User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: French Bulldog Hk.

immortalboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

French Bulldog Hk.

Arkadaşlar selamlar. Hiç aklımızda yokken bir anda French Bulldog sahiplendik. 7 aylık bir erkek. Çok da güzel bir hayvan. Bize de çok alıştı. (Kendim tavuk işi yapıyorum. Sosis, salam hayranı oldu. )
    Neyse sadede gelelim. Müstakil evimiz var. Bahçesi vs. mevcut. Arada güvenlik kameralarından açıp açıp bakıyorum köpeğe. Evin içine alma imkanım kesinlikle yok. Ben de eğer dışarıda duracaksa da en iyi şekilde bir klübe ve ısıtma sistemi yapayım dedim. Sizlerin fikirlerinize ihtiyacım var. Yalıtımlı bir klübe yapmak istiyorum. Cam veya taş yünü ile bir panel duvar oluşturup sadece osb ve normal ahşap kullanmak istiyorum. Bu sayede içim rahat edecek.
    Yapmak istediğim model şu tarz birşey...

Sorularıma gelecek olursak.
    1- Isıtma sistemini nasıl yapmalıyım? Elimde bir adet termostat mevcut. Kuluçka makinelerinde kullanılan tarzdan hassas bir cihaz.
    2- Isıtıcı olarak da köpek klübesi ısıtıcı diye bir ürün buldum, veya infrared lamba ikilisinden hangisini tercih etmeliyim?
    Bu da yapmak istediğim modele benzer model. (Köpek s beden bir köpek olduğu için klübeyi çok büyük yapmayı düşünmüyorum.

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Isıtma için fikir vereyim ısıtmayı zeminden yap yattığı için ısıyı vücudu daha kolay alır termostat işine yarar aynı kuluçka makinelerinde kullanılan karbon film şeklinde olanlar iş görür. Yalıtımıda zaten yaparsın giriş çıkış kapısınıda naylon kullanırsın.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fransız Bulldog arkadaş canlısı bir köpektir. Sahipleri tarafından sevilmeye, ilgi görmeye, oyun oynamaya kısaca onlarla yakın temas kurmaya ihtiyaç duyan bir ırktır. Sevilmediğini, ilgi görmediği hissettiğinde kaygı bozukluğu, endişe gibi psikolojik sorunlar yaşayabilir. Uzun süre ailesinde uzak, yalnız başına bir yerde kalırsa da psikolojik olarak etkilenebilir ve olumsuz davranışlar sergileyebilir. Fransız Bulldog uzun süre yalnız bırakabileceğiniz, dışarıda kulübede yaşamasını bekleyeceğiniz köpek değildir. Ailesiyle aynı evi paylaşmayı, birlikte vakit geçirmeyi isterler ve ısıyı tolere edemedikleri için dışarıda yaşayamazlar. Eğer yoğun çalışmıyorsanız, düzenli ev hayatına sahipseniz ve bu köpeklere yeterli vakit ayırabilecekseniz Fransız Bulldog size uzun yıllar yol arkadaşlığı edecek sadık bir dosttur.

Arkadaşlarım da yıllardır bakıyor, dışarda yaşayamaz öyle bir karaktere sahip değil yazacaktım, dedim dur sallamış olmayayım bir google dan aratayım direkt bu yazı çıktı. google "french bulldog bahçede bakılır mı" yazarsanız bir sürü sonuç çıkıyor. Kıssadan hisse, ev harici bahçede , kulübede vs yaşayabilecek bir köpek değil.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

eminkilic61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ankarada doberman bakıyorum, en soğuk kış gecelerini bile infrared lambayla atlatıyoruz.

lamba varsa ve köpeğin karnı toksa kolay kolay üşümez zaten. küçük külübe yapacaksanız zaten daha rahat ısınır. tek dikkat etmeniz gereken, lambayı tel kafes içinde kulubeye yerleştirin ve her zaman iki yedek lambanız olsun

emrecanklc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fransız Bulldog arkadaş canlısı bir köpektir. Sahipleri tarafından sevilmeye, ilgi görmeye, oyun oynamaya kısaca onlarla yakın temas kurmaya ihtiyaç duyan bir ırktır. Sevilmediğini, ilgi görmediği hissettiğinde kaygı bozukluğu, endişe gibi psikolojik sorunlar yaşayabilir. Uzun süre ailesinde uzak, yalnız başına bir yerde kalırsa da psikolojik olarak etkilenebilir ve olumsuz davranışlar sergileyebilir. Fransız Bulldog uzun süre yalnız bırakabileceğiniz, dışarıda kulübede yaşamasını bekleyeceğiniz köpek değildir. Ailesiyle aynı evi paylaşmayı, birlikte vakit geçirmeyi isterler ve ısıyı tolere edemedikleri için dışarıda yaşayamazlar. Eğer yoğun çalışmıyorsanız, düzenli ev hayatına sahipseniz ve bu köpeklere yeterli vakit ayırabilecekseniz Fransız Bulldog size uzun yıllar yol arkadaşlığı edecek sadık bir dosttur.

Arkadaşlarım da yıllardır bakıyor, dışarda yaşayamaz öyle bir karaktere sahip değil yazacaktım, dedim dur sallamış olmayayım bir google dan aratayım direkt bu yazı çıktı. google "french bulldog bahçede bakılır mı" yazarsanız bir sürü sonuç çıkıyor. Kıssadan hisse, ev harici bahçede , kulübede vs yaşayabilecek bir köpek değil.
    Fransız bulldog sahibiyim, yukarıdaki yazıya tamamen katılıyorum. Kısa tüylü hayvan olduğu için soğuğa karşı diğer köpeklere göre daha narin. Tek başına dışarda kalacak bir ırk değil gerçekten.

DoguErdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 yaşında Fransız Bulldog sahibiyim. Bırakın bahçede yaşamayı balkonda dahi tek başına durabilecek bir ırk değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar hepinizin yazılarını tek tek okudum. Hayvanları çok severim. Evimizde sürekli insan var. Bu yüzden hiç yalnız kalmıyor. Yalnız evin içine almamız cidden zor. Bahçe dediğim yer de bizden 1.5 metre uzakta duruyor. Eğer olmazsa apartmanın içine bir ısıtıcı yapıp en kötü ihtimalle oraya alabilirim. Şimdi klübe için çalışmalara başlıyorum. Bu kış sıcak bir yuvada olacak. Sizlerle fotoğrafları paylaşacağım.

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar yazmis zaten, ben de deneyimimi paylasayim. Benim kuzenimde var, kendisiyle de cok iyi anlasiriz, oyle ki kuzenlere gittigimde hayvana ben bakarim. Kisin Istanbul'da hayvan ihtiyac icin disari ciktiginda dahi tir tir titriyordu, varin hesabini siz yapin. Kedinin az daha ebatlisidir Fransiz Buldog'lar, sahibiyle beraber yasamalidir, beraber uyumalidir. Kesinlikle disarida, kulubede bakilacak bir irk degildir. Iyilik yapayim derken kotuluk yapmanizi, sonucunda da cok pisman olmanizi istemem. Ille de kopek istiyorsaniz, sevimli de olsun diyorsaniz Labrador Retriever veya Golden Retreiver oneririm. Hem sevimlilerdir, hem de kulubede yasayabilirler.
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence yol yakinken ufaklığı sahiplendirin daha uygun bir ırk sahiplenin. Su anda yaptığınız benim French Bulldog köpeğim var demekten başka birşey değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladım arkadaşlar. Bakalım başka bir projeye geçtim. Evin içine bir alan ayırmayı düşünüyorum. Eğer öyle olursa güzel olacak. Yine de bizimle uyuyamayacak ama sıcaklık sorununu çözmüş oluruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlış anlama yardımcı olmak için söylüyorum, konu sadece sıcaklık değil. Bazı ırkların devamlı insana ihtiyacı vardır, sahibinin yanında uyumak ister, sen otururken bir şekilde sana temas etmek ister. Bir nevi insan açıdır. Bunları veremezsen ciddi psikolojik sorunları olur. Çevresine zarar verir, kasıtlı olarak etrafı pisletir, bir gün eve geldiğinde yenmiş bir duvar yarım kapı bulabilirsin, Yalnız kaldığında kaygı ve huzursuzluk yaşayacaktır.
    Köpek sahiplenirken ırk secimi çok önemlidir, sen kedi şartlarına göre ırk seçmelisin köpeği şartlarına uydurmaya çalışmamalısın.

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    2.5 yıldır FB sahibiyim. Şu şekilde söleyim, normalde ayağınız dibinde otururken bile ayağınıza temas ederek oturan / yatan temas, sevilme ilgi bekleyen bir ırktır. Öle izole yaşayabilecek bir hayvan değil. Olay sadece sıcak/soğuk değil.

Bu arada koltuğun üzerine çıkması bile yasak bizim haytanın öle bizimle yatma yatağa çıkma vs gibi durumlar yok yani ondan bahsetmiyorum yanlış algılanmasın. Ayrıca sıcağa karşı çok hassastır aynı şekilde üzerine klima vursun veya zemin soğuk olsun hemen pırt pırt gaz çıkartmaya başlar soğuğa karşı da hassastır.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BARR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2.5 yıldır FB sahibiyim. Şu şekilde söleyim, normalde ayağınız dibinde otururken bile ayağınıza temas ederek oturan / yatan temas, sevilme ilgi bekleyen bir ırktır. Öle izole yaşayabilecek bir hayvan değil. Olay sadece sıcak/soğuk değil.

Bu arada koltuğun üzerine çıkması bile yasak bizim haytanın öle bizimle yatma yatağa çıkma vs gibi durumlar yok yani ondan bahsetmiyorum yanlış algılanmasın. Ayrıca sıcağa karşı çok hassastır aynı şekilde üzerine klima vursun veya zemin soğuk olsun hemen pırt pırt gaz çıkartmaya başlar soğuğa karşı da hassastır.
    desene aynı babası ...
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

Balistique - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 anne baba ( hala benimleler 2.5 sene oldu ) ve 7 yavrusuna baktım. French bulldog dışarıda yaşayamaz. Evde bile bakımı zordur, alerjenik deri yapısı ve kısa tuyleri yaz kış sorun olur.
    Ayrıca piskolojik olarak insana çok bagimlidirlar, temas ilgi isterler. Yalnızlığı sevmezler.
    Benim evladından öteler ve herşey serbest onlara. Birlikte yeriz içeriz yatarız gezeriz. Dünyadaki en güzel yaratıktır. Hayvan sefil olur dışarıda ben soyliymde. Not : Şuanda yatakta beraberiz bunu yazarken hiç ayrı yatmadik ��

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayrı bir alanda yaşayabilecek bir köpek değil 50 kişi yazmış bu ne ısrar... Ben arkadaşa gittiğimde kucaktan inmiyor hayvan. Benden iniyor bir diğerine 10 dakika bile yalnız kalmıyor, kalamıyor. "AYRI ALAN" köpeği değil kısaca. Yani insandan ayrılacak bir köpek değil. Sizinle uyumak ister en azından ayak dibinde. Hani başka ırk olur bahçeye bağla, rottweiler al, doberman al çatıya bağla vs ama bu ırk olmaz. İstediğiniz kadar eve alın aranıza bariyer koyuyorsunuz bu köpek ona gelmez... Yol yakınken onu sevecek yanından ayırmayacak birine verin. Biliyorum ayrılma düşüncesi zor ama onun iyiliğini istiyorsanız vermek zorundasınız size göre bir köpek değil bu.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar hepinizin yazılarını tek tek okudum. Burada bir arkadaşım evde bakmayı kabul etti. Ona vereceğim. Hiç ayrılasım yok ama evde de bakmam mümkün değil. Evimiz müstakil olduğu için yazları ara ara buraya getirir ilgileniriz artık. İlginize teşekkürler.

eminkilic61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı immortalboss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar hepinizin yazılarını tek tek okudum. Burada bir arkadaşım evde bakmayı kabul etti. Ona vereceğim. Hiç ayrılasım yok ama evde de bakmam mümkün değil. Evimiz müstakil olduğu için yazları ara ara buraya getirir ilgileniriz artık. İlginize teşekkürler.
    hayırlısı olsun inşallah

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler