aldý. Aylýk 10.000-12.000 civarý yakýt masrafý 2 ayda bir (ekstra bir sorun çýkmazsa) bakým masrafý içten yanmalý bir aracýn bana maliyeti aylýk bir asgari ücrete yakýn oluyor neredeyse.

Togg standart menzil için hiç bir yerde doðru dürüst bilgi yok sosyal medya gruplarýnda kimisi yere göðe sýðdýramýyor kimisi sakýn diye serzeniþte. Alýnmalý mý alýnmamalý mý büyük bir kararsýzlýk içindeyim. Evimde þarj imkaným var günlük bana 250 menzil saðladýðýnda benim bütün ihtiyaçlarýmý giderecek geniþ nispeten güzel kullanýþlý. 400-500 km menzilli bir araç olsa bile günlük her türlü þarja takýlacaðý için ihtiyaç kadar olan menzili gitmesi problem olmayacaktýr benim için fakat bununla alakalý da kesin bir bilgiye ulaþamadým. Günlük çýkacak olan ekstra alýþveriþ yemeðe gitme vs durumlarýnda Ankara’nýn her yerinde þarj edebilecek imkan var.
    Birebir kullanan deneyimleyen varsa tecrübelerine ihtiyacým var.
    Konu Yogi tarafýndan (16-08-2024 Saat 09:56 ) deðiþtirilmiþtir.

Omak - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    40
    Þehir
    Ýzmir
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turkce karakter sorunu ust mesajda duzeltildi
    e60 535d & THE A45 AMG

Sti_Ozan - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    25
    Þehir
    Turkiye/Istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amcam caný sýkýldýðý için kuraya yazýlmýþ çýkýnca da togg almýþ bulundu.
    Kendisi pazarlama iþiyle uðraþýyor, normalde dizel passat ile gezerken togg u aldýktan sonra þehiriçinde passat ile tüm iliþkisini kesti her yere togg ile gidiyor.
    Aracý þirkette þarj ediyor, çoðu zamanda dýþarda bir þarja ihtiyacý olmadýðýný söylüyor.

Togg u kullanma þansým oldu bir kaç defa, yazýlýmsal anlamda bence hala geliþtirilmesi gereken konular var. Bazen saçma sapan hatalar verebiliyor.
    En basit örnek olarak ekranda stop lambasýnýn yanmadýðýyla alakalý bir uyarý çýktý, inip baktýðýmda stop lambasýnýn yandýðýný gördüm ve aracý kapatýp açýnca sorun düzeldi vs.

Bir kere dýþarýda þarj etmem gerekti, yalan olmasýn %30 ya da %40 kadar þarj ettim ortalama olarak 200TL gibi bir maliyeti olmuþtu diye hatýrlýyorum.
    3. köprü yolundaki F1 pistinin orada bulunan dinlenme tesisinde þarj ettim, hangi firmaydý hatýrlamýyorum.

Ývmelenme, þehiriçi atiklik bence gayet yeterli (Standart bir benzinli araç kullanýcýsý olarak)
    Yol tutuþunu çok beðendim, F1 in ordaki dinlenme tesisinden arka dað yollarýndan kurtköye inen bir yol var çok da inanýlmaz kasmadan 1-2 sert ve arka arkaya viraja girdim pilin konumlanmasýndan kaynaklanan aðýrlýk merkezinden sanýrým gayet güzel girip çýktý virajlara.

Ýç malzeme bence öldüm bittim harika kaliteli deðil ama rezil plastik bu ne saçmalýk böyle derecesinde de deðil. Skoda kullanan birisi olarak bu ne kadar kötü malzeme demedim.

Þehiriçi kullanýmlarda üzmeyeceðini düþünüyorum, özellikle þarjýný kendiniz ederseniz maliyetleri ciddi oranda deðiþiyor.
    Ankara için bir þey söyleyemesem de Ýstanbul'da neredeyse her AVM'de elektrikli araçlara özel park alaný ve þarj istasyonu var, Ýstanbul içerisinde yolda kaldýmlýk bir durum olabileceðini sanmýyorum. Ankara için de bilen arkadaþlar yazacaktýr.

Þimdiden hayýrlý olsun.
    Hýz,sonsuz bir tutkudur.

Þehir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý Sti_Ozan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Amcam caný sýkýldýðý için kuraya yazýlmýþ çýkýnca da togg almýþ bulundu.
    Kendisi pazarlama iþiyle uðraþýyor, normalde dizel passat ile gezerken togg u aldýktan sonra þehiriçinde passat ile tüm iliþkisini kesti her yere togg ile gidiyor.
    Aracý þirkette þarj ediyor, çoðu zamanda dýþarda bir þarja ihtiyacý olmadýðýný söylüyor.

Togg u kullanma þansým oldu bir kaç defa, yazýlýmsal anlamda bence hala geliþtirilmesi gereken konular var. Bazen saçma sapan hatalar verebiliyor.
    En basit örnek olarak ekranda stop lambasýnýn yanmadýðýyla alakalý bir uyarý çýktý, inip baktýðýmda stop lambasýnýn yandýðýný gördüm ve aracý kapatýp açýnca sorun düzeldi vs.

Bir kere dýþarýda þarj etmem gerekti, yalan olmasýn %30 ya da %40 kadar þarj ettim ortalama olarak 200TL gibi bir maliyeti olmuþtu diye hatýrlýyorum.
    3. köprü yolundaki F1 pistinin orada bulunan dinlenme tesisinde þarj ettim, hangi firmaydý hatýrlamýyorum.

Ývmelenme, þehiriçi atiklik bence gayet yeterli (Standart bir benzinli araç kullanýcýsý olarak)
    Yol tutuþunu çok beðendim, F1 in ordaki dinlenme tesisinden arka dað yollarýndan kurtköye inen bir yol var çok da inanýlmaz kasmadan 1-2 sert ve arka arkaya viraja girdim pilin konumlanmasýndan kaynaklanan aðýrlýk merkezinden sanýrým gayet güzel girip çýktý virajlara.

Ýç malzeme bence öldüm bittim harika kaliteli deðil ama rezil plastik bu ne saçmalýk böyle derecesinde de deðil. Skoda kullanan birisi olarak bu ne kadar kötü malzeme demedim.

Þehiriçi kullanýmlarda üzmeyeceðini düþünüyorum, özellikle þarjýný kendiniz ederseniz maliyetleri ciddi oranda deðiþiyor.
    Ankara için bir þey söyleyemesem de Ýstanbul'da neredeyse her AVM'de elektrikli araçlara özel park alaný ve þarj istasyonu var, Ýstanbul içerisinde yolda kaldýmlýk bir durum olabileceðini sanmýyorum. Ankara için de bilen arkadaþlar yazacaktýr.

Þimdiden hayýrlý olsun.
    Güzel bilgiler için teþekkür ederim. Aracýn kalitesi yaþanan sorunlar þuan için çok problem deðil. Tek sorun menzil günü çýkarsa yeterli onunla alakalýda çok sayýda bilgi kirliliði var.

berkaym - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    31
    Þehir
    Ýstanbul/53
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Günlük kaç kilometre ve hangi koþullarda yapacaðýnýz önemli, standart range v1 model arkadaþýmda var istanbul içinde gayet yeterli ama çok km yapan biri deðil, ortalama tüketimi 14-15kwh/100km, 50kw batarya var desek tam þarj 330 civarý menzil yapar güne 100 ile baþlarsanýz 10-15 ile gün bitiririz dediðinizde 280-300 arasý yol yapar gibi duruyor, tem kmo ve yokuþlu yerlerde kullanýmý artarsa bu tabi aþaðý doðru düþürüyor menzili

Þehir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý berkaym Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Günlük kaç kilometre ve hangi koþullarda yapacaðýnýz önemli, standart range v1 model arkadaþýmda var istanbul içinde gayet yeterli ama çok km yapan biri deðil, ortalama tüketimi 14-15kwh/100km, 50kw batarya var desek tam þarj 330 civarý menzil yapar güne 100 ile baþlarsanýz 10-15 ile gün bitiririz dediðinizde 280-300 arasý yol yapar gibi duruyor, tem kmo ve yokuþlu yerlerde kullanýmý artarsa bu tabi aþaðý doðru düþürüyor menzili
    50-60 km si dur kalk trafik kalan 100 110 km ise düz yol sayýlabilecek bi kullaným olacak.

fsm1996 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Þehir
    Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Uzun menzil olaný ver bende hocam 4 aya yaklaþtým 12 bin km oldu.Evimde iþyerimde yazlýðýmda altyapýsý var taþýnabilir þarj aletimde dýþarda þarj yapmadan geziyorum sadece bayramda 4.000 km yol yaptým çok memnunum araçtan.
    Açýk söyleyim uzun menzille 350-400 km görüyorum kullanýrkende öyle dikkat etmem.Kýsa menzilde benim etrafýmdan öðrendiðim 220-250 km civarý yapýyormuþ tam teknik olarak bilmiyorum ama kýz kardeþimde renault zoe intense var bataryasý 55 kw civarý togg kýsa menzilde ayný bataryada zoe o boyutuyla 250-280 km yol yapýyor togg kýsa menzil içinde 200-250 km olarak düþünebilirsiniz.

8.000rpm - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    47
    Þehir
    Türkiye/Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sizin kullanýmýnýz dahilinde hemen hemen hiçbir yeni nesil elektrikli , menzil derdi yaþatmaz
    togg kýsa menzil maliyeti yerine piyasada baþka tonla alternatif de mevcut , hepsine bakýlýr , hepsi iþe yarar
    Tesla Model Y Sr

Þehir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý 8.000rpm Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    sizin kullanýmýnýz dahilinde hemen hemen hiçbir yeni nesil elektrikli , menzil derdi yaþatmaz
    togg kýsa menzil maliyeti yerine piyasada baþka tonla alternatif de mevcut , hepsine bakýlýr , hepsi iþe yarar
    Mesela önerebileceðiniz ne olur. Mg4 luxury var fiyat performans olarak görünen 1.100 1.200 bandýnda

Yaþ
    32
    Þehir
    Ankara cebeci Dörtyol
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merhaba, bir kaç gün önce kýsa menzil v1 sattým. Sakin kullanýmda 200 civarý gidiyor. Þýmarýk kullanýmda bu rakamý maalesef yakalayamýyor
    Coðrafya kaderdir

RafetAraç - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    33
    Þehir
    Ýst
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    200-250km menzilller artýk elektrikli araç piyasasýnda çoooook düþük kalýyor. farklý markalara yönelmeniz daha doðru olacaktýr ki togg bana göre halaa kendini kanýtlayamamþ üstü kapalý bi marka.

Þehir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý Zorbey Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    merhaba, bir kaç gün önce kýsa menzil v1 sattým. Sakin kullanýmda 200 civarý gidiyor. Þýmarýk kullanýmda bu rakamý maalesef yakalayamýyor
    %100 den %0 a mý bu deðer yoksa 80-20 arasýmý

-Murat Özcan- - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    34
    Þehir
    Turkey / Tekirdag
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý fsm1996 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster

Uzun menzil olaný ver bende hocam 4 aya yaklaþtým 12 bin km oldu.Evimde iþyerimde yazlýðýmda altyapýsý var taþýnabilir þarj aletimde dýþarda þarj yapmadan geziyorum sadece bayramda 4.000 km yol yaptým çok memnunum araçtan.
    Açýk söyleyim uzun menzille 350-400 km görüyorum kullanýrkende öyle dikkat etmem.Kýsa menzilde benim etrafýmdan öðrendiðim 220-250 km civarý yapýyormuþ tam teknik olarak bilmiyorum ama kýz kardeþimde renault zoe intense var bataryasý 55 kw civarý togg kýsa menzilde ayný bataryada zoe o boyutuyla 250-280 km yol yapýyor togg kýsa menzil içinde 200-250 km olarak düþünebilirsiniz.
    Sýfýrdan bir elektirikli araç alan birisi evine þarj etmek için neler yaptýrmasý gerekiyor, site içerisinde oturuyorum nereye nasýl bir izin alarak bir þey kurabilirim, sizler nasýl yapýyorsunuz hep bunlarý merak etmiþimdir..
    /// M POWER 3.20 // VW MK6 TDI //SEAT LEON TFSI

Sti_Ozan - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    25
    Þehir
    Turkiye/Istanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý ertantamer Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Güzel bilgiler için teþekkür ederim. Aracýn kalitesi yaþanan sorunlar þuan için çok problem deðil. Tek sorun menzil günü çýkarsa yeterli onunla alakalýda çok sayýda bilgi kirliliði var.
    Sizin yaptýðýnýz kmlerde bence menzil pekte bir sorun olmayacaktýr, tabii eðer ki sürekli tapagaz vs kullaným yapmýyorsanýz.
    Togg alternatiflerine de mutlaka bakmanýzý tavsiye ederim. Elektrikli arabadan pek anlayan birisi deðilim ama tek araç fokusunda olmamanýz için söylüyorum.
    Zaten neredeyse tüm elektrikli araçlar sizin istediðiniz menzilleri yakalayabiliyor.
    Hýz,sonsuz bir tutkudur.

fsm1996 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Þehir
    Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim evim müstakil hocam ona göre apartmanýn evine kurdum ordan þarj ediyorum.Þarj aletini aldýðým firmadan bilgi almýþtým bende gerekli almam gereken malzemeleri onlar söylemiþti ben sadece kablo ve kutuyu dýþardan kendim aldým onun dýþýnda sigorta kutusu ve þarj aletini firmadan aldým.Araca takýlan kablo zaten aracýn içinden çýkýyor

Yaþ
    47
    Þehir
    Türkiye/Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý ertantamer Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Mesela önerebileceðiniz ne olur. Mg4 luxury var fiyat performans olarak görünen 1.100 1.200 bandýnda
    evet mg4 luxury tüm dünyada f/p arabasý olarak tavsiye ediliyor , metal tavan sebebiyle bir miktar karanlýk olsa da açýk renk döþemeli olanlar bulunup alýnabilir
    biraz daha yüksek bütçeye byd atto3'ü de önerebilirim , mg4'e kýyasla çok daha ferahtýr
    Tesla Model Y Sr

Yaþ
    47
    Þehir
    Türkiye/Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ha bu arada tek odak noktasý alým maliyeti ise , yani aracýn özellikleri veya ebatlarý mühim deðilse düþük km zoe de alýnabilir
    bagaj küçük , içi çok geniþ deðil , aracýn kendisi de küçük ama iþlev açýsýndan ve alým maliyeti açýsýndan halen zoe çok iþ görür
    hatta mg4 comfort bile bu mantýkla çok ciddi iþ görür mesela..

öte yandan , evet (bütçe meselesi ama) bence de artýk minimum 400km menzil verebilen birþeylere yönelmeniz çok daha ilerici bir yatýrým olacaktýr

togg halen yazýlým problemlerini geliþtirmedi
    ciddi sýkýntýsý var diyoruz , buna yönelmiyorlar da aplikasyonlara bankalarý ývýrý kývýrý ekliyorlar
    fikren desteklesem de bizimkilere çok kýzýyorum
    demek ki yazýlým tarafýnda daha doðrusu bizim esas dertli kýsýmlarýmýz ile ilgili birimlerde ya çalýþan yok ya da bizden birileri yok
    hazýr paket programýn o kýsýmlarýna ellenemiyor zannýmca
    bu kötü iþte
    Tesla Model Y Sr

ChuckBartowsKi - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Þehir
    Ýstanbul
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kýsa menzil Ankara da zorlar biraz hocam soðuk havalarda daha da düþüyor menzil tavsiye etmem açýkçasý.

Citroen E-C4X olabilir 115 kw olanlarý baþarýlý diye biliyorum.

Yok bana 150-200km arasý menzil yeter az olsun ucuz olsun derseniz Dacia spring modelleri de var hem fiyatý çok daha uygun hem de yormaz üzmez.

Yaþ
    37
    Þehir
    ÝST
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zoe ile son yazýlým güncellemesi ile 420 km menzil e ulaþtýk ekran da 476 km gözüküyordu. f/p bakarsanýz kesinlikle zoe den þaþmayýn.
    Alýntý DENON Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    dün akþamki yarýþtan önce start verecek olan hatun dediki elimi bý yerýne götürüp : kazansanda kaybetsende bu senýn ama kazanýrsan hepsi senýn , iliðimi guruttu gevurun gýzý yarýþý kazandýktan sonra

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler