Arkadaşlar,
Aynı il içinde plaka değişikliği olmuyor. 2018'den beri bu şekilde.
Benim sormak istediğim ve şu sıra araştırdığım konu ikametgah değişikliği sonrası plaka değişikliği.
Trafik şubesi, 2 ayrı noter, 3 ayrı muameleci ile görüştüm ama net sonuca ulaşamadım henüz.
İstanbul'dan Ankara'ya taşındım, ikametgahımı 3 gün önce aldım Ankara'ya ve şimdi plakamı 06 yapmak istiyorum.
Kimisi diyor ki; aracınızı son 1 ay içinde aldıysanız ve bu sırada şehir değiştirdiyseniz plaka değişir.
Kimisi de diyor ki; son 1 ay içinde şehir değiştiyse plaka da değişir.
Bir noter üstte yazanı söyledi, bir noter alttakini.
Şoförler odasını aradım orası da üstte yazanı söyledi.
Bir muameleci olur dedi, bir muameleci olmaz, bir mualemeci de "hallederiz abi sen gel noter dahil 500tl masrafın olur" dedi. sordum nasıl olur diye, orası bizim işimiz abi sen sadece iki imza atacaksın yarım saate tamam dedi.
Sonradan araştırdım, sanırım bu bahsettiğim muameleci "plakam çalındı" alanından yürüyerek bu değişikliği yaptırıyor.
Pazartesi günü plaka seçmek için Ankara Trafik şubeye gideceğim (Ankamall yanındaki) ve bakalım oradan hem net bilgiyi almak istiyorum hem de plaka seçmeyi.
Bilen de varsa yazabilirse sevinirim.
Money talks, Shit walks.
www.gizadetailing.com
instagram.com/gizadetailing/
instagram.com/erkusriza/
O zaman muhtemelen noter dalgınlığı idi.
Hatta plaka GS olduğu için ilk sahibi kız önce vermek istemedi. Sonra yeni arabasına taşımak yerine tekrardan GS plaka ayırtıp aradı ve istiyorsanız plakayı verebilrim dedi. Bende benim için bir anlamı yok ama yeni tip suriyeli plkalarını sevmiyorum hanım da GS li onun gönlü olsun kalsın dedim.
Noterde de satışta sorunca gülüştük plaka kalıyor değişmeyeceğiz dedik.
@207_TR
Teşekkür ederim bilgi için.
Money talks, Shit walks.
www.gizadetailing.com
instagram.com/gizadetailing/
instagram.com/erkusriza/
Şimdi almak istediğimiz plakayı en yakın trafik şubeye gidip ayırtabiliyormuyuz yonsa eski usül her plaka farklı ilçede mi yine
İstanbulda çok fazla suriye stil plakalı ama suriye stil plakalar çıkmadan önce üretilmiş araba görüyorum.
Bütün bu arabaların şehir dışından gelmesi imkansız gibi.
Emniyete falan giderek şehir içi alım satımda plaka değişim hakkı var mı diye sormak iyi olur bence.
Okumadan imzalamam.....
Aynen bu şekilde oluyor, en güvenli ve temiz yöntem bu çalıntı muhabbetini hoş bulmuyorum
Ben sonu 61 olsun diye 34 xxx 61 şeklinde bana attıkları yaklaşık 20 plakadan birini seçtim, 5 ay evvel 1300 ödedim plakayı ayırmak için
Harfler için tahminim en kral 1000 lira isterler daha düşükte olur
Totalde alım satım plaka ayırma ve basım derken 1250 - 1500 buluyor
- Bize Her Yer TRABZON
Konu bu değil ama. 34 plakalı ve istanbulda bulunan bir arabanın yine istanbul içinde el değiştirmesi.
Benim dediğim istanbulda çok fazla suriye style plaka var. Takılan araçlar ise suriye style plaka başlangıçından daha eski.
İstanbul içi el değiştirmelerde plaka değişikliği olmuyorsa bu kadar plakanın bu şekilde olması bana zor geliyor.
Okumadan imzalamam.....
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)