Biga ve maden olduğuna göre sanırım İÇDAŞ'tan aldınız iş teklifini, hayırlı olsun.
18 sene Çanakkale'de ikamet ettim, bunun 4 senesi ( 2005-2009) Biga'da geçti.
Ordu tarafını hiç bilmediğim için, şu an ki yaşantınızla karşılaştırma yapamayacağım. Ama dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım.
Biga, ufak bir yer. Ortada bir tane çarşısı mevcut, 2 tane minibüs hattı var. O kadar ufak yani. Ben ayrıldıktan sonra 1-2 AVM filan açılmış, bir miktar daha renklenmiştir. Esnafı iyidir, Çanakkale merkez esnafı gibi kansız değildir.
Konumu tam Bursa ile Çanakkale arasında, aşağı yukarı iki tarafa da aynı süre mesafesinde. Ç.Kale Merkez'e uzaklığı 90 km. Yolu biraz virajlı olduğundan 1 saatten biraz fazla sürüyor.
Burkay'ın da dediği gibi komik kiralara güzel evlerde kalabilirsiniz. Son hali nasıl bilmem ama, aile için en uygun yerlerden biri devlet hastanesinin arkasındaki Siteler olur.
Küçük bir yerde büyümüş biri olarak, çocuğun serbestce yetişmesi için ufak yerin çok avantajlı olduğunu düşünüyorum. Güvenli, otokontrol var, herkes birbirini tanır. Henüz yokmuş ama ilerde olursa, çocuk hapşursa haberiniz olur
Ordu'da denize alışmış bünyeler hafta sonları için sıkıcı kalabilir. Tabi olay sadece deniz değil, öyle olsa Karabiga'ya nur yağardı

Yanında biraz kordon canlılığı, canlı müzik vs. isteniyorsa arabayla atlanıp 1 saate Merkez'e inebilirsiniz.
Hangi marka araç kullanıyorsunuz bilmiyorum ama çok yaygın olmayan bir marka/motor araç kullanıyorsanız sanayide istediğinizi bulamayabilirsiniz. Bu konuda Bursa Sanayi daha avantajlı olur.
Bir diğer alternatifte Merkez'de oturup, Biga'ya işe gitmek olabilir. Nitekim Biga Yüksekokulundaki hocalar genelde öyle yapıyorlar. Ama bunun kişi özelinde değerlendirilmesi daha mantıklı olur. Çünkü zaman/harcanacak/iş saatleri vs. hepsi değerlendirilmesi gereken parametreler.