yılbası kar bekledık olmadı,9-10-12-13 ocakda sel bekledik oda olmadı,bu gece beklıyoruz ,ama benım görüşüm ayın 8 inde dedıgım gıbı 15-16-17 de istanbul 5 derecelerde olacak,gündüz 10 dereceydi bugun
Printable View
Umarım bu geceden itibaren haftasonu güzel kar yağar.
sizin konumda var bir sıkıntı o zaman.istanbul izmir ortalamayı yakayacak biçimde sağanak kaldı,resmi loglarda mevcut.yılbaşı harici her şey beklenildiği gibi gidiyor.Hep birlikte göreceğiz :)
Son revizyona geçelim ;
-bu gece istanbulda başlayan hafif yağış gece 02:00 gibi kara dönecek.yağış sabah 6-7 dolayında avrupada finish yapıp,anadoluda etkili olacak.
-Bu gece bursaya ulaşan kar çok güzel yağacak ve sabaha doğru eskişehir,ankara,ısparta,burdur,sakarya,bolu çoğu iç kesim kara gömülecek.Bursa bu sistemin kralı olacaktır.
-istanbulda ve bursada yağış sabah 10 gibi biterken,ankara ve iç kesimlerde öğlen 12-1 gibi bitecektir.
-16 ocak öğlen vakti bursa'da tekrar yoğun kar başlayacaktır.İstanbul o ara yine hafif yağmur alacaktır.
-16 ocak akşamına kadar bursada yoğunlaşan kar,istanbulda kara dönecek ve birden peak yapacaktır.Bu başlayan kar istanbul ve bursada ,batı karadenizde 18 ocak akşam 4-5'e kadar devam edecektir.
-16 ocak akşamı trakya'da kar geçişleri olacaktır.İstanbul şanslı olduğundan maalesef eski potansiyelini kaybeden trakya bu sistemin yıkık bölgesi olacaktır.
istanbul'da 2 etaplı sistem olacak bahsettiğim gibi.15-16 etabında anadolu yakası şanslı,kıyılar riskli.17-18 ocak ise tüm istanbul kar alacak ve kıyılarda kar görecek.cm olayı son 6 saatde belli olacak.Üzmeyecek ve çoşmayacakta.Zaten asıl sistemler yolda,ilk başlangıç için elle tutulur kar olacak.
Ankara'da 17-18inde yağışlar biraz sıkıntıya girdi maalesef.düzelme ihtimali var bekleyeceğiz.Yarın sabah ise güzel 10-15 cm birikim olacaktır.
Kayseri sivas vb saymıyorum bile 15-17-18 ocakta ciddi kar alacaklar.
19 ocak itibariyle ülke geneli ufak mola verip ocak sonu tekrar aktif olacağız.Kalan bölgeleri merak eden arkadaşlar sorularınızı iletebilirsiniz.2021 kışı her şeyiyle mükemmel başladı ve gidiyor.Daha da güzel olacak.6 şubat ve ana bomba sistemi olarak 17-18 şubat sistemleri olacak,takipteyiz.Aynı 2012 gibi haftada bir sistem alacağız,özlediğimiz günlere merhaba diyin :)
kışlıkları takalım mı _
Emir merhaba. Mesajlarında 2012 kışı diyorsun ama durum bakınca 1-2 gün yağış alıp gidecek diyoruz :) Nasıl olacak bu 2012 kışı ? İlerleyen dönemlerde mi? 2012 de yanlış hatırlamıyorsam 2 hafta tatil olmuştu okuduğum üniversite :)
kesinlikle.
sistemlerin karakterleri 2012.sadece dediğim gibi mevsimsel kaymadan her şey 1 hafta retardlı geliyor.mesela 15 ocak 2012 efsane idi,ondan bi hafta öncesinde 6 ocak 2012de yağmur ile test etmişti.şimdi ise 15-16 ocak test olacak ve devamında güçlenerek sık sık sistemler gelecek.2012 ile aynı ayarda yüksek sibirya basıncı var ve koridor açık.Yani henüz yeni başladık ve geç bitecek bir kışa merhaba diyin.Küresel ısınma yok,mevsimsel kayma var derken bunu kastediyordum :)
Kar yagısını bilmem ama bu sistemde soguk fena vurucak bursayı. salı gecesine -14 diyor meteoroloji. Allah dısarda kalanlara yardım etsin.
Saat 03:00 gelmedi, bekliyoruz
gece vardiyasındayım yeni havalimanında saat 03:30 hafif yağmur var kara dair hiç birşey yok
Bu saate kadar bekledim.Yüze çat çat vuran çirkin yağmurdan başka hiçbişi yok.Benim nöbet biter,selametle:)
Aynı şekilde Balıkesir e de düşmedi Merkez e
Çamlıca camii civarı suluda olsa yerlerde birikmişti. sancaktepe rings in arka sokaklarda yerde tutmuş ama çok sulu sekilde.kartopu yapınca fena sıkılaşıyor :)
Acıbadem'de yağmur var..Umarım dediğin gibi pazar-pazartesi kar görürüz buralarda da..
sabah evden cikarken buyukcekmecede bizim sokak bembeyazdi, arabaya binebilmek icin fircayla kazimak zorunda kaldim :D
şile tarafları beyazlamış diyorlar
Küçükyalı tırt
Kartal Soğanlık'ta 08.00'den beri yağıyor (belki öncesi de vardır, ben o saatte uyandım :D )
Arabaların üstü çok az tutmuştu, çatılar da yavaş yavaş tutmaya çalışıyor.