evren , tıpkı filmlerdeki gibi ben bu arkadaşı bireyselleştirdim , ciddiye aldım yaniiki saattir muhabbet ediyoruz
kimsin ? nesin ? amacın ne falan ....
filmlerde gördüğümüz replikler yani![]()
evren , tıpkı filmlerdeki gibi ben bu arkadaşı bireyselleştirdim , ciddiye aldım yaniiki saattir muhabbet ediyoruz
kimsin ? nesin ? amacın ne falan ....
filmlerde gördüğümüz replikler yani![]()
Tesla Model Y Sr
-tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa yumurta mı tavuktan çıkar?
---Tavuk yumurtadan çıkar. Tavuklar, diğer memeliler gibi, doğum yoluyla dünyaya gelirler. Yumurta ise, tavuk tarafından üretilir ve tavuk tarafından kuluçka altında büyütülür. Bu nedenle, tavuk yumurtadan çıkar ve yumurta tavuktan çıkmaz.
-sence önce hangisi gerçekleşir? ilk tavuk kimin yumurtasından çıktı?
---İlk tavukun hangi yumurtadan çıktığı konusunda bilgi sahibi değilim. Ancak, tavukların yumurtalarından çıktığını söyleyebilirim. Tavukların ataları, dinozorların bir türü olan arkeopteryxlerdir ve bu hayvanların da yumurtalarından çıktığı bilinmektedir. Yumurta, hayvanların ve bitkilerin çoğalma sistemlerinde kullanılan bir ortamdır ve çeşitli canlı türlerinin yumurtalarından çıkan yeni nesillerin varlıklarının temelidir. Bu nedenle, yumurta ve tavuk arasında bir öncelik sıralaması yapmak güçtür, çünkü her ikisi de birbirinin varlığının bir sonucudur.
![]()
Tesla Model Y Sr
bundan 4-5 sene once yapay zeka entegre mobil projeler yapmaya baslamistik, genel olarak projeksiyonlardan daha hızlı ilerliyor teknolojik gelişmeler.
tahminler hep ozellikle robot ve otonom dünyası ile entegre olup bir çok uzun saat ve kas gucu gerektiren islerin yerini almasiydi, fakat su an geldigimiz noktada, ozellikle tasarım ya yazılım ile ilgilenen herkesi çok yakından tehdit eder durumda.
bir çok cizer, sanatçı şimdiden tepkilerini koymaya başladılar, adamların yıllarca gece gunduz calisip arastirip kazandigi tecrubenin binlerce katini 1-2 Gunde ogretebiliyorsun, sonra adamların haftalarca calisip ürettiğini ai dakikalar icinde üretiyor. istediğin kadar da revizyon yaptır.
genel olarak her seyi tasarlatabilirsin, yavaş yavaş kod da yazdiriliyor, enteresan bir meslek degisimi olacak yakında...
çoluğunuz çocuğunuz var ise, universitede mutlaka yapay zeka ile entegre olabilecek bir seyler okusun, yoksa ileride ac kalması muhtemel.
Microsoft ChatGPT nin ticari lisansına sahip tek şirket konumunda şu an. Ve AI yı Office uygulamalarına getirmek için çalışmalar yapıyormuş.
Düşünsenize, hazırlamak için 2 gün harcadığınız sunumun tanımını nasıl geçişler istediğinizi yazıyorsunuz, o da size sunumu veriyor. 1-2 saatte düzenlemek için harcasanız mükemmel bir çözüm olur. Verimi inanılmaz arttırır.
Kod yazma konusuna gelince, evet güzel kod yazıyor. Ama Programlama yalnızca kod yazma değil. Bir algoritmik çözüm, logical yaklaşım gerektiriyor. Yarın öbürgün tek başına bir program ya da web sayfası geliştirebilir belki ama bunun için özelleştirilmesi vs gerekir diye düşünüyorum.
Aynı bir programcının kısım kısım, kademe kademe yapacağı işleri, getireceği logic leri, çözüm için kullanacağı API/Kütüphaneleri leri söylersiniz, nasıl bir akış, nasıl bir çıktı istediğiniz söylersiniz. Belki üzerinde 1 gün çalışıp sizin 1 ayda yazacağınızı ortaya çıkarabilir.
"...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."
katiliyorum. Benim kuzenim yazilim isinde, 2019'dan beri de machine learning'e kafayi takti. Makine hatasiz kod yazabilir, ama makineye bunu birinin ogretmesi/gostermesi gerekiyor. Insan faktoru hala devrede, coban olarak. AI belki bir gun cobanligini da kendi yapar, ancak mevcut durum henuz biraz uzak buna.
öyle işte.
openai olayı cidden başarılı gördüğüm kadarıyla. oğlum araştırma ödevlerini onunla yapmaya başladı. öğretmen gibi açıklayarak anlatıyor valla
bununla biraz oyalanıyordum ama bi garip ..
Ben şu tarsusdaki "gizemli evi" sordum (hani 1 yıl boyunca kazı yapıldı polis kapıda bekledi falan )
verdiği cevap ;
82 Evler Mahallesi'ndeki 'Gizemli Ev' olarak bilinen müstakil ev, Tarsus'un tarihi dokusuna ilgi duyanların ziyaret ettiği bir turistik mekandır. Ev, 3106 Sokak'ta yer alır ve 19. yüzyılda inşa edilmiştir. Ev, tarihi dokusunu koruyarak restore edilmiş ve müze haline getirilmiştir.
Gizemli Ev'in adı, yapısında ve içinde bulunan gizemli öğelerden kaynaklanmaktadır. Ev, dışarıdan bakıldığında oldukça küçük görünse de, içerisi oldukça geniş bir alana sahiptir. Ayrıca, evin içinde bulunan ve kim tarafından yapıldığı bilinmeyen birçok gizli bölme ve tünel bulunmaktadır.
Gizemli Ev'in en dikkat çeken özelliklerinden biri de içinde bulunan birçok tarihi eşya ve eserdir. Ev, bir müze haline getirildiği için, içerisinde bulunan tarihi eşyalar ziyaretçilere sergilenmektedir. Bu eşyalar arasında antik Roma dönemine ait mermer heykeller, mozaikler, çanak çömlekler ve sikke gibi birçok tarihi eser bulunmaktadır.
Gizemli Ev, Tarsus'un tarihi dokusunu ve kültürel mirasını korumak ve turizm potansiyelini artırmak için önemli bir rol oynamaktadır. Ev, Tarsus'a gelen turistler tarafından ziyaret edilerek, tarihi ve kültürel bir gezi yapmak isteyenler için ilginç bir alternatif sunmaktadır.
------------------------
ama durum pek anlattığı gibi değil , ne müze oldu ne birşey ... hala harabe , hatta şuan satılık ;
sahibinden.com Hata Sayfası
bu dalgametre sallıyormu ne ??
médiocrité partout
verdiği bilgiler kafadan atma ,
kendi adımı soyadımı yazdım , önce lgbt+ aktivisti yapıp bana albüm çıkardım albümümün adı "sonsuza kadarmış"![]()
sonra regenerate response basınca bu seferde hdp millet vekili yaptı![]()
![]()
3. reg-res a basınca oyuncu yaptı TRTte dizide oynamışım![]()
4. de 63 doğurdu beni , 62de yazılan guguk kuşu romanını yazmıştır dedi...
artık desteksiz sallıyor , yapay zeka benim için bitmiştirr![]()
médiocrité partout
ilhan mansız için Kocaelispor, Kyoto Purple Sanga oynamıştır diyor , yok öyle birşey....
baya kafadan atmaca artık
médiocrité partout
Şuan kullandığı database 2021 e kadar olan bilgileri içeriyor bu nedenle güncel bilgiler çok fazla yok. Örneğin crypto piyasasını vs. yakından takip edemiyor.
Kesinlikle uzak kalmadan takip edip dahil olunması gereken bir mecra.
Bir ürün açıklamaları yazıyor; 5-10 kişilik kretif ajanslara text yazarlara taş çıkartır.
Ayrıca Barış Özcan ın güncel videosunu takip ederseniz güzel bir not uygulamasına entegre edilmiş halini kullanabilirsiniz. Özellikle uzun yazıların özetlenmesi yada gelen maile cevap vermek gibi ( tarzını seçebiliyor olmakta ayrıca güzel)
Brainstorm olaylarıda bir projeye başlamak için gayet destekleyici.
Ayrıca playgrond / midjourney gibi grafik tabanlı ve harika görseller yaratan yapay zekalarıda takip etmenizi öneririm.
Birkaç prompt yazarak çıkarttığı mesela
"bmw e36, outer space, vanishing point, super highway, high speed, digital render, digital painting, beeple, noah bradley, cyril roland, ross tran, trending on artstation"
![]()
Evet böyle "o nedir bu nedir" tarzı işlerde sonuçta internette ne varsa onu alıp getirmeye çalışıyor, ancak böyle içerik hazırlama vs gibi işlerde harikalar yaratabiliyor.
Ben de "ulan bu ne işe yarayacak ki, nasıl olacak" falan derken, geçenlerde arkadaşım anlattı, Amazon'da bir şeyler satıyor ve atıyorum bir ürün için benim 4-5 gün uğraştığım içeriği, ürün ismi, özellikleri, şu bu gibi birkaç doneyi verdim ve zart diye bana içerik çıkardı, aldım yapıştırdım, manyak bir şey resmen dedi. Hatta bir arkadaşı da içerik hazırlamaya çalışıyormuş, açmış, oğlum demiş kapat, yapma hiç bir şey![]()
Oyunlarda çeviri işine başladı.
RPG oyunlara entegre modlar deneniyor. NPC'lerin gerçekçi tepkiler vermesi, hazır diyaloglar yerine daha mantıklı ve gerçekçi diyaloglara dönüşmesi gibi işlerde de çok işe yarayacağı söyleniyor.
Baya baya her tarafa girecek anlaşılan.
Ama "aboevvvv, yabayzega geliyyy" modu şimdilik yok![]()
Gelecekte bu " gavur " yapay zeka geliştirmeleri yüzünden bir çok meslek dalı sular altında kalacak. Suyun hemen başında olan mesleklerden biri de benim ki, yabancı dil öğretmenliği![]()
Şuan hali hazırda tek başınıza dil öğrenebileceğiniz belli başlı platformlar var, ancak bir yere kadar sizi götürüyor. Çoğunlukla içerik suni, basma-kalıp ve sıkıcı geliyor. Öte yandan bu teknoloji inanılmaz hızlı gelişiyor ve geleceğin trendi olacak.
7-24 konuşabileceğiniz, dünyadaki hiç bir insanın öğrenemeyeceği kadar dil, dil bilgisi ve kelime bilen, sizin hatalarını düzelten, sizi yönlendiren ve düzenli olarak takip eden bir robot düşünün. Kim neden eğitmene ihtiyaç duysun ki? Hatta belki de okullara bu sistem entegre edilecek.
Yakın gelecekte eminim 4-5 dil bilmek bile sıradan birşey haline gelecek.
hem güzel hem ürkütücü gelişmeler![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)