Son durum ne düz app ile ceza yiyen var mı yakın zamanlarda? Arka plakayı kareye çevirmek istiyorum hazır el atmışken ön arka app yapayım dedim
Printable View
Son durum ne düz app ile ceza yiyen var mı yakın zamanlarda? Arka plakayı kareye çevirmek istiyorum hazır el atmışken ön arka app yapayım dedim
seçim dönemi genelde pek çevirme uygulama olmuyor. olsa da asayiş ve eksik evrak takibi yapılıyor diye görüyorum. vatandaşı fazla bunaltmamak için hatalı parklara bile ceza yazılmıyor bir süredir. herkes kafasına göre takılıyor resmen. app ye de bu ara o sebeple fazla yüklenme olmuyodur. bir ara icabına bakarlar
Cuma app ile muayeneye girdim ve geçti dudullu da.
Qr kodlu mühürlü app plakalar yine sorun yaratıyor mu? Bi plaka bastılar baktıkça midem bulanıyor.
Geçenlerde instagram uygulamasında bir kısa video gördüm, 61 OF plakalı bir Scirocco sahibi, polis çevirmesinde videoya alıyordu. Araçta APP olduğunu söylemiş Memur beyler, QR kodu gösterip, ''Cemiyetten aldım ben'' diyordu. Ancak görünen ( Videodaki ) APP plakaydı ama QR vardı. Polis ceza keseceğiz beyefendi gibi cümleler söylüyordu vs.
Özetle memuruna bağlı anladığım kadarıyla. Tabii yasal olanı unutmamak lazım, cemiyetten de almış olsanız, APP'nin cezası var. Bunu bilip kullanmanızda fayda var. Ben QR kodlu plaka sahibiyim vs diye itiraz etmenin çok bir faydası olmaz, nihayetinde Polisler de biliyor neyin ne olduğunu.
Öncelikle videosunu bahsettiğiniz aracın üstündeki plaka APP plaka değil. Standart plaka basım atölyesinden alınmış plaka. Sadece çerçevelerini silmişler polis memuru arkadaşta o yüzden app sanıyor ve ceza yazıyolar.
Sonuç olarak polisin insiyatifine kalmış, bende çok kullandım çevirmelerden geçtim yeni yıldan sonra kimse bir şey demedi. İşe gidip geldiğim rotada çevirme noktası mevcut üstelik.
Araç alış satışı yaparken noterci arkadaş eski plakaları getir qr kodlu plaka basım fişi vereyim dedi. tabi biz araba yanımızda olmadığından sökemedik. herhangi bir notere gidip eski plakaları verdiğimiz de , geçen hafta bu aracı almıştık desek plaka basım fişi verirlermi ? bilgisi olan var mı ?
Teşekkürler açıklama için, videoyu hatırladığım kadarıyla APP diye aklımda kalmış. Baskı puntosu farklıydı ''OF'' harflerinde ''O'' Sıfır ''0'' dı sanki, neyse önemli de değil. Genelde APP plaka olunca akla ilk gelen daha kalın harfler, ancak yine bu konu içerisinde gönderdiğim başka bir postta (yukarıda alıntı yaptım) plaka basım standardı var. Bunun dışındaki tüm plakalar Cemiyet veya standart basım atölyesi bile basmış olsa uygun değil ( İl il har kalınlığı değişmemesi gerekirken değişiyor biliyorsunuz).
Şahsen ben, bu yıl içerisinde birden fazla kez kibarca APP için uyarıldım, tamamen fabrikasyon Passat Variant aracım ile, cam filmi dahi yok. Ceza yazmadı hiç biri sağolsunlar, ancak ben de değiştirmedim. Artık biliyorum ki yazarlarsa neden yazıyorsunuz dememem gerekiyor.
2024 aracım var qr plakaya baktıkça kırıp atasım geliyor son 5-6 yıldır hep app plaka yapıyordum ben şimdi buna normal app plaka yazsam cezası nedir veya qrlı olanı bagaja koysam ?
QRlı Appde muayenede sorun olabiliyormuş geçenlerde bir arkadaşımın başına geldi Şoförler Odasından QR'ı sisteme işlettim tarzında birşey söyledi nasıl işliyor bu sistem
Bir satıcı ile görüştüm şoförler odasının bastığı qr kod ile bire bir aynı basacaklarını söyledi. Siparişi verdim gelince buraya yazarım. Okutunca karekodu aynı çıkarsa bi problem yaşayacağımı sanmıyorum.
Muhtemelen kamera EDS gibi sistemler için yapılıyordur. Zaten emniyet sistemi plakayı yazınca otomatik tablete döküyor tüm bilgileri ama kameralar anlık pek çok araç geçtiği ve bazen plakalar okunmadığı için kaydedemiyordur diye düşünüyorum ama qr okuma sistemi farklı bir teknoloji saliseden kısa sürede algı çekebiliyor bence o yüzden yapıldı diye düşünüyorum mantıklı bir uygulama desteklediğim nadir uygumalardan biri piyasada kaç tane hacizli yakalamalı kaçak araç var app takıp devam eden.
Çakarlı araçların çoğu app