User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Şahıs Şirketi Hakkında ( Muhasebecilerden Yardım )

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Şahıs Şirketi Hakkında ( Muhasebecilerden Yardım )

Yakın bir arkadaşımda uzun zamandır üzerinde düşündüğümüz projeyi hayata geçirme kararı aldık olabilecek her şeyi hazırladık (site, altyapı vs.) Şahıs şirketi açarak yurtdışından orijinal sıfır yedek parça getirterek satmak istiyoruz. Arkadaş genç girişimci kapsamından yararlandığından şu anlık şirketi o açacak 3 yıl gelir vergisi ödeme zorunluluğumuz yok. Mevzuattaki birçok şeyi anlamamız ve halletmemize rağmen bizim muhasebeci ile çalışmamıza gerek olup olmadığını bir türlü çözebilmiş değiliz. Hiçbir muhasebeci bizle çalışmanıza gerek yok beyanname vermeyi ve defter tutmayı kendinizde yaparsınız demiyor haklı olarak. Görüşmelerini yaptığımız muhasebeci var henüz sözleşmeyi imzalamadık. Sorum çok kısa ve net biz muhasebeci ile çalışmak "zorunda" mıyız yoksa çalışmasakta olur mu ?
    DR. OWL

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HondatugraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakın bir arkadaşımda uzun zamandır üzerinde düşündüğümüz projeyi hayata geçirme kararı aldık olabilecek her şeyi hazırladık (site, altyapı vs.) Şahıs şirketi açarak yurtdışından orijinal sıfır yedek parça getirterek satmak istiyoruz. Arkadaş genç girişimci kapsamından yararlandığından şu anlık şirketi o açacak 3 yıl gelir vergisi ödeme zorunluluğumuz yok. Mevzuattaki birçok şeyi anlamamız ve halletmemize rağmen bizim muhasebeci ile çalışmamıza gerek olup olmadığını bir türlü çözebilmiş değiliz. Hiçbir muhasebeci bizle çalışmanıza gerek yok beyanname vermeyi ve defter tutmayı kendinizde yaparsınız demiyor haklı olarak. Görüşmelerini yaptığımız muhasebeci var henüz sözleşmeyi imzalamadık. Sorum çok kısa ve net biz muhasebeci ile çalışmak "zorunda" mıyız yoksa çalışmasakta olur mu ?
    Bu muhasebe mesleğini yapmıyorsan ve bu soruyu soruyorsan bence zorundasın. Çünkü bu işler şakaya gelmez. Bir şahıs firması sahibi olarak vergi ve devlet işlerinde ufak hatalar büyük sorunlara yol açabildiğini biliyorum.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. Sınıf tüccar olacaksınız siz şahıs şirketi kurarak ((bilanço esasına göre defter tutanlar 1. Sınıfrır. Kabaca semaye şirketleri denebilir.

Sizin sorunun cevabı aşağıdaki linkte.

2021 YILI BEYANNAME İMZALATMA ZORUNLULUĞU İLE TUTARLAR-MuhasebeDr.com "Muhasebe Doktoru"

Naçizane bir meselek mensubu olarak muhasebeci ile çalışmanız lehinize olur tavsiyesinde bulunmak isterim.

Bir sürü beyanname var vermeniz gereken, bunların tarihleri ve oluşturulma biçimleri var. Bu konuda teknik bilginiz yok ise tarihi kaçırmanın ya da eksik hatalı beyan da bulunmanız neticesinde ciddi tutarlarda özel usulsüzlük cezaları vb. Cezalar ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Yukarıdaki hadleri aşmıyor iseniz kendiniz beyanda bulunabilirsiniz ama aylık çok külfeti olmayan bir tutar için bu riski almanızı tavsiye etmem.

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hiç uzatmıyorum , evet.

açıklıyayım ;

bir kere ne beyannamesi olursa olsun verebilmek için SMMM belgeli birinin GİB'e giriş şifresine ihtiyacınız var.
    Tanıdık smmm var onun şifresi ile girerizde olmaz, çünkü smmm beyannamesi verdiği mükellefleri meslek odası ve maliyeye bildirme zorunluluğu var.
    bu bildirimler sonucundada fatura kesmek zorunda.
    faturada ona kdv ve gelir vergisi doğuracak.

ayrıca bahsettiğiniz olay komplike, işin içinde ithalat olacak diyorsunuz.
    her muhasebeci ithalat muhasebesini yapamayabilir.

misal babam 35 yıllık mali müşavir ver eline ithalat olan bir şirket , çözmekte zorlanır.
    muhasebecinizi seçerken bunuda iyi araştırın
    médiocrité partout

Havayı Koklayan Adam Redfish16V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ekmeği ekmekçiden almak her zaman iyidir.
    Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
    Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba, naçizane bir mali müşavir olarak yanıt vermek gerekirse; mali müşavir ile çalışmak zorundasınız. Mevzuata hakim bir mali müşavir bulmak kesinlikle lehinize olacaktır. İşlerinizde başarılar dilerim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bırak müşavir ile çalışmamayı. kötü bi musabeci ile çalışmak bile büyük sıkıntı. Mesela ben. Geçen sene maliyeye eksik mi yanlış mı beyan tasdik vermiş.Sonuç Vergi ziyani oluşturma açıklamasıyla 65000 borçlu oldum
    Ödicem mödicem halledicem diyor ama büyük ihtimal bana girdi bu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hiç uzatmıyorum , evet.

açıklıyayım ;

bir kere ne beyannamesi olursa olsun verebilmek için SMMM belgeli birinin GİB'e giriş şifresine ihtiyacınız var.
    Tanıdık smmm var onun şifresi ile girerizde olmaz, çünkü smmm beyannamesi verdiği mükellefleri meslek odası ve maliyeye bildirme zorunluluğu var.
    bu bildirimler sonucundada fatura kesmek zorunda.
    faturada ona kdv ve gelir vergisi doğuracak.

ayrıca bahsettiğiniz olay komplike, işin içinde ithalat olacak diyorsunuz.
    her muhasebeci ithalat muhasebesini yapamayabilir.

misal babam 35 yıllık mali müşavir ver eline ithalat olan bir şirket , çözmekte zorlanır.
    muhasebecinizi seçerken bunuda iyi araştırın
    ilk satır hatalı. Mükellef vergi dairesinden yıllık satış vb hadlere bakılarak ilgili mevzuatta atıfta bulunan rakamları geçmiyor ise kendi beyanlarını verebilir.

Bu kısıt sadece işletme hesabına göre defter tutan (şahıs şirketleri) mükellefler için geçerli.

Ama beyanname vermek ve onun ön hazırlığını yapmak ayrıca teknik bir meziyet ve eğitim gerektiriyor. Açayım gib den bdp yi indireyim içini doldurayım şeklinde değil.

Bu meziyetlere sahip değilse arkadaş, ki gördüğüm kadarıyla değil. Bir müşavir tarafından defterinin tutulması lehine olur.

Cezalar,
    Mukerrer Madde 355 | Gelir İdaresi Başkanlığı

ChuckBartowsKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Net cevap vereyim hiç mevzuat araştırmasına bakmanıza gerek yok.

Muhasebeci gerekiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kıymetli bilgiler için teşekkkürler. Vergi dairesine de sormuştuk bugün cevap geldi burada da yazıldığı gibi çalışmak zorundaymışız. Zorunlu olmasa da çalışmayı uygun görmüştük 200-250 tl için baş ağrısına deymez. Tekrar çok teşekkürler.
    DR. OWL

Ozgu_Akcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zorundasın.net
    [img width=300 height=250]http://img202.imageshack.us/img202/9708/ria.jpg[/img]

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    200 TL aylık verecen be kardeşim

Bende şahısım

Ltd kapatıp şahsa geçtim

Ltd sakın açmasın

Kapatması öyle bir meseleki

Şahıs iyidir.

İyi muhasebeci bulup ben 200 tl veriyorum bence normal ücret

Herşeyi takip ediyorlar zamanında doğru ödeme yapıyorsun

Diğer türlü eleman alman gerek sadece bu işleri kovalaması için bence gerek yok
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kavramları karıştırmayın arkadaşlar. Adam belli hadleri geçmiyor ise "zorunda değil"

ama müşavir ile çalışması çok çok lehine olur. Daha şirketi kurmamış, alış / satış tutarları belli değil.

Belki yılda 200 bin ciro yapacak ? Açık metin varken "zorundasın" yazmak yanlış yönlendirmek olur.

Ha bence de yukarıda yazdığım gibi müşavir desteği almalı. Ama almak zorunda değil. (En azından kuruluş aşamasında)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her şeyi çözdük muhasebecide tuttuk herşey yoluna girdi diye seviniyoruz gümrük müşaviriyle de çalışalım mallar sıkıntıya girmesin dedik daha önceden binlerce defa söylememize rağmen gerizekalı müşavir bugün diyor ki orjinalse distributor olmadan sokamazsın bayiler şikayet edebilir ben uğraşmam garanti vermem vs. diyor. Bir de bu dert çıktı başımıza
    DR. OWL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her şeyi çözdük muhasebecide tuttuk herşey yoluna girdi diye seviniyoruz gümrük müşaviriyle de çalışalım mallar sıkıntıya girmesin dedik daha önceden binlerce defa söylememize rağmen gerizekalı müşavir bugün diyor ki orjinalse distributor olmadan sokamazsın bayiler şikayet edebilir ben uğraşmam garanti vermem vs. diyor. Bir de bu dert çıktı başımıza
    bu hacimle ilgili bir durum bayi seni şikayet etmez zaten haberleri de olmaz.
    Ayrıca böyle bir prosedür varsa satın alma yapılacak olan parça firması böyle bir durumda seni zaten ülke distributorüne yönlendirir direkt olarak sana satış yapmaz kendi bayisini koruma amaçlı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Deniz. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu hacimle ilgili bir durum bayi seni şikayet etmez zaten haberleri de olmaz.
    Ayrıca böyle bir prosedür varsa satın alma yapılacak olan parça firması böyle bir durumda seni zaten ülke distributorüne yönlendirir direkt olarak sana satış yapmaz kendi bayisini koruma amaçlı.
    Ben parçayı japonyadaki x bir aracı firmadan alıyorum bu firmada japonyadaki Hondadan alıyor. Biz direkt Japonya Hondaya yazdık ben yurtdışına satmıyorum sadece japonyaya satıyorum dedi. En ufak yerle bile konuşurken 10 kere orjınal demişizdir birisi bile çıkıp demedi ki distributorlük vs. bişey aldınız mı. Şimdi müşavir tutmuş bunu Hondaya haber ederler Honda parçası geldi sizin mi Honda yok bizim değil der sorun çıkar vs. salak saçma bir ton şey diyor. E mail çektik önceden söyledik dedik onu okumadıydım diyor. Böyle bir şey varsa bile bu olayı bize baştan söylemediğinden o kadar hazırlık yaptık. Kaldı ki gümrüğün işi yok mu da her geleni rapor mu ediyor markalara onu da anlamı değilim.
    DR. OWL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TR de bayi harici orj ürün satan yok mu ? Mesela civic aynasını sadece honda yetkilisinden mi almam gerekiyor ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TR de bayi harici orj ürün satan yok mu ? Mesela civic aynasını sadece honda yetkilisinden mi almam gerekiyor ?
    Bende bunu anlamış değilim japonyqdqki fabrika bunu satıyor oradaki bayiler şikayet etmiyor ama buradakiler sıkıntı mı çikarıyor. Biz ilk başta şekerpınar fabrikayida aradik sizden alalim satalım biz satmıyoruz bayilere yazın satmama hakları var isterlerse onlardan alabilirsiniz dedi. Biz japonyadan getirtsek olmazmi dedik bizlik sorun yok alabilirsiniz dediler. Bir Allahın kulu çikıpta distributor degilsen satamazsin demedi son dk nereden cikti bu is aklım almıyor
    DR. OWL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Piyasada bir sürü ithalatçı firma garantili telefon satılıyor distiribitör sıkıntısı olsa onlarda satamaz. Aynı şekilde grey market araçda satılmaması gerekiyor. Mantıken sizin için sıkıntı olmaması lazım
    14’ Golf GTI
    15’ IBIZA 1.8 CUPRA
    15’ Leon CUPRA
    14’ Golf R
    15’ S3 Sedan

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler