Audi varken 95bin kmde satana kadar Doğuş Maslak'a gitmiştim. Bir kez mekatronik ve kavrama değişti avantajım o oldu, onun dışında hiçbir esprisi yoktu.
BMWyi aldığımdan beri sadece ön cam değişimi için Borusan'a gittim, onun dışında işim olmaz. Adam yağ filtre değişimine 2000+ fiyat veriyor resmen soygun.
Sanayide tanıdık arkadaşlarda yaptırıyorum, hem esnaf kazanıyor hem cebimden extra x3 para çıkmıyor.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
2012 İnsignia 1.4t 140
Yetkili servis kampanya varmış 799 lira basic bakım için fiyat verdi yağ hava polen yag f. Birde ön balata sordum onda da kampanya varmış ne tesadüf700 de o yekün 1500. herseferinde soruyorum alışkanlık işte ama hiç gitmiyorum. Herneyse sanayiden parçalar alındı hepsi Bosch balata dahil, polen carbonlu, yağ 5-30w mobil esp formula yeşil kapak partiküllü dexos2 tarihi 4 aylık. 150 de işçilik verdim. 650 lira tuttu. hayırlı işler.
6 ay önce 2013 1.5 dci 90 için yetkiliden fiyat aldım 70k bakım için trigerli 2600 küsür ,trigersiz basic bakım için (mazot filitresi yok) 1050 ama kampanya var 950 dedi. Çıktım ustama gittim orjinal parça elf 5-30w yağ ile mazot filitresi dahil 550 liraya yaptık. Trigeri ve V kayışın gergi ve rulmanların değişeceği + normal bakım da dahil 1500.
Bugün 3.20i - Borusan İstinye'ye götürdüm, aracın motor yağı yanmıştır 500km de geçti. Önce telefon ile teyit aldım sonra bizzat kendim gittim.
Motor - yağ - mikro ve hava filtresi, ıvır zıvır bakımları 2100 lira para istediler ve bu verilen tutar da tahmini tutar.. Az da olabilir daha da fazla.
Sanırım dışarıda şunları yaptırmak istenildiğinde 1000 lirayı bulmaz diye düşünüyorum. Ayrıca, bunlar bir de indirimli fiyatlar.
Haziran 15 e kadar işçilik, yedek parça da %20-40 arası indirim var bir de..
en basic bakım fiyatı bile uçmuş halde gerçekten..
2012 Citroën c4 dizel otomatik aracıma ağır bakımda trigger ön arka balata ve diskler yağ filtreler mazot filtresi vs bakıma gireyim diyorum. Fiyat ne çıkar? Bugün İnternetten bulunduğum ilin (mardin) citroen yetkili servisi için arama yaptım. Özmer citroen yetkili servisi çıktı. Ara dedim açan adam gayrı resmi bir üslup ile biz özel servisiz flan dedi. Yetkili servisin numarasını nasıl kendilerine bağlamışlar anlamadım. O yüzden fiyat alamadım.
SWAT
Merhaba 2012 model 85 binde benzin+lpg 1.2 suzuki swift aracım var içinde Motul 8100 x-cess 5w-40 yağ var tekrar aynı yağdan kullanayım diyorum, memnunum.Sizce mobil kullansam daha mı iyi olur? Yoksa motul'a devam mı edeyim? Motul 8100'ün mobil'deki karşılığı nedir? Son olarak motul yağın tarihini veya orjinal olup olmadığını nasıl anlarız? Herkese çok teşekkürler.
kendime alıntı yapayım belki birinin işine yarar![]()
1.4t 170 mito qv.yağ ve filtreler normal bakım
sadece birine sordum ama sanırım hepsi aynıdır,kullanılan yağ opar 5.40 s2 (standardı karşılayan yağ)
ataşehir mengerler :1200
Kuruçeşme birmot: 930
Küçükyalı birmot : 960
Bostancı sanayi carium zeki usta : 550 civarına çıkıyor dedi.kullandığı yağ motul.
Bugün Borusan Avcılar’da 2018 1.16d ilk bakım+ adblue dolumu 1530TLye yaptırdım.
2.0 tdi mk2 superb aracım var 180 bin bakımına yakıt filtresi dahil 1325 tl + yaştan ötürü %25 indirim dediler. yani 1000 tl ye geliyor bakımı tabi ben burda da tanınmış bir yerde bakımını yaptırdım 580 tl tuttu. bayramın 1. günü izmire gitmek için yola çıktık 3. köprü yolundayken arabanın altından ses gelmeye başladı yolun kenarında durdum alttan bir tane plastik parça çıkmış o ses yapıyormuş onu düzeltirken bir de gördüm ki arabanın altı yağ içinde neyse bunla gitmiyeyim dedim eve geri döndüm diğer aracımla yola çıktım bayram dönüşü aracı tekrar ustama götürdüm yağ filtresini değiştirirken yeni conta ile takmamışlar yağ filtresinden yağ kaçırmış.
şimdi kendime şunu sordum yoldayken araç yağsız kaldığından ötürü motor yeseydi ne olacaktı? serviste bakımını yaptırsan elinde fatura hesabını çok güzel sorarsın ancak dışarda bir ustaya yaptırsan bi ton baş ağrısı. gerçekten değer mi 400 tl için baş ağrıtmaya?
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)