Not: Gelmişken Söğüş ye bence seviyorsan iyi gidiyor;
İzmirde 2 adres önerebilirim gittiğim,
Kemaraltı (yoldan gelmişken gireceğini sanmam oralara ama söleyim) > Tarihi Hisarönü Söğüşçüsü
Karşıyaka Bostanlı > Aco
Çeşmede ise Ilıca > Söğüşçüm.
Not: Gelmişken Söğüş ye bence seviyorsan iyi gidiyor;
İzmirde 2 adres önerebilirim gittiğim,
Kemaraltı (yoldan gelmişken gireceğini sanmam oralara ama söleyim) > Tarihi Hisarönü Söğüşçüsü
Karşıyaka Bostanlı > Aco
Çeşmede ise Ilıca > Söğüşçüm.
kesinlikle katılmıyorum..
urla'da zeytinli köşk'ün harika bi kahvaltısı var en son geçen sene gitmiştim 40 lira gibi bi ücreti vardı..
asım ustanın kokoreci pahalı ama lokum gibi olur daha kızarmış tarzda seviyorsanız üçyolda kokoreçci erkan usta var oldukça iyi kokoreç yapar.
tatlıcı olarak sütçiçeği söylenmiş kesinlekle kazandibi yemelisiniz kazanın dibine gelirseniz kazanı veriyorlar dibini sıyırıyorsunuz ki efsane bi tadı var yemeğe doyamazsınız..
dostlar fırını beklentimi karşılamıyor boyozda bir izmirli olarak söyleyeyim alsancakta ara sokakta tarihi bir gevrekçi var çıtır çıtır efsane gevrek yersiniz yanına ayran ve bergama tulum da çok iyi eşlikçi olur.
urla'da seyhan et ve luna romano var.. luna romanoya kesin gidin değil İzmir Türkiye'de böyle bir pizzayı kolay kolay yiyemezsiniz sahibi İtalyan bi adamla Türk eşi pizza yapım kursunda tanışmışlar ve efsane pizzaları var dört peynirli pizzaları favorim. yine urla da usca şarapevi evi var ambiyansı için bile gidilir ki şarapları da çok iyi..
üçyolda gerçek bursa döner salonu var bursa'da yediğim iskender lezzitini aldığım tek yer ve şiş etini bile eksik etmiyorlar.
kardeşler büfe yine üçyola da açtı karışık sandviç için tavsiye ederim..
melo pastanesi var alsancakta tatlıları asla pişman etmez küçük çok şirin bi yer..
çeşmeyi kumruyu hüseyinden ye kumrunun icadını bulan yer. gerçek bayat nohutlu ekmekten yapıyorlar ve çeşmenin diğer yerlerine göre fiyatları ucuz.
şimdilik aklıma gelenler bunlar başka yerler gelirse yine tavsiyede bulunabilirim..
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
16.11.2013
08.06.2014
Bu cumartesi nasip olursa Alaçatıdayım ailemle birlikte.. Bu konu ne güzel denk geldi böyle![]()
Kordon Tavacı Recep Usta
Et seviyorsanız gidin bence. Tavacı Recep usta nın her şehirde restoranı var ama İzmir deki bir başka.
S line Baran yazmış zaten ama çeşme merkezde pazar günü açık olan Asucan'da atıştırmanızı tavsiye ederim, lezzetlidir ...
alaçatıda plaj izole de güzeldir çok kalabalık olmaz, girip denenebilir, akşam yemek mekanı da güzel ...
Subaru
Technica
InternationaL
PSN: ekduncan
Çok iyi yemek önerileri geldi,hepsine gidip uğrayacak zamanı bulamayız sanırım![]()
beach'e biraz daha ihtiyaç var.
imzasız..
Biz geçen senefun Beach e gitmiştik , gayet güzel , aile yeri sayılabilecek bi yer. ( bu sene tekrar gidicez kısmetse )
Geçen sene 70 di bu sene 90 olmuş kişi başı + 1 alkolsuz içecek.
( Pazarları izmirde açık yer bulmak çok zor gibi bişey , geziyi pazara denk getirmemeye çalışın derim , heryer bomboştu )
Sütçiçeği için 4 yada 5 şubesine gitmiştim ama nafile.
Ayrıca urla da , yörük evi diye bi yer varmış , konumu ve ortamı çok güzelmiş , orman yolu gibi bi yerden gidiliyormuş , mekanın onunden dere geçiyormuş.
Kahvaltı için çok metini duydum , bu sene giderken ugramayı dusunuyorum.
Benim eski ev sahibimin mekanıbende burayı tavsiye edecektim, çoğu şeyi ya kendileri üretiyor yada yine köylü üreticiden temin ediyorlar. Bu yüzden lezzetleri iyi, fiyatları ortalama belki 1 tık üstünde ama memnun olmama şansınız yok. Kesinlikle kahvaltı için ideal.
Bostanlı Bravo Pastanesi Mozaikli Dondurma ve bilimum dondurma çeşitleri zaten bostanlının göbeğinde en güzel yerinde kalabalığı görürsünüz önünde.
Hafif ileride sevgi yolunda Reyhan Pastanesi alsancaktada var Polka mutlaka yemenizi öneririm.
Karışık sandviç Karşıyaka'da Altınmaşa dışında biryerden yemeyin kumrucu şevki cart curt hikaye.
Pizza olarak Venedikte iyidir fakat Alsancakta ve Ksk'de şubesi olan Pizza Locale'ide deneyin.
Şehir içinde gece eğlenmek ve güzel kokteyl için 1888 i öneririm gece geç saatte başlar.
Kokoreç olarak Bostanlı'da Kokoreççi Baki Usta'ya gidin temiz ve çok lezzetlidir.
Alışveriş olarak Klasık Forum bornova ve Mavibahçedir.
Bostanlıda belirttiğim güzergahlarda bira içip bakınacağınız nokta çok göreceksiniz.
Kahvaltı olarak şehir içinde bostanlıda Bence Morisi'yi tercih edin birçok organik değişik tatları var ve hizmetleri baya başarılı.
Herşey yemek odaklı yazdım
Şirince güzeldir Tire'ye giderseniz Kaplandağ Restorant var gidip orda efsane mezelerden yiyip 1 duble rakı içip inebilirsiniz Mükemmel bir konumda mekan çok güzel hizmet kaliteli tepeden her noktayı görmekte.
Key Müzesine mutlaka gidin.
Bostanlı açık hava tiyatrosunda o ara gezerken güzel birşey denk getirirseniz girip vakit geçirin biletleri uygundur.
Bostanlı yeni sahilinde bir gezin turlayın.Alsancak Çimler güzeldir ama artık gereksiz bir yogunluk ve yankesici kaynıyor dikkat edin.
Alsancak Bornova sokaktaki Varuna Gezgin'e gidebilirsiniz ama bornova sokakta olana gidin.Büyük olan mekandır içi güzeldir.
Alsancakta Gül sokakta Rudo Cafe var çok güzel sandviçleri var glutensiz ürünlerdir tatlılarıda değişiktir mutlaka deneyimleyin.
instagram : _RAVENDARK_
Diyetteyken çok olmadı ama bu pazar bende çeşmedeyim.En azından kahvaltıyı deneyebilirim diye düşünüyorum.
![]()
Hazır konusu açılmışken konak tarafında tavsiye edebileceğiniz bütçe dostu oteller veya kalınacak yer tavsiyesi var mıdır?
GN§WORKS
Kardeşim şimdi tam soru tam cevap dicem olmucak.
Beach olarak hepsi farklı formatta. Ailecek geliyorum etrafta ayı olmasın eğlencesi elit güzel yer diyorsan Sole Mare, ben içip sıçıp sağa sola bakarım etrafımda teenageler olsun dersen Tren ve KafePi, abi ben İstanbul ünlü zengin ortamı görmeyi seviom magazin programı tadında haftasonum olsun dersen Spaggia Grande veya Paradiso, yok babam ben ultra içer başka kafalar yaşarım ayrıca müzik kültürümde deep house veya benzeridir dersen Madeo veya Boheme beach öneririm
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Beache giden varmı hala
www.honda-tech.com
Hangi gün nerede olacağını yazarsan ona göre bir rota söyleyelim gidecek çok yer var. Mesela kahvaltı için evet çok kişinin bildiği meşhur yerler var ancak biz germiyan köyünde serpecem kahvaltı evine gidiyoruz sürekli. Öyle kalabalık, sosyetik bir yer değil, evden bozma doğal bir ortam ancak kahvaltı 10 üzerinden 11. Mıhlama ve kendi yapımları ekşi maya ekmek çok güzel. Dediğim gibi hangi gün ne tarafa geçeceksen güzergaha uygun bir şeyler söyleyelim.
1- Kahvaltı için serpecem kahvaltı evi germiyan köyü (40 TL)
2- Beach için Dharma Altınkum ( giriş 50 TL)
3- Akşam rakı balık Özbek köyü Akın'ın yeri ( 4 kişi 1 ufak içerse kişi başı 150 TL)
Benim tavsiyelerim daha çok İzmir'de yaşayanların tercihi gibi oldu. İstanbul'dan gelen kişiler bütün sene çalışıp 1 hafta tatil yaptığı için genelde daha gösterişli yerlere gidip çok para harcamak ve instagrama foto koymak üzerine bir program yapıyorlar (Od Urla vb) Sizin de böyle bir beklenti var ise benim tavsiyeler sönük kalacaktır.
Instagramlık mekanlar:
1- Kahvaltı: Bazlama Çeşme (80 TL)
2- Beach: ayayorgi de Tren vesaire. Buralarda 1500 TL ye şişe açtırıp o şişeyi g.tüne sokarsan istediğin şezlonga oturuyorsun, yoksa arkalara oturtturuyorlar.
3- Akşam Yemeği: Od Urla (kişi başı 400-500 TL )
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)