User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
35 sonuçtan 20 ile 35 arası

Konu: Oto yikama icin cesitli fikirler

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bulunduğum şehirde her benzinlikte self yıkama var mesela. Aracımı iç dış toplam 5 liraya temizliyorum en adi yıkamacı olmuş 25-30 lira hem vakit geçiyor hemde aracımı temizliyorum. Özel bir yerde açıldı self olarak ancak pek rağbet yok insanlar gitmiyor geniş alan sıkıntısı olduğu için

SinanAdalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ufak şişelerde wax - hızlı cila vs olması fikri harika. Eğer Self servis düşünülüyorsa arabaların duracağı alan düşünülmeli. Çünkü bende kendim yıkarken en az 2 saat harcıyorum ve bu işi gece yapıyorum genelde. Çalışma saatleri önemli mesela.. gece açık olması önemli olabilir
    İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle akaryakıt istasyonunda süpürme de dahil en fazla 5 liraya halledilebilen yıkama için;kişi,muhtemelen daha fazla paraya neden sizi tercih etsin?Öncelikle ticarî veya felsefik olarak geçerli bir cevap yaratırsanız en önemli adımı atmış olursunuz bence.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu zamanda cebindeki parayı heba etme. Dere akmıyor artık.

Gir iyi bir detailing firmasına işi mutfağından öğren, piyasalar ivme kazanınca güzel bir lokasyonda aç derim dostum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazı yorumlara hayret ettim, bu işin potansiyeli bayağı büyük aslında.
    Bursa'da vatan oto yıkamayı bir araştırın derim, daha önceki postumda verdiğim ABD örneğine en yakın yer Türkiye'deki, başka şehirlerde de duymadım hiç.
    Mekan 7/24 açık ve adı oto yıkama yerine vatan darphanesi olsa yeri var.

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Self yıkama dukkanını Ankara da ıyı bır lokasyona kurarsanız 7/24 de açık olursa cidden para basar

Musterıyı memnun edecek Foam lance hızlı cıla gıbı opsıyonlar olursa fazlası ıle tutar..

Ben yaklasık 4 senedır cok nadır araba yıkatıyorum dukkanım ın onu elverıslı Karcher makınem var hep kendım yıkarım

ama araba asırı camurlu kırlı olunca benzınlıkte kendım su sustup ustuu oyle gecerım.

Boyle bır yer olursa yaklasık 10/15 peron lu rahat rahat arabamı yıkar hızmetı kullanırım.

-Murat Özcan- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu şekilde detaylı bir hizmet olursa çoğu kişi kullanır diye düşünüyorum yeter ki malzemeler kaliteli olsun.

Bende aracımı kendim yıkayanlardanım. Bulunduğum bölge de araç içini çekmek için kuvvetli süpürge kullanan bir tane benzinlik göremedim.

Kullandıkları köpük kimyasalı tahminince ucuz yollu bir şey. Biraz önem verseler kaliteyi arttırsalar bir o kadar daha müşteri gelir ama işte mantık ucuz iş çok para.
    /// M POWER 3.20 // VW MK6 TDI //SEAT LEON TFSI

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Herkesin güzel hayalleri var da ben konuya gerçekçilik getireyim.

Bu dedikleriniz için ciddi miktarda büyük bir alana ihtiyaç var ki şehir içi bu alanın kirası bu işi karşılayamaz maalesef.

30-50 TL bandında da kimse kendi yıkama yapacağı yere vermeyeceğini düşünürsek ki zaten çok güzel bu işi yapan yerler 40/50 TL bandında yapıyor.

o yüzden bu iş olmaz malesef.

Eğer CHP li bir belediye ve marjinel bir kitlenin ikamet ettiği bir semtte bayanların yıkadığı bir yer yapılırsa

Hem haber olur bedava reklam yaparlar hemde paraya para demezsin.

Yıkama için herkes bekler kimsede sıkılmaz ben daşdaş için yazmadım ciddi olarak yazdım

ben sadece 5 kişi çekirdek kola için gelirdim mesela istanbulda olsa
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

agresive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    izmir balçova dört yol kavşağında bahsettiğin gibi yıkamacı var 3 tl 3 dk su 3 tl 3 dk köpük kullanıyorsun ama arazisi oldukça geniş süpürge, hava 2 tl di sanırım birde ozon makinası var aracın altını yıkayabilecek yerde mevcut ayrıca büfesi var
    kahvaltı, tost, gözleme vs koymuş müşteriler için wc el yıkama bez yıkama lavabosu var. araçlar için parlatıcılar, bezler, kokular vs de bulunuyor güzel havalarda millet sıra bekliyor resmen isteyen şirketin elemanlarına yıkattırıyor.
    gece saat 1'e kadar açık büfeyi erken kapatıyor bekçi dayı var bozuk para vs lazım olursa tedarik ediyor.
    Ne olmuş büyük adam olamadıysak. Hayallerimizi satmadık ya.

BlackMamba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ankara'da böyle bir yer olsun konumu nerede olursa gider arabamı yıkarım
    ***** benzinliklerde sadece su kullanmak için gidiyorum çift kova ile kendim yıkıyorum fakat insanlar bakıyor anlam veremiyor
    Bu şekilde self servis olursa bence bu işi bilen insanların geleceğini düşünüyorum sadece, fakat tek problem vakit olur bir kişinin gelip saatlerce orayı işgal edebileceği düşünülmeli, saati karşılığında ücreti ödenerek kullanılmalı yani
    BGC Online

sahinsp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Degerli fikirleriniz icin tesekkur ederim, her fikri dikkate aliyorum hep ayni noktalara odaklaninca bazi ince detaylari kaciriyormusum onu farkettim

sahinsp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı agresive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    izmir balçova dört yol kavşağında bahsettiğin gibi yıkamacı var 3 tl 3 dk su 3 tl 3 dk köpük kullanıyorsun ama arazisi oldukça geniş süpürge, hava 2 tl di sanırım birde ozon makinası var aracın altını yıkayabilecek yerde mevcut ayrıca büfesi var
    kahvaltı, tost, gözleme vs koymuş müşteriler için wc el yıkama bez yıkama lavabosu var. araçlar için parlatıcılar, bezler, kokular vs de bulunuyor güzel havalarda millet sıra bekliyor resmen isteyen şirketin elemanlarına yıkattırıyor.
    gece saat 1'e kadar açık büfeyi erken kapatıyor bekçi dayı var bozuk para vs lazım olursa tedarik ediyor.
    Ozon makinasini nasil ve ne amacla kullaniyorlarki, self servis sisteminde mi yoksa ayri bir tarifesimi var?

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben burada yıkamacının biriyle anlaştım, kuzenim ben falan gidiyoruz, dışı 15 iç dış 25 liraya yıkıyorlar, biz gidip kendimiz yıkıyoruz, istediğimiz kadar takılıyoruz, istediğimiz malzemelerden istediğimiz kadar kullanıyoruz, aynı yıkama parasını verip çıkıyorum. Onun da işine geliyor benim de, hem ben aracımı istediğim temizliğe getirene kadar yıkıyorum hem de o daha çok para kazanıyor elemana komisyon vermediği için. Normal yıkama parasını veriyorsun, neden kendin yıkıyorsun diyenler olacaktır, bi kaç kez araçlarımı yıkamada yıkattım mutlaka eksik bir yer kalıyor, o yüzden tövbeliyim, hep kendim yıkarım.

Böyle bir yer olsa fiyat biraz daha uygun olsa tutar, mesela dış 10, iç dış 15 gibi ama sadece arabasını seven arabacı tayfa yıkatacaktır, arabasını sadece ulaşım aracı olarak görenlerin pek işine gelmeyecektir, yıkamaya uğraşmazlar.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Self yikama isi buyuk sehirlerde banada mantikli gelmiyor. En azindan emrkezi konumlarda. Disarida yapsan sadece o bolge gelir.

Kisi kendi yikayinca duzenli arac yikayan personel kadar hizli da olamiyor. 2 tane isi bilen adam saatte 4 araba cikartsa kendi yikayan kisi 1-1,5 araba cikartir. Fiyatta mecburen ucuz olacak. Zaman dan kaybettiniz gelirde azaldi

Gunduz personelli aksam ve sabah fazla yogun olmayan zamanlarda self olabilir.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün akşam Kozyatağı Aytemiz'de ilk defa bu konudaki endişelere örnek olacak bir durum başıma geldi. Adamın biri Polo'yla yıkamadaydı benden önce, geçtim arkasına beklemeye başladım, üstünü yıkadı, fırçaladı bitirdi etekaltına ayrı köpük tuttu onları ayrı yıkadı, sonra Auto Finesse'ın pembe bişeyini bi süngere çıkardı parça parça onu uyguladı. Eğer kurulamayı da orada yapma kalksa arabadan inip uyaracaktım artık lokunu çıkardın kardeş yeter diye Ama uzayan sıradan çekindiler heralde artık kurutmadan kabini terkettiler

Bu tip uygulamalar için zaman sayacı çok mantıklı

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    self servis işi hikaye olur. senin 45 dk da çıkaracağın arabayı adam gelir 2 saatten çıkarır alanını meşgul eder. onu da düşünmek lazım. her ne olursa olsun , güzel bir bekleme salonu , ufakta olsa çocuk oyun alanı , play station fikirleri mantıklı... hatta hani butik cafe ler oluyor ya , güzel küçük bir cafe de düşünülebilir içinde. sosyetikler gelir iyi iş yapar lokasyona göre.
    Bunun çözümü basit girişte barkod ile açılan bariyer koyarsın. Birde kalan dakika tabelası, Bariyer açılması, su ve köpük kullanımı için 5 lira denilir mesela (rakamı salladım) 20dk-25dk süre verirsin. Zamanında çıkmazsa bariyer kapanır bi 5 lira daha verir öyle çıkar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler