User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
86 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Yurtdışından 150 Euroyu Geçen Araba Parçası

Alpii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese merhaba konu biraz hort olacak ama yeni açmak istemedim.

Arkadaşım aşağıdaki gibi yurtdışından komple bir set almak istiyor. Satıcının türkiyeye yollamayı kabul ettiğini düşünürek yazıyorum. Bunların geçme ihtimal var mı ve gümrükte çıkan ekstra bvergiyi ödeyerek bunlara sahip olabilir mi? Tabi bir de güncel olarak ne kadar vergi çıkabilir bunlar ). Şimdiden teşekkürler cevaplar için
    34 GNN 111 #308 21'
    34FDC785#308 16’ - RIP - 34BAG097 #308 18'

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit geri gelsin mesela ürünler bunun gibi bir set halinde ve İngilterede çoğu satıcı

Fiesta 1.0 EcoBoost Stage 2 Full Hardware Setup - AirTec/Milltek Combo — Emerald Struts
    34 GNN 111 #308 21'

Dynatech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir gümrükçü aracılığı ile beyanname açılarak, fatura bedeli üzerinden vergilerini ödeyerek alabilirsiniz.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Alpii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Edit geri gelsin mesela ürünler bunun gibi bir set halinde ve İngilterede çoğu satıcı

Fiesta 1.0 EcoBoost Stage 2 Full Hardware Setup - AirTec/Milltek Combo — Emerald Struts
    Ödeyeceğim vergiler ve diğer masraflar ürün için ödediğiniz bedeli geçer muhtemelen

rahmitanir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    56 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    696 veya Per garage gibi firmalarla insta'dan iletişime geçin Bu firmalar hali hazırda benzer ürünleri getirtiyorlar. Belki yaklaşık aynı ürünleri önerirler, belki de direkt bu linki ithal ederler, artık onlarla görüşmenize istinaden durum belli olur.

Geçmite bireysel olarak bu tür şeyleir getirmek hem ekonomik olarak çok daha ucuz ve prosedür olarak kolaydı. Şu an bireysel olarak alırsanız, kesin gümrüğe takılacaktır, belki de hiç geçmeyecektir. Geçse de çok çılgın gümrük gideri (bunu da zaten 3. bir firma ile anlaşıp yaptırmanız lazım) ve vergi verirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rahmitanir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    696 veya Per garage gibi firmalarla insta'dan iletişime geçin Bu firmalar hali hazırda benzer ürünleri getirtiyorlar. Belki yaklaşık aynı ürünleri önerirler, belki de direkt bu linki ithal ederler, artık onlarla görüşmenize istinaden durum belli olur.

Geçmite bireysel olarak bu tür şeyleir getirmek hem ekonomik olarak çok daha ucuz ve prosedür olarak kolaydı. Şu an bireysel olarak alırsanız, kesin gümrüğe takılacaktır, belki de hiç geçmeyecektir. Geçse de çok çılgın gümrük gideri (bunu da zaten 3. bir firma ile anlaşıp yaptırmanız lazım) ve vergi verirsiniz.
    Herkese yorumları be yönlendirmeleri için öncelikle teşekkürler. Bunu da sormamızın bir sebebi de her şeyi bir şekilde geçti kabul ettik ne kadar vergi çıkabilirdi. Çünkü atıyorum şuan attıgım linkteki ürün 1100 sterlin, hadi bi o kadar vergi çıksa bile trdeki satışçılardan toplamak istediğimizde yine yarısına felan geliyormuş dedi arkadaş.

Rahmi hocam Sizin dediğiniz firmada benzeri ürünler var mesela , paketteki zaten 2-3 ürünü almak isteyince yurtdısındaki ürün+vergisi fiystına geliyor nerdeyse :’). Ama bir sordurtayım arkadaşa, sağolun yönlendirme için
    34 GNN 111 #308 21'

EnesPolatdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aqustic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 hafta önce arabam için Hollanda'dan internetten bir çift ledli stop almıştım.
    Ürünün bedeli 189 euro.Kargo ücretiyle birlikte 4600₺ civarı ödeme yaptım.
    150 euroyu geçtigi için gümrük müşaviri tutmam gerekiyor.Buraya kadar sorun yok.Stoplar şu an 100 metre ötemdeki pttde bekliyor.

Fakat bunu gümrük müşaviriyle görüştüğümde,TSE belgesi olup olmadıgını kontrolünün vs yapılacagını
    noteriydi,vekaletiydi vs yaklaşık 10bin ₺ civarı gibi ücret çıkacagını,bu durumda en mantıklısı
    iade etmem gerektiğini söyledi.
    Bu stopları başka türlü almanın yolu yok mu?Başka bir müşavirle görüşecegim..Bilgisi olan varsa yazabilir mi?
    deli saçmasından başka bir şey değil... Stop için notere mi gidilir bu nasıl iş. Getirttiğimiz parça da parça olsa. Bıktırıyorlar artık
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

orhansah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese yorumları be yönlendirmeleri için öncelikle teşekkürler. Bunu da sormamızın bir sebebi de her şeyi bir şekilde geçti kabul ettik ne kadar vergi çıkabilirdi. Çünkü atıyorum şuan attıgım linkteki ürün 1100 sterlin, hadi bi o kadar vergi çıksa bile trdeki satışçılardan toplamak istediğimizde yine yarısına felan geliyormuş dedi arkadaş.

Rahmi hocam Sizin dediğiniz firmada benzeri ürünler var mesela , paketteki zaten 2-3 ürünü almak isteyince yurtdısındaki ürün+vergisi fiystına geliyor nerdeyse :’). Ama bir sordurtayım arkadaşa, sağolun yönlendirme için
    shippingi öğrenirseniz aşağı yukarı ne kadar vergi ödeyeceğinizi hesaplayabiliriz.

mcemrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

edirneden ilerde eş dost varsa onlara kargo gelir. ürünleri gidip orada taktırıp tr ye dönerdim şahsen çok daha az uğraşlı bir sonuç olur gibime geliyor.

Oguzhan.Ozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yurtdışından alışveriş yapmayın mümkünse tuning yapmayın
    Genelde teyp alıyordum yurt dışından vergiler limitler düşünce vazgeçtim artık 10TL'lik dahi ürün almıyorum.
    e46 '99 3.20i Manuel X, e36 '93 Coupe 3.0 stroke X, e36 '96 Coupe 3.20i X, e46 '01 3.30ci gri X, e46 '03 3.30ci siyah X
    E46 2003 3.30Cİ Stellgrau :X , e92 Coupe 3.20d 2012

fatihob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Nakliye işin içine girecek. Nakliye 300£ diyelim (IC, susturucu ve DP hem ağır hemde hacimli) birazda fiyatı yukarı yuvarlıyalım toplam 1500£

TRde gümrükte çok aşırı yatmazda 10günde falan çekilirse gümrükten ürünler, bütün masraflar dahil minimum 2000£ daha ödemek gerekir.

Ürünler İngiltereden gelecek anladığım kadarıyla. İngiltere ABden çıktığı için vergisi %60 olması gerekiyor. Ben kafamdan hesap yaparken vergiyi %60 olarak düşündüm.

Ben bu vergi oaranı %60a çıktıksan sonra bir deneme siparişi verdim Usa'ya.
    Ürün 442$
    Nakliye 125$
    Toplam: 567$

28.08.2024de TRdeki masrafım 30.250TL
    1 Dolar=34 TL
    Masraf=890$ ( Ürün bedeli +%56 )

Ürün fiyatı yükseldikçe, gümrükçünün kendi için isteyeceği ücret değişmediğinden %56 oranı biraz daha düşecektir ama %50'nin altına düşmez.

Mailimden ogünki konuşmaları buldum.
    Vergi: 11.600 TL
    TSE: 3.650 TL
    Ardiye: 5.000 TL
    İş avansı: 10.000 TL

Tanesi 25$dan arka tekerlek rulmanı aldım. Nakliye fiyatını falan değişmiyordu, yedek kalsın dedim. Meğerse rulman Tareks'e tabimiş(TSE) Hem fazladan 1 hafta gümrükte bekledi ürünlerim ardiye biraz arttı hemde TSE ücreti çıktı fazladan.

+ olarak 3-5bin TL gümrükçüye vekalet verme masrafı olur.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uçak bileti alıp 2 kişi 2 valize bölüp alın gelin.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Year One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mcemrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    edirneden ilerde eş dost varsa onlara kargo gelir. ürünleri gidip orada taktırıp tr ye dönerdim şahsen çok daha az uğraşlı bir sonuç olur gibime geliyor.
    ben yıllardır Türkiye den alışveriş yapmıyorum. aynı ürünün yurtdışında daha makulü varsa. Bulgaristan da arkadaşlarım var. aliexpress , temu, amazon, columbia, nike, adidas. vs ne varsa bulgar a gönderiyorum. arkadaşlardan illaki her hafta Edirne ye alışverişe geçenler oluyor. yurtiçi kargodan veriyorlar eve geliyor. paypal ım da var aktif kullanıyorum. Uzun zamandır bu şekilde limit düşünmeden rahatça alıyorum. Kesinlikle yurtdışında bir kapı olması müthiş birşey

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese yorumları için çok teşekkür ediyorum, hepsini ilettim arkadaşıma. Artık kendi bakar çözümüne
    34 GNN 111 #308 21'

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ayda 1 hollanda’ya gidip geliyorum
    Araç parçası olan Ürünü ( beyin, amfi, hoparlör, vs vs ) Bavula sokup getirdiğimde, aynı üründen adetli olmadığı ve sıfır kutusunda olmadığı sürece kontrole girsem de sorun olur mu?

Carmageddon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç parçası olan Ürünü ( beyin, amfi, hoparlör, vs vs ) Bavula sokup getirdiğimde, aynı üründen adetli olmadığı ve sıfır kutusunda olmadığı sürece kontrole girsem de sorun olur mu?
    Ben her sene Amerika'dan parca getiriyorum. Daha hic kontrole girmedim ama girsemde sorun olmaması lazim adet olarak fazla olmadıgı surece.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tarekse tabi olmayan her ürün vergisi ödenerek geçirilir.

Yani aslında her şeyi görüyorlar, bazen bavulu açtırabilir bazen de görmezden gelebilir, asıl konu bu aslında.

Ya ben hanımıma focus ST body eklentileri getirttim. Koltukları katlamadan arabaya sığmayan, kendi boyundan uzun 2 paketle vergisiz girdi (zamanında). E şimdi ona güvenerek geçer desem, bir memur sizin bavulu açtırsa, vergi çıkarsa mesul olurum

O yüzden kalırsa da amaan canım sağolsun demeyeceğim hiç bir şeyi getirmiyorum ben.

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi ben ekim ayında düsseldorf'dan airbagsız direksiyon, upgrade edilmiş yağ pompası getirdim valiz içinde 2 kalem mal, soran dahi olmadı.

Birde dyson süpürge getirdim kutulu bir şekilde. Süpürgeyi sordular sadece üstün körü istanbul havalimanında, anneme hediye aldığımı söyledim geçtim.
    - Bize Her Yer TRABZON

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amsterdam da arkadaşım var getirmek istediğim parçaları ona yollatıyorum oradan gidip alıyorum ya da gelirken o getiriyor. Öyle bir arkadaşınız varsa o şekilde getirin.
    IN BOOST WE TRUST

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler