Merhaba abilerim arkadaşlarım. Bir aksilik olmaz ise Amerika'ya yolcuyum 2 ay sonra. Bu süreçte yanımda kesinlikle götürmem gereken diecast modellerim var çünkü 2006 yılından beri bu hobinin içindeyim. Yaklaşık 25-30 kadar 1/18 ölçekte modelimi Amerika'ya götürmek istiyorum. Bu hususta , modellerimi kutularıyla , belli ölçülerde birleştirip sonrasında bir örtü ve daha da dışarıdan streç ile kaplayarak sağlam bir kargo şekline getireceğim. Daha sonrasında ise 2 seçenek ile modellerimin ulaşımını sağlayabilirim. Ya giderken ekstra bagaj hakkı alarak modelleri yanımda götürmek ya da buradan belli başlı kargo firmaları ile (FedEx-TNT , UPS , DHL gibi ) buradan kargolamak . Her ikisi içinde ne kadar fiyat tutacağı hakkında bir bilgim yok. Arada ciddi bir fiyat farkı olup olmayacağını da bilmiyorum . Ama kesinlikle modellerimi burada bırakmak istemiyorum. Tek istediğim modellerimin en az hasar ile buradan yurtdışına ulaşmasını sağlayabilmek. Bu yüzden bu işin içinde olanlar , daha önce gönderenler bana yardımcı olabilir mi ? Nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler.
![]()