User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
88 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Bilgisayar upgrade

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bilgisayar upgrade

Beyler merhaba,

Evdeki bilgisayarı upgrade edicem de sizden yardım istiyorum ama lütfen teknik bilgisi olan arkadaşlar yazsın.

Birincisi oyun oynamak için kullanacağım. Elimde zaten 4gb GTX 960 var. o nedenle ekran kartına para vermeme gerek yok diye düşünüyorum.

Ryzen mi Intel mi tavsiye edersiniz. 8gb 2666 Mhz Ram yeterli olur mu?

Çok saçma sapan bir bütçem yok. max 3000TL.
    Elimde kasa var. Ekran kartı var. Çok iyi bir işlemci soğutucum var. İki adet hard disk var ancak bayaa sesli çalışıyor. Yakında patates olacaklar o nedenle sadece SSD alsam olur mu yoksa solid disc almam şart mı?

Anakart fiyatlarına bakıyorum gaming anakartların fiyatları çok daha pahalı. Normal bir 2666 Mhz anakart alsam oyun oynayamaz mıyım? Yani kaç fps fark ettirir bir anakart. Pubg oynasam zaten maksimum arka arkaya 2-3 el oynayabiliyorum gözlerim çok yoruluyor dinleniyorum.

Şu garibana bi yardımcı olur yaw.
    Bir de 3600 liraya bir lenovo buldum kullanılmamış i7 7700 işlemcili 16gb ramli 1050 ekran kartlı. hiç uğraşma onu mu al dersiniz?
    IN BOOST WE TRUST

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    İşlemci olarak Intel tavsiye ederim, maceraya gerek yok.
    Ram 8 yeter, bütçe kalırsa 16 ya çıkabilir.
    SSD şart, SSD ile Solid aynı şey zaten
    anakart alacaksan, NVMe destekli anakart al. SSD'yi de NVMe alma imkanın olur böylece
    normal anakartlar işin görür. 4 ram soketi olması önünü açık tutar anakartın

işletim sistemi ve programlar SSD'de durur. Oyunlar, filmler eski diskinde

SSD'ler 2 tiptir.
    1'si boarda mevcut disklerin gibi kablo ile bağlananlar diğeri (nvme olan ) ram gibi boarda monte edilenler. board üzerine monte edilenlerin hızı diğerinden çok daha iyidir. fiyatlar arasında aynı kapasite için pek fark yok.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1050'lik sisteme hiç girme hocam. Anladığım kadarıyla laptop zaten, hiç hiç derim, 2 tane oyun laptopu eskitmiş biri olarak 950'li MSI laptop vardı, bir de 960'lı All in one kullandım. Mini ITX sistem buldum uyguna onu aldım, keşke bunlarla hiç uğraşmasaymışım dedim. Upgrade olayı hiç soru işareti olmuyor en azından. Ki mini ITX sistem bazı şeylerde "sığacak mı" vs. diye araştırmaktan parça sıkıntısı çektirse de...

Ryzen çok övülüyor, fiyat olarak biraz daha ucuz sanıyorum.
    Evrenoz'un dediğini AMD işlemciler için ta Pentium'lar zamanında da söylüyorlardı, kaç sene de AMD kullandım, birbirlerine +/- olacak hiç bi durum görmedim, nadir de olsa AMD'nin önde olduğu yerler oluyordu o zamanlar, şimdilerde Ryzen de bazı uygulama-oyunlarda önde. Buna göre yazılmış şeyler var. O anlamda bence korku olmasına gerek yok. Ama Ryzen işlemci bazında ucuzken bunların ana kartları pahalı galiba.

Olay oyunsa bence 8'de kalma hocam, 16 olsun mutlaka. BF1 8-16gb ram farkını gösteren videolar var, bi göz atın Ben gittim 8'i 16 yaptım.

GTX960 bence tam sınırda, 1050 ile denk gibi düşünebiliriz. Bi miktar daha zayıf bile olabilir. 970-980 olsa hiç gerek yok diyecektim ama en azından ikinci el bi gtx1060 tavsiye ederim. Bende 3gb var, 6 bulmak istiyorum ama şimdilik girişemedim o işe. Bu noktada da Youtube'da çeşitli aynı kart ama 3-6gb videoları var, fikir vermesi açısından bakabilirsiniz.

Gaming anakartların olayı daha ziyade overclock ve bunlara uygun ram'leri desteklemesi, bazılarının üzerinde daha kaliteli ses kartı oluyor, işte yok ne bileyim daha çok usb girişi vs. gibi avantajları oluyor. Normal kullanımda acayip farklar görmüyorsunuz aslında.

SSD için Evrenoz yazmış, oyun için SSD pek sağlıklı da olmayabilir zaten. Henüz klasik HDD'lerin yerini de alamadılar fiyat/kapasite anlamında. Yoksa bi dk durmam değiştiririm diskleri de... Bilgisayar bastım mı açılsın diyorsanız SSD iyi seçim.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    UserBenchmark: Nvidia GTX 1060-3GB vs 960

1050 960 ile aynı gibi olur buradan anladığım. Şu linkte 3gb 1060 bile 960'a göre ortalama %40 gibi fazla performans veriyor, ki burada çok acayip ekran kartı istemeyen oyunlarla test var. Daha yeni oyunlarda 960 biraz ıkınacak, özellikle 1080p çözünürlükte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim şu andaki makinam Q9550 ama overcloak ile 3.4 çalışıyor ama ekran kartının hızına yetişemiyor bottleneck oluyor. Gözler zaten çok süper değil. O nedenle ileride ekran kartı yetmezse değiştiririm. Şu anda yetiyor gibi duruyor. 960 ın performansı ile 1050 nin çok yakın zaten. 10 fps bile fark yok. 1060 şu anda bütçeyi zorlar o nedenle 1060 a girmem. 2000 lira ekran kartına para vermem.
    Ryzen üstünde GTX 960 düzgün çalışır mı o konuda şüphelerim var yoksa illa AMD ekran kartı mı almak zorundayım
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Solid disk yazmışım hard disk yazıcağıma. İlla sistemde Hard disk olması gerekiyor mu demek istedim. Solidler arıza mı yapıyor?
    IN BOOST WE TRUST

excellency23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Solid disk yazmışım hard disk yazıcağıma. İlla sistemde Hard disk olması gerekiyor mu demek istedim. Solidler arıza mı yapıyor?
    yoo ariza falan yapmiyor hard disk olmasina gerek yok. en mantiklisi ssd ye windowsu kurup dandik 1tb hard disk i de depolama icin kullanmak.

Serkan_UR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İmkan varsa tüm diskler SSD kullanılabilir tabi ancak boyuta göre maliyetler çok yüksek olduğundan genelde Sistem için SSD oyunların yüklenmesi için HDD tercih ediliyor.

Tabi çok fazla oyun yoksa ssd ile de çözülür 240 Gb bir ssd yi 4-5 oyun doldurur Hatta sistemde bu ssd de olursa 2-3 oyunda yer sıkıntısı yaşanır.

Sadece sistem için 120 gb ssd bile kullanılabilir yüklemeler yüksek kapasite HDD lere yapılabilir.

SSD de ömürden bahsediliyor uzun süredir kullandığım SSD ler var henüz problem yaşamadım muhtemelen ölen hücrelerin yerine yedekte tutulan hücreleri kullanıyor bu da çalışma ömrünü uzatıyor

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni ssd ler cok uzun omurlu. Ilk cikanlarlarin yazma silme donguleri dusuktu.

Genelde butce dostu olmasi icin sisteme 128-256gb bir ssd baglayip windows ve office gibi ana uygulamlar oraya kuruluyor. Yanina bir hdd baglanip oyun dosyalarida oraya kuruluyor. Ben 2-3 oyun oynuyorum, bilgisayarda da fazla veri tutmuyorum derseniz 256 lik isinizi gorecektir. 960 ekran karti pubg gibi oyunlar icin simdilik yeterli. 8 ram de ustu ustu agir programlar kullanmiyorsaniz yeterli olacaktir gaming ana kartlarinda bir cogu led ivir zivirdan dolayi fiyatlari sisiriliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alper abi 1-2 tb lık taşınabilir 3.0 çıkışlı harddisk alırsın. Depolama oradan yapılır, sistemide 120 veya 240 lık harddisk içerisine kurarsın. Fiyat performans tadında bir depolama alanı olur.

İşlemci olarakta ileride ekran kartını değiştirmeyi düşünürsen Overclock yapabileceğin bir sistem olsun. Kabaca aşağı kısıma liste koyuyorum.

MSI B250 GAMING M3 DDR4 2400 mhz GLAN (Killer) USB3.1 ATX Fiyatı
    Intel Core i5 8600K Soket 1151 - 8. Nesil 3.6GHz 9MB Onbellek 14nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
    Crucial 8GB Ballistix Sport LT v3 DDR4 2400Mhz CL16 1.2V PC Ram - Vatan Bilgisayar
    Sandisk 250GB Ultra 3D NAND SATA 3.0 SSD (Okuma 550MB / Yazma 525MB) - Vatan Bilgisayar

Pc toplarken araştırmalarım bu yönde olmuştu
    Coğrafya kaderdir

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hangi oyunlar oynanicak beklenti nedir monitor ne kullanicaksin hedefledigin memnun eden bi cozunurluk fps oranin varmi ?

Bende gecen aylarda yeni toparladim ucu bucagi yok ama eski parcada cok kullanmani tavsiye etmem

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 tane harddiskim var 7200 lük alanımda şu anda yeterli ama sesli çalışıyorlar yakında patates olacaklar diye korkuyorum. Tuttuğum veride zaten sadece resim. O nedenle sadece 250 lik bir tane ssd alsam oyun ve sistemi orada kullansam diye düşündüm.
    İşlemcide AMD lerin fiyatlara baktım ama intel kadar fiyatları.
    IN BOOST WE TRUST

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes ssd şartı koşmuşta oyunda ciddi bir farkı yok ki ssd'lerin Bf1 ya da gta5 dışında öyle harddisk yazma okuma hızları ile alakalı çok bir fark yok. Fps veya akıcılığa etki etmez en azından. Sadece harita ve bölüm yüklenme oyuna bağlanma hızını falan etkiler maksimum. O da oyuncu için sorun değil bence?

960 zamanına göre orta şeker bir kart ama ne oynacağına göre değişir. Şu anki bütçe ile zaten absürd bir sistem toplayamazsın. Bir 16 gb ram bi işlemci bir anakart ancak gelir zaten.

Ryzen kullanıcısıyım. İyi bir parayla sistem kurdum. İntel de kurabilirdim ama iki nedenle Ryzen'i seçtim. Multitasking'de daha başarılı. Daha çok çekirdek var. Benim gibi hem yayın yapma hevesi olan hem de aynı anda oyun oynayacak biri için daha başarılı. İkincisi Ryzen'de aynı chipset ile 2020'ye kadar üreteceği tüm işlemcilere uyumluluk sözü verdi AMD. Yani her işlemci jenerasyonu için kullanıcının anakart değiştirmesini isteyen Intel'e inat seçtim.

Cpu soğutucun iyiymiş ama uyumlu olacak mı yeni nesil işlemci ve anakartlara? Eğer uyumlu olacaksa sorun yok.

King of gaming hala Intel. Bunun aksini kimse ispat edemez. Ryzen biraz daha "budget gamer"lara uyuyor. Az paraya çok köfte misali. Oynayacağın çözünürlük-monitör ve oyunları bilmiyorum. Ama alacağın işlemcinin buna etkisi ekran kartı kadar çok olmayacak. Darboğaz oluşturmayacak orta şeker bir işlemci alıp kalan parayı da 960'ı satarak üzerine koyup 1060 almak seni en çok memnun edecek kombinasyonu sağlar. Hatta ben yerinde olsa 4. nesil bir i7 ve ona uyan eski sağlam bir anakart alırım yarı parasına. 4770k vs gibi. Cpu cooler iyiyse oc yapar 1060'la canavar gibi oynardım. Emin ol bayılacağın fazla paradan daha makul olur.
    Alıntı bhb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Memlekette beyaz olup tutulmayan tek şey kedi herhalde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Detaylı araştırmadım. Hiçbiriyle alakam yok. Sadece örnek olsun diye paylaşıyorum

1)ASUS MAXIMUS VII HERO+İ7 4770k 3.5GHZ+16GB 2400Mhz RAM+... - Anakart ve Tum Masaustu Bilgisayar Parcaları sahibinden.com'da - 518780390

2)INTEL 4790+GA-Z97-HD3 v1.0+4X4 16 G.B DDR3 1600MHZ - Anakart ve Tum Masaustu Bilgisayar Parcaları sahibinden.com'da - 533252314

Anakart:

1)ASUS MAXIMUS VI GENE Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) - Anakart ve Tum Masaustu Bilgisayar Parcaları sahibinden.com'da - 583227749

2)Gigabyte Z97X Gaming 3 Anakart - Anakart ve Tum Masaustu Bilgisayar Parcaları sahibinden.com'da - 584819354

İşlemci:

1)INTEL CORE i7 4770 Temiz islemci - İşlemci ve Tum Masaustu Bilgisayar Parcaları sahibinden.com'da - 577500438

2)https://www.sahibinden.com/ilan/ikin...72421859/detay

Uzun lafın kısası. Öyle sıfır parçalarla dizeyim hardcore olsun en yüksek fps'yi ben alayım diye bir derdin yoksa temiz ikinci el anakart ve işlemci al bul kullan. Ryzen'in cilvesi orta ve düşük bütçede. Yüksek bütçede yine intel kadar para harcıyorsun aynı fps'yi almak için (yüksek mhz uyumlu ram gerekiyor, en son 16 gb 3200 mhz Ryzen uyumlu ram fiyatı 1200 tl idi)

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.4GHz - 3.6GHz 16MB 65W 14nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-...1-anakart.html

Ram harddisk sana kalmış eğer bütçe sıkıntın varsa ilk etapta 1-2 tb lik harddisk al sonra ssd alır sistemi oraya taşırsın.
    Ram de 8 + 8 yaparsın ama ryzen ve anakart uyumluluğuna göre al. Elindeki soğutucu uyumluysa 1600x de alabilirsin bi üst versiyon ama soğutucu yok onda. 1600 lerde stok soğutucu var.
    F/P olarak ryzen den sonra amd intelin çok önüne geçti. İntele para bayılmaya gerek yok boşa.
    Everyday I ** çapuling...

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3.000TL bütcenin üstüne biraz daha çıkıp yeni bir makina yapabilirsin alper abi.

Hem sıfır garantili olmuş olur.

Bu makina güzel zaten unlost CS'ci inventus ile konuşup güzel indirimle makina hazırladılar.

UNLOST X - inventus
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kurlar böyle iken bence hiç bişey toplamaya çalışmayın..
    2017 ocak ayında aldığım msi gtx 1070 armor kart (ben 1800e almıştım vatandan ) şuan 3600...
    resmen saçmalık.

2018 yılbaşında şu sistemi 7000bine anca sattım

144 hz asus monitör
    i7 6700k
    32 gb ram
    240 + 480 ssd
    gtx1070
    asus bilmem ne anakart.
    cpu , kasa vs vs
    razer mekanik klavye + mouse

parayı kullanıp onun yerine eski nete girip film izlicek bir pc birde x box aldım.

sistemi satmamdaki en büyük etkende online oyunlardaki HİLE.
    50 binede sistem kursanız 5 dolarlık hile ile önünüze geçiyorlar sizede sadece sinir harbi olmak kalıyor...
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı individual Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3.000TL bütcenin üstüne biraz daha çıkıp yeni bir makina yapabilirsin alper abi.

Hem sıfır garantili olmuş olur.

Bu makina güzel zaten unlost CS'ci inventus ile konuşup güzel indirimle makina hazırladılar.

UNLOST X - inventus
    Ram ve ekran kartı değişince daha monitör bile girmeden 5500'ü buluyor i

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rain man Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ram ve ekran kartı değişince daha monitör bile girmeden 5500'ü buluyor i
    Monitör ve ram ekleyince normal olarak zaten fiyat çıkıyor standart paket'de gelen özellikleri ile çoğu oyunu açıyor.

144HZ monitörler pahalı zaten.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler