1 soru sorabilir miyim ? Ekmeği ben arkada yapıyorum deyip seni kandırsa sence güzelmi olur.Fırıncıya *** atsa iyimi olur Mesela Sen ew almaya gittin adam senin isteklerine göre yapıcam dedi ama kapılar renkli duvarlar baska renk mutfak amerikan dedin kapalı bişi geldi güzelmi ?
Standalone Ve Chiptuning alakasız seylerdir. Azcık bilgilenelim
öncelikle Chiptuning işi sudur Ecu Firması b.sch s.emens d.lco vb firmalar beyinleri bomboş gönderirler Araç Firmalarıda kendi isteklerine göre beyinlerin içlerini kodlarlar Ellerinde hepsi değil ama birçoğu açk kaynaklı kodları vardır Bazıları atlayacak şimdi Damos Diye hayır Değil Firmware den bahsediyorum . bunları kodlarlar hepisi bittikten sonra Araç çalıştırır tune edilir 103xxxx202 SW bir Dosya ortaya çıkar bunu yüklerler
birçok kombinasyon yapılır bu Versionlar genelde 103xxxx202 - 103xxxx203 -103xxxx204 -103xxxx205 ... olarak ülkelere göre değişir USDM EDM JDM gibi ve
ŞİKAYETLER çıktıkca buversionlar
103xxxx209-103xxxx282 lere kadar gidbilir yani aslında Araçlarınızı siz tune edersiniz servisteki geri bildirimlerle Her ülkede bunu yapan lar vardır birçoğu firma içinde bir Editor yazılımcı bulundurur.
Sizde gidip bunu adama direk söyleyemezsiniz ama olsun Neyse
[ B]Chiptuning[/B]: bizim işimiz ise bu orjinal Dosyanın üstünden kendimizce Deneyimlerimizle elektronik ve mekanik bilgimizle (fırında unsuz ekmek yapmak gibi

) bunları editleyip (Turbobasıncı Torkq limitoru vsvsvsvsvs COk parametre var yazamadım ) aractan Zarar vermeden beygir almak
AMA hazır dosya atan benim ahmetin mustafanın kamilin dosyasını üstüne Atmaktır yaklaşık aracla uğraştığı dakika 20 dk dır programı görmez incelemez nerede ne yapacağını bilmez söylenileni söyler ve üstüne atar kısaca okur yazar yaklaşık toplam 5 oku 10 yaz olarak (istisnalar var) 15 dk sürmektedir Ne vanos nerede ne derecede yada nerede ne basınc basar kime ne yapar bilir bunların 1 üstü var bilgileri bilir kontrol edebilirler avans kontrolü basınc kontrolü yapar ma MASTER in söylediği ile bilir
Ama Masterlarnda Hazır Dosyaaları vardır 103xxxx202 versiyonunda neler yaptığını bilir kaydeder ve geldiğinde St1 Dediğinde HAZIRLAdığı(kendi) dosyasını o versiyona uygular kontrol eder ve gönderir zaman kazanmış olur
Şimdi esnafın ukalalığına Gelelim ortalama Bir dosyayı hazırlamak Tam manasıyla 1.5 saat ( hiç olmayan bir versionu ) bazen 2 3 saat (dyno tune ü karıştırmıyorum 4 saat ölüsü indi bindi bağladı söktü) bunun yanı sıra saabah 10 da konuştuğumu iphone yada android olarak fark etmez ben aksam 5 de bulamıyorsam yaklaşık 50 55 kişi ye cevap verip 35 bayi ile nasıl ilgilenebilir sin mesela ? hiper aktifim r.talin de kullanılıyorum Receteli ömür boyu bunu yanı sıra yaklaşık 5-6 sene tatile bile çıkamamış dewamli gece gündüz uyumak için dururken
Adam gelip abi program atttık ama camım ın otomatik inmesi kaybolmuş nedendir Sorunsunla karşılaınca komik oluyor + demesine ne diyebilirsin onun için insanlar yanlarına yardımcı alıyor Telefon numarası direk adamın aramıosun ceoyumu arion direk lannn gel baqim asa die
aslında bizde sey yapıyoruz tur..Cell i arayınca CEO napan la diye telefonu açıyoruz Ceo çıkıyor telefona

geçen me.rc.des i aradım almanyaya Dedim ki laa Ceo renkleri değiştirin ��
Ben söyleyeyim hiçbrsey onun için iş bölümü yapabiliyoruz yazılımları hazırlayıp buna 1 program yazıp hızlı sekilde uygulamasını yapabilirsin Arayanları yanındakine Yönlendirebilirsin randevu sistemine geçebilirsin
GErçi biz kaypak olduğumuz için laçka olduğumuz için genede yazayım ben şimdi ukalayım ama işte maalesef insanlara birşeylr öğretebiliyim insanlar bilgilensin die bu siteyi kurdum elimden geldiğince yazılar ekledim blok hazırladım ama haala ukalayız �� destek vermiyoruz kimse kusuruma bakmasın bu konuda mutavazi olmayı planlamıyorum kimsenin parası beni istemez isem çalıştıramaz para değil külçe işlemez ben zaten iyilik yapıyorum yanıma gelirsin ilgilenmem söylersin 10 yaş küçüğüm olsanda özür dilerim + benden servis alip beni arayıp bulamayan adam zordur MSg atar en kötü dönerim tanımadığınız belli beni neyse
Standalone Nedemek onu anlaatayım Ceo dan izin aldım DRecunun yazuoom heuehehe
Hani bahsettim ya firmware Fabrikadaki yazıılımcıalrdan onların oraya çıkıyoruz şimdi araba nasıl çalışıcak nereede ne yapıcak ne sensor taktın ne kelebek taktın nereye hangi piç çıkışına nereye ne bağladn kaç voltta kapasın sensor direnç aşıımı limitleri yakıt kalitesi ölçerler i bütün sensorlar bütün herseyi yeniden 0 dan programlamak enjektör zamanlama açılarını ateşeleme zamanları 0 dan yazmak �� kolay olduğunu düşünüyorrsanı yanılıyorsunuz ��